NIE POLECAM SKLEPU
NIE POLECAM SKLEPU - robią problemy z reklamacją. OMIJAC SZEROKIM LUKIEM TEN SKLEP !!!!!!!!!!!!!!!

Antwort von Mobile City
Na Mobile City znajdziesz najlepsze smartfony, telefony i elektronikę! Nasza oferta to tysiące produktów renomowanych producentów w atrakcyjnych cenach!
Hat 66 % seiner negativen Bewertungen beantwortet
Antwortet meist innerhalb von 2 Wochen
So nutzt dieses Unternehmen Trustpilot

Antwort von Mobile City
Zamawiałem w tym sklepie 2 razy.
Pierwszy telefon nie spełnił moich oczekiwań.
Sklep oferuje zwrot za darmo. Zwrot kasy został zlecony w ten sam dzień co dostali telefon.
Nowy telefon został wysłany w dzień zamówienia i dostałem w paczkomacie na następny dzień.
Plomby na miejscu, fv 23% a nie jakaś marża.
Serdecznie polecam!
Nie polecam sklepu Mobile City. Kupiłem u nich słuchawki Google Pixel Buds A-Series, które były ewidentnie wadliwe. Sklep odmówił przyjęcia reklamacji, twierdząc, że po testach produkt jest sprawny, choć problem wciąż występuje. Zostałem z uszkodzonym sprzętem bez możliwości wymiany lub naprawy. Takie traktowanie klientów jest nie do przyjęcia i trudno w to uwierzyć, że taka firma nie potrafi rzetelnie sprawdzić usterki.
Zakupiłem telefon, który po krótkim czasie ujawnił widoczną wadę fabryczną – wypalenie ekranu. Złożyłem reklamację, która została odrzucona z argumentem, że „wada nie została zidentyfikowana”. W dniu decyzji natychmiast skontaktowałem się z firmą – przez Messenger i formularz reklamacyjny – by złożyć odwołanie.
Nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Dopiero gdy przypomniałem się w poniedziałek, firma odpisała, że reklamacja została odrzucona, a produkt już odesłany. Twierdzili, że „nie widzieli wiadomości” – mimo że zostały przesłane terminowo i przez oficjalne kanały.
Mobile City nie tylko ignoruje klienta – ale też zasłania się polityką, której sami nie przestrzegają. Nie polecam tej firmy nikomu. Brak komunikacji, brak odpowiedzialności, próba przerzucenia winy na klienta. Zakupy u nich to ryzyko, którego lepiej nie podejmować.

Antwort von Mobile City
Zakupiłem telefon Motorola Edge 40 Neo z usługą naklejenia folii hydrożelowej na ekran w dniu 14.01.2025 - zakup potwierdzony fakturą VAT. Po dwóch miesiącach folia się odkleiła. Koszt folii 69 PLN, koszt usługi montażu 20 PLN. Pojechałem do sklepu 17.03. 2025 z reklamacją. Panowie stwierdzili, że to jest wina telefonu ponieważ ma zaokrąglone brzegi. Od razu wiedzieli co jest przyczyną. Stwierdzili, że przy tym modelu tak jest. Dlaczego nie poinformowali Klienta, że naklejanie folii hydrożelowej na ten model telefonu jest nieskuteczne. Telefon, folia i usługa są na jednej fakturze VAT. Zamówiłem u nich, ponieważ liczyłem na profesjonalizm. Chyba najdroższe zabezpieczenie telefonu na dwa miesiące w całej Unii Europejskiej. Nie polecam u nich usługi zabezpieczenia telefonu - bardzo droga i nieskuteczna.

Antwort von Mobile City
Niestety praktyki sklepu są nieuczciwe. Naginanie prawa i robieniu klienta w balona. Nie polecam nikomu.
Edit: wystawiając opinię publiczną nie będę przecież ukazywać danych wrażliwych, ale możecie na pewno mnie Państwo znaleźć w swoich zamówieniach - kontaktowałam się już z Waszym BOK i omawiałam sprawę - bezowocnie. Podtrzymuję - nie polecam sklepu.

Antwort von Mobile City
Sprzedają telefony które pochodzą z systemów ratalnych operatorów. Gdy zostanie zablokowany prze operatora za niespłacanie rachunków, informują, iż urządzenie nie jest od nich...

Antwort von Mobile City
Sprzedają podrobione produkty samsunga, których nie można wyserwisować w cdi.pl. Oddać słuchawek też im nie można bo jak kupisz i rozpakujesz to już nie przyjmują.
JAK NIE CHCECIE KŁOPOTÓW, KUPCIE GDZIE INDZIEJ ALE NIE U TAKICH PARTACZY !!!!
Sprzedają podróbki markowych firm, uważajcie

Antwort von Mobile City
Kupiłem od mobile-city telefon Samsunga, ponieważ na stronie napisali, że jest to oficjalna dystrybucja. Niestety okazuje się, że sklep nie ma autoryzacji Samsunga mgliście się tłumacząc, że oficjalna dystrybucja, a autoryzacja to nie to samo. W każdym razie skorzystanie z jakiejkolwiek promocji producenta odpada (taka super oficjalna dystrybucja). Zaczynam się obawiać czy w razie awarii nie będzie problemów z gwarancją.

Uwaga oszuści.
W dniu 22 lipca 2022 przez platformę Empic.com zakupiłem telefon komórkowy Model: SM-G991B/DS Galaxy S21 5G Nr IMEI:354857820902901. Fa załącznik 1.
W dniu 11-07-2024 zgłosiłem przez platformę Empik chęć naprawy zostało to zarejestrowane i dostałem informację odnośnie kolejnych kroków. Następnie otrzymałem duplikat faktury oraz kartę gwarancyjną . Zgodnie z zaleceniami wysłałem przesyłkę do firmy CTDI Polska.
W dniu 16-07-2024 otrzymałem potwierdzenie o utworzeniu zlecenia serwisowego.
W dniu 17-07-2024 otrzymałem info o opóźnieniu
W dniu 25-07-2024 odebrałem telefon wraz z raportem naprawy . Po uruchomieniu telefonu okazało się że usterka nie została usunięta. W raporcie jest informacja że naprawy i wymiany części dokonano.
Niezwłocznie zgłosiłem reklamacje do usunięcia usterki .
W dniu 30-07-2024 otrzymałem z serwisu CTDI Polska bardzo niepokojącą odpowiedź, że :”urządzenie zostało odesłane bez podjęcia czynności serwisowych ze względu na ponowna sprzedaż urządzenia” . Była to dziwna sytuacja ponieważ zakupiłem telefon od polskiego sprzedawcy Mobilecity.
W dniu 1-08-2024 otrzymałem informację: „W nawiązaniu do Pańskiego zgłoszenia, urządzenie zostało odesłane bez wykonanej naprawy, ponieważ telefon pochodzi z dystrybucji węgierskiej oraz jest już po gwarancji producenckiej”.
W kolejnym mailu dowiedziałem się że telefon został aktywowany wcześniej 8-07-2022 i naprawa jest odpłatna .
W trakcie korespondencji z CTDI Polska dostałem kolejny raport że usługa nie została wykonana .
Opisana sytuacja pokazuje celowe działanie pracowników Mobilecity którzy wiedzieli o pochodzeniu telefonu. Na karcie gwarancyjnej podbitej przez sprzedawcę widnieje data 25-07-2024.
Naprawę zgłosiłem 11-07-2024 a odpowiedź wiążącą z Samsung w dniu 1-08-2024. W związku z tym koszt naprawy nie powinien być po mojej stronie. Załączniki do wgladu.

Antwort von Mobile City
Sprzedają telefon, który ma niedopracowane oprogramowanie, wiesza się, nie obsługuje aplikacji antywirusowych, a w konsekwencji się wyłącza i nie daje się do niczego. Dostają nagrania, gdzie widać jak telefon jest martwy, nie reaguje nawet na próby uruchomienia trybu awaryjnego. Dostali też korespondencję z firmą Realme, która potwierdziła, że ich zespół zna problem z wyłączaniem się aplikacji antywirusowych na telefonie. Metoda na reklamację, to wgrać ponownie oprogramowanie i nie brać w ogóle faktów pod uwagę. Jeszcze mają pretensje, że bez żadnego powiadomienia odsyłają telefon, a człowiek nie czeka i nie biegnie, żeby go odebrać. Widocznie zamknięcie w mentalnej kuli sprawia, iż nie są w stanie pomyśleć, że człowiek nie zawsze jest na miejscu i jego praca nie ogranicza się do przebywania w jednym mieście.
Wady zostały wykryte do 6 miesięcy od sprzedaży telefonu, więc zgodnie z prawem istniały w momencie dostarczenia towaru. Firma jednak nie dba o dobro klientów i nie potrafi się zachować profesjonalnie, zamiast tego sprzedaje wadliwe telefony i nie uznaje reklamacji. Nie polecam firmy i podejścia do klienta. Jeśli nie chcecie tracić danych z telefonu, pieniędzy, czasu i nerwów, to omijajcie ten sklep szerokim łukiem.

Antwort von Mobile City
Przesyłka nadeszła na drugi dzień po zamówieniu doskonale zapakowana.
Telefon Xiaomi Poco M45G rewelacyjny.
Poleciłam tę firmę koleżankom.
Jedna też zamówiła tel.w tej firmie.
Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.
Erfahren Sie mehr darüber, wie Bewertungen auf Trustpilot gehandhabt werden.
Hier finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.