Banner for Stichting Wakibi

Stichting Wakibi  Bewertungen 750

TrustScore 5 von 5

4,8

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Uitstekend initiatief waarbij je gevoelsmatig dichtbij kunt staan bij mensen die het nodig hebben. Geen vis geven, maar zelf kunnen laten vissen is écht helpen!

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Probleemloos wordt geld uitgeleend en terug ontvangen. Het gaat vanzelf. Voor mij al vele jaren. Micro credieten is een manier om vooral armen te helpen. Het is een te kleine stap om de welvaart in de... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Al heel lang ben ik via Wakibi donateur voor microkredieten voor mensen uit veel verschillende landen. Ik ben blij dat ik dat kan doen. Eenmaal had ik het geld zelf nodig en kon ik gemakkelijk een dee... Mehr ansehen

Unternehmen hat geantwortet

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Mooi initiatief om zelf te kunnen kiezen wie je steunt. Krijg regelmatig terugbetalingen, die ik vervolgens weer in iemand anders kan investeren. Nadeel is alleen dat er zóveel keus is, dat ik soms ni... Mehr ansehen

Unternehmen hat geantwortet

5. Stiftung
  6. Finanzdienstleistungsinstitut

Über Stichting Wakibi

Vom Unternehmen geschrieben

Non-profitorganisatie Wakibi zet zich in voor armoedebestrijding en duurzame zelfredzaamheid door microkredieten te verstrekken aan ondernemers in ruim zeventig ontwikkelingslanden. In plaats van hulp te geven in de vorm van donaties, bieden we mensen de kans om zelf een beter bestaan op te bouwen. Zo krijgen ondernemers, vaak vrouwen, toegang tot financiering die hen helpt om een bedrijf te starten of uit te breiden.

Eén microkrediet heeft een enorme impact. Gemiddeld profiteren vijf mensen direct van een lening, zoals familieleden en werknemers van de ondernemer. Dit betekent dat kinderen naar school kunnen, gezinnen toegang krijgen tot medische zorg en gemeenschappen economisch sterker worden. Zo draagt elke lening bij aan structurele verbetering van levensomstandigheden.

De financiering van deze microkredieten komt van mensen zoals jij! 100% van het geld gaat rechtstreeks naar de projecten van ondernemers. Dankzij het hoge terugbetalingspercentage van 98% kun je jouw uitgeleende bedrag steeds opnieuw inzetten en zo blijvend impact maken. Wil je het liever terug? Dan kun je het bedrag laten terugstorten.

Doe mee en verander levens met een kleine lening! Ontdek hoe jij impact kunt maken op www.wakibi.nl.

4,8

Bittet Kunden um Bewertungen

Hat 100 % seiner negativen Bewertungen beantwortet

Antwortet meist innerhalb von 2 Wochen

Goede communicatie

Goede communicatie, fijn om op deze manier een kleine bijdrage aan een betere wereld te kunnen leveren. En leuk om af en toe door een terugbetaling verrast te worden.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Leuke manier om microcredieten te stimuleren

Wakibi is echt leuk! Je kan zelf uitkiezen aan wie je geld uitleent. Er staat een fotootje en een omschrijving bij. Vervolgens krijg je in kleine stapjes die lening weer terug. Dat kun je dan opnieuw inzetten voor een microcrediet voor een ander, of je kan het laten uitkeren. Dat laatste heb ik nog nooit gedaan.
Als er een terugbetaling is, dan krijg je een mail. Het geeft mij een goed gevoel dat ik zo mee kan helpen aan de ontwikkeling van anderen met behulp van microcredieten. De site van Wakibi is duidelijk en ik heb nog nooit meegemaakt dat iemand niet terugbetaalde. Ik beveel dit echt aan.

Betrouwbaar

Ik ben al jaren lid van Wakibi en heb al aan veel mensen uitgeleend. Ik heb het altijd teruggekregen. Als iedereen dit zou doen, dan wordt de wereld een beetje beter.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Telkens opnieuw mensen kunnen helpen

Ik ondersteun het project al jaren en vind het een goed plan waarbij je mensen op een gezonde manier helpt door ze zelf hun waardigheid en verantwoordelijkheid laat behouden. In de meeste gevallen krijg je volledig het geld terug waardoor je telkens nieuwe mensen kunt helpen,

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Wakibi is een heel mooi concept

Wakibi is een heel mooi concept. Inmiddels heel vetrouwd en als cadeau valt het goed in de smaak bij de meeste mensen die ik ken. Betrouwbaar en teruggegeven lening weer opnieuw besteedbaar. Heel fijn om zo bij te dragen aan de ondernemers die het hard nodig hebbn.

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Doel is goed

Doel is goed, mensen zelf redzaam maken. Iets meer toelichting bij sommige doelen in de algemene zin. Meer winkelvoorraad vind ik zelf geen sterk doel. Meer onderwijsdoelen zou ik op prijs stellen.

Geweldig goed initiatief

Geweldig goed initiatief. Met microkredieten help je anderen en je krijgt je geld terug minus een beetje vw koersverschil. Duidelijke info op de site. De terugbetaling kun je weer inzetten voor nieuwe leningen of naar je eigen rekening laten terugstorten. Met een klein gebaar kun je iemands leven heel erg veranderen op de lange termijn.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Het helpt echt; wat je en wie je ook kiest bij Wakibi.

Al acht jaar ben ik uitlener bij Wakibi. Eerst voorzichtig begonnen met één lener en inmiddels zijn er meer leners bij gekomen. Door het verstrekken van microkredieten hoe klein ook kun je bijdragen aan betere leefomstandigheden van mensen die dat echt nodig hebben waar ook in de wereld.
En soms gebeurt het dat een persoon niet alles terugbetaalt of kan terugbetalen. Maar dat komt niet vaak voor. En op het moment dat je een terugbetaling krijgt kun je alweer sparen voor een nieuw krediet. Dat hoeft niet, maar het is wel heel zinvol.
De communicatie met Wakibi is altijd goed geweest en duidelijk. Dus ...... gewoon meedoen. Het helpt echt.

1. Mai 2026

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr