2,9

3 Sterne
2 Sterne
1 Stern

Rapportage niet juist ingevuld

Tijdens een inspectie is gecontstateerd dat het toilet beschadigd is en vervangen moet worden.
De inspecteur zegt zelf, ik durf hier niet meer op te gaan zitten.
Toch wordt in de rapportage aangegeven dat het toilet binnen 1-5 jaar pas vervangen hoeft te worden.
Ik heb hierover gemaild om tekst en uitleg te vragen. Daarop volgt een kort mailverkeer met Chris Vuijk die de rapportage niet wil aanpassen omdat ik geen tegen argument breng.
Het is notabene het woord van zijn eigen inspecteur die hij zelf tegen spreekt.
Over de inspecteur valt niks te zeggen, maar voor 480 euro mag je wel een rapport verwachten wat naar waarheid wordt ingevuld.
Zo zijn er nog een aantal vage omschrijvingen in de rapportage waar discussie over kan onstaan. Het is de bedoeling dat een bouwtechnishe keuring duidelijkheid geeft en niet nog meer vragen oplevert...
Voor mij geen homekeur meer!

28. Januar 2026
Bewertet mit 4 von 5 Sternen

snelle service deskundige, ervaren medewerker

Snelle afspraak mogelijk , vooraf duidelijk over kosten. Heb heel bewust voor Homekeur gekozen omdat de rapportages uitgebreid zijn en onderzoek in hele huis plaatsvind.
Met meneer van Dam liepen we samen het huis door. Hij bekeek en onderzocht de punten nauwkeurig, gaf uitleg en liet zien wat er niet in orde was. Waar de toegang niet goed mogelijk was (oa dak, kruipruinte ) werd camera gebruikt. Metingen werden verricht en 1 dag na de keuring was het bouwkundig rapport er al. Bewoordingen zijn op diverse punten erg voorzichtig. Terwijl op andere punten het doe het zelf prutswerk ervan langs krijgt. Rapport heeft aantal knippen/ plakken en zeer algemene standaard teksen. Ik ben tevreden over bezoek van de bouwkundige en correcte rapport.
jammer dat ze geen verder vervolg onderzoek doen naar de geconstateerde gebreken.

16. Oktober 2025

Bram Tierie

Namens: Lisa van der Lee & Bram Tierie, Haarlem (Archipelstraat 37)
Datum keuring: september 2025

Wij willen graag onze ervaring delen over de woningkeuring van ons huis aan de Archipelstraat 37 in Haarlem, uitgevoerd door Jeroen Vogt namens Homekeur.
Hoewel we begrijpen dat een bouwkundige keuring bedoeld is om kopers inzicht te geven in de staat van een woning, was de manier waarop deze keuring werd uitgevoerd en gecommuniceerd helaas zeer teleurstellend.

Tijdens de keuring viel ons direct op dat de toon van de inspecteur buitengewoon negatief en ontmoedigend was. Waar objectieve toelichting verwacht mag worden, werd vrijwel alles met een nadruk op mogelijke gebreken benoemd — ook punten die feitelijk niet klopten. Een concreet voorbeeld: in het rapport werd gesproken over mogelijk houtrot of opkomend vocht in de gang, terwijl daar een betonnen ondergrond ligt.

De kopers — een jong stel dat enthousiast was over onze woning — raakten hierdoor volledig het vertrouwen kwijt en hebben uiteindelijk van de koop afgezien. Zelfs hun aankoopmakelaar heeft hierover een officiële klacht ingediend bij Homekeur, omdat de toonzetting en inhoud van het rapport volgens hem niet in verhouding stonden tot de feitelijke staat van het huis.

Wij zijn zelf een jong gezin met twee kleine kinderen en door deze situatie hebben we maanden vertraging opgelopen in de verkoop, met dubbele woonlasten als gevolg.
De woning is inmiddels opnieuw verkocht aan andere kopers, waarbij een nieuwe keuring door een andere partij is uitgevoerd — ditmaal zonder enige noemenswaardige gebreken en met een duidelijk, objectief en professioneel rapport.

Wij willen benadrukken dat we het systeem van bouwkundige keuringen absoluut ondersteunen; het is belangrijk dat kopers weten wat ze kopen. Maar het is zorgelijk dat één te negatieve en deels onjuiste beoordeling zulke grote gevolgen kan hebben voor verkopers, kopers én makelaars.

Hopelijk neemt Homekeur deze feedback serieus en kijkt men intern naar de wijze van communicatie en verslaglegging, zodat toekomstige keuringen objectiever en zorgvuldiger verlopen.

5. September 2025

Lees dit goed!!

Lees dit goed!!

Onlangs is er een bouwkundige keuring door het bedrijf Homekeur op mijn woning gedaan. Er waren een paar punten waar hij gelijk in had en die aangepakt moesten worden... maar......hij had 8 punten gevonden die pertinent niet waar zijn.

Er is door hem namelijk een schimmel en een actieve houtworm geconstateerd! Ik heb direct een professioneel ongediertebestrijder ingeschakeld om te onderzoeken wat hier aan te doen is. Deze specialist kwam direct en heeft tot mijn stomme verbazing NIETS KUNNEN VINDEN WAT ER WAS GECONSTATEERD qua actieve houtworm en schimmel! Het is echt ongelofelijk maar waar!

Toen ik een klacht in wilde dienen en ik op de website van Homekeur zocht naar de beroepsvereniging kon ik deze nergens vinden. Zeer jammer want dan kunnen klanten dus geen klacht indienen! Wel slim van Homekeur!!
Ik heb daarom de moeite genomen om de branchevereniging van Homekeur te achterhalen en die is als volgt:

bvbk.nl

MAAR....het lijkt er verdacht veel op dat deze branchevereniging door Homekeur zelf is aangemaakt aangezien je via elke link waar je op klikt steeds op de homepage van Homekeur zelf uitkomt.....das raar want dat is dus absoluut niet onafhankelijk voor een branchevereniging!
Ook hier is nog iets zeer merkwaardig aan de hand want probeer maar eens op een van de volgende linken te drukken op deze website

Kwaliteit & verbetering
Opleiding en scholing
Klachten afhandeling
Software & Platform
Bewaking en audits

Deze linken werken ALLEMAAL NIET!!!

Ik weet wel wat mijn advies is voor nieuwe klanten die op zoek zijn naar een bedrijf voor hun bouwkundig rapport: ga liever op zoek naar een bedrijf met een erkend keurmerk en die ook is aangesloten bij een onafhankelijke branchevereniging zodat je zeker weet dat je kwaliteit krijgt in plaats van een flutinspectie met verzonnen problemen!

28. September 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

BESPAAR U ZELF EEN HOOP ELLENDE en lees…

BESPAAR U ZELF EEN HOOP ELLENDE en lees dit goed!!

Onlangs is er een bouwkundige keuring door Patrick van het bedrijf Homekeur op mijn woning gedaan in Noord-Holland. Dit was op aanvraag van een eventuele koper van mijn woning. Eerlijk is eerlijk: er waren een aantal punten waar Patrick gelijk in had en die ook aangepakt moesten worden in mijn woning die ik over het hoofd had gezien. Maar er zijn meerdere punten gevonden die gewoon pertinent niet waar zijn en uit een hele dikke duim gezogen zijn.

Er is door Patrick namelijk in mijn kruipruime een schimmel gevonden en een actieve houtworm in de fundering geconstateerd! Ik was hier enorm van geschrokken en de eventuele koper natuurlijk ook waardoor de gehele verkoop van de woning niet doorging. Logisch, want ik zou ook geen woning willen aanschaffen met schimmel en een actieve houtworm in de fundering!
Ik heb mijn woning per direct van Funda af laten halen en een professioneel ongedierte bestrijder ingeschakeld om te onderzoeken wat er was geconstateerd en wat hier per direct aan te doen is. De specialist kwam zeer snel en is onder de woning geweest en, tot mijn grote verbazing, heeft deze specialist NIETS GECONSTATEERD qua actieve houtworm en schimmel! Daarbij was de schimmel een oppervlakkige aanslag op het zand en een paar stenen wat volgens hem te verwaarlozen is. Zijn advies was "goed blijven ventileren" en dit staat ook in zijn officiële rapport! Maar de ventilatie was al prima volgens het bouwkundig rapport van Patrick! Het is echt ongelofelijk maar waar en had ik er niet zelf bij geweest dan had ik het denk ik niet geloofd! (ik heb een screenschot bijgevoegd van het officiële keuringsrapport van de ongedierte bestrijder)
Ik zag bij een andere review met 1 ster dat zij dit trucje al vaker hebben uitgevoerd om zo een huis te kunnen afkeuren.
Zo zijn er nog een aantal andere zaken die echt niet klopte maar waar ik nu geen specialist meer voor hoef in te schakelen aangezien ik zelf wel kan zien dat ook deze zaken absoluut niet waar zijn. Het lijkt mij triest als je zo je geld moet verdienen over de rug van, in dit geval, een alleenstaande vrouw die geen verstand van zaken heeft!!

Het enige positieve aan dit verhaal is dat ik weet door welk bedrijf ik ABSOLUUT NOOIT mijn toekomstige keuringen zou laten uitvoeren!

PS: er is op de website van Homekeur nergens te vinden bij welke beroepsvereniging zij zijn aangesloten. Handig, want dan kunnen klanten ook geen klacht indienen! Slim van Homekeur!!
Ik heb daarom de moeite maar genomen om de branchevereniging van Homekeur op te zoeken en die is als volgt:

bvbk.nl

Het lijkt er verdacht veel op dat deze branchevereniging door Homekeur zelf is aangemaakt aangezien je via elke link waar je op klikt steeds op de homepage van Homekeur zelf uitkomt.....das raar want dat klinkt als de slager die zijn eigen vlees keurt en is dus absoluut niet onafhankelijk!
Ook hier is weer iets zeer merkwaardig aan de hand want probeer maar eens op een van de volgende linken te drukken op deze website

Kwaliteit & verbetering
Opleiding en scholing
Klachten afhandeling
Software & Platform
Bewaking en audits

Deze linken werken allemaal niet!

Daarnaast zou ik graag zien dat zij duidelijk de beroepsvereniging op hun website zetten zodat toekomstige klanten weten waar zij NIET naartoe kunnen met hun eventuele klachten. Maar ik kan de onderzoekende lezer van dit bericht nu al vertellen wat er op hun website komt te staan....namelijk HELEMAAL NIKS! Trek na onderzoek dan ook uw eigen conclusie en zoek een bedrijf die wel aangesloten is bij een goede branche- of beroepsvereniging én dus wél werkt volgens de NTA 8060 en NEN2767 officiele keurmerken!!

28. Mai 2024
Bewertung ohne vorherige Einladung

Ist dies Ihr Unternehmen?

Kostenfreien Account erstellen

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr