SVB Bewertungen

TrustScore 2 von 5

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Ik heb een week geleden een vraag gesteld aan SVB over kinderbijslag in mijn situatie. Ze hebben nog steeds niet gereageerd, terwijl in het automatisch gegenereerde bericht steeds staat dat ik de volg... Mehr ansehen

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

The serious difficulty is the sensitivity of reading the NPC chip in our passports. I finally got one to work by putting the phone vertically over the passport and moving extremely slowly from a lower... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Ik probeer al 8 tot 9 maanden lang antwoord te krijgen op de vraag waarom een factuur van een zorgverlener voor mijn dochter zonder woorden en uitleg terug wordt gestuurd. Zelfs de Nationale O... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Betalingen PGB lopen al 3 maanden achter omdat bedrag in zorgdossier na correct afgerond te zijn 1 ct /uur hoger is dan hun foutieve afronding. hoe verzinnen ze het? blijkbaar is rekenen niet hun... Mehr ansehen

Mangelhaft

Alle Bewertungen

14 Bewertungen in den letzten 12 Monaten

Bewertung abgeben

Keep sending same letters

Keep sending same letters with stupid questions like if i do any sports or play music or if i have cousins abroad. Like why the hell do you care, it has nothing to do with my kid. I’m trying to get money for my kid for MONTHS. It’s pathetic, I have no words. In my country I spent 15 minutes on documents and then I got my money after short time. Here they sent me so many documents, I had no space on my table to put all pages on it to see it clearly. Like what the hell is this? It’s not professional at all! I think they make it on purpose to not give us money!

13. Februar 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Sinds september is er geen…

Sinds september is er geen kinderbijslag niet betaald voor een kind, opzettelijke tegenwerking en het steeds opnieuw versturen van dezelfde brieven. maar nu hebben ze het zo geregeld dat als je geen kinderbijslag van de SVB krijgt, je ook geen kgb bij de belasting kunt opvragen.5 manden geen toeslag op een kind . Erg vervelend!

10. Februar 2025

Bureaucratie ten top

Wijzigen uurtarief nu na een maand nog niet goedgekeurd doordat achteraf!!! de zorgbeschrijving niet is toegevoegd en dus afgekeurd. Vraag dit dan vooraf.
Deze is notabene juli 2018 verzonden maar niet door jullie in het portaal overgenomen.
Maandag 20 01 25 zorgbeschrijving wederom in het portaal toegevoegd, Vandaag 30 01 25 nog niet verwerkt. GROTE SCHANDE!!! Ben nu al een maand met jullie bezig.

30. Januar 2025

Eén ster teveel.

Begin november 2024 online formulier aanvraag AOW ingevuld. Niet gehuwd, postadres, wonend in camper(unit), alleenstaande. Vanwege een zware burn-out met blijvende schade en depressie, raakte ik 7 jaar geleden mijn huis, partner, werk en inkomen kwijt.
Pas eind november bericht waarin te lezen dat ik gehuwd zou zijn en dus geen recht op bedrag alleenstaanden.
Meteen de SVB gebeld om opheldering te vragen want ik ben ongehuwd, niet samenwonend maar alleenstaande, 7 jaar Spartaans wonend in een kleine afzetcamper. Louter omdat er geen woning beschikbaar was/is. Toen ik indertijd bij de gemeente om een urgentie kwam werd er gezegd: “maar meneer, u heeft toch een dak boven uw hoofd”. Tevens heeft de betreffende gemeente mij toen al jaarlijks aan denigrerende controles onderworpen vanwege het postadres.
Na ruggespraak met de telefoniste van de SVB kreeg ik te horen dat ik een onderzoek krijg.
De reden: Personen met een postadres worden standaard gecontroleerd!
De SVB en hun algoritme gaat dus in beginsel uit van wantrouwen.
Feitelijk betichten zij mij bij voorbaat dus op valsheid in geschriften, daarnaast is hun bejegening ronduit discriminerend.
Daarna heb ik meteen een bezwaar ingediend. Immers kennen zij mij ruim €500 minder toe dan daar waar ik als alleenstaande recht op heb.
15 minuten krijg je om het online formulier in te vullen. Na drie pogingen, iedere keer opnieuw de gegevens invullen lukte dit ‘op tijd’. Ook dit is een slechte gang van zaken.
De aangemaakte pdf van het bezwaar, zo stond erbij, kun je downloaden. Gedaan. Daarna het bezwaar weggestuurd. Je krijgt geen bevestiging. De pdf kan niet geopend worden want zo staat er: beschadigd.
Ronduit denigrerende en onzekere start van m’n oude dag en uiterst slechte online ‘service’.
Hoewel er van enige service geen sprake is.

Een leven lang betaal je belastingen om je oude dag te ‘verzekeren’ en wanneer het zover is krijg je, na jarenlange zware ontberingen door ziekte en verlies van vrijwel alles wat me lief was, ook nog deze onzin er bovenop.

Pas op 23 december kreeg ik antwoord op mijn bezwaar: citaat
“onderwerp: bezwaarschrift
Geachte heer,
Wij hebben uw bezwaarschrift op 4 december 2024 ontvangen. Wij gaan uw bezwaarschrift
bekijken.
Vóór 8 april 2025 krijgt u een beslissing op uw bezwaarschrift.
Sociale Verzekeringsbank”

Ronduit schandalig. Sinds mijn aanvraag zijn er al twee maanden verstreken en zij nemen nog eens ruim 3 maanden de tijd voor een ‘onderzoek’.
In principe behoort de SVB mij het alleenstaanden bedrag uit te keren omdat ik daar recht op heb. Doe gerust je onderzoek maar ga mij niet bij voorbaat beschuldigen van valsheid in geschriften.

Vervolg
Inmiddels heeft er vandaag d.d, 17 januari 2025 een gesprek plaatsgevonden met een sympathiek en vriendelijk persoon welke de opdracht had mijn woonsituatie te onderzoeken. Met deze persoon heb ik een videoverbinding onderhouden temeer omdat ik benieuwd was naar de persoon en linea recta mijn leefomstandigheden en ‘woning’ te kunnen tonen.
Net betrekking tot het gesprek ben ik positief.
Er wordt een verslag geschreven en nu is het wachten op beslissing of verder onderzoek. Immers heb ik bezwaar gemaakt in eerste instantie aangaande het feit dat zij mij een gehuwden toeslag toekennen, en geen alleenstaande AOW, daar waar ik recht op heb.

Dus afwachten maar weer want de persoon in kwestie zei dat het erg druk was bij de SVB. Mag toch hopen dat er wat vaart komt in mijn zaak.

Mbt algoritmes en AI zouden (gerelateerde) overheden zoals die van de SVB verplicht NEXUS van Yuval Noah Harari moeten lezen.

3. Januar 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

SVB werkt mee aan diefstal vanaf bronuitkering

Het CAK is de grootste blunderorganisatie van Nederland, en blijft een hoge eigen bijdrage hanteren in plaats van lage eigen bijdrage VPT sinds moeder RL Panthofer geboren 10 april 2024 op Rijksstraatweg 65 te Leersum woont. Het SVB is nu zelfs zo schofterig geweest de te hoge eigen bijdrage CAK van moeder RL Panthofer rechtstreeks vanuit haar AOW in te houden. Dus SVB werkt mee aan diefstal vanaf bronuitkering!

25. Dezember 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Vanmorgen heb ik op Mijn SVB de…

Vanmorgen heb ik op Mijn SVB de aanvraag AOW ingediend. Wat een hopeloze website. Bij het invullen ben ik diverse malen automatisch uitgelogd (waarom?), kon ik weer opnieuw inloggen en alles opnieuw gaan invullen! Tussentijds opslaan kan niet, alleen eindoptie opslaan en afsluiten. Kortom heel veel stress maar zojuist is het gelukt. @SVB: aub verbeter deze website, neem een voorbeeld aan de Belastingdienst, hun site werkt wel gebruiksvriendelijk en alles wordt wel opgeslagen, kun je de volgende keer weer verder.

17. Dezember 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

De meeste onvriendelijke online…

De meeste onvriendelijke online verbinding met een overheids dienst , je ziet dat ze betaald worden om weing te doen , helemaal niet klantvriendelijk want ze weten goed genoeg dat ze de enige zijn .
Ze draaien ronde pot om het wat te laten duren ...

9. September 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Zeggen dat ik geen contact opneem terwijl ze zelf stil zijn

vraag in augutus onderzoek aan om mn zorgverzekering te laten stoppen na het immigreren. Word steeds afgewezen, zonder toelichting en hierdoor liepen de schulden bij zorg verzekering op omdat ik niet 2 kon betalen tegelijkertijd. Na 3 maanden denken klaar te zijn ineens een boete krijgen van 500 euro omdat ik zogenaamd niks van me heb laten horen. Eikels

4. April 2024

Goed geholpen door Dhr. Verbaan

Wij wonen in het buitenland en kunnen ons 10 jaar bijverzekeren voor de AOW. Simpelweg van niet aangekomen post hadden we een verhoging niet betaald. We klagen wel eens in NL over Post NL, maar ze kunnen er ook wat van in andere landen ;). De AOW-verzekering werd voor 2022 gestopt zonder dat we het wisten. Daardoor verviel de mogelijkheid om in 2023 de verzekering te krijgen en konden we pas weer aanspraak maken als we een jaar in Nederland zouden wonen. Het missen van twee brieven had een stevige impact. Dit is door Dhr. Verbaan op een menselijke manier opgelost. In plaast van bureaucratie toe te passen heeft hij het menselijk opgelost. We hebben snel alle premies ingelost en volgend jaar kunnen we via de berichtenbox communiceren. Dat is een goede review wel waard.

