Zleciłem przeniesienie 2 numerów w dniu 29.05 na dzień 31.05. W nocy operator zgodnie z umową wyłączył moje karty. Nowe karty fonia nie działają. Brak usługi. Brak kontaktu z kimkolwiek. Polecam się... Mehr ansehen
Das sagen Bewerter
Ja na próbę zamówiłem jeden numer ,chce po prostu przetestować w sieci Orange u mnie plus działa słabo a Orange trochę lepiej zobaczymy jak będzie będę testował przez miesiąc głównie chodzi o net , Oc... Mehr ansehen
Korzystając z tego dostawcy w polsce wszystko jest w jak najlepszym porządku. Problem pojawia się w trakcie wyjazdu poza granicę UE. Obsługa klienta poinformowała mnie że nie ma możliwości korzystania... Mehr ansehen
Witam, przeniosłem jeden z moich numerów do fonia sieć orange i jestem naprawdę zaskoczony wszystko działa jak należy 5G szybkość internetu 318 mb/s, połączenia wifi calling wszystko działa, aplikacja... Mehr ansehen
Unternehmensdetails
Vom Unternehmen geschrieben
Fonia.app – subskrypcyjny operator komórkowy z ofertą dającą możliwość wyboru najtańszej opcji, jak również takiej, która zadowoli użytkowników potrzebujących dużego pakietu Internetu: 31 GB, 100 GB lub 500 GB. Wszystkie gwarantują nielimitowane rozmowy, SMS/MMS i roaming w UE oraz pełną swobodę zmiany pakietu lub zakończenia usługi w każdej chwili. Dzięki dedykowanej aplikacji subskrybent zyskuje jeszcze więcej – zniżki do sklepów online, cashback, zwrot 20% wartości płatności za subskrypcję i darmowe miesiące za polecenia. Maksimum oszczędności w jednej subskrypcji! 🚀📱
Kontaktinformationen
Keine Aufzeichnungen über Bewertungseinladungen
Hat 21 % seiner negativen Bewertungen beantwortet
Antwortet meist innerhalb von 2 Wochen
So nutzt dieses Unternehmen Trustpilot
Das haben sich andere Leute angesehen
Oszustwo
Oszustwo dla klientów wybierających Fonię na Orange. Jeśli nie masz terminu odnawiania subskrypcji od 1 dnia miesiąca to masz przerąbane bo np. kiedy masz termin odnowienia subskrypcji 20 dnia miesiąca i wyczerpiesz cały pakiet GB to musisz czekać do 1 dnia miesiąca bo tak podobno narzuca to Orange. Czyli albo nie masz internetu albo jesteś zmuszony zapłacić za dodatkowy pakiet GB. To naciąganie na dodatkowe koszty. Nadaje się do zgłoszenia do UOKiK.

Antwort von Fonia
Zapłaciłem za 2 karty SIM a otrzymałem…
Zapłaciłem za 2 karty SIM a otrzymałem tylko 1. Po kontakcie z biurem obsługi pan obiecał że w ciągu tygodnia doślą drugą kartę mija już miesiąc od jego kłamstwa. W tej firmie obsługa klienta to żart, omijać szerokim łukiem.

Antwort von Fonia
Bardzo dobra jakość usług i kontakt z…
Bardzo dobra jakość usług i kontakt z pracownikami.

Antwort von Fonia
Przeniesienie numeru do innego…
Przeniesienie numeru do innego operatora , fonia skłamała że zadzwoniłem i zrezygnowałem z przeniesienia , brak możliwości porozmawiania z konsultantem i wyjaśnienia sprawy , porażka omijajcie szerokim łukiem tą firmę .

Antwort von Fonia
TRAGEDIA I JESZCZE RAZ TRAGEDIA…
TRAGEDIA I JESZCZE RAZ TRAGEDIA !!!Najpierw problem z przeniesieniem numeru, błąd po stronie pracownika FONIA, który zapomniał wysłać ...Poza tym nikt nie informuje, ani nie jest widoczna nigdzie informacja, że telefon nie będzie działał poza UE !!!! Co więcej, gdy wysłałem zapytanie do biura obsługi odpowiedzi nie uzyskałem więc skoro pracownicy nie wiedzą gdzie znaleźć taka informacje to jak użytkownik ma ją odszukać. Poza tym nie dodzwonisz się na żadne numery zagraniczne będąc nawet w Polsce. NIE POLECAM !!! REGULAMIN KORZYSTANIA Z OFERTY NIE JEST PRZEJRZYSTY!!!!

Antwort von Fonia
Dramat, ta sieć to jedna wielka prowizorka
Ta sieć to jedna wielka prowizorka. Obsługa klienta nie istnieje. Przeniosłem numer, w roamingu nie działają połączenia głosowe, problem może rozwiązać jedynie operator, ale po 16 i w weekend nie ma obsługi klienta. Zostajesz sam ze swoim problemem. W dni robocze trzeba napisać kilka maili, by ktoś się problemem zajął. Najlepsze rozwiązanie to uciekać tak szybko jak to możliwe.
Zostałem klientem bo cena jest super…
Zostałem klientem bo cena jest super konurencyjna, ale jednak niesmak pozostał.
Zamówiłem karte sim i zapłaciłem 8,5zł + 8,5zł. Zamówienie nie mogło być skończone ponieważ wyszedł błąd weryfikacji moich danych osobowych. To jest bank zweryfikował ale zamówenie pakazywało że się nie udało. Zamówenie anulowałem i Fonia zwróciła tylko 8,5zł... To był ich błąd nie mój.
Jeśli będzie więcej problemów jak ten, to nie przedłuże umowy, na razie mam na rok zapłacone z góry.
Karta esim od nich działa świetnie
Karta esim od nich działa świetnie. Prosta aktywacja. Fajne ceny. Używam też ich fizycznej karty fonia.app i również na 100% polecam.
Najgorszy operator na rynku
Najgorszy operator na rynku. Mmsy nie działają. Niektóre aplikacje nie działają na 5G. Obsługa klienta na najniższym poziomie. Nie odpisywanie na e-maile. Przez telefon też nie da się nic z tym dziadostwem załatwić. Po niecałych 2tyg przeniosłem numer do innej sieci. Miałem wielką nadzieję że fonia jest fajnym rozwiązaniem ale jest to jedno wielkie G. Pozdrawiam p Jakuba z fonii, jeszcze takiego ściemniacza w obsłudze klienta nie widziałem.
Zdecydowanie największe zaskoczenie wśród operatorów!!
Jestem klientem od połowy 2024 roku i jestem bardzo zadowolony! Zawsze otrzymywałem szybką pomoc (choć rzadko miałem okazję, bo przez ten czas miałem może z 2 awarie), konsultanci przemili - szczególnie Pani Agata, która przekazywała informacje w szczegółowy sposób i przepraszała imiennie za każdy problem, chociaż nie musiała. Co do negatywnych opinii poniżej. Wejdźcie na profile tych ludzi. Ani razu nie zostawili choćby jednej pozytywnej opinii o innych firmach! Zwykli frustraci, nie ma co się przejmować.
Oferta super i wszystko śmiga!
Ostrzeżenie dla osób zamawiających…
Ostrzeżenie dla osób zamawiających kartę SIM – fatalna obsługa klienta i brak odpowiedzialności!
Chciałbym ostrzec wszystkich potencjalnych klientów przed firmą, u której zamówiłem kartę SIM z abonamentem opłaconym z góry na 12 miesięcy. Zamówienie zostało opłacone 29 czerwca 2025, a przesyłka nadana 30 czerwca.
Zgodnie z systemem śledzenia przesyłek, karta SIM rzekomo została doręczona 2 lipca 2025 r. o godz. 11:42, ale nigdy fizycznie nie trafiła do mnie. Przesyłka po prostu zaginęła.
Zgłosiłem problem do obsługi klienta, która… odesłała mnie do samodzielnego składania reklamacji na Poczcie Polskiej. Tak, firma, która odpowiada za realizację usługi i pobrała ode mnie pieniądze, nie poczuwa się do obowiązku złożenia reklamacji ani zapewnienia alternatywnego rozwiązania.
Co gorsza:
reklamacja na poczcie może być złożona dopiero po 14 dniach od nadania przesyłki,
a Poczta ma 30 dni na jej rozpatrzenie,
co oznacza, że realne rozpatrzenie problemu może nastąpić dopiero ok. 13 sierpnia 2025 r. – półtora miesiąca po zakupie!
W międzyczasie karta nie dotarła, brak internetu, brak zwrotu środków, brak alternatywy. A firma umywa ręce i uznaje sprawę za „załatwioną”, bo... "przesyłka została doręczona" według ich systemu.
🟥 Brak odpowiedzialności. Brak empatii. Brak profesjonalizmu.
Zdecydowanie odradzam zakupy u tego operatora. W razie problemów zostajecie Państwo zostawieni sami sobie – bez wsparcia, bez rozwiązania, za to z opłaconym abonamentem i brakiem dostępu do usługi.
Jeśli ktoś miał podobną sytuację – proszę, dajcie znać. Warto nagłaśniać takie przypadki.
Nie odpowiadają na e-maile
Nie odpowiadają na e-maile ! Z asystentką AI nie da się porozumieć ! Zapłaciłem za rok 150 złotych i niby jest subskrypcja ale na jaki numer ? I czy przyślą SIM ?
Przy przenoszeniu niestety wystąpiły…
Przy przenoszeniu niestety wystąpiły problemy z dostarczeniem paczki przez pocztę polską, na szczęście kontakt telefoniczny i indywidualne podejście do klienta spowodowało iż duplikaty zostały do mnie wysłane INPOSTEM. Ceny konkurencyjne, obsługa miła i rozwiązuje wszystkie problemy, myślę że na długo mnie do siebie przekonali...
Żenada
Fonia to kompletna żenada dostałem aktywację nie wiedząc jaki mam numer telefonu. Na dodatek numer był nieaktywny musiałem napisać do obsługi by mi go aktywowali. Na dodatek nie można żadnymi kodami sprawdzić ile zostało internetu dlatego rezygnuje gdyż jestem zawiedziony.
Omijać szerokim łukiem
Omijać szerokim łukiem. Przeniosłem numer 13 maja - 10 czerwca miał być aktywny. 9 czerwca dostałem SMS z informacją, że numer będzie jutro aktywny. Stary wygasł 9 czerwca. Dziś 11 czerwca - jestem bez dostępu do telefonu - brak na nim zasięgu - bez dostępu do Banku, bez dostępu do kontrahentów. Na maile nie odpowiadają - sprawa zgłoszona do UOKiK, UKE i do radcy prawnego.
Świetny operator
Serdecznie polecam, sporo internetu, dobry zasięg, zero problemów kiedykolwiek. A to wszystko w dobrej cenie!

Oj ciężka firma
Oj ciężka firma, wszystko jest dobrze do puki działa. Pomijam problem z zasięgiem bo to przecież sieć PLUS, najgorsze jest jak nie ma internetu w szczególności roamingu. Dwa razy w byłem za granicą i ... brak internetu. Za pierwszym razem usłyszałem że miałem wyłączoną usługę i już mi włączają a za drugim razem już nie odbierali telefonów czy nie odpisywali na zgłoszenia mailowe. STANOWCZO ODRADZAM !!!

Tanio, szybko, działa!
Tanio, szybko przyszło i działa tak jak trzeba!

So funktioniert Trustpilot
Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.
Erfahren Sie mehr darüber, wie Bewertungen auf Trustpilot gehandhabt werden.
Hier finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.