1. Klinik für Schmerztherapie
  2. Unterricht
  3. Physiotherapiepraxis

Vom Unternehmen geschrieben

Behandler mennesker med kroniske smerter, med udgangspunkt i moderne smerteforståelse. Psykologi-informeret behandlingsforløb med fokus på smertemestring, genoptræning, patientuddannelse. Vi tager udgangspunkt i dig og din unikke situation og skræddersyer dit forløb, støtter og vejleder dig imod en hverdag uden begrænsninger af smerter.

4,5

3 Sterne
2 Sterne
1 Stern

varmeste anbefaling!

Det er den eneste behandling jeg har oplevet, som rent faktisk har hjulpet på min Fibromyalgi. Jeg giver min varmeste anbefaling!

1. Januar 2026

Antwort von Smertevidenskab

Tusind tak for de pæne ord. Det glæder os usigeligt at kunne hjælpe dig.

Bedste hilsner Mikkel

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Tak for jeres hjælp(pårørende)

Som pårørende til en, der er ramt af øget smertesensibilisering(også kaldet fibromyalgi af nogle), vælger jeg at give en anmeldelse.

Min kone mærker stadig smerterne, men angsten for, om det bliver værre ved bevægelse, er nu så godt som forduftet. Dette har medvirket til, at vi tør drømme mere om fremtiden og tør springe ud i livet sammen uden at frygte, at smerterne nødvendigvis skulle blive værre med tiden. Vi har været på cykelture og gåture sammen. Vi tror på bedring og frygter ikke forværring. Der er blevet lagt et godt fundament, hvor vi selv lægger murstenene som ægtepar. Jeg er blevet tryg, fordi min kone er blevet tryg hos jer og har lært en del om, hvordan jeg kan støtte hende bedst muligt i den fremtidige udvikling i forhold til håndtering af smerter.

Jeg vil derfor bare sige stort tak og håber, at den tilgang, I har, bliver bredt mere ud, for det er der i den grad behov for.

6. Dezember 2025

Smertevidenskab er genialt

Samtaler med Mikkel og Simon har ganske enkelt ændret alt for mig i forhold til smerter. Smerter og frygt er ikke længere en fast del af min hverdag, og jagten på at få det bedre er erstattet af især viden og forståelse.

21. Mai 2025

Antwort von Smertevidenskab

Tusind tak for de venlige ord, Lone. Vi er glade for at du har haft gavn af vores tilgang. Alt det bedste.

Bh Mikkel

6/5 stjerner.

Efter en snak hos Mikkel endnu en gang med nye udfordringer har Mikkel været med til at give mig nogle nye perspektiver på livet og lært min krop langt bedre at kende.
Jeg har noget endnu til jeg er i mål, men min krop har ikke været bedre i 2 år som efter jeg kom ved Mikkel.
Det gør jeg som det første næste gang jeg får behov for det.

Jeg bruger altid mikkel som eksempel på at der er stor forskel på Fysioterapeuter.

29. September 2025

Antwort von Smertevidenskab

Tak for de pæne ord :-) Vi er bare glade for at du har fået værdi ud af vores samarbejde.

Bh Mikkel

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Professionelt og alle pengene værd

Jeg henvendte mig til Smertevidenskab pga kroniske smerter i fødderne og det er det bedste jeg har gjort. Jeg har i ca 6 år kæmpet med knude på svangsenen (Ledderhose sygdom) i begge fødder. I 2023 blev jeg opereret under højre fod, fik fjernet knuden, men det hjalp ikke, en ny knude voksede frem. Siden da har lægerne ikke kunne gøre mere og min hverdag bestod af bekymringer, frustrationer og dårligt humør. Blev opsagt fra mit job pga for meget sygefravær og kom på sygedagpenge.
Mødet med Mikkel ændre min hverdag og mit humør. Med nogle gode snakke, råd og vejledning og nogle få lette øvelser er jeg tæt på at have en normal hverdag uden smerter og bekymringer.
Så tusind tak til Smertevidenskab og ikke mindst til Mikkel.

1. September 2025

Fra begrænsning til håndtering

Jeg anbefaler alle med længerevarende smerter at kontakte Smertevidenskab. Jeg har nu været i gang med mit smertehåndterings forløb hos Simon i 2 måneder. I starten af april, i år, fik jeg pludselig stærke intense smerter i mit ene baglår. Smerterne var stort set konstante, når jeg gik og stod op. I perioder også når jeg sad ned. Ud over stærke smerte havde jeg også føleforstyrrelser i dele af min fod og benet. Jeg oplevede også en stærk brændende fornemmelse i helle, eller dele af benet i perioder.Jeg var meget begrænset af dette i min hverdag. Alle mine tanker kredsede omkring smerterne. Hvorfor er de der? Hvor kommer de fra? Hvad har jeg gjort? Har jeg gjort noget? Er der noget alvorligt galt? Går det nogensinde væk igen? Min komfortzone var meget lille. Jeg kunne ikke gå længere en 10 meter ad gangen, på gode dage op til 2-400 meter, med pauser, men dette gjorde jeg kun hvis jeg følte det var absolut nødvendigt, da det ofte resulterede i stærke smerter. Jeg formåede at blive ved med at arbejde, med stor støtte fra kolleger og forståelse fra ledelsen. Jeg er pædagog på et bosted, hvor jeg også har en del administrativt og i det praktiske opgaver, har jeg mulighed for at tage pauser og få hjælp at kolleger. Min arbejdsdag var forbundet med mild smerte gennem det meste af dagen, og stærke smerter i perioder. Jeg brugte al min energi på at kunne gennemføre min arbejdsdag, hvorfor jeg ikke kunne noget når jeg fik fri.
Efter kort tid fik jeg en henvisning til en fysioterapeut, han mente at der var tale om en øget følsomhed af mit nervesystem. Jeg fik en meget kort forklaring på nervesystemet og smerter. Da jeg ikke synes det havde nogen særlig effekt, stødte jeg på Smertevidenskab.dk og podcast Smerteuniverset. Efter første session, med Simon, gik jeg derfra med en øget viden om smerteforståelse og hvilke faktorer der kan være bidragsydere til smerter, og helt konkret til mine smerter. Vi havde ikke snakket sammen ret længe, før jeg mentalt kunne bevæge mig væk fra katastrofetanker ift. mine smerter, og i stedet fokusere på min smertehåndtering. Simon guidede mig igennem få fysiske øvelser eks. squats. Jeg gik derfra med en følelse af håb og muligheder for positiv forandring. Det var som jeg havde lavet et mentalt bungee jump, fuldstændig mind blowing over min nye viden og oplevelse.
Nu, 2 måndeder inde i mit forløb, har jeg fortsat smerter dagligt. Jeg kan gå længere, stå længere og sidde længere uden smerter, eller med smerter jeg kan håndtere og ikke gå i panik over at føle. Jeg har fortsat føleforstyrrelser, oftest i foden, men det lader jeg mig ikke længere begrænse af, jeg går bare en smule stift eller usikkert i perioder pga. det. Smerterne i hverdagen varierer i intensitet og hyppighed. Jeg har gjort mig erfaringer med, hvor min komfortzone er, og dermed hvor min nærmeste udviklingszone er. Dette svinger fra dag til dag. Jeg kan nu håndtere dette og agere ud fra det. Målet er at nå bjergtoppen. At øge min bevægelsesfrihed, at forbedre mit fysiske funktionsniveau, at blive smertefri. I perioder med øgede smerter husker jeg mig selv på, at målet er bjergtoppen, at jeg er godt på vej, men at der er bakkedale på vej til toppen. Det går op og ned, og det er helt okay. Det er en del af processen. Det har krævet, at jeg var og er åben overfor ny viden om smerter, at være nysgerrig på samspillet mellem det fysiske og det mentale samt tålmodighed.

28. August 2025
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Et livsforandrende skub i den rigtige retning

Efter en second opinion på sygehuset, hvor jeg fik bekræftet, at der ikke var nogen skade i min skulder, begyndte jeg at lytte til podcasts fra Smertevidenskab under mine gåture. Jeg var sygemeldt, bekymret og bange for, at smerterne aldrig ville gå væk.

Jeg blev overbevist om, at det handlede om en sensibilisering af nervesystemet, og besluttede at tage kontakt. Allerede efter to timers samtale med Mikkel fik jeg det sidste skub, jeg manglede for at komme i gang med motion og vende tilbage til hverdagen.

Jeg har stadig fornemmelser i armen, men nu forstår jeg dem og de styrer mig ikke længere. Det har gjort en kæmpe forskel i mit liv. Ja, det koster lidt, men hvad er dit helbred ikke værd?

Mikkel får mine varmeste anbefalinger. Tak for hjælpen.

3. März 2025

Fantastisk og professionel hjælp

Fantastisk og professionel hjælp

For lidt over to år siden slog jeg mit hoved og fik en hjernerystelse, som satte hele mit liv på pause. Jeg kæmpede med symptomer, som ikke ville gå væk, og det påvirkede både mit arbejde, mit sociale liv og mit mentale helbred.

