Uvildig og grundig vurdering? Næppe!
Kontaktede Møbelgarantien i forbindelse med en sofa som jeg ikke var tilfreds med, og efter en længere korrespondance med forretningen foreslog de at jeg tog sagen op med Møbelgarantien. Min anmeldelse af selve købsforløbet kan findes andetsteds her på siden.
I teorien lyder det jo godt, at man kan få en uvildig vurdering af sine klagesag i forbindelse med et møbelkøb. Jeg startede med at udfylde deres online klageformular på over 30(!) punkter på deres hjemmeside. Flere steder bedes der om vedhæftninger, uden at forklare hvad man skal vedhæfte, men jeg udfylder den så godt jeg nu kan, til trods for dens brugerfjendtlighed. Trykker til slut på knappen for at sende det hele og får en “Server Error in '/' Application” fejl smidt i ansigtet. Går tilbage flere gange og prøver at rette hvad der måske kan være galt med mine indtastninger, men lige lidt hjælper det.
Jeg vælger til sidst nøjsomt at copy/paste mine svar fra formularen ind i en mail og sender den til dem den vej rundt i stedet. Jeg får et svar et par dage efter om at de også skal have en faktura. Det var åbenbart en af de ting man skulle vedhæfte i de uforklarede felter. Jeg sender den til dem og afventer. Efter en uge får jeg besked om at min klage er godkendt og at jeg vil blive kontaktet af en syns og skønsmand. Så langt, så godt.
Jeg bliver senere kontaktet af synsmanden telefonisk, som kommer og ser på møblet nogle dage senere. Han tager nogle billeder og da jeg spørger ind til hans vurdering siger han at han ikke er enig i alle mine klagepunkter, men mener nok at der kan findes ud af noget. Jeg modtager senere en mail med deres afgørelse som er følgende:
“Vi vurderer, at der ikke foreligger en mangel, idet man må forvente en forskellig grovhed på læderet, hvilket er helt naturligt. Ydermere har sofaen et træstel, hvorfor det vil komme til at bue en lille smule, dette er også helt normalt.”
De har altså taget stilling til to af mine tre klagepunkter, hvoraf det tredje og vigtigste klagepunkt, som omhandlede løst og posende læder på en hynde, slet ikke er nævnt! Den “smule” som min sofa buer er i øvrigt at sofaens træben som er 14 centimeter brede, kun rører gulvet med de 3 centimeter af fladen, henholdsvis for og bag på sofaen. Jeg svarede straks på deres afgørelse og spurgte specifikt ind til hvorfor mit hovedklagepunkt ikke var nævnt, men fik blot et vagt svar tilbage om at synsmanden selvfølgelig havde taget stilling til alt i hans afgørelse. Sjovt de ikke vælger at nævne mit vigtigste klagepunkt så…
Jeg er mildest talt ikke imponeret og ærlig talt også meget i tvivl om hvordan “uvildig” man kan regne med at denne instans er. Jeg har nu møbelgarantiens ord for at det er normalt at en sofa til over 20.000 kroner er buet i bunden, og mit vigtigste klagepunkt var åbenbart ikke vigtigt nok til at nævne i deres afgørelse.
Lad dig ikke forblænde af møbelforretninger der reklamerer med denne garanti! Den er efter min mening nul og niks værd i den sidste ende!
24. November 2015
Bewertung ohne vorherige Einladung