Florius Bewertungen 93

TrustScore 1.5 von 5

1,6

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Na verstrijken rentevaste periode doen ze een bindend voorstel dat veel hoger ligt dan de rest van de markt. Marktrente aflossingsvrij is nu ongeveer 4,24%, Florius komt met niet onderhandelbare nieuw... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Bouwdepot declaratie ingediend foto faktuur afgewezen staat geen faktuur op !!! Deuk 2 deuk 1 zelfde bouwdepot cv en afzuigunit moest aparte nota worden !!! Florius derde deuk komt niet !!! Rente he... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Florius reageert op geen enkel verzoek. 5 pogingen gedaan. Verzekeraar heeft contact gezocht en ook een financieel adviseur. Maar niemand krijgt een reactie. Dit kan toch niet mogelijk zijn. Je beheer... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Wij proberen al een half jaar een hypotheek van minder dan 57 % van de marktwaarde te krijgen . Ivm het uitkopen van de andere erfgenaam . Continu worden we aan het lijntje gehouden doordat elke keer... Mehr ansehen

1. Hypothekenmakler
  2. Finanzberater
  3. Hypothekengeber
  4. Finanzdienstleistungsinstitut

Informationen, die aus verschiedenen externen Quellen stammen

Wilt u iets veranderen aan uw Florius hypotheek? Of bent u op zoek naar de huidige rentetarieven? Kijk voor informatie rond onze hypotheken op onze website.

1,6

3 Sterne
2 Sterne
1 Stern

Niet voor ondernemers

Als ondernemer kan je hier beter wegblijven. 100.000 euro winst over 2022 + 2023, en in 2024 kan je er.... niets lenen.

De zakelijke afdeling heeft onvoldoende kennis, ze weten niet hoe een balans of financieel verslag gelezen dient te worden, verkondigen leugens over wat fiscaal wel of niet is toegestaan en begrijpen niet wat zakelijke kosten zijn, ondanks meerdere afschriften en zelfs een verklaring van de boekhouder dat deze kosten al in de winst verrekend zijn (en dus ook op de balans staan). Nee, de eerstvolgende simpele ziel begint weer van vooraf aan: "ik zie nog steeds leningen bij het bkr". Dat ze daar achterlijk zijn is vriendelijk uitgedrukt. Het achtereind van een varken is nog capabeler.

Werken bij Florius gaat volgens het "u hoeft niet te denken, er wordt voor u gedacht" principe. Wat een simpeltjes, verschrikkelijk.

22. Januar 2025

Al ruim 1,5 maand bezig met het krijgen van akte van ontslag

Al ruim 1,5 maand bezig met het krijgen van een akte van ontslag na scheiding.

gezien onze situatie dachten we dat dit slechts een formaliteit zou zijn, wat wellicht een paar dagen hoogst paar weken in beslag zou nemen. Helaas, niks is minder waar! Een traag, log en on- transparant proces zo blijkt....

In onze situatie is er geen sprake van alimentatie plicht, hier hebben we vanaf gezien vanuit beide partijen. De zogenoemde overbedeling/ overwaarde/ uitkoopsom is onderling geregeld en vanuit eigen geld uitgekeerd. De Hypotheek is op een naam aangevraagd en altijd blijven staan, en deze persoon is voornemens in de woning te blijven wonen en dus ook klant bij Florius te blijven.

Je zou denken niks aan de hand toch ? Zeker niet in de huidige huizenmarkt waar huizen, (in de regio Utrecht) verdubbeld zijn in waarde de laatste jaren?!

Blijkbaar volgt Florius de actualiteiten niet zo? Of ze doen heel goed alsof ze er niks van begrijpen!

Florius presteert het in ons geval namelijk om gedurende het proces steeds nieuwe vragen te stellen die hen al lang bekend zouden moeten zijn op basis van informatie en stukken die aangeleverd zijn. Zoals vandaag de vraag wat de huidige waarde van het huis zou zijn. Hier zijn maar liefst 4 verschillende documenten voor aangeleverd: desktoptaxatie, WOZ waarde, Akte van scheiding, concept akte van verdeling waarin de waarde van de woning zijn opgenomen.

Inmiddels stellen wij ons de vraag in hoeverre Florius vooral gebruik maakt van stagaires en of gesubsidieerde werkplekken om hun dossiers af te handelen?! Dit zou hun werkwijze nog enigszins begrijpelijk/ logisch maken!

De werkwijze die zij nu hanteren is ronduit ongelooflijk waanzinnig te noemen!

15. Januar 2025

Traag en bureaucratisch

Nadat mijn partner is overleden moet de hypotheek volledig op mijn naam komen. Bij Florius kan dat alleen met een hypotheekadviseur. Telefonisch informatie vragen is een crime eant niemand is in staat helder uit te leggen wat en hoe. Nú wachten we al 8 weken op een offerte. De adviseur heeft al -tig keer gebeld naar Florius maar get schiet niet op

11. Januar 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Plaatst Florius zelf reviews?

De onderstaande review van de heer "de Boer" kan niet kloppen: het is bij Florius niet mogelijk wijzigingen aan de hypotheek te doen zonder een onafhankelijk adviseur. Ik heb dit nu 2 keer geprobeerd: doen ze niet.

Ook is het vreemd dat iemand zegt reviews te bekijken voor het verhogen van de al bestaande hypotheek. Je kan alleen bij de huidige verstrekker verhogen, dus onderzoek doen naar iets wat je al hebt is op zijn zachtst gezegd bijzonder.

Ik vermoed dat dit een review van een Florius medewerker is, zulk simpel gedrag schrijf ik echt wel aan ze toe!

2. Januar 2025
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Ik heb mijn bestaande hypotheek laten…

Ik heb mijn bestaande hypotheek laten verhogen voor een verbouwing, zonder hypotheekadviseur. Ik was wat huiverig over de slechte reviews, maar het proces verliep bijzonder snel en soepel. De medewerkers hadden kennis van zaken en waren erg vriendelijk. Hiervoor moet ik ze echt 5 sterren geven. Ik moet nog naar de notaris dus het declareren uit het bouwdepot moet ik nog bezien, maar tot zover ben ik zeer tevreden.

31. Dezember 2024

na 8 maanden nog geen gewijzigde hypotheek

We moesten onze hypotheek omzetten in een verhuurdershypotheek. Alles aangeleverd wat gevraagd werd, maar telkens moeten er andere stukken worden aangeleverd, jaarrekening VVE, meerjarenonderhoudsbegroting, huurdersverklaring. Ik heb al drie keer een werkgeversverklaring moeten opvragen, omdat de oude steeds verloopt als gevolg van vertragingen bij Florius. Taxatierapport moest opnieuw, 2000 euro voor niks uitgegeven. Nu weer een kopie opstalverzekering verzocht, er ontbreekt steeds weer iets wat eerder niet werd gevraagd. De woning heeft zelfs in verhuurde staat een mooie overwaarde en het jaarsalaris van een van ons ligt al hoger dan de totale waarde van de hypotheek. Risico lopen ze dus niet echt. De ander is ondernemer, wat daar allemaal voor informatie over wordt gevraagd is al helemaal bizar. We zijn al 8 maanden bezig. Echt onvoorstelbaar slecht.

29. Dezember 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Half gevuld bouwdepot blijkt opeens leeg

Vandaag wilde ik een rekening van onze aannemer betalen vanuit het bouwdepot van mijn Florius hypotheek. De helft van het nieuwbouwhuis is inmiddels betaald uit het depot, de andere helft stond begin december nog in depot. Krijg ik met het indienen van een nieuwe factuur een error dat er saldo tekort is??? Nu blijkt dat Florius (onaangekondigd!) het bouwdepot heeft opgeheven nadat ik mijn hypotheek heb ingelost. De inhoud van het depot wordt tzt op mijn rekening gestort. Ik kan ondertussen geen rekeningen betalen en ontvang geen rente. Niemand kan me zeggen wanneer het depot is opgeheven of wanneer het geld wordt uitgekeerd. Echt bijzonder slecht dit....

20. Dezember 2024

Florius Actie

Als intermediair lees ik hieronder de ervaringen van klanten. Met name de wijze waarop Florius meent, veelal (hoog) bejaarde klanten de stuipen op het lijf weet te jagen en hen te 'informeren' over het stukje aflossingsvrij van hun hypotheek wekt grote onrust en paniek bij onze klanten. Willekeurig, zonder enige voorkennis van het betreffende dossier voert Florius deze onsympathieke actie. Voorbeeld; klanten 85 en 88 jaar. hypotheek 44K aflossingsvrij, WOZ 485K, pensioen inkomen € 65k eindatum leningdeel 2045. Wat is hier het probleem? Europa? Dan is Florius toch de enige die zich zo gedraagt terwijl dit toch écht ook anders zou kunnen, wij hebben hier meerdere malen voorstellen toe gedaan die helaas worden genegeerd. Wij menen deze review te moeten plaasten ter bescherming van zowel de psychische als fysieke gesteldheid van onze klanten die zich erg zorgen maken als Florius hen weer eens benaderd.

25. November 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Ik raad het niet aan als je geen…

Ik raad het niet aan als je geen problemen wilt hebben! Geen contact met de klantenservice, slecht afgehandelde klacht en vreselijke klantenservice, daarom heb ik nu enorme problemen. Mensen, ik waarschuw je.

1. Oktober 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Wat een waardeloze hypotheekverstrekker…

Wat een waardeloze hypotheekverstrekker.
Het duurt nu al 9 maanden dat we een extra lening aan het aanvragen zijn... Nu is de taxatierapport verlopen (mede door veel te lange wachtrijen van Florius) en moeten we dus weer opnieuw beginnen..

Dit soort verstrekkers --> opdoeken!

14. November 2024

Zeer onvriendelijk bedrijf

Zeer onvriendelijk bedrijf, chagrijnige medewerkers aan de telefoon en ze zetten je gewoon voor schut, ik voelde me zo onvriendelijk behandeld dat ik voor een volgend probleem niet eens meer durf te bellen. Als ik aangeef dat ik door ziekte en ziekhuis opnames niet telefonisch bereikbaar ben, hebben ze daar gewoon maling aan, of dat ik het aan het liegen ben. Blijf toch niet zo hameren op telefonisch contact, voor iets wat ook via de mail kan! Hallo we zitten in 2024!Sinds dat bouwfonds florius is geworden is het er niet op vooruit gegaan.
Eigenlijk geen 1 ster waardig.

31. Oktober 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Wij worden al maanden door Florius…

Wij worden al maanden door Florius achtervolgd voor het maken van een afspraak voor een telefonisch gesprek over onze kleine aflossingsvrije hypotheek, zonder dat er wordt aangegeven wat het doel en de achtergrond van dat initiatief van Florius is. Wij hebben helemaal geen behoefte aan een dergelijk onduidelijk gesprek. Dat hebben wij ook per email gemeld en verzocht ons er niet meer mee lastig te vallen. Het vreemde is dat zij volstrekt onduidelijk zijn waar dat gesprek dan over moet gaan, maar ze vragen wel afschriften van persoonlijke documenten te sturen.
Als klap op de vuurpijl werden wij vandaag anoniem gebeld door een "mogelijke" Florius medewerker. Wij uitten ons ongenoegen, mede omdat we aan het wandelen waren, maar de beller eiste eerst, voordat hij verder ging, dat ik mijn geboortedatum en postcode opgaf, want hij wilde weten dat hij echt met A.J.Tigges sprak, terwijl hij zelf volstrekt anoniem was." Hoe kan ik weten dat ik met een medewerker van Florius spreek? "Dan belt u het centrale nummer van Florius maar".
Hoewel ik in het geheel geen geheim maak van mijn geboortedatum en postcode, besloten wij het gesprek af te sluiten. Stuur ons maar een brief waarin duidelijk gemaakt wordt waar jullie mee bezig zijn!

4. November 2024
Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Florius en communicatie.

Ik heb eerder een review geschreven over Florius dat een klacht goed was afgehandeld. Juich nooit te vroeg bij Florius! Ik heb de laatste maanden nog nooit zo vaak mijn leningnummer etc ter controle moeten geven als bij dit bedrijf. Ik ken mijn leningnummer nu zelfs uit mijn hoofd. 1 ding begrijpen ze daar niet, en dat is COMMUNICATIE. Dat iets niet op tijd gaat lukken dat kan, dat je een klant constant in het ongewisse laat kan dus niet. Ik wil ze daar graag eens uitleggen hoe het veel beter kan en hoe het voelt voor een klant als er zo met je omgegaan wordt. De blabla dat ze dingen doen ter verbetering van de dienstverlening? Mij valt het niet op. Ach ja, het gaat ook maar over een hypotheek.

25. Oktober 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Ik betaal al 30 jaar mijn hypotheek aan…

Ik betaal al 30 jaar mijn hypotheek aan dit bedrijf. Nu er een deel via mijn levensverzekering afgelost ging worden in Maart van dit jaar al contact opgenomen met hun en verzekeringsmaatschappij. Uitgebreid met ze gesproken en per 1 Okt zou Florius het geld op eisen. 21 okt even gebeld met Florius en die zeiden dat ze nog niets hadden ontvangen. Gebeld met verzekering en kreeg te horen dat ze geen verzoek hadden ontvangen van ze. Na tig keer bellen met Florius en verz.maatschappij is t nu geregeld. Echter, omdat t niet voor nieuwe termijn betaling is afgelost blijft bedrag nog zoals t was. Reden ... IK had ervoor moeten zorgen dat er door verzekeringsmaatschappij uitgekeerd ging worden. Mijn schuld en de medewerkers van Florius verschuilen zich achter van alles en nog wat. Polisvoorwaarden, brieven op.mijn Florius etc. Mijn advies voor nieuwe hypotheek zoekers .... Doe Florius maar niet ... krijg je over 30 jaar spijt van.

23. Oktober 2024

Aub ervaren mensen daar zetten

Aub ervaren mensen daar zetten
Wij zijn geen mocholen die lulverhalen moeten aanhoren.
Als ik duidelijk zeg antw per mail of schriftelijk toch nog aanhouden neem telefonisch contact op
Moet het via een derde partij gebeuren.

13. September 2024

Uitermate slecht, respectloos!

9 mnd verder en nog niets geregeld.
1e contact met Florius begin dec. 2023, afloop hypotheek 1 okt. 2024.
Financieel tot op onze botten doorgelicht en meermaals alle informatie overhandigd aan Florius.
Tig beloftes, “ nu hebben we alles en is het deze week rond”. Echter, na 9 mnd nog niets rond!
Antwoord afgelopen week, 1e week sept. 2024!, “uw gegevens zijn door ons bij een verkeerde collega beland. Daar blijven liggen, niet intern doorgestuurd, onze excuses”.
Link uiteraard verlopen, wederom moeten wij alles opnieuw inleveren! Voor de zoveelste keer!
Wij zijn ervan overtuigd dat Florius niet op tijd is, voor 1 okt. 2024, onze hypotheek te verlengen.
Ach ja ze hadden er maar ruim 10 mnd de tijd voor!!
Totaal respectloos na 30 jr trouwe betaling door ons.

8. September 2024

Wat een verschrikkelijk bedrijf

Wat een verschrikkelijk bedrijf. Extra deel van mijn hypotheek afgelost maar 3 maanden later is de stand van zaken onveranderd. Na herhaaldelijke telefoontjes.....maar iedere x hoor ik ja het is fout gegaan maar het wordt opgelost.....nou...weet niet welk jaar....wellicht had ik dat even moeten vragen.
Customer Service??? Dat kennen ze daar absoluut niet....

16. August 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Wat een drama om een hypotheek over te…

Wat een drama om een hypotheek over te sluiten.
5 jaar geleden al drama bij het veranderen van de risicowaarde. Het stopzetten van extra aflossingen. Nu leek het allerlei extra checks goed te gaan. Toch weer wat gevonden waardoor het proces opnieuw vertraagd.
Enorm bureaucratisch en continu op zoek naar procesvertragingen.
Ik bleef bij Florius vanwege de rente.
Nu baal ik dat ik toch niet voor een andere bank heb gekozen.
Nu zit ik in tijdsdruk doordat het zo lang heeft geduurd en zit ik helaas weer aan ze vast.

25. Juli 2024
Bewertung ohne vorherige Einladung

Ist dies Ihr Unternehmen?

Kostenfreien Account erstellen

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr