Vreeken's Zaden Bewertungen 601

TrustScore 2.5 von 5

2,3

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Heb dit jaar witte salie en kanariekers besteld en ontvangen. Van de 100 witte saliezaden kwam er 1 zaailing uit en van de 20 kanariekers zaden GEEN ENKELE. Er staat geen vervaldatum op de pakjes. E... Mehr ansehen

Unternehmen hat geantwortet

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Prachtig bedrijf met een vriendelijke eigenaar die altijd vrolijk zijn kennis deelt. Geen vraag te gek. Ongekend uitgebreide collectie zaden, maar ook planten, boeken en andere tuinmaterialen. Heerlij... Mehr ansehen

1. Haus & Garten

Informationen, die aus verschiedenen externen Quellen stammen

Al vanaf 1926 is ons bedrijf gespecialiseerd in zaden. Tegenwoordig ook met een complete tuinwinkel met zoveel speciale hoekjes dat haast elke stap een verrassing is.

2,3

1 Stern

Hat 56 % seiner negativen Bewertungen beantwortet

Antwortet meist innerhalb von 1 Monat

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Een mooie winkel, maar advies is niet bestellen!

Een mooie winkel, maar online moet je niet bestellen kan ik helaas net als anderen hier schrijven bevestigen(had ik het maar eerder geweten). 17 maart een bestelling geplaatst met een levertijd van 2-3 weken in 90% van de gevallen. Zo'n ingewikkelde bestelling had ik niet, dus dacht dat ik hier wel op kon mikken. Op 2 april kwam de vraag of ze een zakje mochten vervangen, gelijk heb ik 'ja prima' geantwoord en dacht nu heb ik het vast snel in huis. Niets minder waar. Een week later per mail toch maar eens gevraagd of het nu al onderweg was. Ze gingen het zakje vervangen en kwam er dan zsm aan. De volgende dag gevraagd of de bestelling er al aan kwam en anders geannuleerd kon worden. Mijn schoonvader had wat aardappelen en uien over en die kon ik dan gaan poten. Ik hoor niets,. tot ik weer een week later(is dat zsm?) een bericht van Postnl krijg dat er een pakket aangeboden zal worden, maar ze hem nog niet ontvangen hadden. Ik dus gelijk weer gemaild (al die tijd 'annuleren bestelling' zoals op de website staat in het onderwerp gezet) niets, niets en natuurlijk komt vandaag mijn pakket. Zucht en jammer voor zo'n mooi bedrijf.

17. April 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Ik heb een bestelling geplaatst op 5…

Ik heb een bestelling geplaatst op 5 maart ,we zijn nu 14 april ,dus 6 weken geleden,al 2 mails gestuurd en geen antwoord en geen zaden aangekregen .Dit is echt de laatste keer dat ik bij jullie zaden bestel.Verleden jaar zaden besteld en geen enkel zaadje uitgekomen en dan na mail uitleg gekregen dat ik mijn zaden niet fatsoenlijk had bewaard.

14. April 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Jammer dat ik geen nul sterren kan…

Jammer dat ik geen nul sterren kan geven.
Wat een aanfluiting dit bedrijf.
Geen tel nr en op mails reageren ze niet.
Na meerdere pogingen in een week heb ik via de mail maar order geannuleerd.
Nu wordt het duidelijk waarom ze geen tel nr hebben.

3. April 2026

Slecht zaad

Er is over en ’t weer gemaild ,maar nooit werd een oplossing aangeboden.

2. April 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

bestelling is al weken onderweg.......

Het duurt nu al ruim 3 weken maar nog steeds geen zaden ontvangen,jammer want ze hebben een prachtige catalogus ook niet bereikbaar alleen via mail.Hoor van tuin liefhebbers dat je hier nooit moet bestellen ivm de levertijden helaas te laat gehoord

7. März 2026

Goedemorgen,

Onze levertijden lopen in het voorjaar snel op, daar waarschuwen we voor op onze website. De levertijden kunt op onze homepagina vinden.
We hebben inderdaad alleen contact via de e-mail, daar heeft u een dag later antwoord gekregen op uw vraag. De zaden zijn ondertussen al verzonden.
Jammer van de 1 sterren review, maar in ieder geval veel plezier met uw bestelling.

Dé referentie in onlinezadenhandel

Na een geslaagde najaarsbollenbestelling oktober vorig jaar heb ik het aangedurfd in het met aandacht samengestelde zadengamma van Vreeken te duiken voor enkele zomerbloeiers. En wederom met succes:
* Sitecatalogus vlot doorheen te browsen, je vindt wat je zoekt.
* De favorietenlijst in je account is een fijne manier om updates te krijgen ivm nieuwe stock van je favoriete cultivars.
* Mogelijkheid om bestaande order nog aan te passen voor verzending
* Keurig binnen afgesproken time frame (1,5 week richting België) geleverd aan faire brievenbuspostkosten.
* Zakjes met zaad veelal in goed gevuld eigen fabrieksjasje en dat aan erg concurrentiële prijs.
VS
de typische, prijzige merkzakjes met slechts een paar zaadjes in op de koop toe.
* Gratis verrassingszakje bij optie IBAN-betaling

27. Februar 2026

Beste M.P,

Dank voor uw uitgebreide positieve review. We zijn blij dat u uw bestelling in goede orde heeft ontvangen en wensen u er veel plezier mee.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Bedrijf is telefonisch niet bereikbaar, lange levertijd.

Bedrijf is telefonisch niet bereikbaar, hebben een levertijd van 2.5 week voor zakje zaad. Reageren niet of laat op e-mails. Hebben verschillende mailadressen alsof het om een multinational gaat met verschillende afdelingen. Mijn bestelling, die ik na een week had geannuleerd, gaat retour. Gelukkig veilig betaald met creditcard.

26. Februar 2026

Goedemorgen Jan,

Het klopt inderdaad dat we nu langere levertijden hebben. In januari/februari lopen de levertijden snel op i.v.m. de grote drukte. We raden aan om uw zaadjes van tevoren in te slaan of evt. gezellig langs te komen in onze winkel!

Retour sturen is natuurlijk ook een optie, dat is geen probleem.

Een fijne dag toegewenst,

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Iedere keer laat ik me terug vangen…

Iedere keer laat ik me terug vangen omdat mijn geheugen niet meewerkt maar van de zaden (en het zijn er veel) die ik hier bestel komt er meer dan 90% niet uit. Hopelijk heb ik mijn lesje nu wel geleerd!

27. Februar 2026

Beste Tasja,

90% is wel een hoog percentage. Als u een email stuurt naar info@vreeken.nl kunnen we samen kijken waar het aan kan liggen en dit evt. tot een goed einde brengen.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Ruime keus maar kwaliteit van de zaden…

Ruime keus maar kwaliteit van de zaden stelt teleur. Planten hadden andere eigenschappen dan beschreven: tomaten voor hanging baskets werden 1.5m opgaande planten. Pompoenen zeer slechte kiemkracht van <10%. Bovendien lange levertijden.

1. September 2025

Goedemiddag Toine,

Hartelijk dank voor uw bericht en uw feedback. Het spijt ons te horen dat de zaden niet aan uw verwachtingen hebben voldaan en dat u problemen heeft ervaren met de kiemkracht, plantgroei en levertijden. Dit is natuurlijk niet de ervaring die wij voor onze klanten willen.

Jammer dat u er niet eerst voor heeft gekozen om contact met ons op te nemen via e-mail, voordat u uw klacht op Trustpilot plaatste. Zo hadden we mogelijk sneller kunnen helpen en een passende oplossing kunnen bieden.

Graag willen wij alsnog samen kijken hoe we dit kunnen oplossen. Zou u ons hierover willen mailen op info@vreeken.nl
? Dan kunnen we bekijken welke oplossing het beste bij uw situatie past.

Met vriendelijke groeten,

paprikazaad

In september 2025 paprikazaad gekocht, deze wilde ik afgelopen week zaaien maar helaas zaten er geen zaden in het zakje. Een email gestuurd naar Vreeken zaden en zij hebben een leuke e-mail terug gestuurd en een nieuw zakje met zaad opgestuurd.
Ik ben super tevreden en e complimenten naar Vreeken Zaden 👍😀

15. Januar 2026

Beste Peterina,

Dank voor uw positieve review en wellicht tot een volgende keer!

Wat een waardeloze site

Wat een waardeloze site.
2/3 is niet meer leverbaar of op voorraad wat nooit meer aangevuld wordt.
En als je dan uiteindelijk iets bestel hoor niets meer om vervolgens weken te wachten op je bestelling.
Waarna je krijgt te horen dat de incasso niet gelukt is en je de factuur zonder rekeningnr moet overmaken.
Navraag om banknummer heb je ondertussen een aanmaning van 5 euro erop zitten.
Geef je een opmerking over de site, is hetzelfde antwoord: zijn we mee bezig.
Helaas, niet meer nodig. ik kijk voortaan ergens anders.

6. November 2025

Goedemorgen Pete,

Het was inderdaad niet gelukt om te incasseren, waarna wij een herinnering hebben gestuurd incl. alle gegevens voor betaling. Hierbij geven wij 2 weken om te betalen.
Na die 2 weken komt er pas één met extra kosten.

Aan de website wordt inderdaad hard gewerkt, we verwachten binnen een paar maanden online te zijn.
We vinden het vervelend dat uw ervaring één ster waardig was, maar hopelijk bent u toch tevreden met de ontvangen producten.

Met vriendelijke groet

Besteling nr:25710106

Besteling nr:25710106 is goed aangekomen goed verpakt en goede waren. Ben zeer tevreden en kom zeker noch terug op uw webshop.

28. November 2025

Beste Jan,

Bedankt voor uw positieve review!
Veel plezier met uw ontvangen bestelling.

Solid experience

I ordered 190 EUR worth of seeds 2 months ago and everything came within 3 weeks.

And it was a mix of different seeds for vegetables, perennials, annuals, caudex, trees, succulents and bulbs.

Everything came so far and the only thing that hasnt germinated yet is Dioscorea elephantipes, which is notoriously erratic.

And of course I'm waiting for spring to see fraxinus and ulmus after the cold period this winter.

Germination rate varied from 80% in spinach F1, 70% in F1 strawberries and 60% in Brachychiton rupestris.

100% of course for the narcissus bulbs that already all have a lot of flowers.

Very positive experience, I will order again.

31. Oktober 2025

Hello Kostas,

Thank you for your positive review!
Hopefully the Dioscorea will also germinate with time.

With kind regards,
Vreeken's Seeds

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Als vaste klant al heel veel besteld en…

Als vaste klant al heel veel besteld en het voordeel van de twijfel gegeven na het lezen van alle negatieve reviews.
Nu moet ik toch ook concluderen dat het met de klantvriendelijkheid ver te zoeken is alsmede de kwaliteit van een deel van de ingekochte zaden.
Heb nooit echt moeilijk gedaan als er zaden niet uitkwamen, dat kan altijd gebeuren.
Maar nadat ik had aangegeven dat een grote inkoop van de witte lupine echt niet kiemkrachtig was, werd dat ontkent, de zaden waren prima in orde, een kiemproef was gedaan en ik kreeg geen geld terug. Ik ben daarna alles bewust gaan bijhouden want dit voelde niet eerlijk.
Pampasgras dat na 3 jaar pas pluimen gaf ( en dat is logisch ) maar geen roze pluimen zoals de verpakking aangaf. Oranje bloemen terwijl het gele moesten zijn, zaden die niet kiemkrachtig waren, ik ben alles gaan bijhouden en heb alleen nog maar online besteld zodat ik precies kon terugzien wat, wanneer en hoeveel ik had gekocht. Keurig de klachten per mail gestuurd met bestelnr`s, productnr`s en data van de bestelling. Tot mijn verbazing werd ook gevraagd om "batchcodes", wat is dat?? Ik had de verpakkingen moeten bewaren of foto`s moeten maken van codes die rechtsboven de zakjes staan. Ik bewaar de zakjes niet, en zeker zakjes van 3 jaar geleden heb ik niet meer. Ook heb ik aangegeven dat ik de codes niet bij ga houden, dat is niet mijn taak als klant maar een tekortkoming in de administratie van Vreeken. Als reactie kreeg ik dat ze niets voor me kunnen betekenen als ik niet in een schriftje bijhoud wat ik heb gekocht met codes en evt foto`s. Conclusie: ik heb geen garantie zonder codes en krijg geen geld/ nieuwe zaden. Echt schandalig, voel me echt bestolen. Voor mij geen Vreeken meer.

Als reactie op het antwoord van Vreeken:
Deze reactie van jullie kant had ik uiteraard verwacht.
Altijd maar weer proberen om een review goed te praten ipv eens wat te doen met een review.
Ik heb in het verleden zoveel besteld en het voelt heel klantonvriendelijk dat jullie mij niet geloven als ik een mailtje met foto`s stuur van bloemen die niet de juiste kleur hebben gekregen en dan maar doorzeuren over een batchcode van een aankoop van 3 jaar geleden. Is mijn geloofwaardigheid zo laag zelfs als ik er foto`s bij doe? Ook had ik al antwoord gehad op 2 mails dat er zaden opnieuw verstuurd zouden worden ( door Ton ) en later krijg ik ineens een antwoord dat ik ze niet meer vergoed krijg zonder batchcode? De lupine waar jullie een kiemproef van hadden gedaan was niet dezelfde als de lupine waar ik het over had. Deze was namelijk later gekocht in de winkel zelf en ook die verpakking had ik niet meer. Vertrouwen in een klant is ver te zoeken...Ipv van, zoals jullie beweren, de hele dag kiemproeven te moeten doen (ik ben namelijk niet de enige ben met klachten over slecht kiemende zaden), zouden jullie beter iets kunnen doen aan het veranderen van jullie reputatie. Een klant tegemoet komen en niet steeds je gelijk willen halen door batchcodes te eisen, kiemproeven te willen doen en discussies aan te gaan per mail.
Doen die slechte reviews nou helemaal niets met jullie?? Gaat er echt geen lichtje branden??
In jullie ogen heeft iedere slechte review-schrijver ongelijk, dat zie je aan de reacties die jullie (de meeste met een trap na) geven. En dan te bedenken dat ik nog met gebak naar jullie winkel ben gekomen om jullie een hart onder de riem te steken na de drukke periode in coronatijd..

12. September 2025

Beste Petra,

We hebben u er meerdere keren op gewezen dat we echt de batchcodes nodig hebben. Dit i.v.m. kiemproeven die we uit moeten voeren om te kijken of een batch niet goed is of er misschien iets fout gaat bij het kiemen bij de klant. Verder liggen er vaak meerdere batches tegelijk in de winkel waardoor wij niet kunnen weten welke batch u exact heeft ontvangen. U weigert gewoonweg mee te werken en ons te voorzien van de codes.

Desondanks zijn we u al meerdere keren tegemoet gekomen en hebben we flink wat geldbedragen teruggegeven en ook zaden nogmaals opgestuurd.

Een paar maanden geleden gaven we aan dat het echt de laatste keer was en we de volgende keer batchcodes nodig hadden. Bij de volgende klacht weigerde u weer de batchcodes door te geven, ondanks duidelijke uitleg waarom we ze nodig hebben.

De ene keer dat u een batchcode door heeft gegeven (van de Lupine) hebben we een kiemtest uit kunnen voeren en daaruit bleek dat de zaden goed opkwamen, dus hebben we daar geen garantie voor aangeboden.

We begrijpen dat u niet mee wilt werken en dat is prima. We gaan niet meer in discussie over deze kwestie en wensen u een fijn en gelukkig groen leven toe.

Vreeken’s Zaden

Verrassend goed

Door de slechte reviews was ik huiverig om hier iets te bestellen, maar ik ben eigenlijk heel positief verrast. Je kan op factuur bestellen en hoeft dus pas te betalen als het product binnen is. De producten die ik had besteld (plantje en zaden) werden goed verpakt verstuurd en binnen een week geleverd. Ik zou hier zeker nog een keer bestellen.

5. Juli 2025

Beste Sander,
Bedankt voor uw positieve review!

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Vroeger waren we erg tevreden over…

Vroeger waren we erg tevreden over Vreeken's zaden, sinds dit jaar is er meer dan de helft van hun zaden niet uitgekomen en hetgene wat er wel uitkomt is niet het juiste zaad wat op de verpakking staat, dit was zo bij bv bloemkool, romeinse sla... Ondertussen hebben meerdere tuinierders van onze samentuin dezelfde ervaring. Zeer spijtig en teleurstellend

17. Juni 2025

Beste Françoise,
Als u een mailtje stuurt naar info@vreeken.nl kijken we graag met u verder hoe we tot een oplossing kunnen komen. Zaden die niet opkomen of niet juist zijn is natuurlijk niet de bedoeling.

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

kwaliteit van de planten is bedroevend…

kwaliteit van de planten is bedroevend slecht! ik heb hierover een mail gestuurd en het antwoord is dat Vreeken afhankelijk is van hun leveranciers en daardoor ook geen korting op hun producten kunnen geven. Overigens meer dan een maand om mijn planten gewacht! UPDATE; na een 2e mail heb ik de planten terug mogen sturen en het bedrag retour ontvangen. Dit vind ik wel een goede service!

27. Mai 2025

Goedemiddag
Fijn dat u uiteindelijk een passende oplossing heeft ontvangen en uw bestelling heeft kunnen retourneren. Dank voor het doorgeven van de update!

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Extreem teleurstellende ervaring(en) met meerdere bestellingen op korte termijn

Na meerdere bestellingen bij Vreeken's Zaden moet ik helaas concluderen dat de kwaliteit en service ver onder de maat zijn. Planten werden geleverd in slechte staat: niet volgroeid, met amper wortelontwikkeling, en bovendien heel erg geïnfecteerd met bladluis. Dit wijst op een gebrekkige opkweek en slechte controle vóór verzending.
Daarnaast liep een van mijn bestellingen incompleet afgeleverd binnen, zonder enige communicatie vanuit Vreeken’s. Pas na eigen navraag bleek dat er een nalevering zou volgen, maar tot mijn verbazing werden daar wéér verzendkosten voor gerekend. Dat is niet redelijk wanneer de fout bij de verkoper ligt.
Ook de communicatie over deze zaken laat te wensen over. Inhoudelijke vragen of klachten worden grotendeels genegeerd of afgewimpeld.
Als professioneel kweker die zelf biologisch teelt, weet ik dat biologische productie zorgvuldigheid en kwaliteit vraagt. Wat Vreeken’s levert, voldoet daar in mijn ervaring helaas niet aan. De combinatie van zwakke planten, onduidelijke kostenstructuur en gebrekkige service maakt dat ik hier geen bestellingen meer zal plaatsen.

23. Mai 2025

Beste Kim,
Als dit nog niet opgelost is kunt u een email sturen naar info@vreeken.nl en dan kijken we graag hoe we u verder kunnen helpen en tot een correcte uitkomst kunnen komen.

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Niet geleverd.Nou moest ik altijd al wel lang op mijn…

Nou moest ik altijd al wel lang op mijn bestelling wachten, maar deze keer maakte ze het wel heel bond. Van de door mij bestelde items ontving ik alleen een zakje zaad dat tijdens het vervoer ook nog open was gegaan. Reden ze hadden het erg druk en nee de rest stuurde ze niet na. Kom op Vreeke huur voldoende personeel in je weet dat het druk is in het voorjaar. En oh ja de verzendkosten van 8 euro wil ik graag terug.

16. Mai 2025
Bewertung ohne vorherige Einladung

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr