Alina Bewertungen

TrustScore 4 von 5

Das sagen Bewerter

Bewertet mit 3 von 5 Sternen

Köpte en begagnad telefon. Det gick fort att få hem den men blev besviken på att det första ja va tvungen att göra va att rensa alla hål från skräp som hade satt igen, trodde faktiskt att dom rengör... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Reservdel som räddade min bluray spelare! Snabb och säker leverans och med Sony service manual utbytt kretskort på mindre en en halv timme. Fungerar perfekt igen med ny strömförsörjning och sparade... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Ringde Alina i Enköping 24/1 innan köp av begagnad dator. De svarade snabbt i telefon och startade en begagnad dator medan jag var kvar i telefon och svarade på mina frågor, vilken bra service. Jag kö... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Faktiskt ganska kunnig personal och bra bemötande. De är alltid hjälpsamma - idag hjälpte de med antistatpåse och förpackningsmaterial för en retur när jag inte ens köpt delen hos dem. Tur att det fin... Mehr ansehen

Unternehmensdetails

1. Computerservice
  2. E-Commerce-Dienst

Vom Unternehmen geschrieben

Alina är sedan 1997 återförsäljare av datorprodukter och IT-lösningar. Verksamheten startade i Uppsala och för närvarande finns det butiker i Uppsala, Enköping, Norrköping och Östersund samt e-handel. Vi samarbetar med de ledande distributörerna och saluför marknadens främsta märken inom datorer, tillbehör och mobiltelefoni. Företaget är inriktat på försäljning och service mot såväl konsumenter som företag.

Kontaktinformationen

4,1

Gut

TrustScore 4 von 5

133 Bewertungen

5 Sterne
4 Sterne
3 Sterne
2 Sterne
1 Stern

Bittet Kunden um Bewertungen

Hat 54 % seiner negativen Bewertungen beantwortet

Antwortet meist innerhalb von 48 Std.

Alle Bewertungen

37 Bewertungen in den letzten 12 Monaten

Bewertung abgeben

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Lämnade in telefonen för skärmbyte

Lämnade in telefonen för skärmbyte. Gick smidigt och bra. Inga konstigheter med skärmen nu!

2. August 2024

Antwort von Alina

Härligt Johnny! Vi hoppas att du är fortsatt nöjd med telefonen!

Usel service!

Först ringer man efter 20 minuter för att fråga var dom är någonstans och får till svar att han kommer att ringa när han är på väg. Ringer igen efter att det gått en timme och får till svar att han är på väg. Frågar om det går att avboka eller boka om tiden men det går inte säger han. Vi kommer att bli debiterade i vilket fall som helst. När det gått totalt 1 timme och 35 minuter dyker han upp utanför dörren. Han kunde inte lösa problemet. Det känns bara som att man kastar pengar I sjön.

1. August 2024

Hej Stefan!

Vi beklagar verkligen din upplevelse och tar till oss ordentligt av feedbacken.
Som jag förstår så har en av våra tekniker varit i kontakt med er gällande detta och makulerat fakturan. Vi hoppas att ni väljer att ge oss en andra chans nästa gång ni behöver hjälp.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Jag lämnade in min iPhone 11 Pro Max…

Jag lämnade in min iPhone 11 Pro Max för reparation den 6 juli 2024 på grund av att den hade fastnat i Restore-läge. Trots en spricka på skärmen fungerade både skärmen och touchen utan problem. Problemet jag hade var att telefonen hade fastnat i Restore-läge.

Efter en dag blev jag kontaktad av en servicetekniker från Alina i Uppsala, som informerade mig om att problemet var en trasig högtalare för samtal. Teknikern nämnde även att hon under reparationen hade skadat LCD-skärmen och att jag skulle behöva betala för en ny skärm samt för kostnaden av högtalaren och diagnostiseringen. Detta utan att jag i förväg hade informerats om risken för skärmförstörelse.

Vid hämtning av telefonen upptäckte jag att ett felmeddelande för Face ID visades på skärmen, vilket inte fanns innan reparationen. När jag frågade om detta fick jag först höra falska påståenden om att de tidigare hade informerat mig om risken. Efter ytterligare insisterande erkände teknikern att de inte hade informerat mig i förväg om risken för skada på Face ID.

Dessutom insisterade teknikern på att det är vanligt att Face ID-funktionen förloras vid högtalarreparation på iPhone 11-serien, och att även Apple Service inte kan fixa högtalaren utan att skada Face ID-funktionen. Jag googlade detta på plats och kunde visa att det inte stämmer.

Jag accepterar inte denna reparation eftersom telefonen nu är i sämre skick än vid inlämnandet. Jag kräver att ni återställer telefonen till dess ursprungliga skick eller ersätter kostnaden för skärmen och Face ID-komponenten.

Jag förväntar mig ett omedelbart svar från er sida och en lösning på detta problem. Om ingen tillfredsställande lösning nås, kommer jag att vidta rättsliga åtgärder, inklusive att anmäla ärendet till Konsumentverket och överväga rättsliga steg.

Till andra kunder: Jag rekommenderar inte att använda Alina Servis. Var försiktiga så att ni inte hamnar i samma dåliga situation som jag har gjort.

7. Juli 2024

Hej Salar!
Vi beklagar verkligen er upplevelse.
Vi har försökt att ta kontakt med er utan resultat.
Har du möjlighet så skulle du kunna höra av dig till mig på simab.qazi@alina.se så kan vi kika på lösningar.

Ha en fin dag!

Rekommenderas ej

Mycket slarvigt företag.

8. April 2024

Hej DatorExperten,

Då låter inte bra att du upplever att vi slarvat med något. Du får gärna tillhandahålla mer information gällande ert ärende så kan jag undersöka vad som eventuellt gått snett och isf rätta till, samt kompensera er för detta.

Maila mig mer info: peter@alina.se

Mvh
Peter - Alina

UNDVIK FELSÖKNING HOS ALINA

Undvik att lämna in din dator på reparation hos Alina system. I synnerlighet om du har något större fel. Du får betala 700 kronor för en felsökning som inte leder någon stans. De marknadsför sig som att de både går igenom mjukvara samt kontrollerar hårdvara för att felsöka (vilket är totalt falsk marknadsföring).

De kontrollerar absolut inte med annan hårdvara för att finna eller utesluta problem med din dator. Om det nu skulle vara en komponent som är trasig.

Sen återkopplar dem genom att säga att "de inte hittar felet", eller chansar på att det "kanske kan vara moderkortet". I bästa fall får du en BIOS uppdatering eller en ren installation av windows. Något som du enkelt kan göra själv.

Detta löste såklart inte mitt problem alls, och du betalar för en felsökning som leder till att du är lika ovetandes om problemet som innan.

Men det är alltid trevligt att betala ett företag för att slösa bort min tid :)

8. Januar 2024

Antwort von Alina

Vi eftersträvar så klart att alla våra kunder ska känna sig nöjda med den den service vi erbjuder. En felsökning inkluderar givetvis att vi även testar med annan hårdvara för att försöka pinpointa vilken eller vilka delar som spökar. Jag vill gärna undersöka ifall något gått snett i ditt ärende och se om vi kan rätta till det, givetvis kompenserar vi dig ifall vi gjort något fel.

Maila mig ditt ordernummer och/eller kvittonummer så kan vi kika närmare på detta.

Mvh
Peter - Alina
peter@alina.se

Riktigt uselt

Riktigt uselt! Varning om ni lämnar in er iPhone!

Jag hade bokat byte för en iPhone 12 PRO Max kamera. Inför reparationen pratade jag med dem och dem sa att de utför byter för 1599kr och att den blir som ny igen. Alina beställer kamera delen och jag åker dit för att få den utbytt 5/1-24. När dem var klara får jag tillbaka telefonen och kameran vägra fungera. Som svar får jag att dem inte kontrollerade den och då blev jag irriterad. Frågade dem varför dem inte testade innan man ger kunden tillbaka telefonen men fick inget svar. Personen vid kassan frågade då hans kollega som bytte kameran och sa att det inte går att byta ut kamera enheten på iPhonen. Då blev jag ännu irriterad och sa varför dem marknadsför att dem utför bytet på hemsidan samt sade via telefon att dem kunde och den skulle bli som ny, ännu en gång kunde dem inte svara på det. Utöver det har funktionen för vattenträningen förstörts då dem i onödan öppnade telefonen, hade dem sagt till innan att bytet inte går att genomföra hade tätningen funnits kvar. Personen i kassan sa att tätningen fortfarande finns men det sa jag inte alls stämmer, då gick han till reparatören och fick det bekräftat att vattenträningen är förstört. Jag var väl medveten om innan att tätningen inte skulle vara densamma om dem bytte kamera enheten, men då dem visste om att bytet inte gick att genomföra skulle dem kunna säga det innan dem öppnade telefonen. Det slutade med att jag fick tillbaka den gamla kameran (som dem även fläckat ena kamera linsen) och en iPhone utan vattentätning. Personalen verkade heller inte bry sig!

VARNING LÄMNA INTE IN ER IPHONES HÄR!

5. Januar 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Tvinga mig betala för en vara jag ej har fått

Beställde en vara från Alina som kom bort under leverans. Alina säger att de har gjort sitt och även PostNord. De tvingar mig betala en faktura på nästan 15 000kr. Var tvungen att betala den för annars hade det gått vidare till kronofogden. Det här ärendet har hållit på i evigheter men jag var nu tvungen att betala fakturan för att inte gå vidare till kronofogden. Helt absurt! Ingen som helst känsla för kunden. Och de slutade svara på mails… Sämsta servicen jag fått!

VARNING! Beställ ej från detta skam företag. Gå till ett riktigt större företag där man vet att man får hjälp ifall något skulle hända. Man vill stötta mindre företag men det här är nog sista gången. Tycker synd att ni ska förstöra för andra små företag. Känns riktigt surt att få betala för en produkt som man inte har fått men hellre det att man går vidare till inkasso och för att sedan hamna hos kronofogden…
NI BORDE SKÄMMAS!

3. Juli 2023
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Anlitade Alina för ett datorbygge och…

Anlitade Alina för ett datorbygge och fick då priset 799:- ink installation/uppdatering av operativsystem/BIOS efter överenskommelse.

Dagen som datorn skulle vara färdig så får jag ett mail av Alina med en ursäkt och informationen att jag tyvärr har fått fel pris av deras kollega. I mailet så får jag också ett nytt pris som ska betalas då installation av operativsystem/BIOS inte längre ingår i det gamla priset och att det nya priset är nästan 1100:- dyrare…

Tråkigt att man inte kan hålla det man lovar som företag och kunden blir den lidande men då vet jag vart jag INTE vänder mig igen.

12. April 2023

Grym butiksservice i Uppsala

Grym butiksservice i Uppsala, är helt handikappat när det kommer till tech men fick i princip svar på sådant jag aldrig ens kunnat googla mig till!

10. März 2023
Bewertung ohne vorherige Einladung

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr