Collect1 Bewertungen 90

TrustScore 3.5 von 5

Unternehmen hat geantwortet

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Goed contact over lopende zaak, via mail en telefonisch. Helaas is het te vorderen bedrag te klein om verder te gaan; dit ging vooral om een principe kwestie; iets bestellen met een factuur en dan ac... Mehr ansehen

Akzeptabel

Alle Bewertungen

90 Bewertungen in den letzten 12 Monaten

Bewertung abgeben

7 maanden huurachterstand innen

Stijn Mansholt heeft samen met mij een klant eindelijk zover weten te krijgen tot een betalingsregeling. Zelf had ik al meerdere pogingen gedaan de klant tot betalen te dwingen na een huurachterstand van 7 maanden. Helaas na zelfs samen met de klant een betalingsregeling getroffen te hebben bleef het stil en bleef de uitbetaling uit. Mooi hoe collect1 hier op verder gegaan is en de klant toch heeft weten te benaderen (zelfs in het buitenland). Voor nu word er een betalingsregeling via collect1 opgestart en hoop ik dat de klant zich hier ditmaal wel aan houd.

25. Juni 2026

Collect 1 is superslecht en bedrijfsonvriendelijk

Superslecht, nooit, echt nooit mee in zee gaan als bedrijf.
Zeer slechte inzage in de kosten die zij maken en opzeggen van het servicecontract moet aangetekend en minstens 3 maanden voor de vervaldatum. Hoe klantonvriendelijk kan je zijn!

24. Juni 2026

Beste,

Wat vervelend om te lezen dat u dit zo heeft ervaren. Dat is uiteraard niet de bedoeling.

Wij kijken graag met u mee om dit zorgvuldig op te lossen. U kunt hiervoor contact opnemen met ons kantoor via 070 – 448 31 45. Wij staan u graag persoonlijk te woord om uw dossier door te nemen.

Indien u liever per e-mail contact heeft, kunt u ook reageren op dit bericht. Dan zorgen wij dat uw vraag zo spoedig mogelijk wordt opgepakt.

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Goed contact over lopende zaak

Goed contact over lopende zaak, via mail en telefonisch.
Helaas is het te vorderen bedrag te klein om verder te gaan; dit ging vooral om een principe kwestie; iets bestellen met een factuur en dan achteraf gewoon niet betalen. Dus fijn dat ze het nodige geprobeerd hebben, helaas is de klant E. de Bock ook een echte bok en betaald dus gewoon niet! Zo jammer maar helaas.

25. Juni 2026
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

I had a very good experience with…

I had a very good experience with Collect1. The communication was clear and professional throughout the entire process. They handled everything quickly and efficiently, and the payment was processed very fast without any issues. Their team was helpful, reliable, and easy to work with. I highly recommend Collect1 to anyone looking for a trustworthy company with excellent service and fast payments.

23. Juni 2026

Heel tevreden

Ik had niet verwacht dat het incassotraject tot een goed einde zou komen, omdat ik niet had verwacht dat het bedrijf waar ik nog geld van verwachtte zou meewerken. Maar het is ze gelukt, met goed resultaat. Duidelijke communicatie en een fijn systeem waarin je de status van het hele traject kan volgen.

15. Juni 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Trap er niet in! Oplichters!

Slechte ervaring met Collect1. Ze zeggen dingen om je als klant binnen te halen, maar in de praktijk doen ze uiteindelijk iets heel anders. Dit is iets wat ik al vaker heb aangegeven, maar er wordt niets mee gedaan. Voelt misleidend en niet transparant. Het is gewoon een sales bedrijf! Ze liegen en bedriegen om geld uit jou te halen!

22. Juni 2026

Beste Harry,

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Dikkat dikkat herseyi iyi anlayın ve yanaşmayın.

Böyle yerleri innetnetten bulup hemen guvenmeyin bunlar bir boş karşı taraftan alamadıgı parayıda sizden alırlar ve birde başlangıçta her şeyi açık söylemiyorlar imazayı attıktan sonra hedef karşı tafaf degil sizsiniz dikkat edin yanaşmayın buralara paranıza yazık bunların güvenilmez oldugu google yorumlardada yoklar çünkü boşlar birde iptali yazılılı mektup istiyorlar sakın yanaşmayın.

10. Juni 2026

Beste Ismail,

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Het valt mij op dat de reactie van…

Het valt mij op dat de reactie van Collect1 op een klacht als antwoord een standaardantwoord krijgt.
Het is bij iedereen dezelfde tekst. De klachten worden blijkbaar niet serieus genomen.

20. Juni 2026

Beste Jan,

Wij nemen uw klacht zeker serieus. U kunt telefonisch contact opnemen via 070 – 448 31 45. Wij staan u graag persoonlijk te woord om uw dossier door te nemen.

Opzegtermijn van 3 maanden

Opzegtermijn van 3 maanden, in principe had ik op tijd opgezegd maar dat was per email en dat beschouwen ze niet als een opzegging, ingewikkeld aangetekende brief moest ik versturen, was 2 dagen te laat , als nog 88 dagen voordat mn contract af liep. Nu moet ik €400 betalen voor verlenging van het contract dat ik niet gebruik. Zo gaan zij met hun klanten om !

18. Juni 2026

Beste,

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Grote administratieve blunder en geen communicatie

Wat een verschrikkelijk amateuristisch bureau. Collect 1 heeft een enorme fout begaan door mijn eenmanszaak te dagvaarden voor een openstaande vordering van een wildvreemd persoon. Er is vooraf blijkbaar geen enkele basale controle (zoals een KvK-check) gedaan; ik ben simpelweg wegens een persoonsverwisseling voor de kantonrechter gesleept.

Toen ik de dagvaarding ontving, heb ik direct schriftelijk en telefonisch bewijzen aangeleverd (KvK-uittreksels en WHOIS-data van de daadwerkelijke schuldenaar) waaruit onomstotelijk bleek dat ik hier niets mee te maken had. Er werd beterschap beloofd, maar daarna bleef het wekenlang muisstil. Op herhaalde e-mails en telefonische verzoeken om een update werd simpelweg niet gereageerd. Dit heeft mij wekenlang onnodige stress bezorgd met een rechtszaak in het vooruitzicht.

Pas een halve week voor de zittingsdatum, kreeg ik een ijskoud mailtje dat ze de zaak niet aanbrengen bij de rechtbank en dat ik de dagvaarding "als niet ontvangen kan beschouwen". Geen excuses voor de gemaakte fout, geen enkel fatsoen richting een onschuldige ondernemer wiens tijd ze hebben verdaan.

Een behoorlijk gebrek aan professionaliteit.

17. Juni 2026

Beste Michel,

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Slechte communicatie en gebrek aan transparantie.

Mijn ervaring met Collect1 is helaas niet positief.

Na een telefonisch gesprek heb ik aangegeven dat ik nog wilde nadenken over de voorgestelde vervolgstappen. Vervolgens heb ik dezelfde dag per e-mail laten weten dat ik had besloten om voorlopig geen verdere juridische stappen te ondernemen en niet akkoord ging met de voorgestelde vervolgstappen en de daarbij behorende kosten.

Deze boodschap heb ik daarna meerdere keren schriftelijk herhaald. Tot op heden heb ik echter geen inhoudelijke reactie ontvangen op mijn bezwaren of vragen. In plaats daarvan ontving ik betalingsherinneringen en verzoeken om contact op te nemen over een openstaande factuur.

Wat mij vooral stoort, is het gebrek aan duidelijke communicatie. Als klant verwacht ik dat er inhoudelijk wordt gereageerd op een bezwaar of uitleg wordt gegeven waarom een factuur volgens hen toch verschuldigd is. In mijn situatie kreeg ik die duidelijkheid niet, terwijl ik wel meerdere keren schriftelijk contact heb gezocht.

Ik hecht als ondernemer veel waarde aan transparantie, eerlijkheid en duidelijke communicatie. Juist daarom vind ik deze gang van zaken teleurstellend. Mijn ervaring is dat er meer aandacht uitging naar de factuur en vervolgstappen dan naar het beantwoorden van mijn inhoudelijke vragen.

Op basis van mijn persoonlijke ervaring raad ik dit bedrijf echt niet aan.

16. Juni 2026

Beste Irfan,

Zeer slecht

Zeer slecht, trap er niet in, de zogenaamde no cure no pay is niet aan de orde. Voor je begint moet je 119,79€ inclusief btw betalen, dat is een abonnement om verder geen kosten te maken. De debiteur betaalde na meerdere sommaties niet dus werd mij aangeraden of liever aangedrongen om een dagvaarding te starten daarvoor moest ik 523,74 betalen, maar was geen probleem want dat werd bij dagvaarding verhaald op de debiteur. Mij werd niet verteld dat ze begonnen met schrijven voor de dagvaarding terwijl de debiteur nog een aantal dagen de tijd had om te betalen, en wat hij ook deed. Fijn zou je zeggen, maar omdat een brief schrijven voor een dagvaarding 376,31€ kost, ook als die uiteindelijk niet gebruikt wordt als de debiteur toch nog betaald, ben je dat wel kwijt. Oh ja vandaag werd mij verteld dat ik dat wel kan verhalen op de debiteur maar dan beginnen we weer opnieuw en moet ik griffiekosten enz. betalen weer 523,74. Zo grappig die mensen van Collect 1. Al met al heeft mij deze incasso opdracht geven 496,10 gekost. De factuur waar het om gaat was 922,25, dus reken maar uit hoe we deze incasso-praktijken instant houden

16. Juni 2026

Beste Carmen,

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Zoals eerder aangegeven is dit bedrijf…

Zoals eerder aangegeven is dit bedrijf zeer slecht: dit is wat ik terug krijg op mijn klacht het is te gek voor woorden :

Verder nemen wij in aanmerking dat u inmiddels een negatieve beoordeling over onze organisatie heeft geplaatst. Gelet op de ontstane situatie, het ontbreken van vertrouwen in onze dienstverlening en uw herhaalde uitingen dat u de behandeling van het dossier niet wenste voort te zetten, zijn wij genoodzaakt het dossier af te wikkelen conform artikel 9.3 van onze algemene voorwaarden.

15. Juni 2026

Beste Willem,

Werkelijkwaar niet te vertrouwen

Werkelijkwaar niet te vertrouwen. Wij hebben een overeenkomst stop gezet maar hun hebben m toch door laten lopen waardoor wij nu 2 keer het gehele bedrag te betalen. Verder nooit communicatie geweest vanuit hun. Dikke afrader

12. Juni 2026

Beste Kevin,

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Dank aan werknemer door het stap toch te maken

Natuurlijk is het geen fijne ervaring als zzp om niet het geld te ontvangen waar je recht op heb.
Hierbij was het voor mij eng en lastig stappen te ondernemen desondanks ik er in mijn goedrecht sta.
Hierbij was Mats geduldig en begripvol , dit heeft mij toch de tijd gegeven om achter mijn keuze te staan.

Natuurlijk heb ik niet veel kennis over het vlak als het gaat on verschuldigde betalingen, hierbij heb ik mijn vertrouwen kunnen inzetten.

11. Juni 2026

Oplichters en duur

Oplichters zijn niet eerlijk over de kosten zeer hoge kosten ze komen afspraken niet na. Ik heb collec1 ingehuurd om bij een klant van ons een open staande bedrag te incasseren en dit zou maximaal €800 kosten en ze zouden 4 weken lang brieven sturen mailen en bellen. Na 1 week in plaats van 4 weken werd ik gebeld dat de klant niet reageert en dat ze de volgende stappen gingen nemen en dit zou €1500 extra kosten(belofte was maximaal €800). Hier ben ik niet akkoord mee gegaan en heb alles gestopt voordat ze vervolg stappen wilde nemen en alsnog willen de €1500 waar ze niks voor hebben gedaan en nu hebben hun een incasso ingeschakeld tegen ons bedrijf. het bedrag wat geïncasseerd dient te worden is €4500 hun hebben hier €8500 van gemaakt door een rekenfout en hier ook mijn kosten op berekend (meerdere malen over gebeld en gemaild maar niks me gedaan). dus een bedrag van €4500 laten incasseren door deze mensen kost €2300. PAS OP deze mensen zijn oplichters

11. Juni 2026

Beste Faycal,

Goede communicatie

Na een beetje stroef begin is het project, dankzij betere communicatie succesvol afgerond! Dit bewijst dat het mensenwerk blijft en dat goede communicatie de sleutel tot succes is.

10. Juni 2026
Bewertung ohne vorherige Einladung

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr