Skuffet
De eneste to ting denne skole gjorde for mig var at ødelægge mit tillid til gymnasiet som institution og give mig et misbrugsproblem.
Flere af lærerne er ukompetente, bestyrelsen er det endnu mere. Jeg har set med mine egne øjne hvordan skolens undervigsningskvalitet har degraderet gennem årene. Der er nogle lærere, som ikke engang deltager aktivt i deres egen undervisning. Kommunikationen mellem eleverne og lærerne er ikke-eksisterende, især til vigtige ting såsom SO-forløb.
Skolen nægter at tage imod noget kritik. Bestyrelsen taler ned til eleverne og har en "vi-har-altid-ret" tilgang til tingene. Virkeligheden fungerer nemlig ikke som en pædagogi/børnepsykologi-bog, men det er bestyrelsen ikke klar over. Skolens regler (inkl. fraværssystemet) bliver lavet med en bureaukratisk tilgang som er afkoblet fra virkeligheden, og hvordan reglerne lander i praksis. Skolen skifter mellem at behandle eleverne som voksne og børn, afhængigt af hvad passer dem bedst.
Skolens digitale systemer er forældede og virker ikke halvdelen af gange. Skolens udstyr, fx. stole, ser ud til at være de billigste, som skolen kunne finde. Jeg har fået blå mærker fra at sidde på dem hele dagen.
Herningsholm kalder sig selv for en "højkvalitetsuddannelse" (som er langt fra virkeligheden) og bruger dette som en undskydning for at tage 100% af elevernes tid med lange skoledage, mange afleveringer osv. Bestyrelsen vil nemlig ikke have, at eleverne har et liv udenfor skolen, og de prøver at skubbe eleverne til at "outsource" fritidsaktiviteter og socialisering til skolen.
Dette er en joke, da hvem man arbejder med og hvordan man taler sammen med andre er kontrolleret på mikro-niveau. For eksempel, i Herningsholms skolehåndbog, står der at hvis man ikke liker en bestemt persons opslag på sociale medier, er det en form for mobning. Dette er en perfekt repræsantation af bestyrelsens forhold til eleverne.
Jeg ønsker virkelig jeg kunne være stolt af at være en elev på Herningsholm, men det er umuligt med skolens nuværende tilstand.

Antwort von H