Firmy nie polecam. Walizkę kurier odebrał w piątek a dostałam w środę popołudniu. Jechałam na turnus rehabilitacyjny. Jestem emerytką z orzeczeniem o niepełnosprawności, był to dla mnie duży s... Mehr ansehen
Das sagen Bewerter
Nie liczą się z potrzebami klienta. Zmieniają dni i godziny odbioru paczek bez porozumienia z klientem mimo wyraźnego zaznaczenia braku zgody, gdyż termin późniejszy nie pasuje. Słaba komunikacja... Mehr ansehen
Bardzo mocno przestrzegam przed tą firmą. Rozwalili moją paczkę, po czym mi ją odesłali na mój koszt i dodatkowo kazali dopłacić za to, że niby wymiary paczki się nie zgadzały i waga... po tym jak ja... Mehr ansehen
wpierw zapłaciłem za paczkę do Kanady a potem przeczytałem recenzje i wpadłem w panikę. Niepotrtzebnie. Kontakt mailowy z firmą był nienaganny - jedynym mankamentem był termin odbioru paczki podany ja... Mehr ansehen
Hat keine negativen Bewertungen beantwortet
So nutzt dieses Unternehmen Trustpilot
Das haben sich andere Leute angesehen
Kurier przyjechał dzień później niż…
Kurier przyjechał dzień później niż dostałem informację na mailu oraz dostawa przebiegła TRAGICZNIE. Mam wrażenie, ze materac który wysyłałem (a zaznaczyłem, że przesyłka jest delikatna) został chyba skopany i przetargany po ziemi. Absolutnie NIE POLECAM tej firmy kurierskiej, radzę trzymać się z daleka, jeśli zależy komuś na dostarczeniu swojej paczki w nienaruszonym stanie.
Nie polecam oszuści .
Nie polecam oszuści .Paczka wysłana podałam wymiary itp po 2 miesiącach przychodzi dopłata do paczki 82 zł.Oddalam sprawę Urzędu ochrony praw Konsumenta ,że powinna zostać powiadomiona w dniu odbioru że paczka jest nie gabarytowo.Sprawe przegrałam firma posiada swojego prawnika i sprawa trafiła do komornika walczyłam rok z 82 zrobiło mi się 350 .Wczoraj dostałam kolejne pismo ,że za późno wpłaciłam 350 i odsetki 106 .Czyli paczka kosztowała mnie 500
Zamowilam kuriera do Grecji z Polski
Zamowilam kuriera do Grecji z Polski, spakowałam zgodnie z zasadami dhl paczkę i zapłaciłam 400zl. Po kilku miesiącach dostałam SMS oraz email o dopłacie. W wysokości 200zl. Wysylam paczki 10 lat. Wiem jak pakować żeby były równe i nie było dopłat. Zapytałam obsługę mailowo czemu dopłata została naliczona. Dostałam odpowiedź że to niestandardowe pakowanie bo użyłam taśmy. Użyłam taśmy tak jak dhl podaje w swoich wymaganiach - na łączeniu klapy kartonu. Odpowiedziałam że proszę o wyjaśnienie bo paczka była spakowana poprawnie -wysłałam 3 maile i cisza. Jestem zniesmaczona. Pierwszy raz spotykam się z takim oszustwem. Taniapaczka nie przedstawiła mi żadnych dowodów ,nie wiem nawet czy faktycznie dhl cokolwiek doliczył czy po prostu taniapaczka nie kantuje ludzi. Omijać szerokim łukiem.
19 dni oczekiwania na przelew za paczkę wysłaną za pobraniem
Zdecydowanie odradzam tą firmę . 19 dni oczekiwania na przelew za paczkę wysłaną za pobraniem. Proszenie się o swoje pieniądze Masakra . Pocztex też godna pożałowania a już te dwie w duecie dużo nerwów mnie to kosztowało . Ostrzegam i odradzam
Zachęcam do zgłaszania praktyk tej…
Zachęcam do zgłaszania praktyk tej firmy do UOKiK i rzecznika konsumentów
Wiele opinii tutaj wskazuje na powtarzający się problem: dopłaty wysyłane po czasie, brak reakcji na reklamacje i groźby windykacyjne przy niewielkich kwotach.
Jeśli ktoś czuje się potraktowany niesprawiedliwie, warto zgłosić sprawę do: UOKiK - informacje dostępne są na stronie, zajmuje to 2 minuty. Rzecznika Praw Konsumenta w swoim mieście
Im więcej zgłoszeń, tym większa szansa, że urząd przyjrzy się takim praktykom.
Samo pisanie opinii może nie wystarczyć – trzeba działać formalnie.
Nie polecam!!
Nie polecam!!! Firma wyłudza pieniądze.
Zwykli oszusci
Oszuści!!!!!!!!!!!
Oszuści!!!!!!!!!!!! Już 2 raz chcą mnie naciągnąć na koszta. Zapłaciłem i paczka została dostarczona. Po miesiącu przyszło wezwanie do zapłaty bo kod się nie zgadza 100 % sprawdziłem na etykiecie i kod jest prawidłowy przy miejscowości odbiorcy. Z przodu nie wiedzieć czemu jest też mój kod tylko bez myślnika. I piszą, że za to pobierają jeszcze raz płatność. Pierwszy raz zapłaciłem bo nie miałem dowodu. Tym razem nie dam się naciągnąć. Zgłoszę sprawę do rzecznika praw konsumenta i na Policję jab będzie trzeba. Omijać ich szerokim łukiem!!!!!
Unikać jak zarazy
Unikać jak zarazy! Moja paczka od 3 tygodni zalega w odprawie celnej w USA z powodu niedosłania dokumentów,które dostarczaliśmy tej firmie kilka razy i zawsze deklarowali przekazanie dalej.W międzyczasie dostaliśmy notę obciążeniową na 90 zł za zły rozmiar/wagę przesyłki.Brat-cukrzyk od 20 dni czeka na leki.Szybko i tanio ha ha Omijajcie szerokim łukiem!
Unikać jak ognia - oszusci
Unikać jak ognia, oszuści! Zamawiasz usluge, opłacasz, paczka zostaje dostarczona a po 3ch miesiącach dostaje sie rachunek na kwotę 2.5 razy wyższa, niż ta z dnia zawierania transakcji.
Firma dziala szybko, nie bawi sie w maile tylko zglasza do KRD i wysyła przedsadowe wezwanie do zapłaty, bez słowa wyjasnienia skąd dodatkowy koszt uslugi. Ja będę zgłaszać sprawe do UOKiK i prawdopodobne sadu, powolujac sie na ustawe o nieuczciwych praktykach wobec klienta.
Zamówiona paczka doszła na czas.
GRUPOWY POZEW
GRUPOWY POZEW. Nie dość, że paczka nie dotarła na czas to dostałem powiadomienie, że muszę dopłacić 439 PLN za rzekomo „niestandardową” przesyłkę. Była to zwykła paczka zapakowana w folię kurierską i nie przekroczyła maksymalnych wymiarów.
Przestrzegam- nie polecam
Przestrzegam...jeśli za parę miesięcy chcesz dostać niezrozumiałe monity za nieznaną dopłatę to wybierz właśnie Tania Paczka. Opinie (przeczytane dopiero teraz) wskazują ,że to ich stała taktyka. W marcu otrzymałam monit za przesyłkę sprzed 8 m-cy. Najlepsze ,że paczka wówczas dostarczona ze znacznym opóźnieniem i po kilku moich interwencjach . W trakcie rozmowy wyjaśniającej opóźnienie w sierpniu usłyszałam od kuriera "sama sobie Pani te paczkę dowieź". Nigdy więcej . Wolę dopłacić od razu parę złotych w solidnej firmie transportowej, niż tracić nerwy i pieniądze po kilku m-cach. Jeśli ktoś tylko ma czas i chęci na pozew zbiorowy - dołączę się.
Przesyłka na trasie Anglia Polska
Przesyłka na trasie Anglia Polska. Po 2 krotnych terminach kurier się nie pojawił się ani za 1 ani za 2 razem. Z pieniędzy zapłaconych i tak i tak pobrali sobie prowizję. Ciekawe za co? Daty to 11 i 13 marca 2025r. Taniapaczka to tylko jakiś złej jakości pośrednik który może zleci może nie zleci zamówienie lub współpracuje z pseudo przewoźnikami
naciągacze
Jak wiele innych osób wysłaliśmy paczkę tą złodziejską firmą i dostaliśmy notę obciążeniowa za rzekome różnice w parametrach paczki! dopłata 198,35 zł!!!
Jesteśmy chętni do pozwu zbiorowego
Wymuszają dopłaty do paczek kilka…
Wymuszają dopłaty do paczek kilka tygodni po wysłaniu paczki. Nie polecam. Dopłaciłem dla świętego spokoju. Inpost nie wystawił wcale dopłaty a oni chcą żeby im dopłacić. Uważajcie na atrakcyjne ceny na początku. To płapka. Ostatni raz korzystam z usług.
U mnie to samo
U mnie to samo, straszą sądem po 3 msc. Paczka opłacona była zgodnie z cennikiem, wymiary i waga podane były uczciwie. Myślę w pojedyncze zgłoszenie sprawy nic nie da ale może POZEW GRUPOWY? To zwykli naciągacze.
Jakieś ukryte koszta ponoszone przez…
Jakieś ukryte koszta ponoszone przez nadawcę i zastraszanie big za 34 zł chociaż opłata była już zapłacona na 54 zł ostatni raz skorzystałam z tych usług i każdemu będę odradzała.
Kurier nie pojawil sie po przesylke w umowiony dzien
Najpierw kurier nie przyjechal odebrac przesylki w umowiony dzuen. Musialam jeszcze raz zamawiac kuriera. Nieprofesjonalnie.
Po jakims czasie zaczelam dostawac sms-y z grozba o podanie do sadu poniewaz jakas dodatkowa zaplata nie zostala zrobiona. Napisalam maila aby sie dowiedziec wiecej ale nie bylo odpowiedzi.
So funktioniert Trustpilot
Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.
Erfahren Sie mehr darüber, wie Bewertungen auf Trustpilot gehandhabt werden.
Hier finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.