Hallo, Gisteren zijn we teruggekomen van een week rondreis in de Zwitserse Alpen. Wat een geweldige reis! De organisatie bij Effeweg was perfect. Alles was top geregeld en bij wijziginge... Mehr ansehen
De 10 daagse reis met de comfortabele Bus door Ierland onder begeleiding van reisleider en chauffeur ERIK uit Zwolle, kon niet mooier en uitgebreider dan hij ons 49 blije gasten heeft laten beleven! .... Mehr ansehen
Prijs/kwaliteitverhouding klopt wel, maar geef bij een andere maatschappij wat meer uit. Heel slechte hotels, de warme maaltijd meestal koud. De reisleider was ziek, maar moet wel een inkomen hebb... Mehr ansehen
Minicruise naar Kopenhagen, 130423. Ging teveel mis. Uren voor slagboom gewacht bij inschepen heen en terugweg, chauffeur die geen verantwoording nam, eten om 21.30 uur, veel onnodig gesleep met koffe... Mehr ansehen
Informationen, die aus verschiedenen externen Quellen stammen
Wij hebben een breed assortiment met bus- en vlieg-busreizen, van stedentrip naar Parijs, Berlijn of Londen, tot prachtige excursiereis naar de mooiste plekjes van Europa. Kijk voor de vele vakanties op www.effeweg.nl.
Den Hulst 134, 7711 GT, Nieuwleusen, Niederlande
- 088 10 30 800
- info@effeweg.nl
- effeweg.nl
Hat keine negativen Bewertungen beantwortet
Das haben sich andere Leute angesehen
Zwitserse Alpen
Hallo,
De organisatie bij Effeweg was perfect. Alles was top geregeld en bij wijzigingen in het programma was er altijd een goed alternatief beschikbaar.
Daarnaast hadden wij een geweldige chauffeur, Steven. Wat een mens! Hij heeft een goed gevoel voor humor (droge humor) en vertelde ons telkens interessante weetjes over de geschiedenis en het leven in Zwitserland.
De hotels waren goed en schoon. Het eten was over het algemeen prima.
Ik raad iedereen aan om deze adembenemende reis te boeken. Wij gaan volgend jaar zeker weer.
Steven, bedankt voor de geweldige tijd in Zwitserland!
Effenweg heeft extra brandstof toeslag ingevoerd.
Ik heb een reis geboekt voor over een paar maanden.
Ben al eerder met hun mee geweest, prima organisatie, maar ze hebben nu wel heel erg hun prijzen verhoogd.
Servicelijn is met 45% verhoogd, na gevraagd waarom, dat was i.v.m duurder geworden brandstof prijs. Daar heb ik begrip voor. Maar wat schets mijn verbazing, krijg nu weer een factuur na gestuurd dat ik even per dag €2.50 extra mag betalen, i.v.m de brandstof prijzen, maar die hadden jullie al verhoogd met die servicelijn. En ik ga pas over een paar maanden weg, dan kan de situatie verandert zijn. Te walgelijk voor woorden deze actie, mag hopen dat de consumentenbond actie gaat ondernemen. Dus mensen dien een klacht in, want dit slaat nergens op.
Onbetrouwbare reisaanbieder
Ik was geïnteresseerd in een reis, las de beschrijving en stuitte op 2 tegenstrijdigheden: de vertrekgarantie, die na telefonisch contact met de klantenservice van effe weg geen garantie bleek te zijn en als tweede dat er altijd bij de singlereizen staat dat de prijs gebaseerd is op bezetting van 2 personen op een tweepersoonskamer, terwijl er ook staat 1 persoonskamer zonder toeslag! De klantenservice hield zich eerst van de domme, gaf uiteindelijk toe dat het tegenstrijdige formuleringen betrof en maakte zich er van af door naar de mogelijkheid van een klacht te verwijzen. Die moeite neem ik niet want ik heb de buik al vol van deze reisorganisatie! Verwacht dat mijn ongerief hen via deze weg ook zal bereiken en wellicht meer impact zal hebben. Mijn advies: Wees eerlijker in jouw communicatie en zeg duidelijk wat je als klant verwachten kunt!!!!
Vakantie in IJsland 11 december - 16 december 2025
Ik schrijf dit namens een oudere mevrouw die op vakantie ging naar IJsland. Ze kwam als gebroken ziel terug en daar ben ik van geschrokken. Dit is een korte samenvatting wat ze me over de reis heeft verteld.
- Het eten was slecht en onbetaalbaar. 88 euro voor deel te nemen aan buffet wat hoofdzakelijk bestond uit gefermenteerd voedsel. Ik snap dat IJsland eten geïmporteerd krijgt van het vaste land, maar het moet wel goed gaar en te eten zijn en op zijn minst betaalbaar. Alles in het land is duur.
- De leiding was ongeduldig en niet vriendelijk. Ook niet behulpzaam. Bijvoorbeeld als je vraagt of ze je willen wekken zodat je de tijd hebt om jezelf gereed te maken voor vertrek. Hierdoor was mevrouw te laat wakker en had ze geen tijd meer om zich fatsoenlijk te verzorgen.
- Vakantie bestaat uit hoofdzakelijk in de bus zitten. Je ziet de populaire bestemmingen voor maar een korte tijd.
Niet voor alleenreizende
Ondanks dat ik, vorig jaar al 2 maal de ervaring had om niet als alleenreizende te kunnen boeken heb ik dit jaar toch nog 2 keer een poging gewaagd.
Ondanks dat bij een reis op internet vermeld staat welke toeslag betaald moet worden voor een 1 persoonkamer blijkt boeken onmogelijk. Sommige data kunnen al meteen niet gekozen worden, bij andere data wordt na invullen van alle gegevens de
boekingsaanvraag in behandeling genomen. Hierbij wordt dan de volgende dag gemeld dat er geen kamer beschikbaar is. Zelf al is de vertrekdatum pas over 8 maanden !
Omdat me dit nu al voor de 4 keer overkomen is is dit zeker geen incident, maar lijkt me dit structureel.
Voor alle alleenreizende het advies: vergeet Effeweg/Bolderman !
Zuid-Afrika
Effe Weg in goed in een uitgebreide omschrijving, maar in het echt komt de omschrijving niet overeen met wat je gaat beleven. In veel steden zoals Johannesburg, East Londen of Durban denk je de stad te gaan zien maar meestal was dat het eindpunt van de dag, zonder echte toelichting en de volgende dag weer het punt van vertrek. Je bent er geweest maar wat heb je gezien van de stad ??.
En op de tiende dag staat er in de omschrijving dat we de route vervolgen, maar dat het een busreis gaat worden van half zeven 's ochtends tot half zes 's avonds met alleen de nodige stops , dat wordt niet vermeld. Foutje vonden alle 30 medepassagiers. op de tienden dag staat er dat we naar een charmant vissersdorpje gaan. Daar reden we dus langs en gingen naar een heel mooi resort, moet gezegd worden, maar daar was alleen maar strand en nog eens strand dus van een leuk vissersdorpje hebben we niets gezien. Twee dingen waren deze reis helemaal prima, onze chauffeur Andries en onze reisleider Jacob. En, dat moet gezegd worden, de hotels en het eten waren de hele reis prima. Dus Effe Weg, doe iets aan de omschrijving, die was effe niet goed.
Effe Weg: niet voor alleen reizenden!!
Vandaag telefonisch contact gehad met Irene van Effe Weg ivm de bevestiging van een door mij gemaakte boeking voor een rondreis door Georgië. Deze reis heeft maar liefst 7 vertrekdata waarvan de laatste op 1 oktober. Wat blijkt? Het is niet meer mogelijk om deze reis als alleenreizende te boeken! En dat niet alleen op de door mij gekozen datum in juni, maar ook op alle andere data lukt dat niet meer.
Het is duidelijk dat Effe Weg beslist niet geschikt voor alleenreizenden. Zelfs 10 mnd voor de vertrekdatum blijkt het niet meer mogelijk om een bepaalde reis in je eentje te boeken. Als reden geeft Irene aan dat de hotels een maximum aantal een-persoonskamers beschikbaar hebben. Als dat aantal bereikt is kun je als alleenreizende deze reis dan blijkbaar niet meer boeken. Enige manier om wél mee te kunnen is boeken én betalen voor twee personen, want voor twee personen is in deze hotels kennelijk wél plek.
Onvoorstelbaar dat een reisorganisatie als Effe Weg geen betere afspraken maakt met de verschillende hotels zodat iedereen mee kan.
Onvoorstelbaar dat je anno 2026 als alleen reizende zo buiten spel wordt gezet!
Vreselijk slechte accommodatie Boutique…
Vreselijk slechte accommodatie Boutique Hotel Avenue Blankenberge, avondeten heel slechte kwaliteit, totaal geen smaak aan, dure drankjes bij het avondeten, maar de kamer sloeg alles, vreselijk veel vocht en vochtig en erg koud, allemaal zwarte randen van de schimmel en vocht, hele slechte en ongezonde omstandigheden om in te slapen, behang wat los zat en onder de zwarte schimmel vlekken, alle randen zwarte schimmel plekken langs plafond maar ook in de hoeken, vriendin wat bij ons op de kamer lag heeft vreselijk veel last van de luchtwegen gehad, en handdoeken die nat waren en te drogen hingen in de badkamer worden opgevouwen en opgehangen als ware ze schoon en vervangen waren met als gevolg bij terugkomst op de kamer alle handdoeken nog nat, vreselijk koud op de kamers maar ook in het hele hotel, met de winterjas aan bij het avondeten!! Gemeld maar andere kamer voor 3 niet beschikbaar, hotel is te klein voor een bus vol passagiers om fatsoenlijk plaats te nemen en te eten, mensen zaten in de bar aan tafeltjes om te eten!! Gewoon ronduit slecht en Effeweg kent deze klachten zie eerdere reviews naar Effeweg doet er niks mee!
Busreis Effeweg, Meer van Genéve.
In September hebben wij voor de eerste keer met Effeweg een busreis naar het meer van Genève gemaakt. Wat hebben wij genoten van deze mooie reis, veel gezien, goed hotel en we hadden een fantastische chauffeur/reisleider.
De singlereis naar Toscane
De singlereis naar Toscane, Umbrië en Rome heb ik als eens maar nooit meer ervaren.
De buschauffeur was vriendelijk en behulpzaam tot op zekere hoogte. Er waren een paar medereizende ‘heren’ die onnoemelijk stonken. De chauffeur wilde deze ‘heren’ niet aanspreken op hun verzorging. Als gevolg dat er tijdens de reis deze heren niet meer gewenst werden om naast iemand te gaan zitten in de bus en tijdens maaltijden. Hierdoor werd van mij en de medereizigers de reis knap verpest.
Drie avondmaaltijden in de overnachting schotels waren beschamend waardeloos. Een schep smakeloze pasta als ‘Italiaanse primi’, een gehalveerde braadworst met anderhalf rösti rondje, een half blaadje sla en kwart tomaatje als hoofdgerecht. Als nagerecht een mini toetje.
De dagtocht naar Rome is echt geen aanrader. 2,5 uur heen en terug en 3 uurtjes in Rome zelf om wat highlights te zien.
Dit staat niet vermeld in de brochure/ website.
De maaltijden in het hotel waar we 5 nachten verbleven was het eten prima, als je elke avond een lapje varkensvlees wilt. Er was geen keuze mogelijk. Voor de vegetariërs was het schandalig, een tomaat of een stuk courgette of aubergine met gesmolten kaas. Dit is niet meer van deze tijd. Hoe durven ze het te serveren.
Zelfs de chauffeur ging naar een ander hotel voor een fatsoenlijke maaltijd. Hij gaf aan dat Effeweg allang weet dat die hotels slechte maaltijden serveren en dit alle jaren al blijven doen.
Het zijn de afspraken die firma Effeweg/Bolderman maakt om zoveel mogelijk te verdienen aan de verkoop van de reizen.
Mijn advies, boek deze reis niet als je een fijne vakantie wil hebben.zeker niet de extra opties met de gidsen, wijn proeverij en olijven boer, waar de chauffeur zelf een aardige zakcentje aan bijverdient.
Informatieve reis voor mensen die wat van het land willen zien
Review Effeweg reis 8 dagen Kroatië / 4 oktober t/m 11 oktober 2025
8 dagen vlieg-busreis Werelderfgoed Adriatische Kust en Dubrovnik
Onze algemene over deze reis is positief. Ik zou deze reis een 7 geven. Ook de combinatie vliegreis met bus beviel goed. Wij hebben alle opties excursies en dinerpakket bijgeboekt. Hieronder een overzichtje van de plussen en minnen.
Pluspunten:
De reisleider was uitstekend! Branko is een Kroaat en hij sprak perfect Nederlands. Hij wist veel te vertellen over het land Kroatië.
De bestemming Kroatie is mooi. Vooral de kust met de vele eilanden en vestingstadjes sprak ons erg aan.
Het excursiepakket was intensief maar je komt ook, om wat van het land te zien.
Het hotel was oud maar zag er als nieuw uit. Eerdere berichten over onvriendelijk personeel hebben wij niet herkend.
De kamer was ruim met balkon en uitzicht op een zeearm.
Bij het contant afrekenen van consumpties in de bar waren de prijzen veel gunstiger dan betalen met de bankpas. De reden hiervan is ons onbekend.
Het eten bij het ontbijt en diner was in buffetvorm. Het was uitgebreid en er was altijd wel wat lekkers te vinden.
Minpunten:
Het grootste minpunt van deze reis was de dagelijkse gang langs de douane tussen Bosnië en Herzegovina en Kroatië. Wij stonden elke dag twee keer aan een van de twee grensposten. Het totale oponthoud, aan de twee grensposten voor deze reis was 6 uur !
In de hotelkamer hing een penetrante rioollucht. De ventilatie maakte veel lawaai en kon niet uitgezet worden. Na een nacht niet geslapen te hebben, hebben wij dit gemeld aan de receptie en dezelfde avond was het ventilatorprobleem verholpen (ook een positief punt dus eigenlijk). De rioollucht is gebleven.
Het zwembad op het dak van het hotel was buitengebruik. De oorzaak hiervan was waarschijnlijk het aflopende seizoen. Wij vonden dat wel jammer, ook door de mooie foto in de Effeweggids.
Het meenemen voor een koffer van 20 kg kostte ons 85 euro extra. Dat leek ons wat veel. Ik zie dat het inmiddels 99 euro is geworden.
Naar Normandie
Met Effeweg naar Normandië, de reis zat goed in elkaar, goede rustige chauffeur. Informatie was duidelijk. Het hotel 2 sterren en dat was het ook! Ontbijt summier, eten matig tot slecht. Er wordt al jaren gebruik gemaakt van hetzelfde hotel. Op de bovenverdieping woonde immigranten met kinderen, wat geluidsoverlast veroorzaakte. Dan zou ik zeggen, neem een andere hotel en zorg voor betere maaltijden. Geen fruit of ei gezien deze week. Ben bereid, daar best wat meer voor te betalen! Een ander minpunt was de terugkomst in Zeeland, je bent bijna "verplicht"om deel te nemen aan het buffet. Doe je dat niet, ik werd tot 3 maal toe naar buiten gestuurd, waar het regende en stormde. Nergens een plek om droog te zitten. Er stond een patatkraam, maar daar regende het in. Doe daar wat aan!!!!
Sri Lanka
De reisleider was ziek, maar moet wel een inkomen hebben dus gaat hij door.
Veel verkoopdemonstraties van juwelen tot thee, houtsnijwerk. batik ect.
De excursies naar de markthallen smerig qua uitlaatgassen, hierna ook ziek geworden, longontsteking. Geen hulp van de reisleider! Gelukkig hulp van de reisgenoten.
Vier dagen de echte natuur gezien en deze is prachtig, zoals de gewone man/vouw van dit eiland.
Normandische stranden:
Normandische stranden:
geweldige reis, heel veel gezien, superchauffeur Erik.
Hotel iets minder, maar klopt met de prijs.
WORST COMPANY EVER
WORST COMPANY EVER
don't go anywhere with them
you'll have to pay a lot of extra money that they never mentioned before and it's not obvious in the website
Reis naar Wienerwald/Wenen
Voor de vierde keer met ff weg een reis gemaakt. Deze keer onder bezielende leiding van Chauffeur/Reisleider (ja beiden met een hoofdletter) Luut. Een geweldige reis met een vol programma en veel leerzame en nuttige informatie. Het heeft ervoor gezorgd dat Wenen en omgeving een grote indruk op ons heeft gemaakt. Grote bijdrage hieraan van een fijn reisgezelschap die door Luut en Jannie uitstekend zijn vermaakt en verzorgd.
Wij gaan snel weer "FF WEG""
Excursies reis per bus
Excursies reis per bus. Naar het meer van Genève 7 dgn. Met Effe weg.nl. Verblijfplaats hotel Panorama in de Franse plaats Chatel. Verblijf vanaf 23 Aug j.l.
Prima chauffeur Pieter genaamd. Een enthousiaste persoon met veel humor en kennis van de omgeving.
Heeft ons langs alle excursies plekken veilig heen en teruggebracht. Het hotel was oudbollig. Maar wel schoon. Eten was redelijk tot goed. Ontbijt was karig maar wel oké. Is de prijs ook naar daar moeten we eerlijk in zijn. De groep in bus. Redelijk oké tot wat zeikerds aan toe. Maar die vindt je overal. Mijn advies boek niet teveel excursies. Neem ook zelf de tijd om bv in Annecy zelf rond te kijken. Boottocht is niet zo versassend. Bij terugkomst samen eten. Ik bedank ervoor. Veel mensen dringen flink voor bij het eten.
Dat is echt niet oké. Eten was overigens prima.
Dit was onze 2e reis met ffweg dit keer…
Dit was onze 2e reis met ffweg dit keer naar Parijs 4 drukke vermoeiende dagen . Veel lopen .maar ook mooie dagen ,wij hadden het volledige pakket..ook het eten en de excursies .. zodoende veel gezien en door kundige gidsen de historie van Parijs boeiend verteld
De eerste avond eten in het hotel was zeer goed er was echt werk van gemaakt. .helaas nu een min punt de 2 daarop volgende keren in een restaurant was het naar mijn mening slecht .men had zich er makkelijk van af gemaakt om maar zo veel mogelijk mensen te bedienen ,keuze was beperkt oa een stukje kipfilet met champignons saus met wat spaghetti met een sober toetje ..het brood werd op tafel gekwakt flessen werden met eten s mes ontdopt.de man kon duidelijk de drukte niet aan
De 2e keer hetzelfde menu heb de spaghetti maar laten liggen niet om over naar huis te schrijven en voor een flesje cola betaalde je 6 euro
Maar dat is mijn mening Nee dan was het eten in Denemarken stukken beter.
.maar verder was de reis interessant en mooi ook een zeer bekwame chauffeuse die rustig ons veilig door Parijs loosde al met al een geslaagde steden trip ,ook het hotel was redelijk maar handdoeken en schoon maken was er niet bij ,bleek later naar horen dat er 1 x per 4 dagen schoon gemaakt werd ,andere gasten klaagde over het schoon houden en muggen ,hoe dan ook toch genoten 1 tip alles in Parijs is heel duur ,en alle bijboekingen zijn cash dus neem voldoende cash geld mee Henk Otten
bus reisleider en chauffeur/ hotel slecht
bus reisleider en chauffeur perfect
Hotel ramp kleine kamer eerste dag eten op dat werd in de loop van de week wat beter.
Kamers klein bedden slecht kamer niet schoon.
2x in de week handdoeken verschonen met veel inspanning van de reisleider hebben we nog de laatste dag handdoeken gekregen. personeel niet vriendelijk.21.30 kun je niks meer krijgen gaat alles dicht. ver van het centrum al met al niet voor herhaling vatbaar.
Aanrader Wenen en het Wienerwald
effeweg.nl wat een goede maatschappij alles was zo goed geregeld zoals de excursies hotels zoals in Duitsland en Wenen de chauffeur Luut natuurlijk u krijgt een dikke 10 wij gaan alleen nog maar met effeweg.nl mee het bevalt ons prima en we hebben het erg naar ons zin gehad gelukkig effeweg jullie zijn toppers we hebben geen min puntjes
Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.
Hier finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.