Så fandt jeg Smertevidenskab.dk og Mikkel – og det ændrede alt.

Mikkel var den første, der virkelig lyttede. Han tog mig og mine symptomer alvorligt og formåede at skabe ro og tillid i en tid, hvor alt ellers føltes kaotisk. Ikke nok med det – han stod altid til rådighed. Uanset hvornår jeg havde brug for hjælp, tog han telefonen, svarede på mine bekymringer og var der som en stabil støtte i en svær tid.

Hans viden, tilgang og nærvær har været altafgørende for min bedring, og jeg tør slet ikke tænke på, hvor jeg havde været i dag uden hans hjælp.

Han er ekstremt professionel, empatisk og dygtig til sit fag. Jeg kan kun give min varmeste anbefaling videre – både til Smertevidenskab.dk og til Mikkel som behandler.

18. April 2025
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Jeg rakte ud til Mikkel fra…

Jeg rakte ud til Mikkel fra Smertevidenskab efter et halvt år med smerter i knæet, som opstod når jeg trænede på min racercykel. Under vores indledende samtale blev jeg taget rigtig godt imod og forstået, som man burde, når man har smerteproblematikker. I denne indledende samtale alene fik jeg en stor del af troen på min krop tilbage. Efterfølgende har jeg fået yderligere tiltro til min krop. Det har jeg fået i forbindelse med langsomt at genoptage hårdere træning og med viden om, at jeg sandsynligvis ikke er skadet, men har smerter, grundet et overfølsomt nervessystem, som er påvirket af mange forskellige faktorer. Efter et halvt år med smerter, som opstod efter blot 15-30 minutter på min cykel, kan jeg nu efter en samtale med Mikkel træne op mod en time, uden nogle smerter.

Derudover er deres hjemmeside og podcast yderst brugbar i forhold til at uddanne sig selv i den nyeste smerteforskning, så man kan lære at håndtere og afhjælpe smerte selv.

Kan varmt anbefale at bruge de mange ressourcer smertevidenskab udbyder og at tage en snak med en af deres smertebehandlere, hvis man selv døjer med kroniske smerter.

11. April 2025
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Genvandt troen på min krop

Hvis intet andet virker så kan jeg kun anbefale at prøve et forløb hos smertevidenskab.

Min egen historie er at jeg selv fik konstateret svær slidgigt og to meget store diskusprolapser i nakken. Jeg havde store smerter og blev fuldstændig smidt bagover af den skræmmende MR scanning. Jeg måtte opgive alle de ting jeg holdt af bl.a. på anbefaling af flere ryglæger og fysioterapeuter.

Simon hjalp mig dog med at genvinde troen på min egen krop. I starten var det ret svært at forstå og acceptere at kroppen er robust og kan holde til meget selvom en scanning viser at man er alvorlig "skadet". Jeg forsøgte stille og roligt at kaste mig ud i ting igen og gradvist blev min smerter mindre. De er ikke forsvundet men jeg kan i dag stadig flere af de ting jeg før holdte af. Jeg tør igen at træne og bruge min krop i skæve stillinger. Det har givet mig min livskvalitet tilbage, og gør at jeg igen kan føle mig som et menneske i stedet for en patient.

Kommer man nødvendigvis til at blive fuldstændig smertefri? Måske, måske ikke. Men det kan kraftigt reducere smerterne og i mange tilfælde næsten fjerne dem. I starten havde jeg selv lidt svært ved at tro på at kroppen er i stand til at tilpasse sig og at smerter i en vis grad faktisk kan "tænkes væk". Efter selv at have oplevet det på min egen krop er det faktisk ret utroligt hvor mange af smerterne der egentlig er betinget af kroppens eget alarmsystem. Så hvis du savner at få dit liv tilbage kan jeg kun varmt anbefale smertevidenskab. Du vil helt sikkert få nogle andre ting og budskaber af vide en hvad dine fysioterapeuter og måske ryglæger fortæller dig. Men for mig var det det der gjorde at jeg fik min livskvalitet tilbage.

Af hjertet tak ❤️

9. August 2024

Jeg startede forløb hos…

Jeg startede forløb hos Smertevidenskab.dk for 10 måneder siden pga nakkesmerter og hovedpine. Smerterne havde jeg haft i perioder fra jeg var barn. De seneste 15 år har jeg været førtidspensionist pga smerterne.

En af grundene til, at jeg valgte et forløb hos Smertevidenskab.dk var, at alt deres arbejde er forskningsbaseret. Deres viden om kroniske smerter er enorm og deres erfaring er lang.
Da mine smerter blev kroniske, blev voldsom angst en følgesvend. Derfor vidste jeg, at jeg havde brug for hjælp fra en, der er vant til at arbejdet med angst er en medspiller, når vi taler kroniske smerter. Derfor var den viden, at smerter ikke er farlige, og at man ikke skader noget ved at komme ud af sin komfortzone, utrolig vigtig for mig.

Mange har svært ved at forstå, at man ved at få ny viden om smerter, faglig sparring i hele forløbet og hjælp til selvhjælp, kan blive smertefri.
Jeg har fået et nyt liv, og jeg er ved at bygge mig selv op igen. Jeg er smertefri og medicinfri, og jeg gør alt, hvad jeg har lyst til.

Mit lille barnebarn har været en kæmpe motivation. Jeg passer ham hele dage, tar udfordrende putninger og sover med ham hele nætter uden problemer.

For nyligt har jeg haft 5 døgn i Rom, hvor jeg også var smertefri. I sidste uge rejste jeg for første gang alene til London, for at besøge min datter. Det var uproblematisk at rejse gennem London med både kuffert og rygsæk.
Så 5 KÆMPE stjerner til Smertevidenskab.dk fra mig og min familie.

7. Juni 2024

KÆMPE anbefaling!

Efter flere års frustrationer over ikke at kunne give tilstrækkelig hjælp til patienter med længerevarende smerter, har det virkelig været en game-changer at deltage på smerte-kurserne. Det er gået op for mig hvor meget jeg fokuserede på forældede forklaringsmodeller om, at smerte altid skyldes strukturelle vævsforandringer i form af sygdom/skade/inflammation/overbelastning/fortsæt-selv.... På smerte-kurset bliver du opdateret på den nyeste viden omkring smerter og lærer at formidle meget kompleks viden i et hverdagssprog alle kan forstå! Det har givet mod til at overlade beslutningerne til patienterne (selvfølgelig efter formidling af smertemekanismer mm). Dermed bliver de rustet til selv at tage kontrollen over deres smerter og hverdag og lave den træning eller bevægelse, som giver mening for dem (og det er sjovt nok ikke altid (Læs: langt fra) 3 x 10 af en elastik-øvelse...)
Der bliver vendt op og ned på din hverdag og dit syn på fysioterapi efter kurset, og det har kun gjort mig til en bedre fysioterapeut!
KÆMPE anbefaling herfra!

13. April 2024

Verdens bedste anbefaling herfra

Smertevidenskab får verdens bedste anbefaling herfra! Jeg opsøgte dem i forbindelse med symptomer efter hjernerystelse. Jeg var på 7. måned, og jeg havde prøvet et utal af behandlere, og hver gang var det en ny årsag/ting som var galt med mig. Jeg brugte over 10.000 kroner på diverse fysioterapeuter uden noget hjalp på mine symptomer. Da jeg fandt smertevidenskab via deres podcast, var jeg så påvirket af symptomer at jeg ikke kunne være sammen med familie og venner, arbejde, handle ind, træne osv. Jeg var så bange. Da jeg lyttede til deres podcast og blev oplyst om det nye smertesyn mm. kunne jeg mærke at det hjalp på mine symptomer. Det var som en øjenåbner for mig. Jeg bookede en samtale hos Mikkel og startede et forløb hos ham, og hold nu kæft hvor er jeg glad for at jeg gjorde det. Her fire måneder efter arbejder jeg fuldtid (og har 12 timers vagter) har været ude at rejse, kan være til store arrangementer, træne hårdt og generelt bare leve livet. Derudover har jeg fået nogle uvurderlige værktøjer jeg kan bruge livslangt, og som har hjulpet mig i andre henseender af livet end blot på symptomer. Derudover havde jeg gennem år haft rygsmerter og skuldersmerter, hvilket begrænsende mig i min træning, men dette har Mikkel også hjulpet mig med. Fx så kan jeg i dag lave RDL helt smertefrit, hvor førhen skulle jeg blot tænkte på den øvelse også gjorde min ryg ondt. Mikkel har hjulpet mig med at forstå min situation, lært mig værktøjer så jeg kan hjælpe mig selv, og frigjort mig fra forkert viden samt mestringsstrategier jeg havde fået. Derudover har Mikkel været ufattelig god til at skabe tryghed i mit forløb, da jeg ved akut behov har kunne skrive til ham og fået hjælp. Jeg er så taknemmelig for mit forløb hos Mikkel. Smertevidenskab fortjener virkelig verdens aller bedste anbefaling.

23. April 2024

Smertevidenskab.dk Nyeste forskningsbaserede evidence

Smertevidenskab.dk
med den nyeste forsknings evidens
om smerte håndtering.
jeg var kronisk smertepatient.
men jeg er også erfaren sygeplejerske og uddannet med diplom i Public Health - Sundhedsfremme

Jeg startede min smerte proces for mange år siden, ialt 4 x ryg opereret, 2 knæ proteser og ikke operabel discusprolaps x 2 i nakken.
Gennem årene al mulig medicin Oxynorm, Oxycontin, morfin, Ketogan Gabametin, Bronyl, Paracetamol, Serotonin, Tramadol, samt diverse afslappende og sovemedicin.

Prøv at se flere af Smertevidenskab.dk podcast.

Jeg må sige at den viden om at kroniske smerter .....ikke behøver vare evigt, og at det er ok når kroppen gør lidt ondt på en ny måde ind imellem, fordi det går væk igen, har været et wakeup call for mig
Tak
Giver hermed min anbefaling
de bedste tanker
Jane Bartholdy

Med træning og uden medicin

Har virket for mig hvor jeg nu i 4 mdr er medicin fri, og smertefri de fleste dage.
efter vejledning fra Smertevidenska.dk

Man skal være åben og tage imod ny viden
Vende op og ned på alt tidligere indsigt i smerte behandling.

Husk Smertevidenskab.dk taler ikke som om du IKKE har smerter, de taler bare om at håndtere de smerter på en ny måde.
Det er det der betegnes som din personlige smerte strategi.
😉🤗👍🏾

27. November 2022

Fear is the mind killer

Jeg blev kørt ned af en bil mens jeg cyklede i november '19 og blev sygemeldt først i 6 måneder med kraftige invaliderende smerter og derefter i et år med depression og smerter. Jeg fik konstateret en mén grad på 12% i højre lår og lænden, med udstrålende smerter i op i ryggen og ned i benet og til foden. Efter utallige undersøgelser, MR scanninger, røntgen og besøg hos kiropraktorer, fysioterapeuter, osteopater og akupunktører, samt genoptræning og yoga blev det hverken værre eller bedre og Reumatologisk afdeling på Glostrup konkluderede at det var kroniske nervesmerter som kunne tage op til 5 år før det gik væk, men der var stor sandsynlighed for at det ville være resten af livet.

Lidt tilfældigt faldt jeg over podcasten Smertevidenskab og hørte om en med kroniske smerter. For første gang i 2 år følte jeg at jeg ikke var alene og ringede derfor dagen efter til Simon. Det var noget af en øjenåbner den samtale, det var som om han kendte mig og alle mine problematikker. Vi aftalte at snakke sammen over Google Meet et stykke tid efter. Vi snakkede sammen søndag aften i 2 timer og dagen efter i 3 timer. De 5 timer har totalt ændret mit liv. Simon har fået mig til at ændre mit livsperspektiv ift. smerter og hvad jeg kan. Helt basalt har Simon givet mig en meget klar forståelse for hvad smerter er og hvordan hjernen kan være med til at forværre smerterne når den reagerer ud fra de signaler om omgivelser den har. Jeg er i gang med at erobre mit liv tilbage og lever i dag med markant færre smerter, der kan sågar gå flere dage hvor jeg ikke mærker til det. Det er utroligt hvad 5 timers samtale med en person man aldrig har mødt før kan gøre ved ens selvopfattelse og livssituation.

Jeg kan på det aller varmeste anbefale Smertervidenskab, det er alle pengene værd. Hvis man er lidt i tvivl om proceduren mm, kan man starte med at høre nogle afsnit fra podcast serien for at få en forståelse for hvordan de arbejder.

18. November 2021

Helt utroligt

Helt utroligt! Enhver med kroniske smerter bør prøve dette. Jeg gik fra at have store både stemme- og knæsmerter gennem mange år, hvor ingen behandlere har kunnet finde årsagen, til at blive smertefri! Der er så meget viden om smerter, som kan hjælpe én til at 'lære hjernen' at der slet ikke er nogen grund til at sende smerter ud, som man ikke hører om ved andre behandlere. Men dette er helt afgørende for behandling af smerter hos folk med kroniske smerter. Gør dig selv den tjeneste at prøv dette! Lyt i det mindste til podcast nr. 8 på deres hjemmeside og se om ikke du bliver overbevist 😊

14. Mai 2021
Bewertung ohne vorherige Einladung

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr