Solar Concept Bewertungen 668

TrustScore 4 von 5

4,2

1. Solarenergieunternehmen

Vom Unternehmen geschrieben

Altijd voor de +, dat = Solar Concept! En daar gaan we iedere dag voor! Daarbij staat de plus niet alleen voor de perfecte formule op het gebied van zonnepanelen, maar ook voor het feit dat we onszelf continu door blijven ontwikkelen, voortdurend een stapje extra blijven zetten, altijd gaan voor de beste oplossing! Bij Solar Concept zijn we echte makers, leggers, bouwers. We draaien al sinds mensenheugenis mee in de branche, beheersen het ambacht tot in de puntjes en hebben onze kennis op het dak vergaard. Kennis die we graag delen, waardoor we je altijd kunnen voorzien van het beste advies.

4,2

Gut

TrustScore 4 von 5

668 Bewertungen

5 Sterne
4 Sterne
3 Sterne
2 Sterne
1 Stern

Hat keine negativen Bewertungen beantwortet

Waardeloze klantenservice

De service bij aanschaf was echt goed. Bij problemen en/of storing is men echter niet te bereiken. Nu al weken bezig om contact te krijgen met de service-afdeling. Ieder gesprek met de klanteservice eindigt met niets.
Ik zal dit bedrijf nu nooit meer aanraden.

10. April 2026

Absolute afrader

De organisatie werkt totaal niet. Na ondertekening zou ik een aanbetaling moeten doen, maar daar heb ik nooit bericht over gekregen. Aan de telefoon wordt me verteld dat ik teruggebeld word, maar dat gebeurt niet, al een stuk of 5 keer. E-mails wordt niet op gereageerd. Uiteindelijk heb ik een projectleider aan de lijn gekregen die me vertelde dat er iets mis is gegaan bij de overgang naar "het nieuwe systeem". Vervolgens een nieuwe offerte gekregen met wat aanpassingen, en het hele verhaal begint opnieuw. Ik hoor niets, en we krijgen niemand te pakken. Ik heb spijt van mijn keuze voor dit bedrijf. Doe het niet! Ga voor een ander.

12. März 2026

Perfecte installatie

Het team was er strak op tijd! Alles liep volgens de planning met duidelijke uitleg wat ze deden en grote zorg voor het feit dat ik thuis werkte dus met stroom uitval goed timen. Ook het monteren ging heel secuur, netjes en was pas helemaal klaar als alles technisch perfect was in hun ogen! Ook de meterkast aanpassingen ging goed! Alle rommel meegenomen en opgeruimd!

Vol lof over deze mannen

26. März 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Onbereikbaar bij storing in je installatie. Ondanks drie terugbelverzoeken geen enkel telefoontje gehad.

Ik had voorheen (drie jaar geleden) echt goede contacten met de mensen van Solarconcept. Waren altijd telefonisch bereikbaar. Nu heb ik al langre tijd een storing in de zonnepanelen. Als je Solarconcept belt met optie 3 krijg je te horen dat de service afdeling te druk is en je niet te woord kan staan. Daarna wordt de verbinding verbroken. Toen maar optie 1 geprobeerd bij de verkoop. Daar krijg je wel iemand aan de lijn. Echter blijkt dan een telefoniste te zijn die je probeert door de te verbinden naar de service afdeling. U raadt het al het is te druk en krijgt ze niet te pakken. Er wordt een terugbelverzoek achtergelaten. Dat is intussen drie keer gebeurd. Bellen moet ze nog steeds. Zo slecht en echt Solarconcept onwaardit hoe er nu met bestaande klanten om wordt gegaan. Via de mail kan je een ticket inschieten. Voordat er een monteur komt duurt ook een weer of drie. Meer dan drie weken ligt alles plat. Telefonisch geen overleg mogelijk. Het is dat u het mnaar weet. Het is momenteel gewoon slecht geregeld voor bestaan klanten.

1. April 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Geen support (de kennis en ervaring ontbreekt)

We hebben een laadpaal bij Solar Concept gekocht.
Het installeren lukt, in 2 keer ... Hoe het systeem werkt, weten ze amper. Iedere vorm van support ontwijken ze. Daarvoor moet je ze echt ingebreke stellen. En dan gaan je ze helpen. Nou ja helpen ... het probleem is nog steeds niet opgelost.
Nadat het bedrijf is overgegaan naar EnergieWonen vergt een vraag minimaal 3 maanden. Te gek voor woorden.

30. März 2026

Slechte serviceafhandeling

Twee weken geleden is er melding gedaan van een storing/verkeerd aangesloten panelen. Tot nu toe geen reactie. Telefonisch is het bedrijf niet bereikbaar en wordt je doorverwezen naar een chat.

27. März 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Storing, geen enkele reactie op ticket nummer na

Installatie destijds goed verlopen, zover geen klachten
Nu na enkele jaren, is sinds een maand de opwek weggevallen, op 80 watt na. Ik heb dit gemeld, een ticket nummer 33206 gekregen. Na 3,5 week niks gehoord en ze nemen niet eens meer de telefoon op.

23. Februar 2026

Prettig contact

Prettig contact, heldere en duidelijke offerte, makkelijk een afspraak te plannen en alles wordt netjes uitgevoerd.

27. Februar 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

nu al 5 maanden geen terug koppeling…

nu al 5 maanden geen terug koppeling uit de omvormer. sinds de cloudflare storing in november. Divers mail gestuurd met als antwoord dat ze zo snel mogelijk oplossen. En nu helemaal geen antwoord meer. En ja, ze doen het wel de zonnepanelen, maar ik heb wel graag inzicht.

3. März 2026
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Solar Concept is een prima en prettige en deskundige zakenpartner.

Solar Concept is een prima en prettige partner om zaken mee te doen. Ik heb de offerte voor mijn laadpaal in september aangevraagd en ook spoedig gekregen. Door privé omstandigheden heb ik pas in januari dit kunnen oppakken. De vraag aan Solar Concept hoe we dit kunnen aanpakken. Per direct kreeg ik een nieuwe offerte met dezelfde prijs. Opdracht gegeven en binnen zes weken was alles geleverd en geïnstalleerd. Ook de monteurs ter plaatse zijn deskundig en klantvriendelijk. Ik kan iedereen Solar Concept aanraden.

13. Februar 2026
Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Slecht bereikbaar

Slecht bereikbaar, slechte service per telefoon, onverschillig
Geen wifi connectie sinds half januari
Moet je zelf achterkomen,geen melding
Ook niet wanneer het is opgelost
Geen reactie op mail

25. Februar 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Bij ons is een thuisbatterij geplaatst…

Bij ons is een thuisbatterij geplaatst met laadpaal . Hiervoor moesten wij ook de meterkast aanpassen geregeld door solar concept. Slecht werk ,niet alles goed aangesloten en 6 weken moeten wachten .
Daarnaast zouden de zonnepanelen op de batterij worden aangesloten . Maar door verkeerde omvormer gaat dit nu niet . We wachten inmiddels al een half jaar om dit in orde te maken. Maar bedrijf is slecht bereikbaar en geeft niet thuis .

20. August 2025
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Solar concept is een betrouwbaar en deskundig bedrijf

Solar concept is een betrouwbaar en deskundig bedrijf gebleken. Zonne panelen zijn zorgvuldig en snel gemonteerd. De electriciën had meer werk: er bleek te weinig wifi bereik op de zolderkamer, waar de omvormer en thuisbatterij aan de muur waren gehangen.
Hij is tot 18.30u bezig geweest zonder resultaat. Wifi versterker gekocht en 2 weken later was de installatie voltooid. Keurige afwerking. Zeer tevreden

15. Februar 2026

Het is een rommeltje

Qua organisatie en communicatie is het een rommeltje. Je kan er niet vanuit gaan dat afspraken die je maakt worden nageleefd. De afspraken zijn vaak verzet, en elke keer moet je nabellen of de afspraken in de werkvoorbereiding zitten, en dan moet je nog een keer checken of het klopt wat ze opschrijven. Ik heb tientallen keren contact met ze (proberen) te krijgen, maar ze zijn erg onbereikbaar. Ze werken met verschillende onderaannemers die andere delen van het werk doen, dus wanneer die communicatie en organisatie zo belabberd is word de uitvoering ook zo.

De problemen die ik nog heb na die tientallen contactmomenten:

Ze zouden rekening houden met dat de zonnepanelen op de dakkapellen een andere hellingshoek hebben dan die op het dak, maar dat is niet gebeurt. Mijn systeem gaat, zoals het er ligt, dus verre van optimaal presteren.

Er zit een gat in de dakgoot en er is een steen in de buitenmuur kapot geboord.

Er is een automaat (een stop) in de meterkast die niet functioneert.

De aannemer voor de elektra was ontevreden over de schouw en kon het niet afmaken omdat het meer werk was dan verwacht. Daarom is het systeem überhaupt niet ingeschakeld.

Ik heb ze niet kunnen bereiken de afgelopen dagen en op mijn mail is ook niet gereageerd, dus ik weet niet of ze deze problemen gaan oplossen. Ik stond halverwege dit proces al op het punt te stoppen met deze partij en ik heb spijt dat ik dit niet heb gedaan.

29. Januar 2026
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Installatie van thuisbatterij AlphaESS…

Installatie van thuisbatterij AlphaESS is prima verlopen. Oplevering en installatie door derde partij, zonder hiervan in kennis te zijn gesteld. Solar Concept kan duidelijker hierover communiceren. Wel goede installateur. Nazorg vanuit Solar Concept zou zeker helpen voor een nog betere klantenservice.

17. Januar 2026
Bewertet mit 3 von 5 Sternen

Communicatie Goodwe omvormer

Hier is hetzelfde als de review over communicatiefout Goodwe omvormer
Ik krijg iedere keer het antwoord afwachten word aan gewerkt komt goed , maar dit is nu al verschillende malen , er staat volgens mij standaard op de site van Solar Concept dat er problemen zijn met de Goodwe omvormer en er wordt niets opgelost

25. Januar 2026
Bewertung ohne vorherige Einladung

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr