Vi hade en fantastisk vecka med blandad träning, ett härligt gäng och så kul att lära känna varandra. Hotellet var nyrenoverat och fräscht. God mat, åker gärna på träningsresa igen med er igen . Sist... Mehr ansehen
Bra flygtider Landvetter tur o retur. Hela upplägget med guidade sevärdheter, olivolje- o vinprovningar samt pasta tillverkning blev oförglömliga upplevelser . Väldigt trevlig och alert reseledare som... Mehr ansehen
Efter att mitt Visakort blivit spärrat hos Rolfs flyg och buss, på grund av att banken hade avaktiverat mitt internetköp utan att jag visste om detta, så har informationen från Rolfs varit att kor... Mehr ansehen
Unternehmen hat geantwortet
Oerhört välplanerad resa till Indien Mycket intressanta besöksmål i den gyllene triangeln och Varanasi i Indien, väl utvalda hotell och en fantastisk guide. Bekväm buss och bra rastplatser. Jag rekom... Mehr ansehen
Unternehmen hat geantwortet
Unternehmensdetails
Vom Unternehmen geschrieben
Rolfs Flyg & Bussresor - Sveriges största gruppresearrangör. Över 450 resmål till hela världen på 3 500 avgångar.
Hjalmar Brantingsgatan 1, 417 06, Schweden
- 031-55 0000
- info@rolfsbuss.se
- rolfsbuss.se
Hat 100 % seiner negativen Bewertungen beantwortet
Antwortet meist innerhalb von 48 Std.
Das haben sich andere Leute angesehen
Rolfs är bra när allt kring resan går…
Rolfs är bra när allt kring resan går bra men när saker inte funkar så responderar de med tystnad el nonchalans. Det senaste är den falska marknadsföring de ägnar sig åt. Vi skulle boka en resa i okt där priset hade sänkts. När vi ringde medd de oss att priset bara gällde för två personer och vi är tre. Detta villkor stod ingenstans. Dessutom kunde de inte garantera en extra säng i rummet för vår son så det skulle kanske bli ytterligare 3000 kr tillägg. Så från ca 27000 till 36000 blev prisskillnaden. De har lovat höra av sig vilket de helt struntat i. Han som verkar vara vd där har vi mailat och i hans torftiga svar skulle "en medarbetare höra av sig" men inte ett ljud. Vilket skräpföretag helt enkelt. Verkar inte finnas några värdeord där som innefattar moral, respektfullt bemötande och nöjd kund hela vägen.

Oanvändbara presentkort
Blev efter mycket om och men kompenserade med presentkort på 1.000:- för en helt urusel kryssning i Kroatien. Rolfs Buss valde att lyssna på reseledaren och inte på oss resenärer. Då man "valt" Rattugglan utanför Mariestad som upphämtningsplats för sina bussresor och vi inte kan ta oss dit så kan vi inte utnyttja presentkorten. USELT!

Antwort von Rolfs Flyg & Buss
En fantastik reseledare med otroligt…
En fantastik reseledare med otroligt bra kunskap och engagemang.

Antwort von Rolfs Flyg & Buss
En välplanerad resa i London med Rolfs…
En välplanerad resa i London med Rolfs flyg o buss 2:e till 6:e oktober 2025 med en kunnig reseledare Tina Phipps, precis lagom turer ibland både för och eftermiddag och frivilligt att följa med. Det blir fler resor med dem mvh Bengt

Antwort von Rolfs Flyg & Buss
Vinprovning var nog den bästa vi varit…
Vinprovning var nog den bästa vi varit på. Mycket trevlig resa Olga vår reseledare var mycket kunnig och duktig. Hotellet var trevligt men lite enformigt med buffe varje kväll. Positivt att dricka ingick både vitt rött och rose.Vädret var si sådär men det kan ingen råda över.

Oacceptabelt Organsierad Resa Till Amalfi Kusten
Jag reste med Rolfs resor till Amalfikusten den 3 sep från Stockholm.
Jag vill framföra följande synpunkter/klagomål.
Vid ankomsten till Neapel ca kl 1200 fanns ingen representant från Rolf vid utgången. Visserligen står det i rese info att man ska ta sig till parkeringsplats där buss märkt med Rolfs resor väntar. Dock förväntar man sig att representant ska stå vid utgången från terminal byggnad. Att hitta buss vid parkeringsplats märkt bussar vid kaotiskt Neapel flygplats vid 30 graders värme var näst intill omöjligt. Min uppfattning delades av alla resenärer jag talade med. Jag har rest på många vandrings resor också med Rolf då mottagning, organisationen var helt ok och vad man kan förvänta sig.
Efter ca 1 1/2 timmes letande stötte jag på andra resenärer som var lika vilsna som jag. Till slut kom en person med skylt Rolfs resor emot oss. Det var en rese deltagare som lyckats hitta buss. Denna person hade tagit en skylt med Rolfs resor från buss och gick omkring och lyckades till slut träffa på flera vilsna resenärer. Däribland var jag. Det här är enligt min uppfattning helt oacceptabel. Så här får det inte gå till. Min uppfattning delades av samtliga resenärer jag talade med.
Reseledare ankom med flyg senare på eftermiddagen/kväll. Enligt min uppfattning ska reseledarenfinnas vid ankomst alternativt ha tydligt och klart delegerat mottagande till lokal guide/reseledare. Så var inte fallet. Känns som helt oacceptabel organisation. Upplevelsen vid ankomst upplevdes av mig och flera andra resenärer som mycket stressigt och obehagligt.
Vi ankom till hotellet någon gång på eftermiddagen. Först fick vi beskedet att middag skulle serveras kl 1900. Sedan ändrades detta till kl 2100 för at vi skulle invänta senare ankommande resenärer. Många av resenärerna var trötta och hungriga efter en lång resa. Själv hade jag stigit upp kl 01:30 på morgonen. Jag hade inte fått någon mat under hela dagen. Borde varit bättre att middag skulle serveras mellan säg kl 1900 till 2100. Återigen helt oacceptabelt att det fungerade så här.
Reseledaren gjorde säkert så gott hon kunde. Dock var hon okunnig om lokala förhållanden tex buss förbindelser och väg till stranden i ort där hotellet låg. Reseledaren hänvisade vid frågor till receptionen på hotellet. Tider för frukost och middag var oklart. Det löste sig efter ett tag. Återigen helt oacceptabelt.
I resan ingick frukost och middagar. Vid lunchtid hänvisade reseledaren deltagarna att själva hitta restaurang. Detta var mycket stressigt typ vid utflykt till Capri. Normalt sett vid alla resor jag deltagit i där lunch inte ingår brukar i alla fall reseledaren "förboka" eller "föreslå" restaurant för gemensam lunch. Att hänvisa rese deltagarna, trötta efter vandring att hitta restaurant på egen hand, känns kaotiskt och helt oacceptabelt. Jag har aldrig varit med om ngt liknande.
Vidare var hotellet Central Park visserligen *** stjärnigt men standarden var mycket låg. Inget kylskåp på rummet. Speciellt viktigt vid ca 30 garders värme utomhus. Standard på rum oacceptabelt. Kvaliten på maten var också oacceptabel. Fisk som serverades vid antal tillfällen var näst intill oätbar. På hotell Italien brukar vanligtvis maten var god tom mycket god. Det är min erfarenhet från många resor bla med Rolf. Jag tycket jag att antingen ser man till att standarden på hotellet blir acceptabel även på *** hotel och eventuellt höjer resans pris eller så lägger man ner resan.
Avresan från Neapels flygplats var likaså kaotisk. Stopp på motorvägen till flygplatsen. (Detta kan förstås inte Rolf lastas för). Resenärer lämnades vi flygplats och fick leta sig själva fram på bästa sättet. Jag såg ingen reseledare eller motsvarande från Rolf som underlättade incheckning för resenärer. Några automater för incheckning fanns inte. Incheckning skedde vid särskild disk som resenärer själva fick leta upp. Jag tycker att reseledare åtminstone bode ha sett till att vi hittade och hamnade vid rätt disk. Att checka in online var inte möjligt med det flyg till Köpenhamn. Avgångshallen var kaotisk, mycket folk, trångt, och varmt och svårt att hitta information som man är van vid.
Rent formellt så har antagligen programmet följts. Reseledarens kunskap om området Massa Lubrense, där hotellet var beläget, var otillräckligt.
Att vidare reseledaren var en pensionär som extraknäcker inger heller inte förtroende. Säkert kan många pensionärer vara utmärkta reseledare. Så var inte i detta fallet. Jag har också noterat att flera resebyråer anlitar fler och fler pensionärer. Detta kan förstås vara ok om de är kunniga och pålästa. Dock får jag/man lätt intrycket att man anlitar pensionärer för att minska kostnader.
Tyvärr måste jag avbryta recension här pga utrymmesbrist för denna utvärdering.

Oktoberfest Munchen
Bra arrangemang, bra mix mellan bokat och klar samt "fri hopp och lek".
Vi hade supertrevligt !

Cykelresa Mallorca 8 dagar
Fantastisk cykelresa på Mallorca ⭐⭐⭐⭐⭐
Vi reste på en 8-dagars cykelresa 250921 och det var en helt fantastisk upplevelse. Cyklingen var varierad och inspirerande, och guiden var både kunnig och engagerad. Mkt bra cyklar och vi fick uppleva många underbara platser under veckan.
Hotellet var också riktigt bra – god mat, trevlig service och en underbar takterrass som blev en favoritplats på kvällarna.
Kan varmt rekommendera denna resa till alla som vill kombinera cykling, vacker natur och bra boende! 🚴♀️🌴☀️

Resor Toppen men kundtjänsten Botten
Resor med Rolfs Flyg och Buss är närmare 5 stjärnor men kundtjänsten är en annan historia.
Max 2 stjärnor det är mera att man ringer och stör vissa som jobbar där.
Skulle nog behövas en utrensning av vissa som jobbar där som inte förstår vad kundtjänst innebär att det är dom som ska hjälpa kunderna och inte tvärtom.
Vet flera gånger man valt att man ska bli uppringd som är en bra funktion men när man då svarar och kvinnan säger hallå och sedan bryts samtalet då tror man ju att man ska bli uppringd igen men inte det är för mycket begärt, så först har man väntat på att det ska ringa i en halvtimme och sedan får man ringa igen helt bedrövligt.

Lurad på 4000 kr i anmälningsavgift
Hej
Ni påstår att flygtider förändras och detta kan ni inte påverka. Sanningen är att ni valt att byta från Norwegian till sämre tider hos SAS
Sanningen är att det finns lediga platser hos Norwegian på de flygtider som var utlovat.
Detta gör att ni vinner pengar på billigare flyg samtidigt som jag som kund förlorar 4 000 kr på att jag går miste om anmälningsavgiften eftersom de försämrade tiderna att det blir svår att åka från flygplatsen till hemmet. Detta trots att jag bokade en ny resa med Rolfs Flyg & Buss till samma ort Almunecar till högre pris än tidigare, men med bättre flygtider. Tyvärr måste jag kalla detta för BLUFF något jag aldrig trodde att Rolfs Flyg & Buss skulle ägna sig åt

Antwort von Rolfs Flyg & Buss
Vi har många gånger rest med Rolfs Buss…
Vi har många gånger rest med Rolfs Buss o Flyg och varit så belåtna och fått det vi förväntat oss.Men sista resan till Bornholm den 6e till 9e september blev en besvikelse. När vi bokade resan skulle 3 frukost o 3 middagar ingå i priset.På bussen fick vi veta att det endast ingick en middag första dagen! Så vi fick jaga ut på stan i Rönne och äta på egen hand och Bornholm är inte direkt billigt! Sedan hade vi ingen reseledare med på resan även om vår busschaufför gjorde så gott han kunde. Hemresedagen fick vi veta att färjan som skulle gått 13.30 från Rönne inte gick på tisdagar utan vi fick åka med färjan kl 16.30 i stället vilket för vår del innebar att vi fick köra hem till Hjo mitt i natten och inte var hemma förrän efter o2 på natten. Vi var 4 personer i vårt sällskap och alla var vi ense om att i fortsättningen välja ett annat bussbolag!!! Bornholm i sig var en vacker ö och en trevlig upplevelse och vår chaufför gjorde väl vad han kunde för oss.Vår guide på Bornholm var jättetrevlig och mycket kunnig och det var han som var resans behållning. Synd att ni inte håller vad ni lovar i katalogen och att själva resan blir så onödigt lång att man inte tycker dagarna på Bornholm kompenserar för det. Utan man är trött hela tiden. Så vi blev besvikna denna gång och känner inte för att anlita ert bolag i fortsättningen.
MVH Ulla och Lennart Nyström i Hjo

Antwort von Rolfs Flyg & Buss
En tur till Alperna och Alsace 25…
En tur till Alperna och Alsace 25 augusti 2025
Vår chaufför Staffan Synergren vilken fantastik kille med ett härligt lugn.
Att känna sig så trygg på resan var ett av våra topp 5 .
Resan var så berikande och tog oss till dom vackraste platserna.
Så otroligt nöjd med dessa 10 dagarna .
Snart beger vi oss igen till Gardasjön .

Antwort von Rolfs Flyg & Buss
Krångel med info och de beställa alla…
Krångel med info och de beställa alla flyg med Ryanair svinbolag som rånar människor på alla möjliga sätt.
Så nästa gången väljer vi nån annan resebolag för liten utflykt, tyvärr, var det alldeles för dyrt pga Ryanair usel pengstöljder genom olika tjuvmanipulationer och bluff.

Resa till Skottland med Isle of Skye
Resa till Skottland med Isle of Skye. Guiden Fredrik var mycket informativ och serviceminded. Berättade om hur skottarna lever samt sevärdheter under alla bussresor.
Resan i sin helhet var vi mycket nöjda med men vi hade velat ha mera tid på Skye o kunde slopat Aberdeen o båtutflykten.

Antwort von Rolfs Flyg & Buss
En resa att minnas mycket fint har vi…
En resa att minnas mycket fint har vi sett, Vår guide Isabell skall ha fem av fem stjärnor mycket påläst och kunnig.
Busschauffören blir en stjärna av fem ryckig och oplanerad körning smutsig buss både in och utvändigt och kört samma väg sju ggr. till och från hotellet.

Antwort von Rolfs Flyg & Buss
En helt suverän reseledare och chaufför…
En helt suverän reseledare och chaufför som tog oss igenom Engelska höjdpunkter på 6 dagar. Hotellet var bra. Det var bara maten på hotellet dag 1 och 5 som inte levde upp till Rolfs standard.

Antwort von Rolfs Flyg & Buss
Ännu en härlig resa med Rolfs Flyg och…
Ännu en härlig resa med Rolfs Flyg och Buss, denna gång till Venedig. Vilken fantastisk stad! Reseledaren var trevlig och hotellet var jätte fräscht. Det tog 10 minuter med tåg intill Venedig och de gick väldigt ofta. Dåligt med fasta sittningar på frukosten, är man på semester vill man kunna äta när man vill.

Antwort von Rolfs Flyg & Buss
Toscana är ett underbart område
Toscana är ett underbart område, men vid denna resa vandring 7 dagar, kanske ska man lägga in mera information att det även är mycket kultur under varje dag ,. Kanske mera än själva vandringstiden.
Önskar mera fritid i de olika små städerna för egen upplevelse. Det fanns det inte nu, 1-2 timmar och då skulle vi även hinna äta,
Önskan om att vandringen lades på morgonen när det inte är så varmt .
En underbar reseledare i Karin och Sara o Erika är så kunniga om området

Antwort von Rolfs Flyg & Buss
En mycket bra och informativ resa.

Antwort von Rolfs Flyg & Buss
Lofoten och vandring hör ihop men se…
Lofoten och vandring hör ihop men se upp med var vandringarna sker och hur de marknadsförs!
2 av våra 4 var som promenader på 5 km på typ gammal väg. Naturskönt, visst, men ingen vandring i min värld.
De två övriga gick till Holandsmelen samt Rörvikskaret där utsikten var lönen för vandringen som var utmanande då stigen var så nersliten att det var svårt att sätta ner fötterna. Ingen tid på vägen upp för utsikten eller pausa för vatten då vi enl guiden hade ont om tid.
Gruppen delades i två sista dagen då även guiderna insåg att "vandringen" inte var för alla.
Summa summarum: för lätt och för svårt.

Antwort von Rolfs Flyg & Buss
Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.
Hier finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.