Das sagen Bewerter
Panowie, dali z siebie 200% Usługa wykonana bardzo sprawnie i profesjonalnie. Dodatkowo udzielono mi odpowiedzi na wszystkie moje pytania. Młodzi chłopacy godni naśladowania. Bravo !!! Oby wszędzi... Mehr ansehen
Unternehmen hat geantwortet
Ekspresowa przesyłka wszystko zgodnie z opisem i zamówieniem. Polecam Jak by co nie polecam Media Expert. Zamówiłem ten sam zegarek ale z outletu i okazało się że w pudełku był model wcześniejszy cz... Mehr ansehen
Unternehmensdetails
Vom Unternehmen geschrieben
OleOle! SKLEP INTERNETOWY AGD, RTV, IT Smartfony. Tanie telewizory LED, lodówki, pralki, zmywarki. Najlepsza i darmowa dostawa. Marki Samsung, LG, Whirlpool
Kontaktinformationen
Polen
- oleole.pl
Hat 93 % seiner negativen Bewertungen beantwortet
Antwortet meist innerhalb von 1 Woche
So nutzt dieses Unternehmen Trustpilot
Das haben sich andere Leute angesehen
Nie polecam nikomu.
Nie poważna firma, zatrudniająca nie poważnych ludzi do dostawy towarów. Przyjeżdżają kiedy chcą, potem umawiają się na godzinę, a na końcu i tak nie przyjeżdżają, a dostawca nawet nie raczy odebrać telefonu. Dotyczy centrum logistycznego w Kielcach. Widać po opiniach to nie tylko moje zdanie.
Produkty dobrej jakości ,wszystko…
Produkty dobrej jakości ,wszystko sprawnie przebiegło,jestem mega zadowolona👍🤗
#opiniamotywowanapromocją
#opiniamotywowanapromocją
+ Lekka, prosty montaż, instrukcja w formie wideo ( QR ) , testowana na programie 1h - rewelacja
Ten sklep to porażka
Ten sklep to porażka. Odrazu po dostawie stwierdziliśmy wadliwy produkt, dosłownie po 4 minutach od dostawy zadzwoniłam na infolinię poinformować o widocznej wadzie wizualnej. Napisałam reklamacje, a teraz odbijają piłeczkę ze to „Szanowny Kliencie, w ocenie sprzedawcy, weryfikacja na podstawie zdjęć reklamowanego towaru wykazała, że
zgłoszona wada towaru nie wynika z niezgodności towaru z umową. Dodatkowo wyjaśniamy, że wada tego typu powinna zostać zgłoszona prz
ed zmontowaniem sprzętu. Z załączonych zdjęć wynika, że sprzęt został zmontowany. Zgłaszana wada była możliwa do stwierdzenia od
razu po rozpakowaniu sprzętu. Mamy nadzieję, że w świetle powyższych wyjaśnień, nasze stanowisko zostanie przyjęte ze zrozumieniem.” „Zmontowaniem” toz to lodówka tego sie nie montuje. To tylko sie ustawia w docelowym miejscu. I tak tez bylo. To w takim razie uszkodzony wizualnie towar to co to? Napisane odwołanie i znów to samo. Sprawa tylko dla rzecznika praw konsumenta. To jest kpina, a co najśmieszniejsze to pisali tez o tym, ze „Informujemy, że Twoja reklamacja została przekazana do autoryzowanego serwisu producenta. Prosimy o oczekiwanie na kontakt w celu ustalenia terminu wizyty serwisowej” i nic cisza i reklamacja oddalona.

Antwort von OleOle!
Wadliwy sprzęt od nowości i fatalna obsługa reklamacji
Zakupiony nowy robot sprzątający okazał się niesprawny od samego początku (DOA) – nie uruchamiał się prawidłowo i nie nadawał się do użytkowania. Od chwili dostarczenia nie mieliśmy możliwości korzystania ze sprzętu.
Największy problem to jednak obsługa reklamacji. Od początku żądaliśmy wymiany wadliwego egzemplarza na nowy, natomiast sprzedawca konsekwentnie ignorował to żądanie i odnosił się głównie do innych kwestii. Przez długi czas brakowało konkretnej odpowiedzi, a następnie zaproponowano wyłącznie naprawę.
Obecnie mija ponad miesiąc od zgłoszenia reklamacji – nie posiadamy ani sprzętu, ani środków, ani nawet informacji o statusie sprawy. Sprzedawca przestał odpowiadać, a urządzenie pozostaje poza naszą dyspozycją.
Kupując nowy sprzęt w tej cenie, oczekuje się sprawnego produktu od razu po wyjęciu z pudełka oraz rzetelnej i sprawnej obsługi reklamacyjnej. W tym przypadku zawiodło jedno i drugie.
Zdecydowanie odradzam zakupy u tego sprzedawcy.
Numer zamówienia Allegro: b286aeb0-208b-11f1-b75d-e1dbece90e30

Świetny radiobudzik
Świetny radiobudzik. Przesyłka pięknie zabezpieczona, super szybko!
Porażka po całości
Porażka po całości. Zwłoka w realizacji reklamacji oraz brak odpowiedzi na cokolwiek związanego z reklamacją.

Antwort von OleOle!
Do tej pory moje zakupy w OleOle były…
Do tej pory moje zakupy w OleOle były wręcz wzorowe — aż człowiek nabrał zaufania. No właśnie to był błąd, bo tym razem zaliczyłem spektakularne zderzenie z rzeczywistością. Zamówiłem towar specjalnie z opcją wysyłki tego samego dnia. Następnego dnia okazało się, że… nie został wysłany wcale. Po drugim podejściu na infolinię dowiedziałem się, że najwyraźniej dzięki „analizie monitoringu wideo” w magazynie moja paczka magicznie zmieniła kuriera z DHL na DPD. Czekam tylko na wersję reżyserską tej historii. Rozmowy z konsultantami to gotowy scenariusz Barei — brak konkretów, brak pomocy, za to dużo chaosu i podejścia w stylu: „nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobi?”. Profesjonalizm? Raczej klimat spod budki z piwem. Do tego dochodzą maile z błędnymi informacjami, na które i tak nikt nie raczy odpowiedzieć. Podsumowując: totalny bałagan, organizacyjna anarchia i pierwsze tak duże rozczarowanie z mojej strony. Szczerze odradzam — ja na pewno więcej tam nic nie kupię.

OleOle 36 dni bez zwrotu, bez klawiatury, bez szacunku dla klienta
Przez 35 dni firma napisała do mnie dokładnie 1 wiadomość - i była to odpowiedź wymuszona przez doradców Allegro po wielokrotnych interwencjach. Jedyna "decyzja" którą podjęli samodzielnie to kliknięcie "naprawa" w systemie Allegro - bez jednego słowa uzasadnienia, bez kontaktu, bez terminu. Teraz pewnie chętnie odpiszą na tę recenzję. Ciekawe czy tu też będą tak sprawni.
4 marca złożyłem reklamację klawiatury Logitech MX Mechanical Mini (506 zł) - udokumentowana wada fabryczna czujnika zbliżeniowego, potwierdzona przez dziesiątki użytkowników na forach internetowych. To już drugi egzemplarz z identyczną wadą.
Jak OleOle traktuje klienta:
Specjalnie czekali do 14. dnia (ostatni możliwy termin) żeby uznać reklamację - wybierając naprawę bez żadnego uzasadnienia i bez podania terminu. Klawiatura trafiła do serwisu 11 marca. Przez kolejne tygodnie zero informacji. Mimo wielokrotnych interwencji doradców Allegro (17, 18, 19, 20, 23, 24, 28 marca, 2, 3, 8, 9 kwietnia) firma nie podała żadnego terminu naprawy ani zwrotu.
26 marca - jedyna wiadomość przez cały miesiąc: "towar jest w serwisie, prosimy o cierpliwość." Bez daty. Bez terminu.
dnia po formalnym wezwaniu z powołaniem na art. 43d ustawy o prawach konsumenta OleOle przyznaje zwrot. 10 kwietnia znowu pytają o numer konta który podałem dzień wcześniej.
Naruszenia prawa:
Czekanie do 14. dnia w połączeniu z brakiem jakiejkolwiek komunikacji = naruszenie obowiązku informowania o przebiegu reklamacji
Brak uzasadnienia decyzji o naprawie - ustawa o prawach konsumenta wymaga merytorycznego uzasadnienia. Oni tylko "kliknęli naprawa"
29 dni w serwisie bez daty powrotu = naruszenie art. 43d ustawy o prawach konsumenta (nadmierna niedogodność)
Żądanie przelewu zamiast zwrotu metodą płatności (BLIK) - art. 32 ust. 3 ustawy o prawach konsumenta. Pisząc tą recenzje dalej nie wysłali zwrot pieniędzy, podziękujcie supportowi.
Firma działa na granicy prawa konsumenckiego. Każdy krok wymagał interwencji z zewnątrz. Zdecydowanie odradzam.

Katastrofa
Katastrofa, pierwszy i ostatni zakup! Sugerując się, że jest to duży sklep, uległam złudzeniu o bezpiecznym zakupie sprzętu. Niestety sklep sprzedał mi tablet jako nowy a uruchomiony 7 miesięcy wcześniej. Cenę oczywiście pobrał jak za nowy, pełnowartościowy. Tablet przyszedł w wyświechtanym
, pogiętym kartonie! Zero zabezpieczenia!!! Po złożeniu reklamacji zaloga sklepu zero skruchy, bezczelnie zaproponowała ochłap w ramach reklamacji, na który oczywiście się nie zgodziłam! Zgłoszę sprawę do rzecznika praw konsumenta, czuję się oszukana i okradziona i to przez sklep takiego pokroju!!!

Antwort von OleOle!
Towar przyszedł w zniszczonym opakowaniu
Towar przyszedł w zniszczonym opakowaniu a miał być na prezent. Sposób przygotowania do wysyłki to śmiech na sali - na oryginalne pudełko po prostu nakleili etykietę. Nawet folią nie zabezpieczyli. Jeszcze nie widziałem, żeby jakiś sklep w ogóle nie pakował towaru do wysyłki. Reklamacji nie uznali. Bardzo nie polecam.

Antwort von OleOle!
Do wczorajszego zdarzenia miałam…
Do wczorajszego zdarzenia miałam pozytywne nastawienie do tego sklepu. Jednak wczoraj doszło do nieprzyjemnej sytuacji. Zadzwonił do mnie pracownik obsługi klienta tego sklepu i poinformował, że towaru z mojego zamówienia nie ma na magazynie i mogę otrzymać zwrot pieniędzy. Poprosiłam o zamianę na inny produkt w tej samej cenie. Odmówiono mi tego, nie rozumiem dlaczego. Powiedziałam, że zwrot na konto, z którego dokonano płatności, nie jest możliwy, ponieważ zapłaciłam za towar miesiąc temu, a konto było prezentowe i obecnie już nie jest aktywne. Napisałam pismo z prośbą o zwrot pieniędzy na inne konto, które jest aktywne, tak jak powiedział mi operator. Ale dzisiaj otrzymałam wiadomość, że pieniądze zostały zwrócone na nieaktywne konto!!! Przecież prosiłam i zrobiłam tak, jak powiedział operator! Dlaczego tak postępujecie? Teraz moje pieniądze są zamrożone. Jestem bardzo zła.

Wadliwy dysk
Wadliwy dysk, ponad 2 miesiące reklamacji, towar wrócił bez naprawy z absurdalnym uzasadnieniem i bez dowodów. Sprzedawca ignoruje wiadomości – brak rozwiązania sprawy. Nie polecam.

Antwort von OleOle!
Pierwsza reklamacja została uznana…
Pierwsza reklamacja została uznana przez Euro-Net Sp. z o.o. (Wlasciciel oleole) Produkt nie został naprawiony. 02.02 złożyłem kolejną reklamację. 16.02 pierwsza wiadomość od sprzedawcy o 11:35, numer do nadania paczkomatem (bez uzgadniania ze strona o forme odbioru) i info żebym odesłał projektor. 16.02 14:38 (3h później) Odrzucenie mojej reklamacji i w wiadomości, że wada nie została stwierdzona i projektor spełnia warunki umowy. dodatkowo w tej samej wiadomości "...Po zakończeniu czynności reklamacyjnych towar zostanie wysłany na adres wsk..." TYLKO JAK?!
Napewno sprawę przekażę do urzędu konsumenta i UOKiK bo nie wiem czy to co zrobiono jest zgodne z przepisami, a jeśli nie to może jest to stała praktyka? "przytrzymać i w ostatni dzien wysłać etykietę i odrzucic zaraz pozniej odrzucić". Mi to wygląda na celowe działanie.
Polecam sprawdzić ile negatywów dostają dziennie na allegro... ja niestety nie sprawdziłem.

Antwort von OleOle!
Zestaw kina domowego wszystko ok
Zestaw kina domowego wszystko ok, aczkolwiek usługą Wniesienie + Rozpakowanie i Zabranie opakowań nią bierzcie pod żadnym pozorem, usługa nie wykonana ( zwrot z reklamacji 10 zł z 59 zł za usługę) zwykły kurier zostawia pod domem, zestaw kina domowego został wniesiony za próg drzwi 2m dalej, nie rozpakowane, nie zabrane opakowania, więc po co ta usługą, chyba żeby oszukiwać ludzi

Serwis
Polityka serwisu gwarancyjnego ugrzęzła gdzieś dwadzieścia lat wstecz. Kiedy niesprawność urządzenia nie leży po stronie gwaranta, niesprawne urządzenie zostaje odesłane z kwitkiem , zamiast naprawione na koszt klienta, po wcześniejszej z nim konsultacji. Nie polecam !

Kurierzy od dostawy
Panowie, dali z siebie 200%
Oby wszędzie były takie ekipy..
Gdybym mogła dałabym 100 gwiazdek!!!
nie zamawiac monitorow
opakowanie dramat uszkodzenia i problemy czassss

Antwort von OleOle!
Kpina ,dopłacone do zamówienia o…
Kpina ,dopłacone do zamówienia o określonej porze ,kurier nie raczył zadzwonić ,firma umywa ręce .Nie polecam

Zorganizowana działalność przestępcza
Zorganizowana działalność przestępcza. Absolutnie nigdy.
Reklamowana niedziałająca płyta główna, do naprawy bądź wymiany bo chciałem im dać szansę.
Reklamacja uznana, płyta zwrócona do sklepu i niby przez sklep wysłana do serwisu.
Brak informacji tygodniami.
Po kolejnych zapytaniach dalej: "Nie mamy Pańskiej płyty głównej i co nam Pan zrobi?"
Poddali się po miesiącu, kiedy z pomocą Allegro zapytałem o bezpośredni kontakt do serwisu do którego rzekomo dostarczyli płytę a nawet wtedy nie chcieli podać ani kontaktu ani terminu realizacji - nawet przybliżonego. Pytałem dosłownie czy 2 dni, 2 tygodnie, 2 miesiące czy 2 lata.

So funktioniert Trustpilot
Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.
Erfahren Sie mehr darüber, wie Bewertungen auf Trustpilot gehandhabt werden.
Hier finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.