Opreis.nl - Treinreizen door Europa Bewertungen 191

1. Reisebüro
  2. Reiseanbieter
  3. Zugticketschalter

Vom Unternehmen geschrieben

Bij Opreis.nl vind je de mooiste treinreizen door Europa. Onze volledig verzorgde treinreizen zijn inclusief trein tickets met indien mogelijk plaatsreservering, OV-vriendelijke hotels met ontbijt én 24/7 telefonische support onderweg. Zo helpen onze treinspecialisten jou om zorgeloos te genieten van een duurzame, avontuurlijke en ontspannen treinrondreis in Europa. Kies je voor een treinreis door de adembenemende natuur van Noorwegen of Schotland? Een treinvakantie met de heerlijke gastronomie van Italië of Spanje? Of reis je per trein over Europa’s mooiste treintrajecten in Zwitserland? In ons aanbod met bijna 20 eco-vriendelijke treinreizen vind je het allemaal. Bij Opreis.nl werken we vanuit de overtuiging dat reizen en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Het is onze missie om treinreizen tot een (meer dan) volwaardig alternatief te maken voor auto- en vliegvakanties. Dat doen we door reizigers te inspireren met unieke treinreizen die altijd voldoen aan de drie Opreis.nl basisprincipes: duurzaam, avontuurlijk en ontspannen. Vanuit deze duurzame ambities hebben we Opreis.nl gelanceerd als nieuw initiatief van Mevo Reizen, dat meer dan 20 jaar ervaring heeft met het organiseren van verre treinreizen. De focus van Opreis.nl ligt op reizen per trein binnen Europa zónder vliegreizen, waarmee we de milieu-impact van onze reizen tot het minimum beperken. De resterende CO2-uitstoot compenseren we via een samenwerking met het lokale CO2-compensatieprogramma. Zo maken we reizen niet alleen duurzamer, maar zelfs CO2-neutraal.

4,8

3 Sterne
2 Sterne
1 Stern

Het Hoge Noorden

De treinreis naar Het Hoge Noorden was een leuke, ontspannen en mooie reis. De reis was perfect georganiseerd, treinen en bussen reden op tijd en waren comfortabel, alhoewel we veel tijd aan reizen hebben besteed, hebben we ons geen moment verveeld. De hotels waren goed. Het landschap boven de Poolcirkel is spectaculair en de route langs de fjorden in Noorwegen indrukwekkend. Afgewisseld met kleine en grotere steden. Een fijne mix van natuur en cultuur.

31. März 2026
Bewertet mit 4 von 5 Sternen

De reis -Scottish Grand Train Tour- was…

De reis -Scottish Grand Train Tour- was voor ons een prachtig avontuur waarbij het programma vlekkeloos verliep. Opreis.nl had de planning en de locaties prima op elkaar afgestemd. Keurige hotels op loopafstand van de treinstations. Hiermee hebben we in een kort tijdsbestek een goed beeld van Schotland gekregen.

21. April 2026
Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Een hele mooie Schotland treinervaring.

De reis was perfect georganiseerd. Alle treintickets die wij nodig hadden, hebben wij bij het eerste station, met behulp van een medewerkster, uitgedraaid meegekregen. Alle treinen klopten en overal waren zitplaatsen gereserveerd. De hotels waren stuk voor stuk goed en lagen allemaal binnen 10 minuten lopen vanaf het station. De organisatie verdient een groot compliment voor deze probleemloze en mooi in elkaar gezette reis.

2. April 2026
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

De treinreis in Schotland en de Ferry van IJmuiden naar New Castle.

De treinreis in Schotland en de Ferry er naar toe was erg goed georganiseerd. Zowel door middel van een duidelijke digitale versie van reisbescheiden alsmede een adequate video hoe de treinkaartjes uit de kaartmachines te laten komen. Goede Hotels aangenaam dichtbij (van 5 tot 10 minuten lopen) vanaf het station. Prachtige dagexcursie naar het eiland Skye. Reisbureau permanent bereikbaar via whatsapp (was gelukkig nooit nodig) hetgeen een geruststellend gevoel gaf.

23. März 2026

Winterse treinreis Schotland

Wat is dit een prachtige ervaring, voor het eerst op een treinvakantie.
Het was vanaf de boeking tot aan de reis perfect geregeld en ook makkelijk contact.
Het systeem van de treinkaartjes ophalen staat ook goed uitlegd in de mail voorafgaand aan de reis.
De hotels waren ook goed en liggen in het centrum en zeker op loopafstand van het treinstation.

11. März 2026

Alles was perfect geregeld

Alles was perfect geregeld met duidelijke uitleg in de documentatie die ik opgestuurd kreeg oa filmpje hoe je de treintickets op kan halen uit de automaat op het station.
Ook evt contact gaat soepel via whatsapp

4. März 2026

Poolcirkelreis

Zeer mooi aanbod. Prima voorbereiding en snelle en duidelijke antwoorden bij vragen.
Gevarieerde reis die met interessante aanvullingen een extra dimensie kreeg.
Zeer tevreden en voor herhaling vatbaar naar een van de andere bestemmingen.

22. Februar 2026

Poolcirkel Express

Vorig jaar zag ik op Facebook een bericht over de Treinreis Poolcirkel Express en na het lezen van de beschrijving over deze reis waren mijn vrouw en ik gelijk zeer enthousiast en hebben we deze reis geboekt. Ruim van te voren kregen we alle reisdocumenten en informatie en tips over deze reis en dat was allemaal zeer goed geregeld! Het station ligt bijna bij ons voor de deur dus we zijn de deur uitgelopen en een paar minuten later zaten we in de trein op weg naar Kopenhagen. Alles bleek mooi te kloppen en de stoelreserveringen waren wel heel erg fijn. Ook bleek er in de ICE treinen veel ruimte te zijn voor onze koffers wat wel een zorg van te voren was. Ons eerste hotel bleek niet zo ver weg te liggen van het station en tegenover het station lag een heel erg leuk café (Jernbäne Cafeen) waar we redelijk wat tijd doorgebracht hebben. De dag erna door naar Stockholm, hier bleek het hotel iets verder weg te liggen van het station en in deze landen wordt geen zout gestrooid maar klein grint wat lastig bleek te zijn met onze koffers. Maar na een lange treinreis was een wandeling niet verkeerd. En ook hier lag een hartstikke leuk cafe (Bierhaus) vlak bij het hotel waar je ook lekker kon eten. De nachttrein naar Abisko was een hele ervaring, wij hadden ee 3 persoons cabine en dachten vrij lang dat we geluk hadden en dat we de cabine voor ons 2en zouden hebben, maar vlak voor de trein vertrok kwam onze kamergenoot alsnog aan. Bleek een hele aardige Zwitser te zijn die veel ervaring had met deze trein wat wel handig was. s Morgens vroeg zelf kunnen douchen in de trein! In Abisko hadden we de Mountain Lodge en wij dachten dat we er ook echt zo een houten huisje zouden hebben die je op de site van Mountain Lodge ziet maar we bleken een kleine kamer in het hoofdgebouw te hebben met een stapelbed. Als jongere vindt je een stapelbed misschien leuk maar als je wat ouder bent hoeft het niet perse. In Abisko hebben we een noorderlicht tour gehad en het noorderlicht ook gezien, we zijn ook met een sneeuwscooter op pad geweest wat ook erg leuk was en we zijn ook naar de stoeltjeslift gewandeld naar de Sky Station. Erg aan te bevelen, mooie wandeling en geweldig uitzicht vanaf de top van de berg. In de beschrijving stond dat het 1 1/2 km wandelen was maar was eerder 4 a 5 km maar wel een prachtige route dus geen straf. Daarna gingen we naar Narvik, persoonlijk vonden we dit het minste van de reis. De busreis erna naar Bodo was weer een leuk avontuur, je kunt instappen recht voor het hotel in lijn 100 en de route is geweldig langs de fjorden en bergen. Er zat zelfs een overtocht met een veerboot in de reis!
In Bodo wilden we een boottocht gaan maken die je in het hotel kon boeken voor 1300 zoveel Kronen maar alles zat volgeboekt, achteraf gezien maar goed uit. We zijn naar de veerboot terminal bij de haven gegaan waar ze ons de veerboot adviseerden die dan een aantal eilanden zou aandoen en weer terug zou komen naar Bodo, kosten 250 kronen voor ons 2en en bijna 3 uur onderweg geweest! Leuke stad om te verkennen en helaas had Bodo Glimt geen CL wedstrijd toen wij er waren anders was het helemaal af geweest. Van Bodo ging het dan per trein naar Trondheim, persoonlijk vonden we dit de leukste stad van de hele trip. Er zijn ontzetten veel cafe's en restaurants en het is er gezellig druk. We hadden bij Trondheimkajakk.no een super leuke activiteit geboekt in de haven van Trondheim waar we in een overlevingspak gehesen werden en daarna zo het ijskoude water in stapten en er een uur rond gedobberd hebben, onze begeleider Giedre brak het ijs met haar kano en sleepte ons door de haven heen, zo relaxing om zo in het water te dobberen en niks koud. s Avonds stuurde ze ons een bericht dat het noorderlicht goed te zien was dus wij snel vanuit het hotel naar de haven gegaan en inderdaad het noorderlicht weer heel goed gezien wat een mooie afsluiting was. Van Trondheim ging het dan naar Oslo, prachtige stad en ook hier lag ons hotel weer ideaal in de bekendste winkelstraat van Oslo. Ook hier hebben we een boottocht gemaakt en verder veel gewandeld. Van Oslo ging het dan met de boot naar Kiel en ook dat was een geweldige ervaring, het is een drijvende stad en de verlichting is zo dat je denkt dat je ergens laat in de middag op een terras zit. Wil je graag een tijdje op een terras zitten ga dan snel na het boarden naar de cafe's anders zit alles vol. De cabine bleek hartstikke fijn te zijn en zelfs de douche was geweldig. Om 10.00 konden we van de boot af in Kiel en je loopt zo de brug over naar het centraal station waar dan ons laatste deel van de reis begon. De ICE treinen zijn zeer luxueus en we hadden een fijne restauratiewagon waar je zelfs warm kon eten. Het uitzicht was niet zoals in Zweden en Noorwegen maar we waren wel bijna thuis. Wat een geweldige reis, volgende reis die we gaan maken zal die naar de Baltische staten zijn.

26. Februar 2026

Dikke aanrader

Dikke aanrader! Ik ben samen met mijn kinderen (8,10 jr) naar de Poolcirkel afgereisd per trein. Naast het feit dat alles super goed georganiseerd was en er snel persoonlijk contact was per app hebben we super mooie dingen gezien en ervaren. Het noorderlicht gezien en met de Huskies op pad waren wel de grootste hoogtepunten.

21. Februar 2026

Zeer geslaagde reis

Zeer geslaagde reis, met problemen gelijk via whatsapp n oplossing.
Hotels waren allemaal zeer goed, wij vonden wel het vele overstappen voor ons erg zwaar 76 en 72 jaar.
Maar verder een fantastische reis.

16. Februar 2026
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

De reis organisatie heeft alles perfect…

De reis organisatie heeft alles perfect geregeld. Toen er met de treinen iets niet goed was hadden ze al vooruit iets geregeld. Het draaiboek van de reis was heel prettig en klopte goed. Het was al met al een geweldige reis.

7. Februar 2026

Poolcirkel express

Alles tot in de puntjes geregeld, prima hotels en strak reisschema. Van trein , bus en ferry, het noorden op allerlei manieren gezien. Alle plaatsen waar we zijn geweest waren het bezoek waard en Abisko was fantastisch. Bij de reis beschrijving waren ook nog goede tips gegeven, en bij calamiteiten 24/7 bereikbaar.

6. Februar 2026

Hoge Noorden

We hebben enorm genoten van de poolcirkelreis. Alles was perfect geregeld, superfijn! De combinatie steden/stadjes en overweldigend natuurschoon vonden we perfect. We kozen voor een uitbreiding naar Tromso en dat was een goeie keus! Tromso is welliswaar touristisch maar gaf wel de specifieke arctische vibe die we zochten. We hadden een sneeuwscooter en hondenslee vantevoren geboekt. Was misschien niet nodig (veel aanbod) maar gaf ons voorpret.
In de steden genoten we van mooie musea voor moderne kunst. Al met al een zeer geslaagde reis. Nu al zin in de volgende😊

17. Februar 2026
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Top ervaring om op deze manier met de trein te reizen

Alle vervoer en hotels met ontbijt waren prima geregeld. Tijd tussen de overstappen was ruimschoots waardoor je de aansluitingen bijna niet kon missen. Soms door overmacht wel maar dat lag niet aan 'op reis' .
Ook was er een stuk rails verzakt in Noorwegen waardoor we dat niet met de trein konden doen. Als alternatief kregen we 3 opties van 'op reis' aangeboden waaronder dat stuk per vliegtuig te doen. Een top oplossing en ook nog eens zonder extra kosten voor ons. Hoe fijn is dat !
Hotels centraal gelegen,meestal op redelijke loopafstand.
Mooie steden aangedaan. Vele waren al volop in kerstsfeer.
Natuur in Lapland en tijdens de treinritten prachtig,mooi weids en overweldigend.
Als kers op de taart meerdere keren het magische mooie Noorderlicht mogen zien.
Alles bij elkaar een geweldige,onvergetelijke rondreis geweest voor mijn zus en mij.

4. November 2025
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Prima georganiseerde Schotland treinreis.

Alles wat georganiseerd moest worden klopte naadloos. Reserveringen klopten, goede lokaties, hotels, afstanden van stations naar hotels waren goed te lopen. We hebben in een prachtig gebied gereisd, Schotse hooglanden.Ik zou deze reis zeker aanbevelen aan anderen.

28. Oktober 2025
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

We hebben een prachtige reis door…

We hebben een prachtige reis door Corsica gemaakt. We wisten van te voren dat er wat treinen zouden uitvallen. Dat werd heel goed opgevangen door vervangend busvervoer. Ook vanuit de bus konden we het landschap heel mooi langs zien komen.
De hotels waren weer uitstekend zoals we dat kennen van Opreis.nl
Wat is Corsica toch een geweldig mooi eiland!

9. November 2025

Heerlijke reis

We vonden het een ontzettend bijzondere reis. Goed voorbereid door opreis, prettig dat alle tickets geboekt waren. Dit gaf ons de gelegenheid om alles lekker op ons af te laten komen. De laatste dag verliep het vervoer niet vlekkeloos, door meerdere oorzaken, maar dat kan gebeuren. Vonden we niet vervelend. Onze 3 kinderen (9, 12 en 14 jaar) vonden het ook geweldig. Allemaal hebben we genoten van de vele mooie uitzichten!!!

11. Oktober 2025

Geweldige treinreis Andalusië

Onze treinreis naar Andalusië is werkelijk vlekkeloos verlopen. De routebeschrijvingen van treinstation naar hotel waren heel duidelijk. De hotels waren prima en allemaal zeer centraal gelegen. De tips om ter plaatse leuke dingen te zien en doen waren ook heel bruikbaar. Kortom, we zijn meer dan tevreden. De volgende treinreis met opreis.nl is al uitgezocht!!

16. Oktober 2025

Naar Tsjechie…

Wij zijn nu 4 keer meegeweest met opreis. Dit jaar naar Tsjechië. Leuke steden gezien. Zeker de moeite waard. We hebben gevraagd om enkele dagen verlenging op sommige plaatsen. Ook dat werd uitstekend geregeld. Goede hotels meestal op loopafstand van station en centrum. Mocht het zijn dat je hotel verder van het station ligt dan krijg je duidelijke informatie hoe je het beste bij je hotel kunt komen. Opreis is 24 uur bereikbaar wat fijn is als je problemen hebt. Gelukkig hebben wij hier nog geen gebruik van hoeven maken.
Je krijgt overal duidelijke uitleg over. Kan niet beter. Als je vragen hebt krijg je meteen antwoord.. we hopen dan ook volgend jaar weer met hun opreis te gaan.
Ga zo door!

7. Oktober 2025
Bewertung ohne vorherige Einladung

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr