Een niet goed werkende instalatie. Kan altijd maar de problemen en aftershave sales service is heel slecht is onze ervaring. We zijn nu 7 maanden verder en weten nog niet of we in oktober weer kunne... Mehr ansehen
Unternehmen hat geantwortet
3e keer motor defect in 5jr tijd van HRU ECO 200, dat moet niet kunnen. Maar de uitstekende service, melding op 15 juni en herstel op 18 juni, dat maakt heel veel goed! Prettige opvolging door Dennis... Mehr ansehen
Unternehmen hat geantwortet
De Itho Daalderop boiler Close-in 10 gekocht bij Warmteservice Tiel De levering ging erg soepel en correct. Deze aangeschaft ter vervanging van meer dan 20 jaar oude Daalderop boiler. Intussen een h... Mehr ansehen
Unternehmen hat geantwortet
Mijn oude mechanische ventilatie box was aan vervanging toe. Bestellen ging snel pakket was snel bezorgd. Inclusief afstandsbediening. Er moesten wel nieuwe gaten geboord worden want de schroeven zate... Mehr ansehen
Unternehmen hat geantwortet
Itho Daalderop staat voor innovatieve producten en systemen, die een bijdrage leveren aan een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat. Samen zorgen onze producten voor totaalsystemen die energieneutraal wonen - volgens de klimaateisen van morgen - vandaag al mogelijk maakt. We streven er naar om mensen plezieriger te laten wonen, werken en leven - met een assortiment dat bestaat uit verwarmings-, tapwater-, ventilatie- en regeltechniekoplossingen.
Admiraal de Ruyterstraat 2, Schiedam
Keine aktuellen Aufzeichnungen über Bewertungseinladungen
Hat 58 % seiner negativen Bewertungen beantwortet
Antwortet meist innerhalb von 1 Woche
De boiler is constant een paardagen van slag al drei maanden, en is nu offline en krijg hem niet aan de praat.

Antwort von Itho Daalderop
Eind vorig jaar een ITHO CVE-S Vochtsensor P + RFT-N Auto bediening laten installeren ter vervanging van een box van 25 jaar oud. Groot verschil met de oude box van 25 jaar oud: draadloze bedieningsunits, automatische stand met vochtigheids sensor, zuinig in energieverbruik en stuk stiller.

Antwort von Itho Daalderop
Zonder problemen een nieuwe plintboiler gratis ontvangen

Antwort von Itho Daalderop
De Itho daalderop CVE Optima maakt hinderlijke brom die vooral in de laagstand zeer goed hoorbaar is. Dit is een productiefout in deze unit. De motor maakt dit geluid. Ik heb 4 nieuwe units gehad. Allemaal hetzelfde probleem. Uiteindelijk heeft de verkoper mij een ander merk aangeboden. Goed opgelost, maar ik had van Daalderop meer kwaliteit verwacht.
Ik heb inderdaad dit jaar via een webshop een Itho WTW aangeschaft, en het apparaat is goed gebouwd en werkt goed. Het was even werk om het te installeren, maar ik ben er blij mee. Mijn grote probleem met Itho is dat ze het absoluut onmogelijk maken om een vraag te stellen over het product. In mij geval heb ik geprobeerd om uit te vinden hoe ik kan nagaan of de zomer bypass werkt. Tijdens de warme dagen zou die toch hebben moeten werken, maar er verscheen geen icoontje in het paneel. Vragen via de webshop werden doorgezet naar Itho, maar nooit beantwoord. Op basis van deze ervaring zou ik liever niet nog een keer iets bij Itho bestellen.
Update 20/1/2026
Naar aanleiding van de 3 sterren review nam Itho contact met me op. Daar werd iets meer info verstrekt over de werking van de Bypass. Na een antwoord/vraag van mijn kant werd er een nieuw ticket geopend, waarop ik een obligaat kluitje-in-het-riet-antwoord kreeg met de suggestie om een installateur te benaderen om het probleem te onderzoeken. De betreffende persoon had nauwelijks de moeite genomen om de voorgaande discussie te begrijpen, en stuurde een standaard antwoord terug. Als Itho Daalderop gewoon goede documentatie met het product mee zou sturen was dit allemaal niet nodig geweest. Ik kan me niet voorstellen dat ze zo met hun professionele klanten omgaan, maar als particulier ben je niemand. Helaas nog een ster eraf.

Antwort von Itho Daalderop
Blij met de mechanische ventilatie als vervanger van een oude (ander merk), die defect was gegaan. Bediening zowel via de vaste pirilex schakelaar, die we al hadden, maar nu ook via de draadloze schakelaar. Hij is stil en energiezuinig.

Antwort von Itho Daalderop
Monteur was zeer correct stelde zich netjes voor.
Vervolgens werd mij gevraagd wat de problemen waren , en hij luisterde naar me. Hij begreep mijn probleem, en stelde mij gerust met zijn antwoord.
Dit probleem is opgelost als ik hier vertrek!
Wat me zeer aansprak was dat de monteur mij betrok bij het oplossen van de problemen, en tevens ook uitlegde wat hij ging doen. Met andere woorden hij was zeer kundig en erg correct in zijn communicatie. Omdat de installatie nog redelijk nieuw was, heeft hij ons nogmaals uitgelegd hoe e.e.a werkte ! Dit omdat de monteur van de installateur dit niet volledig kon uitleggen. Voor mij een lot uit de loterij!
Super bedankt

Antwort von Itho Daalderop
De nieuwe MV box werkt zoals verwacht. Stil in de normale stand en met genoeg vermogen als deze bijschakeld indien nodig. Ook de sensor werkt perfect.
Top apparaat.
Een nieuw afzuigsysteem wat energie zuiniger is en ook gebruiksvriendelijk.
Een fijne afstandsbediening erbij en werkt helemaal prima.
Mechanische ventilatie vervangen met RV sensor ingebouwd. Dat werkt erg goed. Vocht detectie tijdens douchen gaat probleemloos dus de zandloperstand gebruiken we daar niet meer. Zit nog wel een slepend geluid in de ventilator box. Daar moet ik nog even naar kijken of ik dat op kan lossen. Anders toch even een garantiebelletje denk. Over het algemeen zeer tevreden en een aanrader.
In gebruik sinds juli 2025. De monteur (geen monteur van Itho Daalderop) heeft het netjes en in goed overleg geïnstalleerd. Uitleg was duidelijk en apparaat werkt zeer goed, zodra de vaatwasser klaar is (en open gaat) gaat automatisch de afzuiging op er hogere stand. Erg handig want zelf hoef je daar niet aan te denken. Ook de x minuten hogere stand is erg handig om zelf even te gebruiken (wc en keuken)

Antwort von Itho Daalderop
Ik heb hier geen mening over. Het is een van oudsher bekend bedrijf en dat geeft vertrouwen.
De eerste versie van de Vincent warmtepomp was niet goed, veel storingen. Itho-Daalderop reageerde snel op storingsmeldingen maar kreeg de problemen niet opgelost. De pomp werd uitgezet, januari 2023, en voor de maanden dat hij in het stookseizoen niet werkte kwam er een genereuze schadevergoeding. Negatief punt is de communicatie met Itho-Daalderop gedurende de tijd dat er een nieuwe versie werd ontwikkeld en de mijne stil stond.
Sinds 29 september is er een nieuwe verbeterde versie van de pomp geplaatst die tot nu naar behoren en goed functioneert.
Deze staat op een houten vloer op zolder in een jaren dertig woning, op vier betonnen tegels. Ikzelf heb nog vier extra dempers onder de poten van het vloerframe laten plaatsen. Ik wil er nog een extra betonnen opsluitband bij onder plaatsen voor meer massa en verdeling over de balken.
Mijn advies zou zijn hier voor plaatsing een betonvloer op zwaluwstaart platen aan te brengen om trillingen uit te sluiten. Nu hoor je hem in de lage frequenties brommen, overigens niet echt hinderlijk en in de woonkamer hoor je hem niet. 's-Nachts staat hij in de nachtstand en is het geluid zeer acceptabel.
De besparing op gas is de afgelopen maanden 60-70% geweest t.o.v. 2024. Wel is de gemiddelde temperatuur afgelopen maanden hoger geweest dus helemaal goed vergelijken is lastig.
Al met al tot nu toe positief met de nieuwe versie van de Vincent.

Antwort von Itho Daalderop
Eenvoudig bestellen en heel snel geleverd. Alles prima!
Een jaar later!
Eind vorig jaar heb ik een review geschreven over de afwikkeling van Spider systeem, dat het gehele systeem eens zo super eenvoudig bedienbaar maakte. Ik ben over de CV-ketel nog zeer goed te spreken en zou onze WTW ook van Itho Daalderop nemen, als de bediening nog net zo goed zou zijn als met de Spider.
Ik heb nu het door Ito Daalderop, ter vervanging van het Spider systeem, geleverde Plugwise systeem een klein jaar geprobeerd, maar het is en blijft een deceptie! Ten eerste kan de Spider thermostaat niet op het systeem worden aangemeld, dus werkt hij alleen maar als aan uit, zonder de uitgebreide functies die het Spider systeem had. Ook de plugs moeten bij voorkeur op stroom worden aangesloten ipv batterijen, voor een betere ontvangst. De meegeleverde Adam springt regelmatig in storing, waarna veel aangesloten widgets niet meer werkten. Alleen de Smile energie meter werkt zonder problemen.
Ik heb het systeem nu 2 weken verwijderd en kom tenslotte nog tot de schrikbarende conclusie, dat mijn gasverbruik beduidend is gezakt, vanaf de dag dat ik de Adam heb verwijderd!
Ik heb mijn best gedaan om het door Itho Daalderop geleverde alternatief in gebruik te nemen, maar moet helaas vaststellen, dat het voor onze situatie een onbruikbare oplossing is!
Ik had toch van een bedrijf, dat zulke hoogwaardige apparatuur levert, minimaal verwacht dat zij met een even hoogwaardige oplossing voor hun Spiderprobleem, zouden komen. Helaas laten zij hier nog steeds verstek gaan!
Daalderop is top heb er als zelfstandig loodgieter veel geplaatst en weinig of geen problemen mee. 👍
The Itho Daalderop Apure Vent D250 W installed in my apartment in 2020 always showed a flashing red lamp and the little control panel was unresponsive; but the mechanical speed selector switch worked fine so I lived with the problem - it was COVID time, so there were more important things to worry about. I wrote to ITHO in 2024 and they responded but never came. In 2025 the motor bearings failed and a company in NL said it was a known problem and they could repair the motor with higher quality bearings. That was fixed but the controller still did nothing. I wrote to ITHO again but the unit was now out of warranty. On examination, the internal temperature sensors were all corroded to the point of failure as they were not properly sealed during manufacture. Replacements are very expensive (about 150 euro each), if available. Everything on this is expensive, yet of very low manufacturing quality. Other residents in this building also complain of the same problems - noisy motors and the control panel does nothing. Nobody calls ITHO because they are so expensive and unresponsive.
Although the Apure Vent is a good design, quality and logistic support are very poor and I will never buy anything again from ITHO. The ITHO box on my wall has become a large but basic electric extractor fan.
De kwaliteit van de units en afstandbedieningen is uitstekend. De beschikbaarheid - in gerenommeerde bouwmarkten e.d. - bleek wel teleurstellend toen de units na vele jaren moesten worden vervangen. Uiteindelijk met online bestellingen wel alles kunnen vervangen maar daardoor compromissen moeten sluiten met type afstandbediening e.d. Prijzen verschillen wel dus opgelet!
Hier finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.