Jeg havde en helt sublim tur til Normandiet med Cultours, meget kompetent guide god bus og rigtig god chauffør som kørte behageligt og sørgede godt for passengerene, helt igennem en god oplevelse, 😊... Mehr ansehen
Min sidste tur med Cultours var Belgien og Nordfrankrigs slagmarker, som var fandt sted 05-12 juli 2026 Hver eneste tur jeg har været på, har været en fantastisk oplevelse. Det er ferier,... Mehr ansehen
Informationen, die aus verschiedenen externen Quellen stammen
Cultours er et lille rejsebureau, der udelukkende arrangerer temarejser. Vi arrangerer ca. 50 rejser om året. Vi forsøger at yde den bedst mulige service overfor vore rejsedeltagere, og vi bestræber os på at informere så nøjagtigt og objektivt som muligt om rejserne og deres indhold.
Dr. Margrethes Vej 11, 3. tv., 8200, Aarhus N
- rejser@cultours.dk
- www.cultours.dk
Keine aktuellen Aufzeichnungen über Bewertungseinladungen
Efter 12 spændende militærhistoriske rejser med Cultours, vil jeg gerne anbefale dem på det varmeste.
Hver eneste tur jeg har været på, har været en fantastisk oplevelse. Det er ferier, jeg glæder mig til længe i forvejen, fordi jeg ved, at jeg kan slappe helt af. Jeg skal blot møde til de aftalte tidspunkter – alt det praktiske holder rejselederen styr på.
Rejselederne kan deres kram. De har en imponerende viden og en evne til at formidle historien, så de steder, vi besøger, virkelig kommer til live. Man mærker tydeligt deres engagement, og det gør turene både spændende og lærerige.
Jeg sætter også stor pris på den måde, turene er tilrettelagt på. Man lærer hurtigt de andre deltagere at kende. Det er nemt fordi vi rejser sammen i bussen, spiser sammen og deler den samme interesse for militærhistorie. Der er altid en hyggelig og uformel stemning, og jeg har haft mange gode samtaler og mødt en masse rare mennesker gennem årene.
Busserne er komfortable, rene og velholdte med aircondition og mulighed for at oplade telefon eller tablet ved alle pladser. Der er altid kaffe, kolde drikke og den traditionelle "morgenmedicin" - hvis man gerne vil have det, og hvis vi holder pause et sted uden spisesteder, sørger de endda for frokost. Det er den slags detaljer, der viser, hvor meget der bliver gjort for gæsternes oplevelse.
Også chaufførerne fortjener stor ros. De er professionelle, hjælpsomme og gør alt hvad de kan for, at det hele fungerer, så man kan nyde turen uden bekymringer.
Efter 12 rejser kan jeg kun sige, at Cultours leverer kvalitet hver gang. Hvis du interesserer dig for militærhistorie og samtidig ønsker en ferie, hvor alt er planlagt, og hvor du kan læne dig tilbage og nyde oplevelserne, kan jeg kun give Cultours mine varmeste anbefalinger. Jeg glæder mig allerede til min næste tur.
Normandiet D dag
Det er nu lidt over en uge siden, at vi landede herhjemme i Sønderjylland efter en helt fantastisk rejse til Normandiet. Vores suveræne guide Martin var bare en helt fantastisk historiefortæller, hvor vi var igennem alt omkring invasionen fra 2. Verdenskrig lige fra Donkerque, besøg på alle strandene, faldskærmsjægernes nedkasningessteder, besøg på de mest spændende museer, broerne og alle de tankevækkende kirkegårde.
Vi oplevede også den fantastiske natur, spændende byer, samt store smukke kirker, og på hjemvejen var vi forbi Somme- slaget fra 1. verdenskrig.
Hotellerne var gode, og maden fantastisk , også når vi var på egen hånd og skulle finde et godt spisested sted. Dem finder man mange af 😉
Alt var perfekt planlagt, og vores chauffør Tom havde styr på bussen hele vejen. Han magtede endda også lige at servere dejlig fransk frokost i det grønne for os alle sammen 🤩
Alt var spændende hele vejen igennem, og der var løbende fortællinger i bussen, så vi kunne følge med i det næste , vi skulle se.
Det var første gang ,vi rejste med Cultours, men det blir bestemt ikke den sidste. Der er så mange spændende rejser at vælge imellem.
M.v.h. Jørn og Kari Heissel.
Normandiet D-dag (juli 2026)
Turen til Normandiet var en oplevelse ud over det sædvanlige. Storslåede landskaber, baggrund og forløb af vigtige slag og krigsbegivenheder, formidlet så man bliver fanget ind af såvel detaljer som de store linjer. Hyggeligt og givtigt samvær med de øvrige deltagere. En stor og uforbeholden TAK til Martin og Tom for den bedste ”historietime” EVER og for perfekt eksekvering!
Jeg havde en helt sublim tur til…
Fuld valuta for pengene!!
Fremragende tilrettelagt tur til England
Fremragende tilrettelagt tur (England 1940-44) med yderst kompetent guide.
Spændende besøg og gode hoteller (2 var helt i top).
Kan varmt anbefales.
Mega godt gået af Cultours...
En fremragende og berigende oplevelse - Turen England 1940 - 1944.
Denne rejse kan stærkt anbefales til alle der har en almen historisk interesse i WW2 og måske også føler en vis veneration for Englands beundringsværdige indsats i bekæmpelsen af nazismen.
Cultours har på kompetent vis sammensat et særdeles velvalgt program med en fint afpasset bredde og dybde. Dette samtidig på en måde så alle kan være med.
Programmet dækkede alt fra Spitfires til hyggelige pub lunches, aftensang i Canterbury cathedral, kunst fra WW2, dekryptering, Churchill, Eisenhowers HQ, D-dag, White Cliffs of Dover, fornøjelige englændere og meget mere.
Vor turs succes kan også i høj grad tilskrives en meget vidende og behagelig rejseleder (Major og historiker Niels K. Vistisen).
De forskellige begivenheder, deres baggrund, efterspil og tråde til nutiden blev gang på gang berettet både lunt og medrivende.
Dette var vor første tur med Cultours. Det bliver absolut ikke den sidste.
Dorte og Jes
Århus
D-dag oplevet i Normandiet og Sydengland
I september sidste år var jeg på en 8 dages tur til Normandiet med Cultours, Niels Klingenberg Vistisen og ikke mindst vores chauffør Tom.
Sikke en oplevelse, udover strandene så vi alle de nøgleområder som var essentielle for fremrykningen, krydret med Niels store detailviden, der bandt det hele sammen i en større kontekst. Sikke en tur - helt uforglemmelig. Jeg glemmer aldrig de bevægende besøg på de amerikanske og engelske krigskirkegårde.
Vi skylder dem alle meget!
I sidste uge tog jeg pba de gode erfaringer igen afsted med Cultours og Niels, denne gang til England.
Det var ligeledes en fantastisk tur, hvor vi så en række store flymuseer og flypladser med uhyrligt mange fly både fra WW1+2 samt nyere.
Vi var Winstons Churchills War Rooms i Whitehall, hvor han opholdt sig en stor del under Slaget om england.
Vi var i Bletchley Park, hvor de knækkede de tyske koder, og vi var i Southwick house og så det originale D-dags kort, netop her blev der sagt go for D-dag.
Her stod man mere end 80 år efter og fik gåsehud ved tanken. Tænk hvis vejret ikke holdt og tænk hvis og hvis. Men det lykkedes og det gjorde turen også på alle måder.
Jeg kan varmt anbefale Cultours og Niels. Det er virkelig et rejsebureau, der har styr på både logistik og historiske interessante steder og kan sætte det ind i en helhed som giver en hel ny forståelse.
Veltilrettelagt tur med fantastisk dygtig rejseleder
Efter netop at have været med Cultours på rejsen "England 1940-1944", hvilket var min første rejse med selskabet, er det næsten ikke til at få armene ned igen. Som deltager helt uden forstand på flytyper, motorer og anden mekanik og med ikke meget mere end almen viden om 2. verdenskrig fra Engelsk vinkel, kan jeg kun viderebringe en stor og uforbeholden anbefaling af turen med Niels Vistisen som rejseleder til enhver med historisk interesse.
En helt igennem velplanlagt og -gennemført rejse.
God kontakt med Cultours gennem hele forløbet, masser af information, en tur pakket med gode og unikke oplevelser, spændende fortællinger og god gruppestørrelse og ikke mindst styret af en rejseleder med kæmpe viden, en fantastisk formidlingsevne og god forståelse for at få alle inddraget.
Tak Niels 👍👏
Berlin 1933-1945 og Fra Rommel til Reagan
Vi har her i efteråret 2025 været i Berlin og Fra Rommel til Reagan med Cultours. Begge ture med dygtige rejseledere og verdens bedste Tom bag rattet. Velorganiserede ture, sidstnævnte med god brug af lokale guider, der var dygtige til af formidle. De medrejsende spørger ikke om det er vores første tur - de spørger hvilken tur vi så skal på næste gang. Det siger vel alt om Cultours.
Har netop været på turen "fra Rommel…
Har netop været på turen "fra Rommel til Regan" fra d.6-8 oktober. Turen var alle pengene værd med en dygtig rejseleder og en ditto chauffør. Gode rundvisere de forskellige steder der kunne fortælle om mangt og meget. Personligt kunne jeg godt have brugt lidt længere de forskellige steder, men alt i alt et super arrangement. Gode hoteller med godt mad. Det var første gang jeg var med, men bestemt ikke sidste gang
Rejse med seriøs rejsearrangør
Det har været en stor fornøjelse at deltage i turen “Fra Rommel til Regan”. Rejselederen var særdeles vidende, og formidlede historien på glimrende vis. Inddragelsen af lokale guider på de forskellige lokaliteter var godt tænkt, idet de var særdeles godt inde i stoffet, og gode formidlere.
Normandiet og D-dag
Har netop været på tur til normandiet 14. til 21. september med Niels Vistisen som rejseleder og Tom som buschauffør. Det var en helt igennem forrygende Og vel planlagt tur. Det helt særlige ved at rejse på denne måde er stå de steder hvor begivenhederne rent faktisk skete. I dette tilfælde var det alle de væsentlige steder fra invasionen i normandiet på D-dag 1944. Vores rejseleder var rigtig god til at binde historien fra anden verdenskrig og områderne i Normandiet sammen på en måde så vi kronologisk bevægede os fra Dunkirk i 1940 til selve D-dag i 1944, og de efterfølgende begivenheder i Nomandiet. Der er rigtig mange museer og seværdighedder i området ikke alle har samme høje kvalitet, så derfor er det endnu en fordel at rejse med et selskab som Cultours som på forhånd har udvalgt de museer, som er de bedste mest informative og mest relevante. Bussen vi kørte med var en høj standard, ikke mindst på grund af vores chauffør Tom som på hele rejsen, så til at der var rent og pæn, samt at gæsterne havde det godt.
Second to none.
Har lige været på D-dag tur med Cultours, det har været en formidabel tur med verdens med chauffører Tom som styrede og sikkert igennem turen. Og verdens bedste guide Niels som er et omvandrende leksikon, som guidede os igennem Normandiet mange ikoniske steder, også de små hemmelige steder fik vi og se. Så jeg kan kun anbefale en tur med Cultours.
De er virkelig second to none
Den historiske kontekst
Deltog i Ardenner 1944 turen 3-7september, og det var første gang, da jeg igennem længere tid har været interesseret i deres rejseprogram. Min kammerat Per og jeg havde en fantastisk tur med to engagerede guider som kunne deres historie og gjorde oplevelsen levende og nærværende. Specielt vores lokale en-dags guide Roland kunne virkelig nørde igennem og fortælle uafbrudt, krydret med en mængde detaljer. Hoteller og forplejning fungerede fint. Også en tak til chaufføren Tom som var god til at holde alle 31 deltagere i ørerne med mødetidspunkter:-). Flere ture frister, så der bliver oplevelser fremadrettet.
Øland og Gotland 9. - 14. august 2025
Jeg deltog i rejsen Øland og Gotland fra 9. - 14. august 2025. Overordnet set var det en virkelig god rejseoplevelse med spændende indhold og gode rejseledere. Når det ikke bliver til 5 stjerne skyldes det især én ting. Opholdet i Kalmar. På mange måder er det eneste, der gør Kalmar attraktiv, Kalmar Slot. Det var så det eneste, der ikke var inkluderet i rejsen, og rejselederen Martin talte et besøg så meget ned, at 30 ud af 32 gæster undlod at gå ind på slottet. Heldigvis var vi dog 6 yderligere, der selv tog en taxa tilbage til slottet og fik set udstillingen på slottet, en virkelig god oplevelse. Det var virkelig en alvorlig fejldisposition fra Cultours side, at slottet ikke indgik i programmet. Martin forsøgte med nogle ret gennemskuelige bortforklaringer at forsøge at bagatellisere fejltagelsen. Det gjorde det sådan set ikke bedre.
Det andet punkt, der trækker ned, er, at stoppet ved Kongsted rasteplads var ret kikset, kiosken var ikke åben, og kun et toilet var åben. Næste gang bør Cultours vælge Tuelsø.Jeg vil godt endnu en gang understrege, at turen som helhed var rigtig god.
D-dag Normandiet juli 2025.
D-dag Normandiet juli 2025.
Første rejse med Cultours, men bestemt ikke den sidste!
En rejseleder (Martin Cleemann Rasmussen) med stor sans for at formidle de spændende historier og en uudtømmelig viden om 2. verdenskrig, samt en masse viden om nutidens udfordringer, gjorde denne rejse til et absolut højdepunkt. Alt var planlagt og alt fungerede på denne tur, selv vejret havde de styr på :-)
Tusind tak for en fantastisk og informationsrig rejse!
Rune Søndergaard Thurlow
D-dag
En fantastisk historisk rejse, hvor Martin på en levende og engageret måde fortalte om historien og optakten til D-dagen, og hvad denne indsats har haft af betydning for Europa i dag. Der blev vist to film i bussen (Den længst dag og Saving Private Ryan), som illustrerede al Matins information på en rigtig god måde især den barske virkelighed for de mange soldater, der måtte kæmpe for Europas frihed. Vi er meget imponerede af Martins fantastiske viden.
Tom kørte bussen igennem de forskellige lande på meget betryggende vis, og bussen blev altid holdt pæn og ren. Tidsplanen blev overholdt og vi fik faktisk flere oplevelser end forventet.
Det er ikke sidste gang vi rejser med Cultours, men det bliver svært at vælge mellem de mange gode rejser, der bliver beskrevet i jeres katalog.
Fantastisk tur til Normandiet.
Min første tur med Cultours til Normandiet juli 2025, var en fantastisk tur. Med en meget kompetent rejseleder (Martin Cleemann). En veltilrettelagt tur. Fantastiske oplevelser. Ikke sidste gang jeg rejser med Cultours. Kan varmt anbefales herfra.
Normandiet juli 2025.
Normandiet juli 2025.
Fantastisk tur, der på flere områder leverede mere end jeg forventede. Især kan fremhæves guiden Martin, der er et omvandrende historisk opslagsværk. Bussen, chauffør Tom, hotellerne, maden, tidsplan, alt klappede. Ikke sidste tur med Cultours, da man reelt oplever at få mere end man betaler for.
Højt specialiseret og yderst kompetent…
Højt specialiseret og yderst kompetent rejseleder (Martin Cleemann Rasmussen). Martin formåede at formidle sin viden på en vedkommende måde. Samtidig var der øje for den enkelte rejsedeltager, og der blev skabt en fantastisk god atmosfære på holdet på trods af stor diversitet mht. alder, baggrund mv. Kan stærkt anbefales, hvis målet er en intens historiefaglig rejse/studietur.
Hier finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.