ovpay.nl Bewertungen 403

TrustScore 1.5 von 5

1,3

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

I was overcharged to max , ten times the price on several occasions even though I did tapped in and out. It’s impossible to get the refund thru self service if your bank does not provide the exact am... Mehr ansehen

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Helaas geen goede werkend app Je moet altijd kunnen zien of je saldo hebt ook onderweg waar geen tijd is om en in loggen en wachten op een Code en vervolgens werkt het niet. En hoop je maar dat er m... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Tot mijn verbazing ben ik er onlangs achter gekomen dat ik meerdere keren te veel heb betaald via OVpay. Bij controle van mijn reishistorie zie ik dat er op veel momenten geen uitcheck geregistr... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Ik heb een abonnement voor regio 14, dus ik kan reizen in HEEL NOORD-HOLLAND. We wonen in Noord-Holland, vlakbij Amsterdam. Als ik binnen mijn eigen woonplaats reis, betaal ik elke keer € 1... Mehr ansehen

1,3

3 Sterne
2 Sterne
1 Stern

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Wat een slecht bedrijf is dit zeg

Wat een slecht bedrijf is dit zeg, meerdere keren gehad dat ik te laat uitgecheckt ben terwijl ik bij de juiste halte uitgecheckt heb, meerdere mails heen gestuurd en gewoon geen reactie krijgen, zelf is het ook niet mogelijk om het extra berekende bedrag terug te vragen. Zelf 1 ster is al teveel

30. Dezember 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Refund never received as promised

Charged incorrectly for a trip. Corrected this on the app and was told I would receive a refund. This never happened. Calls to the service center are dropped and nobody can find my refund of EUR 20.

2. Dezember 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Automatisch opladen NIET mogelijk...

Het grootste manco van de OV-pas vind ik het ontbreken van de mogelijkheid om automatisch op te kunnen laden, zoals bij de OV-chipkaart, waarbij dit wel kan. Je moet dus voor elke rit kijken of je nog wel saldo genoeg hebt.

Dat is toch niet meer van deze tijd... Dus: saldo van mijn OV-pas teruggeboekt (moet de komende dagen nog zien of dit goed gaat, want een terugboeking kan tot 5 dagen duren!) en de pas ongebruikt in een la gegooid. Waardeloos, ouderwets vehikel! Ik reis verder met mijn bankpas, dat gaat prima tot nu toe.

4. Februar 2026
Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Débite votre carte via NFC même sans raison

Au moment d'entrer dans la gare centrale d'Amsterdam pour prendre l'Eurostar, il faut présenter son titre de transport pour pouvoir passer le tourniquet. Ce système débite 33 € sur votre carte bancaire si le NFC est activé, même si vous présentez votre code barre de billet Eurostar à la machine. Et le débit est bien confirmé même si vous n'avez pris aucun de leurs trains. Absolument hallucinant. Heureusement, en appelant (en anglais) leur support, et après m'être débarrassé de leur robot idiot, j'ai pu tomber sur une employée compréhensive qui a fait le nécessaire pour un remboursement, en espérant qu'il soit effectivement effectué car à lire les autres avis ici j'ai quelques doutes. [Edit 13/02/26] J'ai bien été remboursé de toutes les sommes indues quelques jours après mon appel.

1 étoile pour ce système de paiement invraisemblable, je rajoute une étoile pour l'employée qui a a priori rattrapé le coup.

28. Januar 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Fout melding bij inchecken en toch belast voor niet gemaakte rit

Ik heb vandaag willen inchecken op de bus met mijn bankpas . Kreeg steeds een fout toon mocht niet instappen maar nou komt het! Ik ben wel belast ervoor terwijl ik niet eens de rit heeft gedaan Dit is nou de tweede keer zo iets . Ik voel echt opgelicht door dit OV systeem ik ga in iedergeval nooit meer met mijn Bankpas inchecken

26. Januar 2026

Verschrikkelijke app

Verschrikkelijke app. Ik reis voortaan met een fysieke pas. Gisteren 6km moeten lopen omdat de app niet werkt. Bedragen worden dubbel afgeschreven en als je de app of je passen verwijderd dan kun je niet opnieuw installeren. Geen chat support alleen telefoon en ik kan niet praten vanwege kaakoperatie. Er is ook geen concurrentie verschrikkelijk slechte app. Ik zou liever een min 10 geven!

22. Januar 2026

slechte ovpay system

ik reis nu al enige tijd met ovpay en heb hele slechte ervaringen. bij de ret word er vaak aangegeven dat ik ben vergeten uit te checken of ben vergeten in te checken, dit klopt nooit aangezien ik dus dit altijd in en uit check. vaak is het probleem bij blaak die mijn uitcheck niet registreert. geld terug vragen is een drama, sinds kort moet je de ret mailen om je geld terug te krijgen. dit kan niet meer via de app. je moet vaak weken wachten voordat jij je geld terug krijgt . het is een grote oplichting en vind het ook diefstal. mocht er iets mis gaan bij de ns kan je dit nog wel via de app aanpassen echter moet je vaak weken wachten voordat dit kan. reizen met de ovpay klinkt makkerlijk. maar als er iets mis gaat heb je niet snel je geld terug.

2. Januar 2026
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Customer service form seems nobody work for it.

11. December 2025 was my first time use OVpay in Netherland, somehow I suddenly got a 20 Euro fine (I figured out it possible cause of one failure check-in), directly be charged from dibit card. I wrote customer service form on 16.12.2015, but till today 30.12.2025 haven't got any reply. Before I left Netherland I've been to OVpay service counter in Sloterdijk Station, but the agent told me, sorry she can't do anything with it, gave me a customer service phone number, I have to call and explain what's wrong.

16. Dezember 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Wat een slechte onvriendelijke site is…

Wat een slechte onvriendelijke site is dit. Account aanmaken lukt niet! Medewerker van klantenservice weet niets! (als je ze aan uberhaubt de lijn krijgt) Opmerkingen als hele inbox leegmaken en opnieuw proberen slaan natuurlijk nergens op. 1 ster is nog teveel! Héél héél klant onvriendelijk!

23. Dezember 2025

Geen toegang

Kom niet eens ingelogd. 6x code ingevuld. Hadden ze de oude chipkaart maar gehouden, wat een flut organisatie.

22. Dezember 2025

Enorm vaak teveel afgeschreven

Er wordt bijna standaard teveel geld afgeschreven omdat ik niet zou hebben uitgecheckt. Bijvoorbeeld bij de vervoersmaatschappijen RET en EBS. En dat terwijl ik ALTIJD uitcheck. Is dat soms het nieuwe verdienmodel?

20. Dezember 2025
Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Ovpay werk vaak niet eens

Waardeloze vervanging voor de OV-chipkaart!
Veel te vaak lukt inchecken niet, omdat de apparaten een foutmelding geven dat ze geen bankpassen accepteren. Hierdoor kun je alleen inchecken met een OV-chipkaart. Toch moet in 2027 iedereen verplicht OVpay gebruiken, terwijl het systeem niet eens betrouwbaar functioneert.
Los eerst de problemen met de kaartlezers op en zorg dat OVpay 100% foutloos werkt. Tot die tijd is OVpay simpelweg niet betrouwbaar om mee te reizen.

9. Dezember 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Al twee keer voor een dicht poortje…

Al twee keer voor een dicht poortje gestaan. Kon wel inchecken, maar uitchecken lukte niet. De medewerker van de hulplijn was verre van behulpzaam en onfatsoenlijk. Het is voor de tweede keer afwachten welk tarief er uiteindelijk wordt afgeschreven. Ik koop voortaan weer gewoon een kaartje bij de NS.

18. Dezember 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Het toevoegen van de leeftijdskorting…

Het toevoegen van de leeftijdskorting werkt niet. Diverse malen een foto toegevoegd, die vervolgens wordt afgekeurd. Klantenservice gebeld, die mij antwoordde dat ik de enige was die dit probleem heeft en dat ik het misschien wel 40 keer moest proberen. Ik heb maar vijf minuten per klant zei hij en hij hing op. Onbeschoft.

18. Dezember 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

slechte applicatie en incompetente klantenservice

Mijn auto is stuk, dus ben ik al 3 weken aangewezen op het OV. Ik had al reizen gemaakt met mijn fysieke pas dus geprobeerd op die manier die pas toe te voegen. Vergeet het maar. Foutmelding op het kenmerk. Website vereist een format wat totaal niet op het format op je afschrift lijkt. Dan maar pas toegevoegd zonder de eerdere reizen, ook met leeftijdskorting. Vergeet het maar. Klantenservice gebeld. Na bijna 1,5 uur een chagrijnige vrouw aan de lijn die mij eigenwijs vond. Zij wilde mij een digitale pas laten toevoegen, terwijl ik haar 100 keer probeerde uit te leggen dat ik mijn FYSIEKE pas had gebruikt. Maar ze wilde wel dat ik het betalingskenmerk invoerde terwijl het scherm erna aangaf dat fysiek EN digitaal 2 verschillende opties zijn. Zo ga je natuuirlijk nooit betallingen terug vinden. Je gebruikt A en zoek op B. Daar hoef je toch geen Einstein voor te zijn. Eigenlijk moeten we een klacht indienen bij het Ministerie. Wat dit kan echt niet. Na de feestdagen ga ik snel op zoek naar een nieuwe auto. Ik ben nu al helemaal klaar met het OV en OVpay

8. Dezember 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Geld terug krijgen is onmogelijk

Door poortjes op het station moest ik in en uit checken tijdens mijn overstap, hierdoor is mijn ene lange reis als 2 korte reizen gerekend, wat aanzienlijk duurder is (om wat voor reden dan ook.) NS klantenservice kan hier niks aan doen omdat ik ingecheckt was met mijn betaalpas, OVpay reageert gewoon niet op mijn mails. Hierdoor is het voor mij niet mogelijk om de 15euro die ik teveel heb betaald terug te krijgen (alsof het OV nog niet duur genoeg was)

3. Dezember 2025

Oplichting - altijd duurder uit

Oplichting! Afgeschreven bedrag is stukken hoger dan vooraf in de reisapps is aangegeven. Voortaan gewoon maar weer met eticket, dan weet je waar je aan toe bent!

26. November 2025
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Zojuist om 18u met medewerker gesproken…

Zojuist om 18u met medewerker gesproken die klaarblijkelijk haar dag niet gehad en met haar chagrijnige stem mij te woord stond zuchtend en puffend. Ook wil ze mijn onterechte afgeschreven reis niet aanpassen. Hoop dat ze snel een ander baan zoekt want blijkbaar is ze hier niet geschikt voor

24. November 2025
Bewertung ohne vorherige Einladung

Ist dies Ihr Unternehmen?

Kostenfreien Account erstellen

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr