Skadedyr, ML sluttet å svare på klage
Jeg har kjøpt planter fra Monsteras Lover mange ganger, men etter de flyttet butikken til Oslo har kvaliteten på både plantene og kundeservicen gått ned betydelig. Jeg har fått tilsendt planter av variende kvalitet før, men ikke så ille som denne gangen. Jeg fikk nå tilsendt dryppende våte planter med skadedyr.
ML påstod derimot at det bare var nyttedyr, og at plantene som er i skikkelig dårlig forfatning og bærer preg av overvanning, feil gjødsling, skadedyr og bruk av kjemikalier var "levert slik fra leverandør" og da forventet de visst at det skulle være greit for meg. Det er det ikke.
De skyldte også på transportsjokk, men transporten til meg tok under 24 timer, så det er ikke tilfelle her. Det er rimelig hardføre planter i utgangspunktet, og plantene var godt pakket med unntak av at ML dekket ikke til over pottene slik at plantene var dekket av våt jord ved ankomst. Det er slik jeg forventer at uerfarne private selgere pakker inn, ikke en plantebutikk som ML.
Jeg har sendt inn masse bilder som viser status på plantene og bilder av skadedyr, og bilder av hvordan plantene faktisk SKAL se ut - (bilder av egne planter jeg har hatt før, ikke redigerte og perfekte Insta-bilder) men de har nå sluttet å svare meg!
Faktura er derfor fryst hos Klarna og nå klager jeg inn ML til Forbrukerrådet, og legger ut bilder, skjermdump av dialogen med dem etc ut i sosiale medier. Er ML riktig heldige så får de reklame i media også. Romerikes Blad har vært interessert i plantesamlingen min før, så kanskje jeg ringer dem og stiller til intervju.
Til info for både plantebutikker og plantesamlere dere ute: Plantebutikker generelt lever i den tro at deres salgsvilkår hvor de fraskriver seg ansvar for kvaliteten på planten og transporten, er lovlig. Det er den ikke. Salgvilkårene er ikke verdt papiret de er skrevet på hvis de ikke er iht norsk lov. Hvorvidt en kjøper en tropisk plante eller en vaskemaskin, så er det forbrukerkjøpsloven som gjelder.
Jeg har klagd inn andre plantebutikker som har forsøkt seg på det samme, og vunnet hver gang. Jeg hadde bedre tro om ML, men tok visst dessverre feil. Etter et søk på nett så viser det seg at det er mange som har hatt samme dårlige erfaringen med ML, så mitt råd er å styre unna nettbestillinger i hvert fall.
13. September 2023
Bewertung ohne vorherige Einladung