Unionen Bewertungen 90

TrustScore 1.5 von 5

1,4

Das sagen Bewerter

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Jag har betalt medlemsavgift(30 år), inkomstförsäkring samt tilläggsförsäkring(snart 20 år). Efter drygt 4 månader av arbetslöshet har 0 kronor betalats ut från Unionen. Detta trots att jag uppfyller... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Undrar om det är 3:e gången i mitt liv jag försöker få ett svar på en fråga från unionen. Efter över 1 timmes telefonkö så svarar en människa som lika väl kunde jobbat på ica, eller nummerupplysning... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Min upplevelse av Unionen är mycket allvarlig. Unionen har fattat beslut om mitt ärende utan insyn, haft kontakt med motparten utan mitt samtycke och gett mig felaktig information om mina rättigheter... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Herregud! Aldrig varit med om så arroganta människor. Se över era arbetsförhållanden som förmodligen skapar denna attityd! Under all kritik! När man själv inte förstår allt för man inte arbetar med de... Mehr ansehen

Unternehmensdetails

1. Gewerkschaft

Vom Unternehmen geschrieben

Unionen är Sveriges största fackförbund. Vi finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden. Utöver våra yrkesverksamma medlemmar välkomnar Unionen även egenföretagare och studenter. Det är oavsett befattning, utbildning eller lön. Vi tror på att samla alla krafter på arbetsplatsen i samma fackförbund.

Kontaktinformationen

2 Sterne
1 Stern

Hat keine negativen Bewertungen beantwortet

Hjälper inte ett dugg

Hjälper inte ett dugg, fick kontaktinfo om förtroendevald, de gör inget allt. Pengarna som du betalar till Unionen kan du göra vettigare saker med. Jag har gått ur o kommer inte tillbaka.

13. September 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Som arbetslös så kan du lika gärna…

Som arbetslös så kan du lika gärna klara dig själv. Fruktansvärt dålig stöd och hjälp i två olika uppsägningar från två olika jobb. Förstår inte vad jag betalar pengar för, ska byta fack när jag fått nytt jobb. Fackförbunden har tappat all makt och inflytande samt är bara intresserad av pengar.

12. August 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Inte ditt bästa alternativ... hitta ett annat fack

Unionen är ett kommersiellt företag, inte ett fack. Gick med dem för att dem har gjort ett bra jobb med deras marknadsföring, men så snart jag blev arbetslös så visade det sig hur inkompetenta dem är.

Jag får skylla mig själv som inte gjorde ordentlig research innan jag valde dem, men gör inte samma misstag som jag. Om du är medlem med dem, byt innan du hamnar i en position där du behöver dem, för då är dem inte där.

Anledningar till att du bör välja ett annat fack:

1. Dem är mycket dyrare än andra fack (inkomst försäkring 285kr med dem, andra fack är runt 65kr)
2. Deras tjänster är fokuserade på vinst, inte medlemsbehov. Vilket betyder kort: Om dem har en tjänst som är intressant för dig, så finns det ett bättre alternativ därute.
3. Dem är mindre kompetenta, dem har inte experter i ditt område. Du betalar mer för mindre. Hitta ditt specialist fack istället som förstår dig och vad du gör.

Unionen är inte en bluff, bara ett dåligt alternativ med bra marknadsföring. Så snart jag får ett jobb igen, så byter jag fack.

9. August 2024

Inte långt från en scam

Öser uppgifter att göra på en för att slippa betala då jag för första gången är arbetslös. Så fort jag hittar nytt jobb byter jag :( Trist att bolag får fortsätta å bete sig såhär mot privatpersoner 2024 :(

31. Juli 2024

Se upp för Unionen!

Se upp för Unionen! Ett fackförbund som står på arbetsgivarens sida, men gärna tar dina sista pengar. Fackförbundet förvärrar din situation gentemot arbetsgivaren då de börjar "förhandla" åt dig, men egentligen ger arbetsgivaren tips på deras rättigheter hur de kan gå runt LAS etc. I ditt medlemskap ingår mailutskick om "inkludering i fikarummet, hbqt-rättigheter". I medlemsskapet ingår också en gruppförsäkring från Bliwa som sedan övergår till en faktura efter tre månader. Du behöver inte betala den om du redan har skydd, men ändå äckligt att det bara kommer en faktura in till någon som blivit uppsagd. Att man sedan får reda på att de har en anställd som blivit uthängd på Dumpen och fått Pride-utmärkelse, får en att bara tappa hakan. Vad är det här för förbund egentligen?

30. Mai 2024

Unionen är ett skämt

Unionen är ett skämt. De har utvecklat ett system där man just systematiskt blir uttröttad. De nekade mig felaktigt ersättning för endast 5 Månader trots att jag aldrig varit arbetslös varken före eller efter dessa 5 månader under mitt 30 åriga yrkesliv. Jag fick ut ersättningen till slut, men det var en mardröm att få tag i sin handledare som man kunde nå telefontid 1 timmer per arbetsdag osv. Ingenting behandlades professionellt. Det här var 2020 så det har gått några år, men jag var oerhört förvånade att det ens får pågå verksamhet som är byggd på det här sättet.

Mitt råd, skaffa privat skydd istället. Behöver jag hjälp igen betalar jag hellre svindyra pengar direkt till en advokat som har någon form av servicenivå.

26. Juli 2023

Riktigt dåligt fackförbund

Riktigt dåligt fackförbund. När jag blev uppsagd på jobbet pga "omorganisering" fick jag själv tänka ut och förbereda mig i hur jag skulle förhandla med mina tidigare chefer. Den juridiska hjälp jag skulle få var fullständigt meningslös då jag verkade kunna mer än personen från Unionen som skulle hjälpa mig. De har också gett mig felaktig information så att min inkomstförsäkring inte har höjts i takt med min lön. Gå inte med! Välj annat fackförbund.

12. Januar 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Jag har varit medlem sedan ett år sen…

Jag har varit medlem sedan ett år sen när jag behövde hjälp från facket fick jag ingen hjälp.Och samtidigt tar facket arbetsgivarns sida,de sa är ok att jobba med Asbest utan tillstånd och skyddskläder.
Okunnig personal

10. Mai 2024

Undvik detta företag

Undvik detta företag. Dom går aldrig att komma i kontakt med utan hänvisar till sin sida och förhalar alla ärenden. Dom har bett mig om samma dokument flera gånger- att det ska skrivas under fast det tydligt redan är underskrivet. När jag ber att dom ska ringa för att klara upp ärendet- så ringer dom aldrig. Dom vill bara ha pengar. Jag kommer att omgående byta förbud. Lurendrejeri!!

13. Juni 2024

Vart ska man börja...

Vart ska man börja.... Det strular alltid med utbetalningar.
Hade ansökt om inkomstförsäkring som de bara tagit bort i systemet trots att jag har rätt till det och låtit bli att betala ut pengar.

27. Mai 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Sämsta fackförbund jag varit med i och…

Sämsta fackförbund jag varit med i och då har jag bara varit med i några månader hos unionen. Har nu bytt jobb och de är inget de företräder men man brukar ändå kunna vara med i vilket förbund man vill. Men inte unionen, här vill de bara bli av med en. Väldigt märkligt i min värld. Ska definitivt byta snart och aldrig mer gå med!!!

24. April 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

No help.. if you are English speaker

I will request international IT workers to stay away from Unionen. They are smart and have english speaking agent to trap you into believing that they will help when you need it.. ask for a monthly payment of between 250-350 SEK.
After paying for 16 years, for the first time I requested help for just 3 months of gap in my work, they refused me.

I work with my own company and had verified if my insurance will cover, they had said yes.

The Unionakassan is a bigger fraud. If they realise you dont speak good Swedish, they assign non-Swedish case workers who will request documents after documents. I wasted 4 months chasing, translating and supporting them for zero outcome.

Then Unionen will offer a lawyer saying that you need to keep your membership. You oay for a few more month, they lawyer will return saying he cannot help.
16 years of investment for no help!

16. Februar 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

"Undvik denna fackförening till varje…

"Undvik denna fackförening till varje pris! Under ett års arbetslöshet fick jag bara en utbetalning på 10 000 kr, och nu kräver de tillbaka den. Deras service är en mardröm; de bad upprepade gånger om samma dokument, och när ett problem löstes uppstod ett annat. Värst av allt, de stämplade en enda dags förberedande test (för att komma in på en yh utbildning) som 'förberedelse för studier', vilket diskvalificerade mig från mycket behövligt stöd. Denna fackförening är en komplett bluff!"

4. Januar 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Fick vänta i över 7 månader innan jag…

Fick vänta i över 7 månader innan jag fick min första utbetalning. Fick ingen kommunikation eller förklaring till varför mitt ärende drog ut på tiden.
Se till att du har en sparad slant innan du blir arbetslös.

19. Dezember 2023

Riktig bluff

Riktig bluff. Dom ger ingen hjälp alls, är helt omöjliga att få tag I och har oändligt långa svarstider. Riktigt sämst tyvärr.

19. Dezember 2023

Bluff, inget riktigt fackförbund

Undvik till varje pris om du söker ett seriöst fackförbund med medkänsla ifall du skulle behöva hjälp. De är överlag arroganta och kör över dig. Deras hjälp gör situationen värre. De tänker i första hand på sig själva, inte på dig. Ett stort misstag att förlita sig på dem!

2. Januar 2023
Bewertung ohne vorherige Einladung

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr