Eigenlijk te duur voor de dienstverlening. Maar vooral: heel veel opdrachten blijken niet opgevolgd te worden. Staan er eindeloos, opdrachtgevers reageren niet (respectloos; "bedankt we kiezen iemand... Mehr ansehen
This is a scam organisation, please stay away. Completed two projects on Hoofdkraan.nl as a freelancer and I'm still waiting for my money. Support tells me they're "looking into it" but this has been... Mehr ansehen
Via Freelancer.nl nu ProLinker in contact gekomen met een aantal leuke potentiële klanten waar mooie samenwerkingen uit zijn gekomen. Het enige nadeel is dat sommige opdrachtgevers niet reageren... Mehr ansehen
Bedrijf begint mij ineens te mailen dat ik mij heb aangemeld en dat ik mijn profiel compleet kan maken. Waarschijnlijk is dit weer zo'n smerige partij die KvK gegevens heeft weten te bemachtigen en... Mehr ansehen
Vom Unternehmen geschrieben
The marketplace for skilled professionals. Hire a trusted pro within 48 hours.
Vereinigte Staaten
- prolinker.com
Hat 45 % seiner negativen Bewertungen beantwortet
Antwortet meist innerhalb von 1 Monat
Das haben sich andere Leute angesehen
They send you an offer for one month…
They send you an offer for one month with a reduction. Then they send reminders for the next month at full price without you having signed a longer contract. Contact with support is poor. Orders keep reappearing, making it seem like there are many, while they're actually repeating themselves.
Bedrijf begint mij ineens te mailen dat…
Waarschijnlijk is dit weer zo'n smerige partij die KvK gegevens heeft weten te bemachtigen en gewoon alles toevoegd in hun mailsysteem wat gewoon verboden is! Tenzij je zelf aangeeft benaderd te mogen worden, maar in mijn KvK is aangegeven dat dit niet mag.
SPAM
Ooit een freelancer gezocht. Ik maak er al 2? jaar geen gebruik van, maar blijf SPAM ontvangen. Zelfs na herhaaldelijk vragen om van de mail lijst te worden verwijderd. Helaas geen afmeldlink!
Excellent platform for finding quality professionals
I had a very good experience using ProLinker. The platform is clear, easy to use, and well structured, which makes it simple to find the right professionals or respond to relevant projects.
What I really like is that ProLinker focuses on quality over quantity — the profiles are detailed, and the matching feels much more relevant compared to many other freelance platforms. Communication through the platform works smoothly, and responses were quick.
It’s also clear that a lot of effort has been put into making the platform professional and reliable, both for clients and freelancers. For anyone in the Netherlands looking to collaborate with skilled professionals or to find serious projects, ProLinker is definitely worth using.
Highly recommended
ProLinker is een zeer goede website…
ProLinker is een zeer goede website om als zzp-er makkelijk in contact te komen met serieuze opdrachtgevers voor interessante klussen. Deze opdrachten resulteren ook in een mooie mogelijkheid om er vaste klanten aan over te houden.
De opzet van ProLinker is erg goed, aangezien de drempel voor opdrachtgever laag is, waardoor er (bijna) dagelijks nieuwe opdrachten binnen komen en je kunt overleggen met de potentiële opdrachtgever. In gehele proces tot betaling wordt je door ProLinker goed ondersteund.
Foute boel met ongevraagde mail van dit…
Foute boel met ongevraagde mail van dit adres. Kwamen eerst 'binnen' als 'Hoofdkraan'. Was al verdacht dus durf niet te 'uncriben' De merkwaardige aanbieding die ik niet heb gebruikt, vandaag komen ze met de meedeling dat Hoofdkraan is overgenomen door ProLinker.
Intussen heeft truspilot laten weten dat Hoofdkraan en Prolinker info hebben opgevraagd. Daarvoor moet ik een ref nr geven, die ik niet heb of niet vindt, en een tel nr. Dan schijnt deze melding offline gehaald te kunnen worden. Intussen is het verzoek van Prolinker aan Trustpilot om mijn review offline te halen afgewezen.
Ik ben geen klant van Prolinker, en wil niet door ze benaderd worden. Ze hebben blijkbaar wel mijn mailadres.
no respect for user consent and user privacy
I began receiving unsolicited emails after being registered in the company’s system without my consent. The volume of messages is excessive, with multiple emails sent every hour. This experience raises serious concerns about the company’s respect for user consent and data privacy, and as a result, the company does not appear trustworthy.
non stopping spam from this company
This website does not stop sending spam. Do not engage with this company.
Have reported them twice to the Netherlands competition regulator (ACM). I am still receiving unsolicited e-mails even after I unsubscribed twice over.
Heel veel spam
Heel veel spam van dit bedrijf terwijl ik ze niet eens kende, laat staan me heb ingeschreven voor een mailinglijst.
edit: De grapjassen hebben nu ook nog een informatieverzoek gedaan in de hoop dat m'n review offline gaat... Ik zou geen zaken doen met een bedrijf dat op deze manier werkt.
Edit 2: Nu ook nog eens deze gekregen "prolinker.com heeft je review gerapporteerd, omdat deze schadelijke of illegale inhoud bevat."
Het lijkt me niet dat melden van enorme hoeveelheden spam schadelijk of illegaal is, dus ik hoop dat Trustpilot de review laat staan.
Fijn platform om naar opdrachten te…
Fijn platform om naar opdrachten te zoeken.
Dreigmails en de Trustpilot regels hierover.
Ik heb ook deze dreigmail ontvangen om mijn review te verwijderen onder dwang van Juridische stappen en het verhalen van de kosten. Ook met een iets vriendelijker mail de dag daarvoor.
Dit is inderdaad tegen de regels van Trustpilot, en ook wettelijk gezien zeer bedenkelijk. Niemand hoeft hiervan dus onder de indruk te zijn of zich geïntimideerd te voelen. Ik denk trouwens dat dit hier niet het geval is aan de reviews te zien.
Hieronder volgt wat uitleg over wat bekend is over de rechtsgeldigheid van deze acties in combinatie met de regels van Trustpilot. Misschien ook nuttig voor de CEO van Prolinker, zodat hij nog even herinnerd wordt aan deze regels. Het enige wat hij trouwens met deze acties heeft bereikt, is dat dit frauduleuze gedrag nog meer aandacht heeft gekregen en het aantal negatieve reviews zijn toegenomen.
Dus laten we hopen dat dit eindelijk doordringt en deze dreig mails en de reacties onder reviews met: 'Je pleegt hiermee een strafbaar feit' of 'Ik vraag je deze aan te passen' hierdoor zullen stoppen.
Het is dus tegen de regels en in sommige gevallen zelfs strafbaar — het hangt af van hoe en waarmee er wordt gedreigd.
Ik leg het praktisch uit, zoals het in Nederland wordt gezien.
1.) Tegen de regels (Trustpilot)
Trustpilot is hier duidelijk over:
Bedrijven mogen geen druk uitoefenen op reviewers om een review te verwijderen of aan te passen.
Dreigen met juridische stappen uitsluitend om een negatieve review weg te krijgen, is verboden.
Dit geldt óók als het dreigement via e-mail of telefoon wordt gedaan. Het is trouwens vreemd dat de CEO van Prolinker een link kan leggen tussen de Reviewer en het e-mail adres. Dit is via Trustpilot niet mogelijk en strikt verboden. Zie uitleg waarom dit ook wettelijk niet is toegestaan helemaal onderaan.
Doet een bedrijf dit toch (druk uitoefenen), dan kan Trustpilot het bedrijf waarschuwen of sanctioneren:
- het bedrijfsaccount beperken;
- de review laten staan en het gedrag vastleggen.
Dit is géén mening, maar vaste Trustpilot-praktijk.
2.) Civielrechtelijk (onrechtmatige daad)
Volgens het Nederlandse recht kan dit vallen onder onrechtmatige druk:
De huidige reviews hier die door Prolinker als schadelijk zijn gerapporteerd, zijn door Trustpilot inmiddels al als onterecht aangemeld verklaard en weer geplaatst en voldoen dus aan onderstaande regels.
Als een review feitelijk, eerlijk en onderbouwd is, en het bedrijf zonder inhoudelijke weerlegging alleen dreigt met “advocaat”, “rechtszaak” of “kosten”.
Dan kan dat worden gezien als:
- intimidatie
- misbruik van recht
Dat kan leiden tot aansprakelijkheid voor het bedrijf als de reviewer schade lijdt (stress, kosten, reputatie).
3.) Strafbaar? Soms wél
In zwaardere gevallen kan het zelfs strafbaar zijn:
Mogelijke strafbare feiten:
- Bedreiging (art. 285 Sr)
→ als er expliciet wordt gedreigd met ernstige gevolgen zonder redelijke grond. zie Review van Jan (6 reviews terug) voor een voorbeeld hiervan (ernstige dreiging door CEO Prolinker).
- Dwang (art. 284 Sr)
→ iemand onder druk zetten om iets te doen (review verwijderen) door dreiging.
- In de praktijk:
→ Een algemeen juridisch voorbehoud is meestal niet strafbaar. Aanhoudend, agressief of misleidend dreigen wél.
4.) Voor wat betreft het (e-mail) matchen van een review aan een eigen klantenbestand (niet direct mogelijk via Trustpilot) het volgende:
Dat is verwerking van persoonsgegevens onder de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming).
Samenvatting in één zin:
Een bedrijf mag een Trustpilot-review in de regel niet koppelen aan een eigen klantenbestand, tenzij er een zeer duidelijke wettelijke grondslag of expliciete toestemming is — en die ontbreekt vrijwel altijd. Ook Trustpilot verbiedt dit uitdrukkelijk.
Trustpilot is hier expliciet over:
- Reviews zijn van de reviewer
- Bedrijven mogen geen misbruik maken van persoonsgegevens
- Contact buiten Trustpilot om, op basis van review-informatie, kan leiden tot maatregelen tegen het bedrijf
Handig platform voor freelancers
Zeer handig platform om freelance opdrachten op te vinden. Ze hebben veel opdrachtgevers binnen allerlei vakgebieden. Ik heb er al met succes meerdere opdrachten vandaan gehaald, vaak met een langere samenwerking als gevolg.
Duur en onprofessioneel
Duur lidmaatschap. Heeft na lange tijd geen enkele opdracht opgeleverd. Communicatie van Prolinker ontvangen dat ze juridische stappen zetten bij negatieve reviews. Het zijn duidelijk oplichters.
Fijn Freelance platform
Platform waar je veel freelance opdrachten kan vinden, reageren is makkelijk en je kan je eigen profiel aanmaken. Ook kan je een eigen netwerk aanmaken.
E-mails met verzoek tot aanpassing en juridische dreiging
Na het plaatsen van mijn review ben ik meerdere keren via e-mail benaderd door een vertegenwoordiger van ProLinker met het verzoek om mijn review te verwijderen of aan te passen. Daarbij werd compensatie aangeboden in ruil voor een gewijzigde review en werd gedreigd met juridische stappen als ik dat niet zou doen.
Deze benaderingen vonden plaats ná de faillietverklaring van ProLinker B.V., terwijl de communicatie nog steeds vanuit ProLinker-kanalen werd verstuurd. Dat vind ik zorgelijk en onprofessioneel.
Mijn oorspronkelijke ervaring verandert hierdoor niet: ik heb tijdens mijn periode als gebruiker geen waardevolle opdrachten ontvangen en vond de prijs–kwaliteitverhouding onvoldoende. Ik deel dit zodat anderen een volledig beeld krijgen van mijn ervaring én van de manier waarop er op negatieve feedback wordt gereageerd.

Antwort von ProLinker
Dreigende mails om slechte review
Prolinker houdt er een zeer agressieve methode op na om reviews aan te laten passen of te verwijderen.
Eerst binnen 4 uur 2 emails waarin 3 maanden gratis abonnement wordt aangeboden voor het aanpassen of verwijderen van mijn review (wat ingaat tegen de regelementen van Trustpilot). Vervolgens nog geen 24 uur later een e-mail met daarin de dreiging tot juridische stappen als de review niet wordt aangepast of verwijdert (wat uiteraard ook ingaat tegen de regelementen van Trustpilot).
Onderstaande mail ontving ik van Prolinker
-----
Wij zien jouw negatieve review graag per direct verwijderd aangezien het schadelijk is en vol zit met laster / smaad.
Wat is de reden dat je deze reviews plaatst? Ik begrijp de achterliggende gedachte er niet van. Het lijkt op doelloos schade toebrengen aan een bedrijf.
Als de review niet verwijderd wordt, zullen we hier consequenties aan moeten verbinden.
Ten eerste is laster / smaad strafbaar gesteld en zullen we aangifte doen en juridische stappen nemen om een schade vergoeding bij jou te claimen, ten tweede behouden we ons het recht voor accounts te verwijderen en alle juridische kosten in rekening te brengen volgens de algemene voorwaarden waar je akkoord mee bent gegaan.
-----

Horrendous experience with founder
I had a truly horrendous recruitment experience with the founder.
After speaking with him on a video call and listening to his false promises of 'getting back to me next week.' He proceeded to ignore all of my follow up emails and leave me in a state of limbo.
Don't recommend at all as this is extremely rude and unprofessional.

Antwort von ProLinker
Ik ben erg blij met Prolinker
Ik ben erg blij met Prolinker. Dankzij Prolinker heb ik een aantal vaste opdrachtgevers waar ik ondertussen al een jaar voor werk.
Bij Prolinker kun je kiezen tussen verschillende abonnementen, waardoor je zelf kunt bepalen hoeveel je uitgeeft, waarbij je zelfs kunt kiezen voor een standby abonnement als je even niet gebruik maakt van Prolinker.
Daarnaast kun je bij Prolinker makkelijk op zoek naar nieuwe opdrachten, handig ingedeeld in verschillende categorieën, er komen dagelijks nieuwe opdrachten bij.

Antwort von ProLinker
ProLinker is op 19 november 2025…
ProLinker is op 19 november 2025 failliet verklaard!!

Antwort von ProLinker
Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.
Hier finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.