Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Mijn gerepareerde koffiemachine gaf weer een melding aan. Gebeld met Rubinatie en ik kon direct komen. Zeer vriendelijk medewerker luisterde naar mijn verhaal en hij zei wacht maar even. nog geen 20 m... Mehr ansehen

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

De reparatie liet even op zich wachten, maar toen mijn koffieapparaat eenmaal terugkwam deed hij het weer perfect. De jongeman van Rubinati was zeer vriendelijk en kwam ons apparaat zelf brengen en h... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Er ging van alles mis, op de website stond dat ze een leen/ huur machine hadden, nog gebeld en men zou kijken wat men kon doen. Machine zelf gebracht, huurmachine deden ze al lang niet meer (foutieve... Mehr ansehen

Unternehmen hat geantwortet

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Wat een waardeloos bedrijf. 3 maanden geleden een machine besteld. Deze was nodig voor een beurs. Ophalen hoefde niet, hij zou op tijd bezorgd worden. Uiteindelijhk 4 dagen na afspraak, stond er 's... Mehr ansehen

1. Kleingeräte-Reparaturdienst

Vom Unternehmen geschrieben

Rubinati biedt een uitgebreid servicepakket op het gebied van koffiemachines, met als specialisme professionele technische ondersteuning. Onze technische dienst bestaat uit opgeleide vakmensen die op zorgvuldige én snelle wijze uiteenlopende defecten v...

3,1

1 Stern

Hat 38 % seiner negativen Bewertungen beantwortet

Braucht meist mehr als 1 Monat zum Antworten

They are Problem Solver

They are Problem Solver. Even if they can't fix, they assured me they will find who can. But they did anyway. My wife is happy to have freshly grinded coffee every morning, I am happy.
Happy wife, happy life:)

30. Juni 2023
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

The people from Rubinati are very passionate, friendly, and professional

The people from Rubinati are very passionate about repairing coffee machines. They simply love coffee machines and will always try and find a way to repair a good one. They are also very professional, responsive, and fair with their pricing.
I have had my old La Pavoni (15y+) in service by Rubinati for almost 3 years now and I am very satisfied.

17. April 2023
Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Op dit bedrijf gekomen via internet

Op dit bedrijf gekomen via internet. Helaas deze reviews niet eerst gelezen. Een bedrijf die telefonisch niet bereikbaar is ga ik niet meer mee in zee.
Toen ik via een mail vroeg of ik teruggebeld kon worden werd dit uiteindelijk wel gedaan. Hier heb ik de vraag kunnen stellen hoeveel het onderhoud aan mijn machine uiteindelijk zou kosten. Van daaruit ben ik akkoord gegaan.
Mijn machine werd opgehaald en bezorgd bij Rubinati. Toen ik kreeg ik een factuur waar de honden geen brood van lusten. Er moesten dingen worden vervangen die ik niet eens gebruikt had.
De offerte viel 220 euro hoger uit dan tijdens het telefoongesprek werd verteld en hier was de 50 euro verzendkosten nog niet bij opgeteld. Het antwoord op de vraag waarom het zo veel was was, 'oh u bent nieuw, ja dat verklaart het. Ik zal uitleggen hoe wij te werk gaan.."
Mijn voorstel naar dit bedrijf is om telefonisch wél bereikbaar te zijn én om open te zijn over de manier hoe het onderhoud van de machine wordt berekend VOORDAT je de machine opstuurt. Want nu is mijn machine niet gemaakt en ben ik 50 euro (verzendkosten) armer. Ik ben namelijk niet akkoord gegaan met de offerte.
Dit doe ik niet meer. Mijn machine is nu opgehaald door een bedrijf die 20 euro ophaalkosten rekent.

3. Mai 2023

Goedendag Laurens,

Dank je voor de feedback.
Wij geven erg transparant aan dat we kosteloos onderzoek doen, en daarop gebaseerd een offerte sturen.
Wij hebben 60.000 machines gerepareerd, en met die ervaring uw Melitta T Smart beoordeeld, gratis! Ook toen u het afkeurde hoefde u ons niets hiervoor te betalen, Uw machine heeft meer onderhoud nodig dan u denkt, en het is een lastige machine om het goed te repareren.
Uw offerte was 240 euro in de BTW, het verhaal over een eerste keer en dat het 220 euro hoger ligt is om het zacht uit te drukken een beetje verdraaid. Wij geven nooit een quote, en zeker geen 20 euro quote.
Wij zijn momenteel inderdaad telefonisch niet bereikbaar, ik vind het zelf ook vreselijk! Ik ben achter in het schuurtje bij mijn moeder begonnen, en inmiddels is het echt een flink bedrijf geworden, we helpen momenteel ongeveer 500-600 klanten per maand. En al die mensen willen allemaal even kletsen. We komen zo niet meer aan uw machine beoordelen / repareren en testen toe. Helaas ben ik niet de enige die moet dealen met een krappe arbeidsmarkt. Maar ik ben positief! Zodra we een leuke medewerker vinden met een beetje haar op de tanden om al die gesprekken te sturen en te richten, dan haal ik de voicemail eraf. Tot die tijd neem ik deze nare beoordeling(en) op de kin.
In het reparatieverzoek dat u heeft ingevuld, daar stond heel duidelijk wat de service kost om uw machine binnen de Benelux en Binnen een dag en specifiek in de avond op te laten halen in Leidschendam, voor 20 euro, zodat u niet 140 KM hoeft te rijden en nu geeft u ons een draai om de oren omdat dit geld kost. Okee, prima.
Onze werkwijze blijft! kosteloos onderzoek, offerte, pas na goedkeuring gaan we repareren, het merendeel van onze klanten vindt dit prettig en verteld het verder.
Jammer dat we niet aan uw verwachting voldeden. Succes met de machine, prima apparaat, laat het repareren in plaats van verwijderen, want het kan zomaar nog 10-15 jaar mee!

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Heb mijn apparaat ter reparatie…top bedrijf

Heb mijn apparaat ter reparatie aangeboden. Helaas kon mijn apparaat niet meer werkend gemaakt worden. En kreeg voor de facturen die ik geaccordeerd had een nieuw apparaat en een mooi koffie pakket en schoonmaak pakket. Een top bedrijf met ervaren mensen en klantgericht en klantvriendelijkheid personeel.

22. April 2023
Bewertet mit 4 von 5 Sternen

What a roller-coaster this was!

What a roller-coaster this was! Van * tot ***** en alles daartussen in :)

Het begon met het ophalen: het transportbedrijf was in chaos en hun computers hadden iets teveel helium koeling gehad en waren high a.f. Na 2 volle dagen en ruim 1 halve dag thuisgezeten te hebben werd het apparaat dan toch opgehaald.

Rubinati zat net in een reorganisatie wat voor behoorlijke vertraging zorgde (30 november heb ik afspraak gemaakt met Rubinati, vandaag 21 april heb ik het apparaat terug). Ik kan ze dit vergeven. Wel jammer dat ze telefonisch tot de dag van vandaag niet bereikbaar zijn MAAR hun e-mails worden wel vlot beantwoord (<1 dag), dus dat helpt. Wel was ik blij dat ik geen apparaat gehuurd had want anders zou ik gaan denken dat ze het expres aan het traineren waren.

Nadat ik in maart opnieuw contact opname gaf men toe dat het nu toch wel heel heel heeeeel lang aan het duren was. Wel garandeerden ze mij dat het binnen 3 weken gereed zou zijn; reparatie was ondertussen gedaan maar was nog niet getest. Ik zou een email krijgen. Die kwam niet. Dus 3 dagen geleden nog maar eens contact opgenomen: email zou verstuurd zijn (maar ik heb hem echt niet ontvangen: check dit Rubinati!). Ik blij, totdat ik de transport facturen kreeg. Omdat ik vorige keer 2 volle dagen niemand zag verschijnen vroeg ik voor de derde dag of dat dat tenminste gepland kon worden binnen een dagdeel. Dat kon! Ik dacht, fijn! Toch nog wat service. Maar de transport factuur liet nu de beduidend hogere prijs zien voor deze extra service. En retour was ook tegen het hogere dagdeel tarief ingepland :(

Na korte discussie werd mij een cadeau toegezegd. Dat vond ik een leuke geste, als ze tenminste ook nog het terugzenden tegen het lagere dag-tarief zouden doen. Een nieuwe factuur kwam. 2x de lagere prijs van 15 euro excl. Top! Dan maar geen cadeautje dacht ik nog.

Vandaag kwam de chauffeur keurig op tijd. Vriendelijke man ook. En tot mijn verbazing zat er niet alleen een klein zakje verse bonen bij, maar kreeg ik OOK nog 2x 1 kg zak huismerk bonen erbij! Dat was dan bijna teveel van het goede maar wordt zeker gewaardeerd. Net zoals het handgeschreven excuses kaartje ;-)

Al met al had ik, op een paar tientjes na, het apparaat ook weer nieuw kunnen aanschaffen. Eigen schuld, had ik maar niet het vacuüm van het verhittingselement moeten doorbreken. Verder leken de prijzen transparant. Kleine bedragen tikken toch snel aan. Het uurloon vond ik redelijk.

Ik heb het apparaat nog niet getest (hij is net binnen) en ik zal er maar op vertrouwen dat alles dat ze zouden vervangen ook echt vervangen is! Ik moet zeggen dat ik schrok van de andere reviews onder mij :(

Al met al ben ik, ondanks 4,5 maand wachten, tevreden over het bedrijf (als ze maar niet weer gaan reorganiseren!). De 2 kg extra koffie maakte wel degelijk het verschil! Ik blijf een Hollander hey ;-) Er zijn niet veel bedrijven die koffiemachines repareren en weggooien van een kapot apparaat heeft zo'n nare ecologische voetafdruk dat ik blij ben dat het gerepareerd kon worden! Alhoewel ik geen ervaring heb denk ik dat dit eerlijke (commerciële) prijzen zijn.

21. April 2023
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Koffiezetapparaat Philips was na 3,5…

Koffiezetapparaat Philips was na 3,5 jaar al kapot. Via Philips nauwelijks antwoord of ik kan hem opsturen voor minimum 200 euro. Via Google Rubinati gevonden. Langsgebracht en een leen machine gekregen. Deed het uitstekend. Na de reparatie bleek het toch niet helemaal te functioneren. Ik weer terug en werd direct opgelost. Monteur had een fout gemaakt. Voor het rijden kreeg ik een pak koffiebonen. Apparaat doet het nu weer als nieuw. Service bij dit bedrijf is gewoon top. Je kan wel het beste langsrijden ipv mailen/bellen.

11. März 2023

Oplichters

Doe het niet! Doe jezelf een plezier en breng aub je koffiezetapparaat ergens anders heen.

Naast het feit -zoals in vele Google reviews al omschreven wordt- dat er allemaal extra kosten bijgeschreven worden voor het vervangen / onderhoud waar je nadrukkelijk niet om gevraagd hebt, wordt je ook nog ronduit geschoffeerd.

Na herhaaldelijk aangeven dat alleen het lekbakje vervangen diende te worden gingen er iedere keer een paar tientjes van de honderden euro’s op de offerte af, maar alleen het lekbakje vervangen is geweigerd en stond bovendien niet eens op de ‘standaardofferte’ omschreven die ze iedere klant proberen aan te naaien. Één onderdeel vervangen behoorde niet tot de mogelijkheden bij Rubinati.

Medewerker Ruben was ronduit schofterig door bij het ophalen van het apparaat een geniepige sneer uit te delen met: “het was je zeker te duur”.
(En nog na te schreeuwen met dat hij ons apparaat wel voor 25,- over zou willen nemen. Zodat hij ineens wel alleen het lekbakje zou maken en ons apparaat weer voor een paar honderd euro door kon verkopen…)

Enfin: Nee, Ruben het is niet te duur. Dit is overduidelijk een louche zaak.

22. Februar 2023
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Mijn Philips espressomachine gebracht…

Mijn Philips espressomachine gebracht voor reparatie , dacht dat zit wel goed , 178 euro armer (wekenlang wachten , telefonisch niet bereikbaar) , euvel diende zich net zo snel weer aan , uiteindelijk ander reparatiebedrijf ingeschakeld , bleken vermelde vervangen onderdelen geenzins vervangen te zijn en dit had het probleem ook niet opgelost , nu uitstekend gerepareerd , bij Rubinatie heeft men hier niet meer op gereageerd , nooit meer doen dus , wat een afgang .

31. Oktober 2022
Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Niet telefonisch beschikbaar

Niet telefonisch beschikbaar. Reageren ook niet op mail. Reparatie is niet goed uitgevoerd

30. Januar 2023

Beste meneer Hoek,
Bedankt voor uw review.
Uw review verbaast me enigszins aangezien wij deze ochtend al meerdere malen contact hebben gehad per e-mail en ik u daarin ook een oplossing heb aangeboden.

Zoals aangegeven in de mail zijn wij er om onze klanten te helpen en bekijken wij uw machine met alle liefde.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Tja...wat moet je van dit bedrijf zeggen??

Wat me opvalt is dat Rubinati bijzonder snel en volledig is met het sturen van verschillende offertes met zeer hoge kosten. Als we dan naar aanleiding van de meerdere offertes een vraag stellen over het oplopen van de kosten dan komt er geen reactie. Telefonisch is Rubinati overigens op geen enkel moment van de dag bereikbaar. Ons koffiezetapparaat is daar nog steeds in behandeling/reparatie. Als dit zo blijft nemen we andere stappen.

8. Januar 2023

Goedemiddag Irma,
Bedankt voor uw review.
Helaas ben ik er niet zeker van met wie ik het genoegen heb aangezien u een review achterlaat met enkel uw voornaam.
Wij hebben de afgelopen weken te maken gehad met afwezigheid onder het personeel, waardoor niet alles even vlot verlopen is.
Vandaag zijn alle mails beantwoord, waaronder die van u.
Dat u dan ook aangeeft dat u geen reactie van ons ontvangt lijkt me niet helemaal aan de orde.
Wellicht kunt u reageren op ons antwoord dat in de e-mail gegeven is en kunnen we het op die manier afhandelen.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Ondeskundig, onklantvriendelijk en erg duur

In verband met problemen met de waterdruk en voor een onderhoudsbeurt leverde ik mijn volautomatische koffiemachine in bij Rubinati. De kosten bedroegen € 196,- voor de reparatie en ruim € 50,- voor transport en een (defect) leentoestel.

Ik ontving de machine netjes gerepareerd en schoon retour. Enkele weken later, toen ik wilde ontkalken, bleek dat er in de zetgroep grote hopen gemalen koffie waren gelekt. Dit defect deed zich voor de reparatie nog niet voor. Rubinati gaf de tip om gedurende het maalproces een aantal koffiebonen in de opening voor koffiepoeder te doen, dan zou het probleem zijn opgelost. Helaas was dit niet het geval.

Ik vroeg Rubinati het probleem, dat door hun is veroorzaakt, kosteloos voor me op te lossen. Rubinati is hiertoe niet bereid. Zij willen wel naar het euvel kijken, maar de transportkosten en een leentoestel dien ik zelf voor mijn rekening nemen. Daarbij beroept men zich op de algemene voorwaarden bij garantie, maar naar mijn mening valt dit niet onder de garantie omdat het een ander defect is, dat is ontstaan tijdens de reparatie.

Nog afgezien van bovenstaande heb ik de toon van de medewerkster als bijzonder onplezierig ervaren. Ik heb Rubinati een keer willen proberen, omdat ik het vervoer en een leentoestel wel makkelijk vond. Maar bij mijn oude reparateur in Duiven betaal ik nog niet de helft van wat ik bij Rubinati betaal en is de srvice beter en staat klantvriendelijkheid hoog in het vaandel.

Op een klacht via klachtkompas wordt ook niet gereageerd. Men durft het blijkbaar niet aan om hier openbaarheid aan te geven.

Op 17 november heeft het bedrijf gereageerd. In vriendelijke, doch wollige taal is hun standpunt: ''Als wij apparatuur van cliënten kapot maken, nemen we hiervoor geen enkele verantwoordelijkheid''.

Toevoeging naar aanleiding van de toevoeging van Rubinati op 5 december:
Mijn mond valt open van verbazing als ik dit lees. Ik plaats natuurlijk geen negatieve recensie, voordat ik heb geprobeerd een oplossing te vinden. Helaas is de geboden oplossing verre van redelijk, want Rubinati wil mij transportkosten laten betalen voor reparatie van een defect dat door de 'reparateur' zelf is veroorzaakt. Sterker nog, ik word door een dame van het bedrijf op mijn vingers getikt omdat ik de consumentenbond om juridisch advies vraag. Schandalig is dat. Ook heeft Rubinati nooit op mijn klacht via klachtencompas gereageerd en heeft men nooit telefonisch contact met mij opgenomen om te kijken of we er samen uit konden komen. En nu proberen het straatje schoon te vegen. Het wordt alleen maar erger. Het bedrijf kan zijn energie beter inzetten door deugdelijk werk te gaan leveren.

31. Mai 2022

Beste meneer Duisterhof,
Bedankt voor uw review.
Het verhaal dat u schetst in deze review heeft ons niet op een dergelijke manier bereikt.
Uw machine is in mei bij ons gerepareerd en na 2,5 maand heeft u contact met ons gezocht, nadat we hierover in gesprek zijn gegaan gaf u aan dat de zetgroep er in de tussentijd niet uit is gehaald om het te reinigen.
Wij adviseren al onze klanten om dit wekelijks te doen.

Vervolgens hebben we u inderdaad de tip gegeven zoals u omschrijft, waarna u na 3 maanden pas weer contact met ons op heeft genomen.
Hierop hebben wij te kennen gegeven dat we de machine met alle liefde nogmaals voor u willen bekijken indien er nog problemen zijn.

Hierop heeft u aangegeven dat u niet wilde betalen voor de transportkosten, dit is een extra service die wij aanbieden en vallen buiten de garantie op de reparatie, om deze reden heeft u contact gezocht met de Consumentenbond en ons hiervan op de hoogte gehouden, om vervolgens aan ons te laten weten dat u het hierbij wilde laten.

Zoals eerder aangegeven, wij zijn er om onze klanten te helpen en willen dit nog steeds met alle liefde doen, want uw garantie loopt nog steeds bij ons.
Wij zijn transparant in onze werkwijze en reageren op iedere review die ons bereikt, zowel positief als negatief.

Met vriendelijk groet,

Toevoeging 05-12 :
Beste heer,
Jammer dat u uw review aanpast en niet de moeite neemt om via de normale wijze met ons in gesprek te gaan ondanks dat wij hier ons best voor hebben gedaan.
U legt ons een standpunt in de mond waar wij niet achter staan, nogmaals : Wij zijn er om onze klanten te helpen.

Wat een teleurstellend bedrijf

Wat een teleurstellend bedrijf. Torenhoge kosten. Erg onsympathieke telefoniste. Reparatie goed uirgevoerd, voor 22 maanden. In 13e maand kwam probleem weer terug. Géén garantie meer na 12 maanden. Weg € 245,-

22. April 2022

Beste heer Burgers,
Bedankt voor uw review. Mijn naam is Ruben, ik ben de eigenaar. Ik herken Rubinati niet in hetgeen dat u hier claimt. Mijn medewerkers vertellen namelijk door mij opgedragen vanaf de periode in het schuurtje bij mijn moeder het volgende zinnetje.. Wij geven 12 maanden garantie en wij zijn daar niet streng mee. Dus als er daarna iets is dan helpen wij graag. Soms komt het voor dat mensen nooit ontkalken of water in het maalwerk gieten of andere gebruikers dingetjes waar ik niet tegen op kan werken als bedrijf. Maar na 12 maanden geld weg is niet hoe mijn bedrijf werkt. Dus ik zou willen voorstellen, probeer maandag nog eens en geef duidelijk aan hoe wij kunnen helpen. Lever het in, koop nog geen andere machine! en gooi het niet weg, de machine kan nog jaren mee. Leenmachine staat klaar. Prettig weekend.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Failure to pick-up the coffee machine

I made an appointment to pick up my Siemens EQ9 for repair. The 1st time they did not come due to a problem at Dynalogic. (Error in sorting)

I contacted Rubinati by phone to schedule a new appointment. I was told Dynalogic would come the next day. Unfortunately I have not seen Dynalogic and have not received an email for the pick-up appointment.

If scheduling a pick-up already fails, the repair won't be very successful either. I canceled the appointment via email.

2. November 2022

Goedendag meneer Weernink,
Wat jammer dat het transport niet lijkt te lukken.
Wanneer u bij ons een reparatieverzoek indient en hierbij kiest voor transport, leveren wij enkel de flightcase af aan Dynalogic en zij pakken het logistieke proces verder op.
Helaas hebben wij daar als Rubinati geen enkele invloed op en kunnen hier dan ook niets aan doen.

Indien u in de gelegenheid bent, mag u uiteraard altijd de machine zelf komen brengen.

Fijne dag.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Ook ik heb een hele dure reparatie…

Ook ik heb een hele dure reparatie achter rug van mijn jura koffiemachine die het even goed deed, maar daarna toch weer niet. Daarna een expert van jura zelf laten kijken en ook hier blijken onderdelen niet vervangen te zijn zoals wel vermeld, oa ringen. Echt een waardeloos bedrijf. En hetzelfde waardeloze antwoord dat er veel vuil in zit na nieuw gebruik. Dit ging om lang aangekoekt vuil, geen recent vuil. Mij zie je daar iig nooit meer terug.

7. Februar 2022

Beste meneer de Hoog,
Bedankt voor uw review.
Wat jammer dat u niet de moeite heeft genomen om contact met ons op te nemen, wij geven al onze klanten 12 maanden garantie op de uitgevoerde reparatie en zijn er om onze klanten zo goed mogelijk te helpen.
Wij hebben als Rubinati geen idee naar wie u bent geweest en hoe deze persoon aan de bevindingen komt die hij aangeeft.

Jammer dat u er op een dergelijke manier in staat en ons niet eerder benaderd heeft.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

In eerste instantie goede service

In eerste instantie goede service, vlotte ophaling , ruilmachine ( wel allemaal te betalen, maar dat wist ik ) , dure reparatie maar goed , 10 maanden later weer probleem wat ook niet helemaal opgelost was bij de eerste reparatie en dan blijkt de garantie op de herstelling toch met haken en ogen aan elkaar te hangen en is het duidelijk dat ik nog een stevige factuur zal krijgen als ik besluit te laten herstellen , jammer maar het is duidelijk dat de garantie niet veel betekent

10. Mai 2022

Goedendag Juanita,
Bedankt voor uw review.
Wat jammer dat u aangeeft dat er haken en ogen aan onze garantie zou zitten.
Wij zijn erg transparant over onze werkwijze en geven dan ook overal duidelijk aan dat wij géén garantie geven op extra service zoals transportkosten of het gebruik van een leenmachine.
Tevens doen wij op voorhand geen uitspraken over de reparatiekosten omdat wij dit simpelweg niet kunnen beoordelen van een afstand, het is dus ten alle tijden nodig om de machine bij ons langs te brengen zodat wij een duidelijk oordeel kunnen geven.
U geeft aan dat u nu, 10 maanden later, last heeft van iets dat blijkbaar na de reparatie niet helemaal goed opgelost was? Jammer dat u geen contact heeft gezocht op het moment dat u dit geconstateerd heeft, maar dat u ervoor koos om dit pas na 10 maanden te doen.

Het staat u vrij om een reparatieverzoek bij ons in te dienen of ons een e-mail te sturen, we zijn er tenslotte om onze klanten te helpen.

Fijne dag.

Wat een topservice!

Wat een topservice!

Ik heb mijn Nivona koffieapparaat laten onderhouden bij Rubinati omdat ik het element er heel moeilijk uit kreeg en er ook wat fouten mee gebeurden. Hier een verloop van mijn reparatie:

- Aangemeld op 22/02/2022
- Toestel meteen de dag erna opgehaald door Dynalogic en hij had ook meteen mijn leentoestel bij.
- Op 24/02/2022 ontving ik een mail met daarin foto's van het leentoestel en mijn eigen toestel in de staat waarin het daar ontvangen was. Zeer duidelijke foto's met ook alle accessoires goed zichtbaar.
- 25/02/2022: Onderzoek gestart voor opmaak van offerte
- 25/02/2022: Ik kreeg ook al gelijk mijn offerte die ik ook meteen betaald had.
- 02/03/2022: Mail met betaalbevestiging erin en ook de status: in afwachting van reparatie.
- 11/03/2022: mail met daarin dat ze mij niet vergeten zijn maar dat het door grote drukte wat langer kan duren. Dit stond ook duidelijk op hun site en sinds ik een leentoestel voor €15 had genomen maakte mij dat ook niet zoveel uit.
- 15/03/2022: mail om aan te geven dat mijn toestel in reparatie was en dat ze dit ook optimaal gingen testen. Ook daarna ontving ik de factuur van de transportkosten en leentoestel. Dit had misschien ook in de offerte mogen zitten. Zo kon deze stap overgeslagen worden.
- 15/03/2022: Ik kreeg na de middag een nieuwe mail dat de reparatie gedaan was en dat het toestel nu nog naar quality control ging en dat het toestel daaran gepoetst ging worden. Dit kon 5-10 werkdagen duren.
- 21/03/2022: ik kreeg nu een mail om een transport in te plannen. Ik kon dit zelf aangeven wanneer het toestel best geleverd kon worden. Ik koos voor 23/03/2022
- 23/03/2022: Mijn toestel is terug thuis.

Mijn toestel is meteen getest en de reparatie lijkt volledig in orde. Het element komt er weer vlot uit zoals het ging bij aankoop van het toestel en het is ook volledig gepoetst. Dynologic zorgt er ook voor dat de apparaten in dozen getransporteert worden en dat ze stevig vast zitten. Het leentoestel was ook mooi in orde en deed volledig wat ik ervan verwachtte.

Ik ben helemaal tevreden van Rbinati en als mijn apparaat nogmaals in onderhoud moet gaan twijfel ik geen seconde en gaat het weer naar Rubinati. Topservice!

23. März 2022

Offerte riekt naar oplichting

Om mijn Jura gerepareerd te krijgen, de cappuccino schuimde niet meer, zou ik 300 euro moeten betalen. Hierbij de onder andere de groep afsluiter vervangen worden, als mede de:
- de drainage motor
- ringen etc drainage ventiel zeef omringen setje.
Hierna heeft ie een beurt gehad bij een kennis die dat vaker deed. Kosten voor de beurt betaald plus 5 euro extra voor het defecte onderdeel van de cappuccino.

Op de offerte van Rubinati zouden ze dingen vervangen die niet nodig waren.
Ik voel dus zwaar opgelicht want ik ben 39 euro kwijt geweest voor het vervoer van mijn machine.

Na het verweer blijf ik erbij dat onderdelen die nog niet defect zijn, niet vervangen dienen te worden. mijn machine was verder prima in orde. Dus wat u verteld is onzin!! En u jaagt de klant op onnodige kosten. Als u garantie geeft op de vervangen kapotte onderdelen is dat prima, als dan iets anders defect gaat, dan is dat zo. Je gaat geen goede onderdelen vervangen.
Zonde van mijn kosten die het vervoer met zich mee hebben gebracht. Ik ga zoveel mogelijk delen hoe uw bedrijf te werk gaat.

13. März 2022

Goedendag Loes,
Het feit dat u een uitgebreide offerte heeft gekregen, heeft te maken met onze werkwijze. Ik geef u hier graag meer informatie over.

Bij Rubinati voeren wij altijd duurzame reparaties uit. Dit betekent dat we naar de klacht kijken, maar ook naar de rest van de machine: we hebben de machine op dat moment toch al open voor ons op tafel staan!
De reden dat we niet slechts naar de klacht kijken, is dat we geen half werk willen leveren. Toen Rubinati net gestart was, verhielpen we alleen de klacht. Dit had tot gevolg dat klanten soms binnen korte tijd weer bij ons waren met een ander defect (wat dan vervolgens niet binnen de garantie viel).

Om dit soort situaties te voorkomen, hebben wij ervoor gekozen om de reparaties duurzaam uit te voeren: we kijken naar de klacht, maar ook naar de rest van de machine. Door deze werkwijze bent u de komende jaren verzekerd van een goede kop koffie. En mocht er binnen 12 maanden onverhoopt toch iets aan de hand zijn met uw machine, dan kunt u aanspraak maken op de garantie die we bieden.

Dat u opgelicht bent is nogal een uitspraak, wij zijn ten alle tijden transparant over onze werkwijze en geven de klanten ten alle tijden zelf de keuze om gebruik te maken van onze service.
Dat u gebruik maakt van onze transportdienst is dan ook een eigen keuze, welke uiteraard gewoon voldaan dient te worden.

Mocht u nog vragen hebben dan vernemen we dat graag d.m.v. een e-mailtje.

Besodemieterd

Mijn apparaat laten repareren naar aanleiding van een opgevraagde offerte, de zetgroep zou worden vervangen dit is zeer duidelijk aangegeven in de offerte. Echter nu heb ik mijn machine retour ontvangen en blijkt de oude (of een oude) zetgroep nog in het apparaat te zitten. Het bedrijf geeft aan dat de hiervan foto's onscherp zijn, nu kan ik best scherpere foto's sturen. Maar de zetgroep is al meerdere malen vervangen ik zie duidelijk dat dit niet is gebeurd. Er zit duidelijk veel aanslag op de zetgroep dit is duidelijk zichtbaar ook op de “onscherpe” foto’s. Daarnaast had ik om dit soort praktijken te voorkomen expliciet per email verzocht om ook de oude zetgroep mee terug te sturen, natuurlijk was dit verzoek tussen hun spam terechtgekomen en geven aan dat ze deze nu niet meer te hebben. Dat klopt natuurlijk want de zetgroup zit nog gewoon in mijn apparaat! Ze hebben dit wel in rekening gebracht. Nu krijg ik het excuus dat de monteur thuiszit in quarantaine dus dat zij moeilijk navraag kunnen doen. Het lijkt mij sterk dat hij geheel onbereikbaar is voor zijn werkgever. Graag zou ik een oplossing zien voor dit probleem, ik wil betalen voor geleverde diensten maar ze hebben duidelijk geen nieuwe zetgroep in mijn machine geplaatst. Ze waren trouwens snel met het ophalen en een offerte sturen. Alleen de reparatie liet wel even (drie weken) op zich wachten. Hopelijk kan dit opgelost worden, want ik voel mij nu “besodemieterd”.

10. Februar 2022

Beste meneer Baalemans,
Bedankt voor uw review.
Wij vervangen de zetgroepen in uw type machine ten alle tijden voor een nieuwe.
De foto's die u ons gestuurd heeft waren voor ons niet duidelijk zichtbaar en tevens een aantal dagen nadat de machine bij u is afgeleverd.
Als u de machine in de tussentijd gebruikt heeft, is het logisch dat de zetgroep gebruikerssporen vertoont, u heeft er immers al koffie mee gezet.
Helaas hebben wij uw eerdere mail niet tijdig ontvangen, dus hebben wij uw zetgroep niet apart kunnen houden en is deze in onze afvalstroom verwerkt.

Jammer dat u er op een dergelijke manier in staat en beweert dat wij geen nieuwe zetgroep geplaatst zouden hebben.
Indien wij gebruik maken van een gereviseerd exemplaar, maken wij dit ten alle tijden kenbaar op de offerte en ligt de keuze ten alle tijden nog steeds bij de klant om de offerte te accepteren of af te wijzen.

Wij staan altijd open voor een conversatie met onze klanten indien zij niet tevreden zijn, hiervoor wil ik u graag vragen om contact met ons op te nemen per e-mail.

Raad het niet aan

Slechte 1e reparatie waardoor herreparatie nodig was, met enorme transportkosten op je eigen rekening, geen originele onderdelen etc. etc.

30. Januar 2022

Goedendag,
Bedankt voor uw review.
Wat jammer dat u blijkbaar niet tevreden bent met onze service.
Wij geven al onze klanten 12 maanden garantie op de uitgevoerde reparatie en zijn daar niet streng in.
Echter kunnen wij de kosten van het transport niet altijd vergoeden omdat dit een extra service betreft.
Ik zou graag met u mee willen kijken, echter heeft u uw naam hier niet achtergelaten dus kan ik niets voor u betekenen.
Indien u nog vragen heeft, wil ik u vragen om per e-mail contact met ons op te nemen.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Vandaag mooie machine gekocht top✔️

Vandaag mooie machine gekocht goede uitleg en met de machine naar keuze wordt er koffie gezet zodat je echt kan proeven want je kan een prachtige machine kopen maar als de koffie niet lekker is….zeer vriendelijk verkoopster neemt alle tijd legt alles goed uit en geeft tips kortom: TOP!!

18. Januar 2022
Bewertung ohne vorherige Einladung

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr