RenOptik AB Bewertungen 238

TrustScore 5 von 5

4,8

Das sagen Bewerter

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Bästa pris och service jag upplevt! RenOptik har halva priset på glasögon, jämfört med de många olika optiker jag använt mig av under alla mina år som glasögonbärare: Har alla välkända bågar, 4 olika... Mehr ansehen

Unternehmensdetails

1. Brillen-Großhändler

Vom Unternehmen geschrieben

RenOptik.se är en familjeägd optikbutik online som lanserades 2013. Hos RenOptik.se kan du behålla dina sköna bågar när det är dags för nya glas och spara tusenlappar, eller varför inte köpa kompletta nya glasögon till rätt pris.

Kontaktinformationen

1 Stern

Hat 100 % seiner negativen Bewertungen beantwortet

Antwortet meist innerhalb von 1 Woche

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Supernöjd med bemötande och kommunikation

Pga att jag beställde mina glasögon sent, bara ett par veckor innan jag skulle åka iväg på en långresa, hann jag inte få mina glasögon i tid (helt mitt eget fel och de kom fram en dag efter jag åkt). Därför kan jag inte uttala mig om glasögonen, men jag är supernöjd med support, bemötande och kommunikation!

8. April 2026
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Beställde byte av glas till progressiva…

Blivit väldigt bra bemött på min negativa recension, så nu har jag både ett par transparenta glas jag är nöjd med och förhoppningsvis ett par färgade glas jag också kommer vara nöjd med tillslut, proffsigt agerande på min feedback.

17. Februar 2026
RenOptik AB-Logo

Antwort von RenOptik AB

Vi uppskattar din feedback och förstår din frustration. Färg och mörkhetsgrad kan uppfattas olika beroende på ljus och vinklar, vilket även AI-svar kan variera i att bedöma. När vi ställde samma fråga fick vi svaret: "De två linserna ser mycket lika ut i ton och mörkhetsgrad, båda med GRAY2-märkning (18-43% ljusgenomsläpp)." Vi vill självklart att du ska vara nöjd och erbjuder att göra glasen mörkare utan extra kostnad. Vänligen kontakta vår kundtjänst. Vi ser fram emot att lösa problemet.

Byta glas

Hittade företaget på nätet då jag ville byta glas i ett par befintliga bågar. Bra information och enkelt att skicka in. Bra!

17. Februar 2026

Snabbt och enkelt!

Jag har kört Renoptik på två par vanliga slipade glasögon och ett par solglasögon. Är så nöjd! Snabbt, bra service över mail, relativt billigt. Jag har ffa använt det då jag hittat ett par snygga märkesbågar second hand som jag velat ha min styrka i.
(Hade jag köpt mina billigaste CO-glasögon från Synsam direkt är det billigare med glasen därifrån.) Så det beror på! Men Renoptik har levererat.

12. Januar 2026
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Impeccable client service and good quality work

Every time I need to change lenses in frames I prefer to use RenOptik.
Their client service is impeccable and so is their work.
I cannot find the quality of service and the good prices RenOptik offers at local eyewear/optician stores, so it is good there is this possibility to have lenses changed in older frames or just frames generally without having a subscription with a local optician store that usually charges more.

16. Dezember 2025

Kanon

Kanon! Lätt att komma i kontakt med och snabb leverans!

10. November 2025
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Snabbt och bra, nya progressiva glas i gamla bågar

Snabbt, smidigt, prisvärt. Bytte till progressiva glas i gamla fina bågar och hela processen var tydlig, smidig och snabb. Jag är mycket nöjd med glasögonen och servicen. Hade frågat hos en av de stora optiker-kedjorna och de avrådde starkt från att byta glas i befintliga bågar, men det gick ju alldeles utmärkt via renoptik.

7. Dezember 2025

Väldigt nöjd

Jag är väldigt nöjd med både glasen och servicen. Resultatet blev riktigt bra — snabb hantering, trevligt bemötande och ett genomgående professionellt arbete. Rekommenderas varmt

26. November 2025
Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Angående företaget

Angående företaget: Företaget försöker scamma en på sättet det går. För det första så var jag inriktad på att testa progressiva glas för första gången och förhörde mig då noggrant om villkoren för deras erbjudande att ersätta dom progressiva med enkelslipade vanliga samt läsglasögon om man inte blir nöjd. Jag blev efter dom granskat mitt glasögonrecept föreslagen att köpa "studentprogressiva" glas istället, för ett billigare pris. Jag blev inte upplyst om att deras påstådda erbjudande om att ersätta progressiva med 2 enkelslipade glas inte gäller för "studentprogressiva" glas innan jag specifik efterfrågade den informationen. Den informationen ligger heller inte ute på hemsidan, så det verkar högst medveten undanhållande av information. Då jag kritiserade detta fick jag erbjudande om att hela priset minus leveranskostnad för glasögonen skulle återbetalas till mig om jag inte trivdes i dom progressiva glasen. Jag använde mina egna, gamla bågar för glasbyte och när jag ångrade köpet så blev jag ombedd att skicka tillbaka glasögonen för återbetalning. Först när jag påpekat att bågarna faktiskt är mina och frågade om dom ville ha bara glasen tillbaka så fick jag svaret att ja, bara glasen (all information fanns i samma mailtråd, ska tilläggas). Jag får dock stå för kostnaden att skicka glasögonen för demontering eller endast glasen (fick välja det ena eller det andra alternativet) till dom.

Det kan alltså tillkomma dolda avgifter och erbjudandena kan vara vilseledande, därför rekommenderar jag inte företaget.

Angående glasen: Jag är inte nöjd med mina glas trots att jag gav dom en tid för tillvänjning. Läsdelen är alldeles för liten och ung. 50% av glaset består av mellanavståndet.

1. Dezember 2025
RenOptik AB-Logo

Antwort von RenOptik AB

Vi tar till oss av din kritik, men vill tydligt bemöta påståendet om att vi skulle försöka lura våra kunder. Vårt mål är alltid att hitta den bästa optiska lösningen, ibland även utanför våra ordinarie villkor.

Här är fakta kring ditt ärende:

1. Rätt glas för dina ögon: Baserat på ditt recept bedömde vi att fulla progressiva glas var för tidigt för dig. Därför rekommenderade vi så kallade ”Studentprogressiva” (enkelslipade glas med boost). Eftersom dessa tekniskt sett inte är multifokala glas, omfattas de inte av vår bytesgaranti ”1 par progressiva mot 2 par enkelslipade”.

2. Ett bättre erbjudande: Just därför erbjöd vi dig istället en lösning som är mer generös än våra standardvillkor: full återbetalning om du inte blev nöjd. Detta gjorde vi för att du skulle känna dig trygg att testa, helt utan risk för kostnaden av glasen.

3. Upplevelsen av zonen: Att du upplevde läszonen som för liten bekräftar tyvärr vår bedömning. Hade du valt ”äkta” progressiva glas hade seendet varit ännu mer begränsat, då de har betydligt smalare korridorer än de glas du fick prova.

Vi genomförde återbetalningen omedelbart efter att vi mottog glasen, helt enligt vår överenskommelse.

Med vänliga hälsningar, RenOptiks Team

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr