Afgelopen week ben ik met Nordic op soloreis naar Zweeds Lapland geweest en het was zonder twijfel de reis van mijn leven. Acht dagen lang voelde het als één groot avontuur. We verbleven met... Mehr ansehen
Unternehmen hat geantwortet
We hebben met Nordic een fantastische reis gehad naar Zweeds Lapland. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Het programma was goed gebalanceerd en voor iedereen goed te doen. De groep was behoorlijk... Mehr ansehen
Unternehmen hat geantwortet
Met z'n tweeën naar Zweeds Lapland geweest voor 4 dagen. Alles precies zoals we hadden gehoopt! Goed georganiseerd, goede lodge waar ook alles perfect georganiseerd was. Echte aanrader! Prijs kwalitei... Mehr ansehen
Unternehmen hat geantwortet
Nordic Nederland is een reisorganisatie gespecialiseerd in reizen naar het Hoge Noorden. Al jaren marktleider in België en sinds 2021 ook actief op de Nederlandse markt met een kantoor in Nieuwegein (Utrecht). Van aanvraag tot terugkomst sta in contact met één Travel Designer die op basis van jouw wensen een droomreis samenstelt. Bij Nordic boek je reizen naar Denemarken, Finland, IJsland, Lapland, Noorwegen, Zweden en de poolgebieden.
Pascalbaan 2, 3439 MP, Nieuwegein, Niederlande
Hat 100 % seiner negativen Bewertungen beantwortet
Antwortet meist innerhalb von 1 Woche
We hadden een reis geboekt via Nordic. Bewust voor Nordic gekozen omdat we daar bepaalde kwaliteit en service van verwachten, op basis van de prijs en reviews. Maar niets bleek minder waar.
Door een staking in Zaventem werd onze heenvlucht zonder overleg gewijzigd naar Schiphol. Op een tijdstip dat er geen OV rijdt. Terugvlucht bleef staan op Zaventem dus hierdoor kom je in een lastig pakket qua vervoer. Er werden omslachtige transfers aangeboden waar je ook niet mee verder kwam. De staking is een overmachtssituatie waar Nordic ook niks aan kon doen, maar het alternatief dat geboden werd was volkomen onredelijk en onhaalbaar.
Voorgaande nog tot daar aan toe. Waar Nordic écht steken heeft laten vallen is hoe er vanaf dat moment met ons werd omgegaan. Wij stelden hele redelijke alternatieven voor die voor ons wél haalbaar waren: zoals ook het wijzigen van de terugvlucht naar Schiphol (wijzigingskosten wilden we ook zelfs zelf betalen!) of vergoeding van een rechtstreekse taxi (al is het een gedeeltelijk!). En in het uiterste geval ons geld terug zodat we een reis konden boeken die wel naar onze tevredenheid was.
We zijn twee weken lang van het kastje naar de muur gestuurd voordat we een antwoord kregen. Er werd beloofd om terug te bellen en dat gebeurde maar niet. Na 2 weken kwam het antwoord: pech + nog een nóg omslachtiger transfer die aangeboden werd.
Voor de beeldvorming: transferoptie 1 is van Brabant naar Zaventem rijden, en van Zaventem met gratis bustransfer naar Amsterdam worden gebracht. En dit alles midden in de nacht. Dan ben je van 00:30 uur snachts tot 05:00 uur aan het reizen en dan moet je nog wachten op Schiphol en vliegen!!! Transferoptie 2: rijdt met je eigen auto naar Schiphol en parkeer hem daar. Die kosten wilden ze vergoeden. En als je dan terugland op Zaventem zondagavond dan mocht je met OV weer naar Schiphol om je auto op te halen. En dat wilde ze wel vergoeden? De logica is ver te zoeken.
Samengevat is het ronduit schandalig hoe Nordic met haar klanten om gaat. De honden lusten er geen brood van. Niet terugbellen, niet meedenken, het wettelijke minimale doen en je daarachter blijven verschuilen, absoluut niet servicegericht of redelijk. Voor ons NOOIT meer Nordic.
Overigens alle lof voor de accomodatie ter plaatse: Kaamos Lodge in Aavasaksa. En de organisatie Explore the North: deze organisatie regelt alle activiteiten, kleding en transfer. Nordic is enkel een tussenpersoon, dus ik zou die lekker overslaan en reizen boeken via Explore the North. Ze hebben meerdere resorts in zowel Finland als Zweden en de kwaliteit, in ieder geval van Kaamos Lodge, is echt 10/10. Het eten, de plek, het personeel: werkelijk waar fantastisch!!!

Antwort von Nordic
We verbleven met een groep van 11 mensen in de Aurora Mountain Lodge in Lannavaara. Alles was ontzettend goed geregeld: een fijne accommodatie, goed eten en super vriendelijk personeel. Je voelde je er meteen welkom.
Voor mij was de tweedaagse sneeuwscootertocht echt een hoogtepunt. We gingen diep de wildernis in, door sneeuw en eindeloze witte landschappen. Onze gids Karel Toch was fantastisch: altijd vrolijk, geduldig en hij stond meteen klaar als iemand weer eens in de diepe sneeuw was beland.
Ook de dag met de sledehonden was geweldig. En als kers op de taart kregen we op de laatste avond ook nog het noorderlicht te zien.
Een onvergetelijke week vol natuur, avontuur en een geweldige groep mensen. Nordic bedankt voor deze fantastische reis!

Antwort von Nordic
Nordic heeft van begin tot eind alles goed geregeld en stond altijd klaar bij vragen.

Antwort von Nordic
alles was top geregeld en duidelijk we boeken sowieso weer hier

Antwort von Nordic
Mooie reis gemaakt via Nordic naar Fins Lapland. Alles was prima verzorgd en alle activiteiten waren gepland, duidelijke communicatie. De Vaamos app vond ik minder nuttig.

Antwort von Nordic
Nordic werkt samen met Ruka adventure Safari, die ook het vervoer van luchthaven naar appartement verzorgt. Een grote bus kan niet bij onze geboekte appartementen komen. Resultaat dat je koffer en spullen circa 200mtr door de sneeuw moet slepen heuvel af en op. Op verzoek om opgehaald te worden met een kleinere bus kan niet, wel kan de bagage opgehaald worden om naar de grote bus gebracht te worden . Extra kosten 100€, hetzelfde bedrag wat je betaalt om naar het vliegveld te komen. Afhandeling is ronduit slecht, overige ervaringen zijn goed.

Antwort von Nordic
We hebben met Nordic een fantastische reis gehad naar Zweeds Lapland.
Alles was tot in de puntjes verzorgd. Het programma was goed gebalanceerd en voor iedereen goed te doen. De groep was behoorlijk verschillend, maar de gidsen maakten er een feestje van.
Informatie was duidelijk en compleet.

Antwort von Nordic
Nordic heeft onze reis met de Hurtigruten uitstekend voorbereid. We hebben genoten van de 12 daagse bootreis langs de Noorse kust.

Antwort von Nordic
Slechte communicatie . Als reactie op het bericht van Nordic.
Lang niet alle vragen zijn beantwoord, vooral de lastige vragen . 20 % van onze vakantie weg . En de vlucht is s' morgens vroeg om 5 .15 gewoon vertrokken naar Kittela .

Antwort von Nordic
Met z'n tweeën naar Zweeds Lapland geweest voor 4 dagen. Alles precies zoals we hadden gehoopt! Goed georganiseerd, goede lodge waar ook alles perfect georganiseerd was. Echte aanrader! Prijs kwaliteit dik in orde.

Antwort von Nordic
Geweldige ervaring en alles goed geregeld

Antwort von Nordic
De reis naar Finland (Kaamos lodge, Aavasaksa) zelf was fantastisch en vijf sterren waard! Alles was tot in de puntjes geregeld en we hebben superleuke dingen gedaan (ijsvissen, sneeuwscooter, hondenslee, rendieren, sneeuwschoenen, sleetocht etc.). Deze waren soms een beetje overpriced en voelde soms ook als de Saloubanaan in de sneeuw, maar.. super geregeld EN leuk om te doen!!
De reden van het ontbreken van sterren is omdat de review over het bedrijf Nordic gaat en niet over de reis zelf.. We hadden bijna drie dagen vertraging op de heenweg in verband met de sneeuw en de temperatuur in Kitila. De communicatie van Nordic was dramatisch en de compensatie achteraf nog dramatischer. Als indicatie: wij hadden voor twee personen ongeveer 5400 euro betaald en ongeveer 400 euro aan extra kosten in verband met de vertraging gemaakt. Wij kregen achteraf maar ongeveer 750 euro compensatie na een niet transparante berekening van Nordic.
Overigens hebben we wel alle vooraf geboekte tours kunnen doen, maar dan in een kleiner tijdsbestek (goed geregeld, Nordic!).
Gevoelsmatig voelen we ons helaas wel een beetje opgelicht en dat werpt een hele donkere schaduw over een eigenlijk hele leuke reis..

Prachtige reis!
Geen doorsnee vakantie, maar echt een reisbelevening.
Schitterend om een keer meegemaakt te hebben.
Prachtige natuur, geweldige activiteiten (2-daagse tocht met huskeys en slede, 1-daagse sneeuwscooter tocht, ice-buggy rijden, sneeuwwandeling gecomnbineerd met langlaufen en natuurlijk schitterende noorderlicht momenten gehad (3 avonden).
Ook de gidsen en het personeel in de lodge waren zeer kundig en zeer vriendelijk.

Antwort von Nordic
Goed organisatie van de reis
Gegevens en informatie compleet
Geweldige accommodatie

Antwort von Nordic
Magische reis naar lapland gedaan via Nordic. Alles super geregeld. Zeer aan te bevelen!

Antwort von Nordic
Alles was tot in de puntjes verzorgd en de accommodatie en de activiteiten waren van uitstekende kwaliteit.
De gidsen waren super enthousiast en zeer kundig.
Absolute aanrader

Antwort von Nordic
Nordic lijkt het prima voor elkaar te hebben, maar als er 60 uur niet gevlogen kan worden vanuit Finland (waar zij weinig aan kunnen doen overigens) doen ze alles fout. Onbereikbaar want telefoon gewoon niet opnemen. Heel veel mails sturen maar die dan altijd minstens 1 uur nadat lokaal de juiste informatie al door ons zelf verkregen was. Elke mail bevatte minstens 1 foutief deel. Kortom heel erg vervelend als je eigenlijk alleen maar behoefte hebt aan goede en snelle informatie.

Antwort von Nordic
Fantastische organisatie. Alles simpelweg goed geregeld

Antwort von Nordic
Wat hebben wij een fantastische en onvergetelijke reis naar Tarendö gehad. En wat heeft Nordic dit goed georganiseerd! Uitvoerige informatie vooraf, regelmatig updates, een hele nuttige app die je vóór en tijdens de reis kan gebruiken, erg gemakkelijk om in te checken etc.
De locatie zelf, Artic River Lodge is ook zeker een aanrader! Een warm welkom, vriendelijke personeel/gidsen tijdens de excursies, heerlijk en bijzonder eten. Goed ontbijt en prima transfers van en naar het vliegveld.
Een vakantie die ons nog lang bij zal blijven. Dank je wel Nordic!

Antwort von Nordic
Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.
Hier finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.