Een lekkage had een gedeelte van ons dak geruïneerd. De inspecteurs van der Wijck hebben het hele dak grondig geïnspecteerd en een goed gespecificeerde offerte gemaakt van een (op ons verzoek) reno... Mehr ansehen
Hat keine negativen Bewertungen beantwortet
Absorbitant hoge rekening
Absorbitant hoge rekening, bij navraag bij ontvangen offerte werd er gezegd een hele ochtend bezit te zijn met de werkzaamheden. Echter stonden de mannen na 30minuten alweer buiten, enorm in de maling genomen door deze partij.
Vakbekwaam en meedenkend
Helaas door het broddelwerk van een andere dakdekker, een enorme lekkage vanuit het dak van onze uitbouw/ eetkamer. Van der Wijck heeft alles op alles gezet om het nog voor de kerst lekvrij te krijgen en zelfs toen er vanuit het dak naast ons alsnog water naar ons toe stroomde. Hebben ze ons bijgestaan en enorme service verleend. De medewerkers zijn vriendelijk, eerlijk en werken netjes en snel.
Wij raden ze zeker aan!
Vanderwijck net werk ondanks afstand.
Vanderwijck heeft een nette offerte opgeleverd (regio Venlo), is flexibel in de planning en er wordt netjes en doorgewerkt. Last minute wijzigingen (extra koepel voor dakdoorgang) zijn geen problemen. Helaas wel wat water binnen gehad door een stortbui tijdens de werkzaamheden, maar dat komt vast goed met wat schilderwerk. Tevreden over uitvoering werk en afwerking
Onlangs is bij ons nieuw bitumen op het…
Onlangs is bij ons nieuw bitumen op het dakterras geplaatst. De mensen van Van der Wijck hebben netjes en goed gewerkt en waren heel prettig om aan huis te hebben.
Wij gebruiken de open haard nooit meer…
Wij gebruiken de open haard nooit meer en wilden de schoorsteen op zolder weg hebben voor meer ruimte bij de verbouwing. Van der Wijck heeft de schoorsteen vakkundig verwijderd en het gat in het dak direct dichtgemaakt met nieuwe pannen. Ze zagen ook dat er verkeerd materiaal was gebruikt bij de buren waardoor er bij ons ook lekkage dreigde. Erg fijn dat ze dat even meldden zodat we erger konden voorkomen.
Nokvorsten goed. Schoorsteen renovatie niet.
Wij hebben in mei 2022 de nokvorsten laten renoveren, de loketten en de voegen aan de schoorsteen laten vervangen.
De nokvorst reparatie is prima uitgevoerd. De reparatie aan de loketten was niet goed. Ze waren te kort en scheef (niet met de helling van de dakpannen) gemaakt. Aan de onderzijde waren de loketten niet vast gemaakt en deze stonden bij de eerste windvlaag omhoog. Met als gevolg lekkage. Van der Wijck is terug gekomen om dit kosteloos te repareren.
Terwijl de dakwerkers bezig waren werd er geconstateerd dat de afdekplaat van de schoorsteen poreus was. Achteraf had ik voor de vervanging hiervan geen ja moeten zeggen. De kosten waren een extra €500,-; het leek mij efficient om dit in één keer mee te nemen. De renovatie hied in een extra beton laag bovenop de bestaande dekplaat te smeren.
Er groeit inmiddels mos op de dekplaat en de buitenzijde van de schoorsteen is voel -en zichtbaar nat. De smeltende sneeuw (2026) en regen kan gemakkelijk de schoorsteenpijp in lopen, mogelijk omdat er teveel mortel op is gesmeerd of te weinig oude mortel is verwijderd. Met als gevolg weer lekkage.
Al met al geen vakkundig werk (op de nokvorsten na). Ik zou van Wijck niet een tweede maal inhuren.
Echte vakmensen
Zeer positieve ervaring met dit bedrijf. Ze kwamen hun afspraken na en gaven goed advies over onderhoud. De reparatie was snel klaar en professioneel uitgevoerd. Absoluut een aanrader voor schoorsteen- en dakwerk.
Lekkage na sneeuw op bitumen dak
Na de sneeuwval kregen wij lekkage op ons bitumen dak, wat natuurlijk erg vervelend was. Na contact met Vanderwijck Schoorsteen en Dak werden we snel geholpen. Er werd echt meegedacht, alles werd rustig uitgelegd en we hadden direct een vertrouwd gevoel.
De reparatie is netjes en vakkundig uitgevoerd en sinds die tijd is de lekkage volledig verholpen. Prettig contact, duidelijke afspraken en gewoon fijn om te merken dat er aandacht is voor de klant. Wij zijn erg tevreden en raden dit bedrijf zeker aan.
ernstige lekkage …
Een lekkage had een gedeelte van ons dak geruïneerd.
De inspecteurs van der Wijck hebben het hele dak grondig geïnspecteerd en een goed gespecificeerde offerte gemaakt van een (op ons verzoek) renovatie i.p.v. een reparatie. Die klus werd al na een week tot onze volle tevredenheid in 2 dagen geklaard door prettige enthousiaste mensen. ook op de nazorg viel niets af te dingen. We zijn blij dat we bij van der Wijck zijn uitgekomen bij onze zoektocht naar een bedrijf.
Rookkanalen en regenkap schoorsteen
Voor ons project in Utrecht waren we op zoek naar een betrouwbare partij die twee nieuwe rookkanalen kon maken. Bij aankomst zagen de vakmensen van Van der Wijck meteen dat de regen kap van de schoorsteen ook aan vervanging toe was. Dit hebben ze direct netjes meegenomen in de werkzaamheden. Binnen één week was de volledige klus uitgevoerd. De communicatie verliep soepel, afspraken werden nagekomen en alles werd verzorgd achtergelaten. In de omgeving van Utrecht is het fijn om zo’n vakkundig en snel werkend bedrijf te hebben.
Snelle hulp bij daklekkage plat dak
Snelle hulp bij daklekkage.
Wij hebben VDW gebeld omdat we last hadden van een daklekkage op het platte dak. De medewerkers die hier gekomen zijn hebben erg hun best gedaan en zijn pas weggegaan toen het al lang donker was. Dit was erg fijn want net daarna begon het enorm hard te regenen.
Het plat dak bleek best oud te zijn en we zijn van plan dit nog voor de herfst te vervangen.
Van de drup in de regen...
In Coronatijd, 9 september 2021, moest een schoorsteen bij ons weggehaald worden. Via de website kwam ik bij dit bedrijf uit. Zij hebben de schoorsteen verwijderd en nieuwe dakpannen geplaatst. De lekkage kwam langzaam maar zeker weer terug.
Vandaag, 3 sept 2025, een lokale dakdekker langs laten komen, komt er achter dat er met het vewijderen van de schoorsteen in 2021, schade is ontstaan aan naastgelegen dakpannen en zij op ons rioolontluchtingspijp dakdoorvoer hebben beschadigd. Hierdoor komt bij elke regenbui water naar binnen gelopen.
Er is dus achteraf gezien meer kapot gemaakt dan goedgemaakt. En dan voor 1850 euro. Het is een groot woord om het "oplichting" te noemen, maar het zit wel in het grijze gebied.
Meerdere dakklussen - drie keer teruggeweest
In april 2024 werkzaamheden laten uitvoeren door Vanderwijck. Ik had een lijst met 7 à 8 klussen aan het dak, waaronder schoorsteen volledig verwijderen, dakbedekking op plat dak vervangen, en kleinere correcties aan dakgoot, panlat en dakdoorvoer aanpassen (luchtafzuiging vanuit badkamer, pijp weg en ventilatiedakpan aanbrengen).
Gesprek over offerte ging snel en duidelijk. Goede medewerker met verstand van zaken. Offerte aan de hoge kant, maar dit leek me toch de meest betrouwbare firma van de drie waar ik offertes had opgevraagd.
Datum geprikt voor werkzaamheden.
Ze zijn in totaal 3x teruggeweest omdat de werkzaamheden van de lijst niet allemaal waren uitgevoerd of niet goed waren uitgevoerd. Ondanks dat ik met de eerste werklui de lijst duidelijk had besproken en zelfs een checklist voor ze had neergelegd.
Ik vroeg elke keer om foto's van de dakwerkzaamheden om te zien of het goed was gedaan. Ik zag dat er dingen misten, zoals bevestigingsschroeven in de dakpannen. Ook hadden ze de oude dakpannen en zelfs de oude afvoerpijp van de badkamer op het dak laten liggen, dit was zwaar afval en had gewoon in de container gekund, die erbij was gehuurd.
De doorvoerpijp van de badkamer was me van een prutsniveau....er werden watten (!) in het gat in het dak gepropt en de pijp was met een soort tape aan de watten en aan de binnenkant van mijn dak geplakt. Ook had de 'hoofdklusser' het rotortje van de ventilator eruit gehaald 'gooi maar weg, heb je niet meer nodig'.
De schoorsteen verwijderen zorgde natuurlijk voor brokstukken puin op mijn zolder, dat hebben ze niet opgeruimd. Ook zit er een groot sloopgat in de oude schoorsteenpijp/wand die langs de zoldermuur op mjin zolder loopt, ook dat hebben ze niet gerepareerd.
Ik heb uiteindelijk 3x verschillende werklui over de vloer gehad en de eerste groep (3 personen), daar gaan deze klachten over. Die hebben slordig werk geleverd (werklui daarna moesten de fouten herstellen). Ze liepen met vieze schoenen door mijn huis en stonden op mijn bed met smerige schoenen - het bed was gemakkelijk weg te schuiven.
Uiteindelijk is al het werk gedaan, de laatste bezoeken waren goed en dat waren professionele lui.
Ik heb een klacht ingediend en kreeg toen 150 euro korting op de factuur, voor de 'extra dagen vrij nemen van werk'. Ook excuses voor de slechte aanpak van de eerste werklui.
Overigens werd er wel steeds goed en snel gereageerd op mijn verzoeken dat dingen nog niet af waren/niet goed waren gedaan. Ze waren ook goed bereikbaar, vriendelijk en behulpzaam via de telefoon.
Zou ik ze opnieuw inhuren? Ja misschien wel, uiteindelijk is het werk gedaan, ook al kostte het mij een paar vrije dagen. Ik zou er een volgende keer nog meer bovenop zitten, en de werklui niet weg laten gaan voordat ik alles heb kunnen controleren.
Vakkundig
Vakkundig, maar niet transparant in de prijsopgave. Let op als je een offerte krijgt waarin staat "Indien nodig dakbeschot vernieuwen €65,- excl btw. per m2
(tot maximaal 10m2)". Wij kregen een meerwerkofferte voor vervangen dakbeschot van 8.500 bovenop de eerder afgegeven offerte voor het pannendak van 16.500. Hierover moesten we binnen 10 minuten beslissen. Toen wij naderhand de onderliggende prijsberekening opvroegen bleek het uurtarief ineens vele malen hoger te liggen dan 65 euro (met als excuus dat het kantoorpersoneel bestellingen had moeten doen) en ook was de urencalculatie veel te ruim (in uren en aantal mensen) berekend. Omdat je inmiddels hebt ondertekend ben je verplicht het bedrag te betalen. Let dus op dat je altijd om een onderliggende uiencalculatie vraagt voordat je een handtekening zet.
Beware: Roof Repair Scams and Broken Agreements
I reached out to this company for roof repair and finalized an agreement based on the quotation provided by their representative, who explained the details. However, on the day of the repair, a different team showed up with instructions that deviated from the original agreement. Despite my efforts to summarize and reiterate the agreed terms, the company failed to honor the repair and payment arrangements. Their practices feel dishonest. If you are contacting this company for any repair work, make sure to record all agreements with their representative and avoid relying solely on written or verbal explanations. They will deviate a lot from the agreement.
Though I had considered another company, Van Daken Vastgoedonderhoud B.V., their availability didn’t align with my urgent timeline. Looking back, I would recommend Van Daken Vastgoedonderhoud B.V. for their expertise and skilled team.
Zeer vriendelijk en behulpzaam
Zeer vriendelijk en behulpzaam , ik had een offerte nodig voor een geschil, was geen enkel probleem.
heel goed geholpen !

Antwort von Vanderwijckschoorsteenendak
Van de Wijck schoorsteen en dak heeft…
Van de Wijck schoorsteen en dak heeft mijn lekkage snel en professioneel opgelost.
ik kan dit bedrijf bij iedereen aanbevelen die een oplossing zoekt voor zijn/haar lekkage!
Fijne werknemers die ervaring hebben en je vooruit kunnen helpen.

Antwort von Vanderwijckschoorsteenendak
Laatst mijn schoorsteen laten renoveren…
Laatst mijn schoorsteen laten renoveren kwamen met 2 nette jongens aan, en legden duidelijk uit wat ze gingen doen. Alles ook netjes opgeruimd en achtergelaten. Fijn bedrijf echt een aanrader.

Antwort von Vanderwijckschoorsteenendak
Extreem duur en slecht werk
Slechte ervaringen met dit bedrijf. In eerste instantie reageren ze snel. Lekkage bij de schoorsteen. Advies was lood vervangen. Na een stevige offerte (1k€ ex btw) blijkt de werkzaamheden met loodvervanger uitgevoerd te zijn en niet echt lood.
In het begin leek alles okey. Helaas na een paar maanden weer de lekkage terug. Contact opgenomen en het advies was toen direct de schoorsteen moet verwijderd worden….
Nog wat over en weer over en weer gediscussieerd zijn ze toch komen kijken. Het advies: werk is goed gedaan maar schoorsteen is in een slechte staat….
Dit werd nooit vermeld bij de eerste keer kijken voor het lood vervangen, dat zou immers het probleem oplossen.
Offerte gekregen om de schoorsteen opnieuw te voegen en impregneren. Viel van mijn stoel van het bedrag. Bijna 6k€ ex btw. Met amper een tegemoetkoming voor het eerdere advies en geen garanties.
Meerdere andere expertises en offertes opgevraagd. Terugkoppeling: twijfels bij de uitgevoerde werkzaamheden en meerdere partijen zitten op 40% van de prijs tov VD Wijck.
Ben nog in afwachting of ze een oplossing gaan bieden…

Antwort von Vanderwijckschoorsteenendak
Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.
Hier finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.