Hemska att ha o göra med. Jag har lägsta aktivitetsersättning och måste betala 1900 i månaden. Det går inte att leva på. Man har inte råd att leva.
Drar hutlösa pengar varje månad. Jag som arbetar som vårdbiträde skall betala 2500 kr I MÅNADEN till CSN. Försökt få ändrat avgiften under längre period. Fått låna av familj för att överhuvudtaget ens... Mehr ansehen
Keine Aufzeichnungen über Bewertungseinladungen
Das haben sich andere Leute angesehen
Hemska att ha o göra med
Den bästa medarbetaren @Ingela Tano på CSN
Jag vill gärna ge ett stort tack till en fantastisk medarbetare på CSN @Ingela Tano👍👍👍👍👍
Jag kontaktade CSN och fick hjälp av en mycket vänlig, tålmodig och professionell handläggare. Hon tog sig verkligen tid att gå igenom varje steg med mig och förklarade allt mycket tydligt och noggrant. Hon såg till att jag verkligen förstod processen och svarade på alla mina frågor med stort engagemang och respekt.
Det är sällan man möter någon som är så hjälpsam och dedikerad till sitt arbete. Tack vare hennes stöd kände jag mig trygg och väl omhändertagen under hela samtalet.
CSN ska vara stolta över att ha en så kompetent och omtänksam medarbetare. Hon är ett utmärkt exempel på förstklassig kundservice.
Stort tack för all hjälp!
Drar hutlösa pengar varje månad
Drar hutlösa pengar varje månad. Jag som arbetar som vårdbiträde skall betala 2500 kr I MÅNADEN till CSN. Försökt få ändrat avgiften under längre period. Fått låna av familj för att överhuvudtaget ens kunna överleva.
Privata bolag skickar påminnelse avgift…
Privata bolag skickar påminnelse avgift på 60kr men statlig myndighet tar 450 kr i påminnelseavgift för att betalningen har kommit in till de några dagara sent. Största misstaget man gjort i livet ta lån från staten för att plugga.
vägrar att kolla på intyg..
skickar in intyg på att jag har klarat av mina studier, de vägrar att ens kolla på bilagan eller att betala ut studiemedel.
Sämsta myndigheten
Sämsta myndigheten, lika hemsk som kronofogden, finns folk som mår så dåligt av dessa myndigheter, att dom helt enkelt vill avsluta sina liv...Så ta aldrig csn lån om du kan undvika det. Många blir stämplade för livet.
Worst than loansharka
A couple of years back they send my bills to the correct address even though I had updated it.
They sent the case further to the collectors office (kronofogden), I explained the whole situation and they said that I wouldn't have to pay for the bill from kronofogden, so I paid the first official bill thinking everything would be fine. But they never called back the bill from the collector, so I had to pay that one as well plus and extra charge, since I didn't pay their first bill.
They do everything they can to get you in trouble
Denna myndighet är helt frutansvärd på…
Denna myndighet är helt frutansvärd på att hantera ärenden och systemet är byråkratiskt och tar inte hänsyn till männsikor, det fattar inte att de försvårar männsikors liv och ger en magsår med deras system. De spelar ingen roll hur följsam man försöker vara, alltid något som är fel och inte stämmer och de vill ha mer information, har väntat fler månader på att få utbeltalning under sjukskriving men dem drar ut på processen hela tiden. Man får ringa in och får prata med någon ny varje gång och får upprepa sig och börja om på ruta ett. Ett skämt alltihop, skäms på er!!
Absolut sämsta som finns!
Absolut sämsta som finns!! Bättre att låta bli skiten
Av alla dumma val man kan göra här i…
Av alla dumma val man kan göra här i livet var csn det mest förödande livsförstörande valet. Don't do it. Oärliga empatilösa monster som jobbar där
2026 och webbsidan kan inte spara en formulär
Jag kan inte minnas om jag hade förut en lika hemskt upplevelse som denna jag hade på CSN:s webbsidan igår.
Även sedan 1990-talet kunde webbsidor redan spara data från formulär och användarsession genom en programvara som heter DATABAS, de kanske kunde inte spara automatiskt men de hade åtminstone ett "spara" knapen så användaren kunde göra det manuellt, året 2026 har CSN inget av dessa.
Men det finns mer därtill, session håller ungefär några minuter (hur långt? står det ingenstans) och det upptäcks att man har blivit utloggad endast när man klickar på nåt länken som leder till anan sida.
Som utlänning är din helvetet-upplevelse inte över när du signerar studiemedels ansökningsformulär med BankID, därefter måste man fylla ett formulär till med ytterligare information om ditt uppehåll i Sverige och utbildningen i ditt ursprungligt land. Men sessionstid förblir densamma och det finns ingenstans i sidan någon knapp för att antingen förlänga sessionen eller spara det ytterligare formuläret, om man loggas ut så är data borta men när man logga in igen visas ansökningen som inskickat och man kan inte komplettera den med de ytterligare informationen som krävs av utlänningar.
Ohjälpsam personal
Ohjälpsam personal, otrevliga och nedlåtande, fick inte svar på de frågor jag ställde
Inkompetent och otrevlig personal
Inkompetent och otrevlig personal. Om Våra skattepengar går till deras löner kanske dem ej borde bita händerna som föder dem
Kötiden i telefon... Plötsligt avbrott och jag får stå i kö igen (!)
Kötiden i telefon... Ringde när de öppnade, då var det 5 samtal före - kom fram och pratade med han som svarade och plötsligt läggs samtalet på. Fick ringa igen och då några minuter över 09 - 43 samtal före! Känns riktigt trist att behöva köa igen och längre tid. Han som lade på plötsligt eller av misstag (?) borde ha ringt upp direkt!
Helt värdelösa och orimliga.
Helt värdelösa och orimliga.
Jag har bara positivt att säga om CSN.
Jag har bara positivt att säga om CSN.
Jag studerade åren 2018-2021, under den tiden så fick jag alltid bra hjälp vid kontakt/frågor, inga problem med något.
Idag när jag ringde gällande det lån jag har så fick jag fantastisk hjälp och fint bemötande.
Otrevlig kärring
Skickade in uppgifter om en kurs som jag inte kommer klara förens efter Augusti. Får senare ett samtal av CSN där en kvinna ifrågasätter dokumentet jag skickat in och är allmänt otrevlig och dryg.
CSN läs gärna det här!
Är oerhört tacksam att man här i Sverige kan få studiestöd när man studerar. Och det finns trevliga, kunniga och hjälpsam personal i kundtjänsten på CSN. Men i stort är min upplevelse av CSN otroligt dålig.
Först och främst är det så lång telefonkö, att jag innerligt tror på att man vill få folk att strunta i att ringa in till dem..och När man väl kommer fram, är det alltid en ny person man pratar med där hela ärendet får dras igen. Finns absolut ingen möjlighet att få en kontaktperson som kan vara iallafall något inläst på ens ärende eller som kan ringa upp när det passar dem..
Mitt första ärende handlade om att jag behövde tjäna in 1,5hp (pga ej uppnådda studieresultat sedan tidigare) innan jag kunde få CSN till min nuvarande utbildning. Inga problem. kontaktade då både skolan och CSn innan studiestart hur jag kan göra för att tjäna ihop dessa 1,5hp så snabbt som möjligt. Vi hittade en lösning .
Men när jag väl skickat in intyg på detta (intyg på genomförda studier motsvarande minst 1,5hp) - då fick jag svar av CSN att det inte räckte. Härefter fick jag pratat med fler personer på CSN, dra ärendet om och om igen. Efter ett tag bad jag dem göra noteringar så dom lättare skulle kunna hitta i ärendet . Men Till slut fick jag prata med en kille som heter Jimmy. Som sa att allt var enligt boken och jag fick CSN. Jag hade ungefär stått i telefonkö i sammanlagt 5 timmar hittills .
Nästa puck var att jag ansökt om tilläggslån. Här behöver man skicka in inkomstuppgifter från skatteverket, vilket jag gjorde. Men får efter 3veckor beskedet att uppgifterna inte räcker. Jag ringer därmed in. Samma visa. Lång telefonkö och jag drar mitt ärende. Personen jag pratar med först känner att hon får koppla mig vidare. Nästa person kollar min ansökan och säger att hon är tveksam på om jag tjänat tillräckligt. Då undrar jag: vem ska veta det om inte ni på CSN?! Makalöst! Hon läser innantill och säger att jag ska ”redovisa överskott av kapital i inkomstlagen”. Jag undrar vad detta betyder. Får svammel tillbaka och ber mig kontakta skatteverket för att reda ut. Visst, ringer skatteverket som inte fattar någonting heller utan menar på att kontrolluppgifterna från Skatteverket ska gälla som underlag till CSN. Ringer till CSN och ber att få prata med någon som kan tilläggslån. Drar heeela ärendet igen varpå hon jag pratar med känner sig osäker på om jag verkligen har tillräckligt stor inkomst under föregående år.. hon läser CSNs kriterier (se ovan) igen men säger till slut att hon inte vågar ta beslut på det underlaget jag skickat in utan ber mig skicka slutskattebesked. Jag ser till att skicka in detta med och ringer in igen. Samma visa, drar hela ärendet och plötsligt!!! Plötsligt får jag tilläggslån.!
Extra Intressant eftersom det har stått samma inkomstuppgifter i alla underlag jag skickat in!!
Nu har Jag inte nämnt hälften av alla gånger jag haft kontakt med dom.
Men detta har varit en otroligt irriterande och fruktansvärt frustrerande upplevelse med CSN. Minst 10 timmar i telefon.
Tänker på alla de människor som kanske inte kan språket/Sveriges system så bra som jag. Som kanske inte kan studera/ får sina drömmar krossade pga sådana här administrativ idioti!
Hoppas innerligt det sker en rad förändringar hos CSN för kommande studenter!!
CSN är vidrig myndighet
CSN, den mest vidrigaste myndigheten i Sverige.
Det mest omänskliga, orättvis och avdomnade och vidrig myndighet i Sverige. 2024 fick jag 5 x 450 kr förseningsavgift och de påstod att de hade skickat kraven per post vilket är en stor lögn eftersom då var jag bosatt i Sverige. Det värsta var att när jag ringde CSN, mannen som jag pratade med, hotade mig att via kronofogden ta min lägenhet och sälja den och ta sina pengar fast jag hade inte motsatt betalningen utan undrade jag om så många förseningsavgift.
2025 fick jag 2 x 450 kr plus 180 kr inkasso krav för att jag missade 150 kr admin avgiften av mistag i början av året och den här ggn påstår de att de hade skickat 2 brev till adressen utomlands vilket är ännu en lögn.
De påstår att jag borde ha loggat in på CSN.se och kollar mina sidor men jag hade inte fått ngn notifikation för att veta jag har ett ärende att kolla upp. Jag fick inga notifikationer verken från Kivra eller via email. De tror CSN.se är Facebook applikation som man loggar in dagligen!!!
CSN är ute efter att mjölka oskyldiga via sina 450 kr förseningsavgift och kompensera förlusten de hade 20-30 år sen då många flyttade utomlands och struntade betala tillbaka sina skulder. Det är omänskligt, avskyvärt, äcklig och framförallt orättvis. Skäms på er CSN.
Skulle studera
Skulle studera, för att göra ett karriärbyte pga hälsoskäl, men va tveksam till att ta ett studielån. Gjorde uträkningen som finns på deras hemsida om hur mycket jag skulle betala tillbaks varje månad. Deras uträkning sade att jag skulle betala tillbaka 748 kronor i mnd. Tyckte det var ok, så jag tog lånet. När jag sen skulle börja betala tillbaks, så krävde dom 2500 i mnd istället, vilket jag inte hadde resurser till att betala. Lita ALDRIG på deras uträkning när du ska söka studielån.
Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.
Hier finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.