Briters Bewertungen

1.767
TrustScore 4 von 5

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Ik ben verschoten van enkele negatieve reacties hier. Ik kan alleen maar positief zijn over dit bedrijf. Ik heb ook een slechte batch aangekregen. Er bleven resten zeep op mijn was achter. Ik heb dit... Mehr ansehen

Unternehmen hat geantwortet

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Ik gebruik Briters met veel plezier én een goed gevoel. Het is ideaal om meerdere pakken in één keer te bestellen: het bespaart tijd, planning en neemt verrassend weinig ruimte in de kast in.... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Slechte klantenservice. Ik heb de fresh linen was strips gekocht en geprobeerd. Ze bevallen mij niet, dus netjes retour gestuurd. Pakket is sinds 9 januari binnen bij Briters en er wordt niet ger... Mehr ansehen

Unternehmen hat geantwortet

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Snelle levering, en vooral een prima product. Schone was, ruikt lekker fris, en dat alles, met slechts 1 velletje, alhoewel ik, voor erg smerige was, met veel hardnekkige vlekken, wel 2 velletjes... Mehr ansehen

Über Briters

Vom Unternehmen geschrieben

Wasstrips, wat zijn het eigenlijk en hoe werken ze precies? Wij leggen je uit wat Briters wasstrips zijn.

Maak samen met ons de switch naar de nieuwe manier van wassen. Door deze speciaal ontwikkelde techniek hoeven we geen poeder of vloeibaar wasmiddel meer te gebruiken en hebben we veel minder nodig dan voorheen. Dit komt doordat de wasmiddelstrips van Briters ultra geconcentreerde zijn.

Dit zorgt niet alleen voor veel minder vervoer, en daardoor ook veel minder CO2 uitstoot, maar ook voor veel minder plastic in ons afvalwatersysteem. In veel wasmiddelen die vandaag de dag nog steeds verkocht mogen worden zitten namelijk microplastics verwerkt. Deze piepkleine deeltjes worden niet tegengehouden door het zuiveringssysteem en komen uiteindelijk gewoon terecht in moeder natuur.

Bij Briters willen we dé nieuwe standaard worden als het gaat om wasmiddelstrips. Door flink te investeren in de ontwikkeling en productie van ons product kunnen we uiteindelijk de kosten lager maken voor iedereen en dit direct doorbereken naar de consument. Ons doel is dan ook om zoveel mogelijk mensen over te kunnen laten stappen naar Briters. Alleen samen kunnen we dit voor elkaar krijgen, help jij ook mee de overstap te maken?

Als enige op de markt verkopen wij onze wasmiddelstrips per 100 stuks waardoor we veel minder bezorgmomenten hebben en meer in één keer af kunnen leveren, het past eenvoudig door de brievenbus waardoor je niet perse thuis hoeft te zijn voor de levering.

Help ook mee aan een duurzame toekomst en stap over op de nieuwe manier van wassen met de wasmiddelstrips van Briters.

Naast de Briters wasstrips kan je bij Briters ook terecht voor andere plasticvrije producten. Als eerste heb je daar het handige bewaarblik van Briters. Hierin kan je tot wel 200 wasstrips opslaan. Hierdoor zullen ze langer houdbaar zijn en mooier opgeborgen. Het is niet alleen handig maar ziet er ook nog eens erg leuk uit.

Wil je ook je tandenpoetsen zonder hierbij plastic afval te hebben? Dan kan je vanaf nu ook gebruik maken van onze volledig plasticvrije tooth tabs van Briters. Deze speciaal ontwikkelde tablets doe je in je mond, bijt erop en poets je vervolgens je tanden met een natte tandenborstel. De rest blijf zoals het was, simpel en eenvoudig poetsen.

Een andere gewoonte die we vrijwel allemaal hebben is het wassen van onze haren. Ook voor deze plastic flessen shampoo hebben we een alternatief voor gevonden. Het zijn namelijk onze shampoobars, ook deze zijn gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten en worden in Nederland geproduceerd. In één verpakking zitten maar liefst 3 shampoobars, dit staat gelijk aan 9 flessen shampoo en het is praktisch even groot als 1 verpakking van 3 bars.

De komende tijd is Briters ook te zien op televisie bij RTL 4 bij Life is Beautiful. Bekijk alle afleveringen op zondag rond 12 uur en bekijk alle specials op onze eigen blogpost.

4,2

Gut

TrustScore 4 von 5

1767 Bewertungen

(1.767)

237 Bewertungen in den letzten 12 Monaten

Bewertung abgeben

Fijne wasstrips

Ik gebruik nu een paar maanden deze wasstrips en ik ben daar tevreden over. Superhandig, vind ik ze. En natuurlijk beter voor het milieu. De reden van mijn 4 sterren is gelegen in het feit dat ik de was niet echt fris vind ruiken. Ik ruik eigenlijk niks, en dat vind ik wel een beetje jammer. Ik begrijp ook wel dat wat de één lekker vind, de ander niet..Maar iets meer frissigheid zou ik prettig vinden. En de suggestie dat ik dan ook wasparfum erbij kan gebruiken: daar hou ik dan weer niet van

28. Januar 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

een van de flessen wasmiddel lekte

een van de flessen wasmiddel lekte, resultaat: vieze doos en plakkerige inhoud. ik ging vandaag het wasmiddel voor het eerst gebruiken. Hoe ? de kleine lettertjes op de fles kan ik niet lezen. ik ga nu op de site zoeken

Ik ben inmiddels meer dan noodzakelijk gecompenseerd op prettige en correcte wijze.

27. Januar 2026

Antwort von Briters

Hoi Leny, wat vervelend om te horen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, helaas komt het wel eens voor dat er niet netjes mee om wordt gegaan. We hebben zojuist extra informatie gevraagd zodat we weten welke bestelling het gaat. Dan kunnen we deze uiteraard gewoon vergoeden. De print is inderdaad wat klein en zullen een stuk groter zijn op de nieuwe versie. Excuses daarvoor. Groetjes Emma

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Valt tegen

Ik heb nu alle was strips geprobeerd.
Briters ruik lekker maar lost erg slecht op, dit is voor mij een reden het niet meer te kopen. Na lange levertijd wel goed de service!

26. Januar 2026

Antwort von Briters

Dat is fijn om te horen Yvon, vervelend dat het niet in 1 keer goed ging. We horen graag hoe we onze service van 2 naar 5 sterren kunnen krijgen ;)

Groetjes Emma

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Muy buen servicio con problemas en la empresa de reparto

Después de tener algún problema con la empresa de reparto, me ha llegado el pedido perfectamente.
La empresa me ha compensado de las molestias enviándome el doble de las tiras solicitadas además de una pequeña indemnización. Muy buen servicio de atención al cliente por wasap con Emma.

23. Januar 2026

Hola Maria,

Lamentamos que tu pedido aún no haya llegado y que la comunicación no haya sido como esperabas. No es la experiencia que queremos ofrecer.

Para poder ayudarte lo antes posible, puedes ponerte en contacto con nosotros directamente por WhatsApp, a través del botón que encontrarás en la parte inferior de nuestra web briters.es, o escribirnos a info@briters.es
indicando tu número de pedido.

Revisaremos el estado del envío de inmediato y buscaremos una solución adecuada.

Quedamos atentos a tu mensaje.

Eenvoudig

Eenvoudig, goed schoon, boven verwachtende werking, eigenlijk

Antwort von Briters

Dank je wel Michiel voor je review! Fijn om te horen dat de werking zelfs boven verwachting is. Mocht je nog iets tegenkomen waarvan je denkt “dit kan beter”, dan horen we dat natuurlijk graag. Dan kunnen we van je 4 sterren mogelijk 5 sterren maken :D

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Te chemische geur en helaas wel plastic.

Helaas moet ik deze review wijzigen na het lezen van het onderzoek van Keuringsdienst van waarde.
Er zit wel microplastic in de wasdoekjes. Dat vind ik een dikke teleurstelling. Ik had echt het gevoel dat dit een stap in de goede richting was. Juist om duurzame reden gebruikte ik al een tijdje wasdoekjes.
Ik hoop dat hier nu een passende oplossing voor wordt gevonden en dat er eerlijker over gecommuniceerd wordt. Ik gooi ze eerst weg want dan komt het niet in het grondwater, hoop ik. Tot dat het verbeterd is zoek ik een andere oplossing.

Antwort von Briters

Dank je wel Baukje voor je eerlijke review. Fijn om te horen dat je bewust kiest voor minder plastic en dat de was na het drogen nauwelijks geur heeft. Geurbeleving is heel persoonlijk; wat voor de één fris is, kan voor de ander te sterk aanvoelen. Daarom adviseren we inderdaad een lagere dosering en werken we continu aan zachtere geurvarianten. Je feedback nemen we daarin zeker mee.

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Snelle levering. Ik heb alleen 1 minpuntje. De wasstrips ruiken nauwelijks, dus ik 'moet' er nog een andere wasparfums erbij doen. Dan vind ik jammer

16. Januar 2026

Antwort von Briters

Dank je wel Alien voor je review en fijn dat de levering snel was. De lichte geur is een bewuste keuze: we willen dat de was schoon ruikt zonder dat geurstoffen blijven hangen in kleding of huid. We begrijpen dat sommigen juist een sterkere geur prettig vinden, en daarom combineren sommige klanten onze strips inderdaad met een wasparfum. Jammer dat dit voor jou een minpunt is, maar dank je wel voor het delen.

Dit bedrijf misleid!

Ik ben milieubewust gaan zoeken naar het juiste wasmiddel. Gebruikte altijd Klok waspoeder... maar toen ik de strips van Briters voorbij zag komen ben ik overgestapt. Briters verkoopt dit product als plasticvrij, maar dit is onjuist. Dit is ook bevestigd in een uitzending van Keuringsdienst van Waarde. Ik voel me misleid en vind het onacceptabel voor een bedrijf dat zich duurzaam noemt! Graag had ik die stomme strips teruggestuurd want mijn was wordt ook nog niet eens schoon, maar contact krijgen met dit bedrijf lukt niet. Ik was beter af met mijn vertrouwde waspoeder.

Beste Tatjana,

Dank je voor het delen van je ervaring. We begrijpen dat de uitzending van Keuringsdienst van Waarde vragen en twijfels kan oproepen, zeker als je bewust kiest voor duurzamere producten. Daarom willen we hier graag feitelijk op reageren.

Wij hebben zelf meegedaan aan deze aflevering en hebben onze fabriek laten zien juist om openheid te tonen en omdat wij niks te verbergen hebben. De discussie over PVA is echter zeer technisch en niet in 1 aflevering te behandelen. Helaas heeft KvW gekozen voor sensatie en dat is gelukt.

In de uitzending werd gesuggereerd dat wasstrips gelijk te stellen zijn aan “plastic” en daarmee schadelijk zouden zijn voor het milieu. Dat is een onjuiste en te grove vergelijking.

Onze wasstrips bevatten polyvinyl alcohol (PVA). Dat is inderdaad een synthetisch polymeer, maar het is fundamenteel anders dan conventioneel plastic zoals polyethyleen of polypropyleen. PVA: lost volledig op in water, vormt geen vaste deeltjes of microplastics en wordt in waterzuiveringsinstallaties biologisch afgebroken door micro-organismen en ook in het oppervlaktewater.

Dit is geen marketingclaim, maar vastgelegd in Europese regelgeving en bevestigd door onafhankelijke laboratoria. Volgens EU-verordening 2023/2055 valt PVA niet onder microplastics, juist vanwege dit afbraakgedrag. Hard plastic daarentegen breekt niet biologisch af, blijft tientallen tot honderden jaren aanwezig in het milieu en valt wél onder die regelgeving. Die twee met elkaar vergelijken is inhoudelijk simpelweg niet correct.

Wat soms ontbreekt in het publieke debat: “biologisch afbreekbaar” betekent niet altijd instant. PVA breekt af in een waterige omgeving met actieve micro-organismen, zoals die aanwezig zijn in rioolwaterzuivering en het oppervlaktewater, want daar stop het afbreken niet. Dat proces kost tijd, maar het eindigt niet als persistent afval in rivieren, zee of voedselketens en dát is precies het onderscheid met traditioneel plastic.

Dat neemt niet weg dat wasstrips anders werken dan klassiek waspoeder. Ze bevatten geen vulstoffen, geen optische witmakers en minder geurdragers. Daardoor kan de waservaring anders aanvoelen en zijn ze minder geschikt voor iedereen of voor elke situatie. Als Klok waspoeder voor jou beter werkt, is dat een legitieme keuze.

Wat betreft contact en retourneren: het spijt ons dat je die ervaring zo hebt gehad. Retourneren is bij ons altijd mogelijk, ook als een product niet bevalt. We lossen dat graag netjes op.

We vinden het belangrijk om hierover transparant te blijven, juist omdat duurzaamheid geen zwart-wit verhaal is. Kritiek mag, maar wel op basis van juiste vergelijkingen en feiten.

Onze volledige reactie is hier te lezen: https://briters.nl/blog/reactie-briters-op-keuringsdienst-van-waarde-over-wasstrips

Als je ons meer informatie over je bestelling kunt geven via Facebook, Instagram messenger of Whatsapp dan kunnen we dit meteen oppakken.

Groetjes Lisa

Makkelijk en handig

Prima wast schoon. Kleine verpakkingen kunnen zo bij papier of plastic. Ben zelf fan van het vloeibare wasmiddel. Geen zware dingen om te sjouwen met boodschappen doen. Word lekker thuis bezorgd.

Antwort von Briters

Dankjewel Rob voor je review! Fijn om te horen dat de strips makkelijk zijn in gebruik en goed schoon wassen. Leuk ook dat je fan bent van ons vloeibare wasconcentraat :) dat sluit qua gemak en lichte verpakking mooi aan bij dezelfde gedachte. En inderdaad: geen gesjouw, gewoon thuisbezorgd.

Briters wasstrips en wasparfum

Briters wasstrips zijn erg fijn in gebruik, wassen schoon en lossen goed op. Ik vind het jammer dat er maar een lichte geur aan zit, zodat ik wasparfum moet toevoegen om geur aan het wasgoed te krijgen. Hierdoor moet ik toch plastic flessen met wasparfum kopen

Antwort von Briters

Dank je wel Conny voor je review en het delen van je ervaring. Fijn om te horen dat de wasstrips prettig in gebruik zijn, goed schoon wassen en volledig oplossen. De lichte geur is een bewuste keuze, omdat we geurstoffen zo beperkt mogelijk willen houden op kleding en huid. We begrijpen tegelijkertijd heel goed dat je graag meer geur ervaart. Voor wie wasparfum toevoegt: onze wasparfums zitten in rPET-verpakkingen (gerecycled en recyclebaar), maar we snappen dat dit alsnog minder minimalistisch voelt. Je feedback nemen we zeker mee in hoe we ons assortiment verder ontwikkelen.

Bewertet mit 3 von 5 Sternen

Handig deze strips

Handig deze strips. Ik had eerst zo mijn twijfels, maar ben ze steeds meer gaan waarderen en heb inmiddels m’n tweede bestelling gedaan.
Ik gebruik bij een volle trommel wel 2 strips omdat ik het idee heb dat de was anders niet voldoende schoon wordt, de was komt daarna ook fris uit de trommel.
De bestelling wordt vlot verzonden.

Antwort von Briters

Dank je wel Ada voor je eerlijke review. Fijn om te lezen dat je na je twijfels de strips steeds meer bent gaan waarderen en zelfs al een tweede bestelling hebt geplaatst. Dat je bij een volle trommel twee strips gebruikt is heel normaal, trommelgrootte en vervuiling maken daarin veel verschil. Goed om te horen dat de was dan fris en schoon uit de trommel komt. Dank ook voor je feedback, dat helpt ons om duidelijker te blijven over gebruik en verwachtingen.

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Lichtelijk terreur gesteld.

Gebruik nu denk een half jaar de strips, Maar bij bijna elke wasbeurt blijven er resten van de wasstrips achter, plakkende aan mijn kleding of als een snotbolletje. Je zou denken nieuwe formule, zoals op de verpakking staat dat dit probleem verholpen is, maakt ook niet uit of kort of lang programma is of 40°of 60°is.Ook de vlekkenspray werkt niet op vetvlekken, waardoor ik nu een kledingstuk heb waar deze zichtbaar blijft. Is beetje balen.

Antwort von Briters

Dank je wel Vincent voor het delen van je ervaring. Dat klinkt oprecht frustrerend, zeker als je het product al langere tijd gebruikt. Resten van wasstrips die aan kleding blijven plakken is niet de bedoeling, ook niet bij onze huidige formule. Dit kan in sommige gevallen voorkomen bij zeer volle trommels, weinig water (eco-programma’s) of wanneer strips niet goed verdeeld worden in de trommel, maar dat neemt niet weg dat dit voor jou gewoon vervelend is geweest.

Wat betreft de vlekkenspray: die werkt goed op veel organische vlekken, maar is inderdaad minder effectief op oude of ingetrokken vetvlekken. Dat hadden we duidelijker mogen communiceren, begrijpelijk dat dit tegenvalt als je erop rekent.

We vinden het jammer dat dit jouw ervaring is geweest en lossen dit graag netjes met je op. Als je contact met ons opneemt, kijken we samen naar een passende oplossing.

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Mijn bestelling was heel snel binnen

Mijn bestelling was heel snel binnen, maar helaas totaal beschadigd in de post. Nadat ik deze klacht had gemeld werd adequaat actie ondernomen. Nu kon ik dus het nieuwe geconcentreerde wasmiddel gebruiken en mijn eerste ervaringen zijn zeer positief.

20. Januar 2026

Antwort von Briters

Dank je wel Wil voor je review. Jammer dat je bestelling beschadigd is aangekomen, maar fijn om te horen dat het snel en adequaat is opgelost. Goed om te lezen dat je eerste ervaringen met het geconcentreerde wasmiddel zo positief zijn, daar doen we het voor. :)

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr