We are new applicant with your insurance. We cannot log in to your menzis app using DigiD. We try to call your hotline but cannot reach out. Is there any contact number you have that we can call and i... Mehr ansehen
Unternehmen hat geantwortet
Ook vandaag was het mijn beurt. Ik begrijp iedereen hier want menzis is wat mij betreft simpelweg een bedrijf met wat kantoorlui in dienst die werkelijk niet snappen wat een ziek mens mee maakt. Vand... Mehr ansehen
Unternehmen hat geantwortet
Menzis is goed telefonisch bereikbaar echter zijn er vrijwel geen communicatie opties. Geen mail optie en ook klachten indienen is onmogelijk. Het menu iedere keer hetzelfde en onbruikbaar. Een simpel... Mehr ansehen
Unternehmen hat geantwortet
Menzis laat fraudeplegers toe en liegen tegen hun verzekernemers . Waar uit blijkt dat Menzos AnderZorg gehackte emails van fraudeplegers ontvangen. Want digid fraude plegers weten hoe zij derde pers... Mehr ansehen
Zoekt u een zorgverzekering die bij u past? Sluit dan een verzekering af bij zorgverzekeraar Menzis. Uitstekende vergoedingen en goede dienstverlening.
Lawickse Allee, 6709 DZ, Wageningen, Niederlande
Hat 96 % seiner negativen Bewertungen beantwortet
Antwortet meist innerhalb von 48 Std.
Ik heb een lastige tijd achter de rug ik korte tijd 2 maal geopereerd. Menzis heeft geen oog voor de mens wanneer deze een declaratie indient.
Ik ben zo boos telefoniste doet helemaal niets of familie me niet kan helpen die woont 200 km bij mij vandaan dus kunnen mij prima. Dat bedenk je toch niet. Nou Menzis wel

Antwort von Menzis
Mijn ervaring met Menzis is ronduit teleurstellend, frustrerend en buitengewoon tijdrovend. Zolang je geen zorgkosten in het buitenland hebt, lijkt alles misschien in orde. Maar op het moment dat je zorg nodig hebt elders binnen de EU, begint de echte ellende. Dan kom je terecht in een bureaucratisch doolhof waarin afwijzing standaard is, communicatie ontbreekt, en je als klant structureel wordt tegengewerkt. Op grond van de EU-wetgeving hebben burgers het recht om toegang te krijgen tot gezondheidszorg in elke EU-lidstaat en om door hun eigen land vergoed te worden voor zorg in het buitenland.
Zorgkosten die ik volledig en correct heb ingediend – inclusief vertalingen, betalingsbewijzen en medische documenten – worden standaard afgewezen met als enige toelichting dat ze pas vergoed worden zodra de behandeling is ‘afgerond’. Maar waarom eigenlijk??? Misschien moet ik binnenkort opnieuw naar dezelfde specialist – moet mijn geld dan bevroren blijven omdat ik mogelijk nog een vervolgbehandeling nodig heb? Dat is onlogisch, en bovendien een ernstige aantasting van de patiëntrechten. Een voltooide consultatie of uitgevoerde medische handeling hoort gewoon vergoed te worden, ongeacht toekomstig medisch verloop.
En dat is nog maar het begin. Zodra je een klacht hebt, begint het echte gevecht pas. Je wordt als klant van het kastje naar de muur gestuurd, krijgt tegenstrijdige informatie, wacht weken op antwoord, en moet meermaals telefonisch contact opnemen. Daarbij sta je gerust meer dan een uur in de wacht, zonder resultaat. Bij mij werd het gesprek zelfs meerdere keren zonder pardon beëindigd door medewerkers.
Ik heb meerdere officiële klachtformulieren ingediend. Het duurde bijna een maand voordat de klachtenafdeling eindelijk reageerde.
Wat nog schrijnender is: Menzis eist dat je privé-e-mails deelt met je behandelaar om te bewijzen dat een behandeling ‘afgerond’ is. Dit is een ernstige schending van de privacy van patiënten. Bovendien houden ze je geld maandenlang vast zonder enige rentevergoeding, terwijl zij wél profiteren van het vasthouden van jouw geld. Dat er geen actieve rentevergoeding wordt toegepast, is op zichzelf al onethisch – dit zijn bedragen waarop mensen rekenen voor hun gezondheid en levensonderhoud.
Wat je als klant terugkrijgt? Een standaardmail, maanden wachten, afwijzingen zonder grondige motivatie, en een volledig gebrek aan menselijke benadering. En helaas is er geen krachtig toezichtmechanisme dat verzekeraars als Menzis effectief controleert of tot verantwoording roept.
Ik ben verzekerd omdat ik moest, niet omdat ik wilde. Maar voor de hoge premie die ik betaal, krijg ik geen dekking – enkel stress, onzekerheid en een oneerlijk gevecht voor basiszorg. Dit is geen verzekering. Dit is een administratieve obstructie die kwetsbare mensen afstoot in plaats van helpt.
Menzis is niet klantgericht, niet zorggericht, en zeker niet rechtvaardig. Het wordt hoog tijd dat er toezicht en structurele verandering komt. Tot die tijd raad ik iedereen aan – voor zover mogelijk – om ver bij Menzis vandaan te blijven.

Antwort von Menzis
Bij menzis betalen moet snel gebeuren anders drijgen ze met incasso bureaus.maar als gaat over terug betalen van het verplicht eigen risico zijn ze in eens als schildpad

Teruggave eigen risico
Het is te gek voor woorden dat klanten zo lang op de teruggave eigen risico moeten wachten. Menzis verschuilt zich nu achter de woorden "kleine lettertjes". Dit is klink klare onzin wat de helpdesk schrijft bij een aantal recensies. Heb het even nagekeken van 2020 t/m 2024 werd de teruggave eigen risico tussen 14 en 16 mei terug gestort op de rekening van de begunstigde. Vind het ook niet kunnen dat iemand van de helpdesk schrijft aan iemand die recensie schrijft,,als je krab bij kast zit". Dit heeft niets met krab bij kas zitten te maken maar Menzis houd geld vast van van haar klanten, maar is een leuk verdien model i.v.m. met rente. In maart krijgt Menzis de laatste facturen van gebruikte zorg 2024 binnen. In april word alles verwerkt en eind april is bekend wie wel of niet geld terug krijgt van zijn eigen risico en staan de brieven/mails klaar voor verzenden. Waardoor in feite de eerste week van mei het geld kan worden klaar gezet voor het overmaken naar een bank (dit proces duurt gemiddeld 14 dagen)
Daarom zou het fijn zijn dat Menzis zo snel mogelijk het geld voor eigen risco overmaakt naar haar klanten

Antwort von Menzis
T is dat ik een ster moet kiezen want als het aan mij lag had Menzis geen enkele ster gekregen. Jullie houden mensen aan het lijntje met het geld dat wij terug krijgen van ons eigen risico! Mijn geld staat als sinds 5 mei klaar om gestort te worden op mijn rekening. Hoe kan het dan andere zorgverzekeraars het eigen risico geld al heeft teruggestort aan zijn klanten maar moet menzis er ruim 2 tot 3 weken over doen om het terug te storten? Vinden jullie het leuk om mensen aan het lijntje te houden? En nee menzis, ik hoef geen reactie terug over hoe het allemaal werkt. Fix maar gewoon dat ik m’n geld zo snel mogelijk op mn rekening heb staan die al sinds 5 mei klaar staat!!!!

Antwort von Menzis
Omdat goede recensies ook verteld mogen worden! Ik zat voorheen bij Hema. Echter is Hema weer ondergebracht bij Menzis. Door mijn eigen administratieve fout heb ik dit niet gezien. Waardoor ik de verkeerde verzekering voor de beugel van mijn zoon afgesloten heb. (3 jaar al wel op zijn hoogst verzekerd bij Hema hiervoor) Uiteindelijk een klacht in gediend en super vriendelijk te woord gestaan. Er werd geluisterd, mee gedacht en een goede oplossing geboden! Zeker aan te raden!

Antwort von Menzis
Jarenlang klant zo onderhand is alles uitgekleed en wegbezuinigd, waarom betalen mensen premie hiervoor? Inmiddels enkele maanden zonder huisarts, maar Menzis doet niets!, tuurlijk heb ik bepaalde ongemakken maar inmiddels maanden verder, ga zeker niet meer aan de bel trekken ze weten blijkbaar van elkaar niet wat er is besproken, deze klant zullen ze verliezen! Hier helemaal klaar mee nooit geen Menzis meer hier, zakkenrollers dat het er zijn!

Antwort von Menzis
De terugbetaling van het niet verbruikte eigen risico duurt erg lang bij Menzis, bovenop de geringe vergoeding en torenhoge maandpremie...
Hieronder de hypocriete reactie van Lizet/Menzis met betrekking op het VERPLICHTE 'eigen risico' en 'de geringe vergoeding en torenhoge maandpremie'... !!

Antwort von Menzis
Onze dochter van 16 heeft haar EHBO gehaald bij het oranje Kruis. Kosten 350 euro voor 10 lessen van 2,5 uur en een examen. Wij zijn trots dat ze zich belangeloos inzet voor anderen. Echter als een van de weinigen van de groep krijgt zij 0 euro vergoed (
Extra verzorgd2). Met daarnaast elk jaar 50 euro voor herhalingslessen en EHBO vereniging.
Dit is niet motiverend voor actieve jongeren die met enthousiasme anderen belangeloos willen helpen.

Antwort von Menzis
Al ruim een maand (minimaal) is het niet mogelijk om declaraties van zorgverleners in te zien. Slechte zaak. Ook via de klantenservice kom ik niet verder. Ik het verleden werkte de app redelijk.
1 mei '25
Ik heb gelezen wat de reactie van Menzis was, app opnieuw geïnstalleerd, is dezelfde versie, klantenservice komt met onzinnige suggesties en stelde dat via de Mobil niet alles te zien is. Flauwekul, recent kon dit nog wel.
Helaas is nul sterren niet mogelijk.
1 mei 2e reactie op Menzis
Los het op, zadel mij niet op met nieuw contact met jullie zg klantenservice, ik pas ervoor om opnieuw flauwekul te moeten lezen. Laat mij in de app, op mijn mobiel zien wat er door zorgverleners gedeclareerd is. Zonder aan mij te vragen "waarom heeft u dit nodig"

VERSCHRIKKELIJK HERSENLOOS
IN DECEMBER gewoon betaald Doe ik ieder jaar om problemen te voorkomen HEBBEN DIE KKLijers HET IN JANUARIE TERUG GEBOEKT NU MAART KAN IK TWEE MAAL BETALEN DWAZEN DENKEN DAT IK ZO EVEN ACHTHONDERD EURO VAN MIJN AOW KAN MISSEN HOE HELP JE MENSEN NAAR DE >>>>>>>>>

Antwort von Menzis
Ben je dan aanvullend verzekerd, betaal je jezelf zoo blauw elke maand voor letterlijk niets???? Medicatie van het ziekenhuis gekregen zelf betaald, medisch bevallen eigen bijdrage moeten betalen, kraamzorg een deel weer zelf betaald en nu wordt mijn declaratie afgewezen voor anticonceptie (spiraal)???? Voor wat betaal ik dan. Raad letterlijk niemand maar dan ook niemand dit aan, ben je een dief voor je eigen portemonnee.

Antwort von Menzis
Wat heb ik er spijt van dat ik bij deze organisatie ben gebleven.
Een organisatie met ex PvdA minister Wouter Bos aan het bewind. De sociale man die er was voor de arbeider.
Hypocrieter kan je niet zijn.
Menzis’ heeft nu voor de tweede keer een declaratie afgewezen omdat zij eerste de opticien niet kenden en later nog eens een keer het bedrijf niet kende die mij gevaccineerd heeft.
Hiervoor ben dan aanvullend verzekerd.
De honderd euro wordt je misgunt.
Vorig jaar ook nog eens minimaal uitgekeerd na een ongeval in het buitenland.
Helemaal klaar met deze walgelijke organisatie.
Smeriger kan haast niet.
Bah, bah en nog eens bah.
Verzekeringsnummer is 2556647400

Antwort von Menzis
I don't know how that works in Netherlands but in my opinion it's a sort of a scam. Last year I was getting bill on 29-30 of the month but this year they charged me on Jan 10. I wanted to cancel my insurance with Menzis but they don't have an email in year 2025??? I tried to call their number to get someone to speak with but after 4 unsuccessful times and waiting for over than 10 minutes each time I just gave up for now. Just to clarify I do not speak Dutch. As soon as I find someone to help me I will be more than happy to run away from them.

Antwort von Menzis
Voor info gebeld met het zorgkantoor voor pgb wlz, 15 minuten in de wacht, onduidelijk hoelang het gaat duren, gaat telkens over maar niemand neemt op. Mijn vrouw wil alleen wijziging in het uurtarief hebben. Aanvraag afgekeurd omdat zorgbeschrijving niet was ingevuld... Dit is verdomme al jaren bij jullie bekend en onveranderd. Bureaucratie ten top.

Antwort von Menzis
Dit jaar ben ik overgestapt naar Menzis uit belang van contracten met specifieke GGZ zorgaanbieders. Echter was het contract tijdens de overstap nog niet rond volgens de zorgvinder van Menzis, ondanks dat de zorgaanbieder aangaf dat dit wel zo was. Na meerdere keren contact hierover in de afgelopen dagen, geeft Menzis gister pas aan het contract van die zorgaanbieder nooit te hebben ontvangen en dus geen volledige vergoeding te bieden (ook niet met terugwerkende kracht). Los van het feit dat Menzis veel eerder aan de bel had moeten trekken bij de zorgaanbieder, zoals na mijn eerste contactmoment op 2 januari, kan het toch eigenlijk niet dat ik hier nu de dupe van ben? Mijn behandelsessie bij de zorgaanbieder heb ik deze week moeten uitstellen omdat ik anders geen volledige vergoeding krijg, terwijl ik de zorg wel nodig heb.

Antwort von Menzis
We zijn 4weken verder met Menzis , wat een stelletje schapen.
Egypte heeft andere wetten en werkwijze dan in Nederland, dus verwacht niet dat een Egyptische arts van dag tot dag gaat specificeren wat er gedaan is.
Alles staat op de rekening , maar nee wellicht is het bedrag te hoog. €2528,00moest ik betalen omdat ik ziek geworden was en aan het infuus moest met koorts en luchtweginfectie, Maar Menzis wil niet betalen en proberen overal onderuit te komen. Luisteren hoor maar.
Klacht ingediend zoals mijn rechtsbijstand me heeft aangeraden, gaat vandaag de klachten afdeling bellen dat ik een gespecificeerde rekening moet hebben, helaas dat doen ze niet in Egypte, alles staat op de rekening , ik moest zelfs kopieën maken van mijn rekening dat ik wel betaald had, wat denken jullie dat ik een fraudeur ben ? Als ik dat aanhaal zeggen ze doodleuk , maar dat zeggen we niet.
Het komt wel op nee.
Ben ik de eerste die uit Egypte een rekening indient, dat wist ie niet . 😂😂
Lees de reactie van Menzis, om te janken 😪
Zie de negatieve recensie op trustpilot , ga daar maar eens wat aan doen Menzis.
Ik zeg ik ga ophangen en mijn rechtsbijstand neemt het over, en heel blij dat ik op de laatste dag van het jaar 2024 ben over gestapt naar CZ.

Antwort von Menzis
Elk jaar wordt de Premie in januari 2x afgeschreven omdat blijkbaar alleen menzis niet lukt om in december af te schrijven, elke andere afschrijving van alle andere vaste lasten verloopt altijd en elk jaar zonder enige probemen.
Daar bovenop is de premie weer verhoogd met €12, de zoveelste verhoging terwijl de vergoedingen minder en minder worden wat meer zorgmijding gaat gaat veroorzaken. In feite is dit een vorm van gelegaliseerde misdaad...

Antwort von Menzis
Tot 2024 had mijn partner gelukkig weinig ervaring met Menzis. Maar na ongeval: verkeerde informatie geven; zoekt Menzis m.i. reden om niet te betalen; begripvol aan de telefoon maar niet in daden; van kastje naar de muur verwezen.
Advies om iets digitaal aan te vragen, maar doe je dat dan kan dat helemaal niet. Ga je daar vervolgens weer over bellen dan wordt gezegd: maar daar heeft u helemaal geen recht op. Waarom dan dat advies???
Betalen mag, maar uitbetalen liever niet.
Ik wilde naar een ander, maar werd eigenlijk aan het lijntje gehouden. Helaas nu te laat om weg te gaan. Maar eind dit jaar ben ik weg bij Menzis!!!!

Antwort von Menzis
Waardeloos website werkt helft van de tijd niet lijkt mij dat je dit juist op orde wilt hebben er is geld genoeg maar investeren in fatsoenlijke systemen zit er niet in bij menzis
Blijkbaar is je eigen beschikking einde bewind niet Goed genoeg??
Ze eisen nu dat bewind het regelt die ik dus niet meer heb.

Antwort von Menzis
Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.
Hier finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.