Standaard Boekhandel Bewertungen

TrustScore 2 von 5

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Waardebon van €50 in het water door 3 maanden overtijd. PURE DIEFSTAL! Een bedrijf die geld aanvaardt voor een "waarde"bon en dit gewoon tot zijn bezit maakt zonder daar iets tegenover te stellen, z... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Gisteren wilde ik het Belang van Limburg gaan kopen in de Standaard Boekhandel in Beringen. De Babyspecial 2025 zat erbij met mijn kleinzoontje er in! Tot mijn grote spijt waren alle kranten van het B... Mehr ansehen

Unternehmen hat geantwortet

1. Buchhandlung

Vom Unternehmen geschrieben

Standaard Boekhandel is een Belgische winkelketen, voornamelijk gespecialiseerd in boeken. Al meer dan 100 jaar maken we mensen wegwijs in de wereld van cultuur, onderwijs, vrije tijd en creativiteit. Met open blik begeleiden we jong en oud, Nederlands- en anderstalig, professionele boekenwurmen en toevallige lezers op zoek naar een (ont)spannend verhaal … Voor elk moment in het leven bieden we inspiratie, advies, hulp, richting en ontspanning.

Mangelhaft

Alle Bewertungen

50 Bewertungen in den letzten 12 Monaten

Bewertung abgeben

Bestelling blijft liggen

Bestelling blijft liggen, ondanks contact met "klantendienst". Ze beloven veel, maar er gebeurt uiteindelijk niets. En mijn vraag om de bestelling te wijzigen ging niet meer omdat het al zogezegd in het systeem (flow) van bpost zat. Boeken gekocht voor op reis mee te nemen. Maar door leugens en trage service zal het niets zijn. Nooit meer iets online kopen dus. Schandalig voor zo'n groot bedrijf.

20. August 2026

Vandaag aankopen gedaan in Oostende

Vandaag aankopen gedaan in Oostende. De verkoopster behandelde ons heel hautain en onvriendelijk. Wij bleven vriendelijk maar helaas ze bleef ons maar nors behandelen. Even later bezochten we een andere keten.Hemelsbreed verschil. Zo kan het ook.

18. August 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Online bestellen bij Standaard Boekhandel? Een ramp!

Ik bestel dus online bij de Standaard Boekhandel met afhaling in de winkel. Bij het product staat beschikbaar binnen 1 tot 4 weken. Een dag later wordt de bestelling door Standaard zelf geannuleerd omdat het product niet meer beschikbaar zou zijn... De betaling gaat dan weer wél onmiddellijk van je rekening. Een paar dagen later nog steeds geen bericht ivm de terugbetaling. Na wat heen en weer gemail met de klantendienst blijkt dat ik uiteindelijk nog méér dan een week moet wachten op de terugstorting van het aankoopbedrag. Dus 2 weken wachten op een terugbetaling van een order dat ze zélf annuleren?! Kijk,... daarom bestellen mensen dus bij Bol en andere online winkels.
Intussen staat het product nog steeds als leverbaar op hun website...

2. August 2026

Cadeaubon vervallen

Onbegrijpelijk dat ze een cadeaubon een vervaldatum geven. oke de wetgeving laat dit toe maar als je een beetje fatsoen hebt laat je een bon waar mensen voor betaald hebben levenslang geldig. Misschien kan de wetgeving hier verandering in brengen zoals in andere EU landen. Ik koop in ieder geval NOOIT meer bij Standaard boekhandel

26. Juli 2026
Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Probleem met online profiel verwijderen

Ik heb een keer een bestelling geplaatst bij de winkel en dat verliep prima. Onlangs vroeg ik echter om mijn profiel te verwijderen, en dat was een hele andere ervaring. Ze vroegen me om een kopie van een kopie van de voorkant van mijn identiteitskaart (waarbij de pasfoto afgeschermd mag zijn) of een kopie van mijn laatste bestelling. Die laatste bestelling was in december van vorig jaar, en ik kan hem nergens online vinden op mijn profiel bij de boekhandel. Ik heb mijn contactgegevens gedeeld, inclusief mijn klantnummer, maar ik ga geen kopie van mijn identiteitskaart sturen. Dus mijn profiel blijft actief. Ik vind het een vreemde procedure, en ik snap niet waarom mijn laatste bestelling niet in mijn verkoopgeschiedenis op de website staat.

22. Juli 2026

Beste,

Zoals dit ook wordt doorgegeven via mail, gaan we zorgvuldig om met je gegevens en willen daarom zeker weten dat jij je account wilt verwijderen, zodat we je gegevens aan de juiste persoon kunnen bezorgen.

Om jouw verzoek te kunnen behandelen moeten we je uniek kunnen identificeren.
In de mail staat ook dat als je ons kan laten weten welke artikelen je bij je laatste aankoop hebt aangekocht, dit voor ons ook voldoende is.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Ebook onmogelijk te downloaden.

Ik kocht een E-book. Het was op geen enkele manier te downlaoden, als ik tenminste niet eerst van alles installeerde. Ik kreeg ook mijn geld niet terug. Dat doe ik nooit meer!

30. Juni 2026

Beste,

Wat jammer om dit te horen, hopelijk nam je ondertussen ook contact op met onze klantendienst en is het probleem opgelost.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Ik ben in Tongeren heel slecht geholpen…

Ik ben in Tongeren heel slecht geholpen en behandeld. De roodharige dame die daar werkt, is onvriendelijk en spreekt klanten op een heel onaangename manier aan. Ik ben al zo lang klant...maar Ik kom daar nooit meer terug.

1. Juli 2026

Beste Anna,

We betreuren het enorm dat je een slechte ervaring hebt gehad in één van onze winkels. We hebben je feedback ontvangen en nemen dit intern verder op.

Onze excuses voor het ongemak dat je ervaarde.

Klantendienst Standaard Boekhandel

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Te korte geldigheid boekenbon.

Een boekenbon met een geldigheid van 1 jaar gaat er niet in bij mij. Het gebeurt soms dat er al een zekere tijd voorbij is als je hem krijgt.
Resultaat: gewoon het ganse bedrag kwijt.
Ik schakel maar over naar online verkopers die wèl een ruime vervaltijd geven.

13. Juni 2026

Beste,

Wij begrijpen uw frustratie over de vervaldatum van uw boekenbon. We willen u er echter op wijzen dat onze beleidsrichtlijnen vereisen dat cheques binnen de aangegeven periode worden gebruikt. De vervaldatum staat duidelijk vermeld op de boekencheque en geeft aan tot wanneer deze kan worden ingewisseld.

Wij verontschuldigen ons voor de eventuele teleurstelling die dit beleid kan veroorzaken, maar we moeten consistent zijn in de toepassing ervan voor alle klanten.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Weinig kansen voor lokaal talent

Als Belgische indie auteur had ik gehoopt op meer steun van een Belgische boekhandelketen. Mijn boeken werden geweigerd wegens 'onvoldoende interesse', maar zonder zichtbaarheid in de winkel is het net onmogelijk om die interesse op te bouwen. Jammer dat lokaal talent zo weinig kansen krijgt om ontdekt te worden.

17. Juni 2026
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Ik kocht het boek 10 jaar vroeger met…

Ik kocht het boek 10 jaar vroeger met pensioen,een aanrader voor iedereen! Het is heel begrijpend geschreven ,en ik heb er veel van geleerd!

16. Juni 2026

Beste Sylvia,

Bedankt voor je feedback.

We wensen je alvast een mooie pensioentijd.

Standaard Boekhandel Geraardsbergen

Met verbazing stelde ik vast dat het volledige saldo van mijn boekenbon vervallen is.

De boekenbon ter waarde van 50 euro was geldig tot 25 05 2025. Ik nam reeds een gedeelte hiervan op en er was nog een openstaand (opneembaar) saldo van 32,01 euro., Toen ik info vroeg over de termijn binnen dewelke dit saldo dan moest opgenomen worden, werd mij gezegd dat ik niet echt rekening moest houden met die einddatum. Intussen kreeg Standaard Boekhandel Geraardsbergen een nieuwe uitbater... Tja...
Ik vind het moeilijk te begrijpen dat een onderneming een vooraf ontvangen bedrag definitief kan behouden zonder dat daar nog een prestatie tegenover staat. Juridisch mag dit misschien binnen de voorwaarden vallen, maar vanuit klantenoogpunt voelt dit onredelijk aan. De coulanceregeling is blijkbaar "not done" bij Standaard Boekhandel. In andere zaken heb ik dit nog nooit zo hard vervaren

Een boekenbon is geen kortingsactie maar vertegenwoordigt geld dat reeds betaald werd. Het volledig laten vervallen van dat bedrag schaadt mijn vertrouwen in uw onderneming.

12. Juni 2026

Beste Bert,

We begrijpen dat het niet fijn is dat je boekenbon is vervallen & je deze niet langer kan inruilen. Jammer genoeg kan ik ook geen uitzondering aanbieden wanneer de vermelde vervaldatum is overschreden.

Het spijt me oprecht dat ik je hiermee geen beter nieuws kan geven. Toch wil ik je bedanken om ons te contacteren en hoop ik dat we je in de toekomst toch nog mogen verwelkomen in één van onze winkels.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Vandaag kocht ik een kadobon bij…

Vandaag kocht ik een kadobon bij Standaard Boekhandel en dit zal de laatste keer zijn! Een stomme kaart, niet eens in een enveloppe, echt triest!!!… Beter de jarige gewoon geld in zijn handen duwen dan. Hoe wil je als fysieke winkel nu zo concurreren tegen de online zaken, denk toch eens na.

10. Juni 2026

Beste ,

Bedankt voor je reactie.
Het spijt ons te lezen dat je teleurgesteld bent over de presentatie van onze cadeaubon. Onze cadeaubonnen hebben het formaat van een bankkaart en worden normaal verkocht in een Standaard Boekhandel-omslag waarin de boekenbon wordt geschoven.
Voor klanten die de cadeaubon als extra feestelijk geschenk willen aanbieden, is het bovendien mogelijk om in de winkel een bijkomende cadeauverpakking te vragen. Onze collega's maken er dan graag een mooi en verzorgd geschenk van.
We nemen je feedback zeker mee, want we begrijpen dat de presentatie van een cadeau een belangrijk onderdeel van de ervaring is.
Standaard Boekhandel Team

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Zeer onvriendelijke verantwoordelijke standaard boekenhandel ekeren

Zeer onvriendelijke verantwoordelijke in ekeren mijn man gaat om voetbal kaartjes duidelijke vermelding kaartjes de vrouw valt mijn man aan ds stickers zijn op ik vraag geen stickers het kind vroeg kaartjes voor hun neus op het schab ik negeerde de vrouw omdat ze zo bot was we gaan mekaar niet negeren zij ze u mag de winkel verlaten al een geluk had ik nog niet betaald die zien ons daar niet meer terug 2 dagen ervoor nog een mooi boek gekocht jammer vriendelijk personeel is blijkbaar geen must meer

5. Juni 2026

Beste Wendy,
Bedankt voor je feedback.
Het spijt ons te lezen dat je bezoek aan onze winkel in Ekeren niet aan je verwachtingen voldeed. Een vriendelijke en respectvolle service vinden wij erg belangrijk, en we betreuren het dat je dit anders hebt ervaren.
We nemen je melding ernstig en zullen deze intern verder opnemen en bespreken met de betrokken verantwoordelijken. Feedback zoals die van jou helpt ons om onze dienstverlening blijvend te evalueren en te verbeteren.
Bedankt dat je de moeite hebt genomen om je ervaring met ons te delen.
Standaard Boekhandel Team

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

2 E-books gekocht begin en ik kan ze…

2 E-books gekocht begin en ik kan ze tot nu toe begin juni nog steeds niet lezen. Ze zeggen iets over Adobe ID maar dat werk voor geen meter. Ik zou denken dat wanner je een e-book besteld dat je daarvoor betaald en die kan verkrijgen in het type bestand dat werk voor je eigen e-reader maar nee. En hulp moet je ook niet verwachten. Het enige wat ze doen ik je verwijzen naar Adobe ID maar dat staat op hun website dus ook al.

Ik bestel er nooit meer.

15. April 2026

Beste Jenny

Bedankt voor je feedback.
Het spijt ons te horen dat je problemen ondervindt met het openen van je e-books en dat de ervaring niet aan je verwachtingen voldoet.
We hebben je ondertussen reeds een stappenplan bezorgd voor het downloaden en openen van e-books op een Kobo e-reader. Aangezien wij geen verdeler of fabrikant zijn van het Kobo-toestel zelf, zijn wij voor toestelgebonden technische ondersteuning afhankelijk van de ondersteuning van Kobo.
Om je toch zo goed mogelijk verder te helpen, vernemen we graag welke specifieke foutmelding je precies krijgt wanneer je het e-book probeert te openen of over te zetten naar je e-reader. Met die informatie kunnen we bekijken of we nog bijkomende ondersteuning kunnen bieden of je gericht kunnen doorverwijzen.
We hopen samen alsnog tot een oplossing te komen.
Standaard Boekhandel

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

They refund only if you give a delay…

They refund only if you give a delay before juridic process.
It is always the same: The book isn't available. They say, it will be refunded, but they don't proceed.
It's a vacancy day, but if they fear you go to to the authorities, they refund immediately.
After all, never buy there. They make their money like this.
I you have the same problem, mention in your e-mail:
consumerconnect . be
or
Police locale Belgique déposer plaine

25. Mai 2026

Hello Olivier,

If an item is cancelled by us or if you cancel your order yourself, the refund will be processed within a few days.

From your message, I understand that something may have gone wrong with your refund, and we would be happy to look into this further for you.

You can send all relevant information to klantendienst@standaardboekhandel.be so that we can investigate this for you.

Our apologies for the inconvenience.

Vervallen cadeaubonnen bij Standaard Boekhandel : geen enkel begrip

Jarenlang klant (geweest) bij Standaard Boekhandel. Nu vonden wij 3 cadeaubons terug. Deze 3 voor ongeveer € 150. Bovendien bons voor het pensioen van mijn echtgenote. Jarenlang kleuterjuf geweest en dus veel boeken gekocht. We hebben 3 kolomkasten met prentenboeken. Natuurlijk niet allemaal van S.B. maar toch ... veel !
Op 3 dagen tijd kregen wij na een vriendelijk verzoek om toch een compensatie te krijgen voor de vervallen bons ... telkens een wel zeer "goedkope" NJET. Eigenlijk altijd zeer makkelijk in de zin van : "sorry" en "u zal ons wel begrijpen" ...
Voortaan zullen wij FNAC of BOL.com consulteren.
Hopende dat wij in de toekomst geen bon meer krijgen voor één of andere gelegenheid.
Foei Standaard Boekhandel : een geste had hier toch gekunnen.

11. Mai 2026

Beste Yves,
Bedankt voor je bericht.
Je bonnen zijn vervallen sinds oktober 25. Helaas kunnen we deze niet meer verlengen.
Het spijt ons dat we je geen positief nieuws kunnen brengen.

Oplichterij

Ik heb zojuist een boek gekocht in Blankenberge, ik had nog een bon van 9,82 euro maar is vervallen, ik krijg deze korting niet.
Ik vind dit schandalig want geld vervalt niet, ze kunnen niets doen zeggen ze, ik heb ook naar de klantendienst gebeld. Ik vind dit oplichterij. Ik ben een goede klant maar dit zal de laatste keer geweest zijn dat ik er nog iets zal kopen. Ik ga zoals zovelen doen, mijn boeken online kopen en niet bij de standaard boekhandel, alhoewel ik daar in principe tegen ben. Maar zo dwingen ze iemand. Hoeveel geld steken jullie eigenlijk zo elke dag in jullie zakken, jullie zijn dieven, rijk worden op de gewone man hun kap!
EVA

Ja en dan antwoorden ze hier dat ze het met mij besproken hebben via de klantendienst, maar ze doen gewoon niets, ik ben zowiezo mijn geld kwijt, slecht!

7. Mai 2026

Beste Eva,

Bedankt voor je bericht.
Ondertussen hebben we dit met je opgepikt via onze klantendienst.

Standaard Boekhandel klantendienst.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Zaterdag telefonisch NIET bereikbaar om…

Zaterdag telefonisch NIET bereikbaar om 9.15u (25 april).
Online aangekocht boek is nog steeds NIET geleverd

25. April 2026

Beste Kristoff,

Bedankt voor je bericht.
Het spijt ons dat je ons niet kon bereiken. Mogelijks waren op dat moment al onze medewerkers in gesprek.
Je bestelling werd verzonden 24/4/26 via Bpost en geleverd 27/4.
Standaard Boekhandel klantendienst

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr