Kampsved og ondt i maven
Jeg skulle forleden have fjernet nogle modermærker. Jeg har aldrig prøvet at blive skåret i eller syet før, jeg er derfor ret nervøs.
Sygeplejersken tager rigtig godt imod mig. Hun er sød, smilende og forklarer lidt om hvad der skal ske - at Peter vil komme, bedøve områderne, skære i mig og sy, og hvad jeg selv skal gøre bagefeter mht. "pasning" af sårene.
Peter kommer, hilser, kigger på mærkerne og beder mig lægge mig på briksen. Jeg lægger mig som jeg bliver fortalt, og uden tøven begynder han at stikke - han giver mig ingen advarsel først! Dette forskrækker mig lidt, jeg bliver febrilsk og mærker straks varmen stige mig til hovedet, og hjertet hamrende derud af. Det gør ondt, selvfølgelig gør det det. Jeg er uvidende om hvor hurtigt en bedøvelse virker, da jeg som sagt ikke har prøvet det, jeg kan heller ikke se hvad han laver, men fornemmer igen straks at han er begyndt at skære. Jeg ER bedøvet og kan deraf ikke rigtig mærke hvad der sker, men troede ikke den ville virke så hurtigt. Endnu mere febrilsk får jeg stammet "Øh. skærer du?! er jeg bedøvet allerede?" Mine hænder drypper af sved, jeg har svært ved at ligge stille.
I baggrunden kører radioen med en quiz. Den quiz gætter Peter ivrigt med på, mens jeg ligger der og stiller det ene spørgsmål efter det andet, for at få lov at følge med i hvad der foregår når nu han ikke selv taler, og for at dæmpe min nervøsitet. Da jeg er færdig rejser han sig og går, ikke rigtig nogen kommentare. Så sidder jeg der, spørger sygeplejersken om jeg bare skal tage mit tøj på og gå. Det skal jeg. Da jeg rejser mig er briksen hel våd af sved. Sygeplejersken bemærker dette og jeg siger det var MEGET ubehageligt.
Da jeg kommer ud på gaden er jeg rystet over oplevelsen og har tåre i øjnene. Jeg synes det er på sin plads, at en patient at kræve en smule nærvær fra sin kirurg!
Det er sikkert total ligegyldigt 15 minutters indgreb Peter laver flere af om dagen, men det er på ingen måde et ligegyldigt ingreb for patienten!
Havde han talt til mig, sagt til mig hvad han ville gøre, så havde jeg ikke siddet med en knude i maven efterfølgende. Det er ubehageligt at blive skåret i, især når det bliver gjort på så hektisk en måde, og uden nærvær og kontakt til patienten.
Hans kirurgiske arbejde er sikkert smadder godt! Jeg er sikker på, han ved hvad han laver. Hans måde at håndtere mig som patient på, var under al kritik synes jeg. Jeg er faktisk ked af at skulle give kritikken, da jeg virkelig tror han er dygtig, det kan jo se på mine sting. Jeg har bare aldrig oplevet så dårlig kommunikation, og det ødelagde og forværrede desværre hele min oplevelse,
7. Mai 2015
Bewertung ohne vorherige Einladung