27. März 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

terug betaling zou met 3 jaar klaar …

terug betaling zou met 3 jaar klaar zijn maar ze stelen vrolijk door wat een acosial zooitje er telefonisch praat me er niet van weten niets willen niets kunnen niets alleen maar stelen en gapen zijn ze goed in de vuile klere honden

7. März 2024

Allenstaande status AOW

het gaat om het verkrijgen van de Alleenstaande Status AOW, contact SVB Utrecht, dat mij niet wordt gegund om vage reden gepaard gaande met harassment en onrechtmatige daad.
Wie heeft eenzelfde ervaring.
Dirk de Jong
Almere Haven

7. März 2023
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Ik heb de SVB vandaag gebeld

Ik heb de SVB vandaag gebeld, en ben door dhr Michel Veldhuizen geholpen , hij heeft mee echt voor het eerst erg goed geholpen mijn vragen goed beantwoord en hij zag dat ik binnen kort mijn AOW van Nederland zou ontvangen, ben nu verhuisd na Ireland heeft hij mee uitgelegd dat ik het via Ireland moet aanvragen dat wist ik niet bedankt voor uw hulp

8. Februar 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Ben met het aanvragen van mijn aow…

Ben met het aanvragen van mijn aow bezig maar SVB in Aruba werkt niet goed mee alles moet via de pc mensen van onze leeftijd zijn daar niet zo goed in.
Een persoonlijk hulp zou beter zijn,maar je mag het kantoor van SVB Aruba niet meer binnen.

27. November 2023

Gekort op AOW…

door bewuste onwil van de gemeente waar ik destijds woonde ben ik 1 jaar uitgeschreven geweest en zou ik in België gewoond hebben. Nu ik AOW krijg, zou ik volgens alle wetten en regeltjes 2 procent minder AOW krijgen. Gebeld met de SVB, uitgelegd dat er 20 jaar geleden wat fout gegaan is en.... die zogenaamde hele logge organisatie zag dat ik tussen wal en schip viel en heeft heel snel mijn AOW gerepareerd. Wettelijk hoefde het niet, maar ze gingen voor een persoonlijke oplossing. Geweldig. Je moet gewoon er wel even voor bellen, maar dan staan ze helemaal voor je klaar. !!

7. November 2023

Afgrijselijk contact

Mijn moeder werkt in de ouderenzorg en is digibeet, ivm een verhuizing zou zij haar adress willen veranderen. Echter was de vragen/contact service zo bagger slecht dat zij 0 gedult en begrip tonen voor mensen en hun situaties.
Formulieren sturen zij niet meer op en je moet als digibeet maar naar de bibliotheek om verdere hulp te vragen.
Ook de persoon zelf was niet sympathiek en reageerde binnen de eerste 10 seconden van het gesprek al geïrriteerd en klaar met haar werk.
Als ik 0 sterren kon geven had ik dat gedaan.

5. September 2023
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

SVB en CAK waardeloze instellingen met machtsmisbruik

Mijn moeder zit in een zorginstelling en ontvangt aow en ik zorg voor de betaling aan het CAK( nog zo'n slecht bedrijf).
Nu zonder opgaaf van reden gaat men de bijdrage aan het CAK inhouden op de aow van mijn moeder en men geeft aan dat ze dit gewoon kunnen doen.
Dus hun spelen met het geld van mijn moeder terwijl ik bepaal wanneer er betaald wordt(altijd op tijd) omdat er meer rekeningen betaald moeten worden en dat is handiger wanneer de aow en het pensioen gestort is.
Nu wordt er in Augustus even dubbel afgeschreven.
Dit is gewoon machtsmisbruik omdat er niets tegen te doen is.
Mensen die hun hele leven gewerkt hebben worden gewoon geplukt.
En heel kortaf aan de telefoon als je vraagt waarom.

23. August 2023
Bewertung ohne vorherige Einladung

Ist dies Ihr Unternehmen?

Kostenfreien Account erstellen

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr