IZA Bewertungen 44

TrustScore 1.5 von 5

1,6

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Tandarts verzekering is duurder dan het betaalde bedrag die je terug krijgt. Je betaalt bijna 26 euro per maand voor een totaal bedrag voor 500 euro die je terug krijgt en daarbij heb je nog je eigen... Mehr ansehen

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Vanmiddag na meer dan een half uur wachten de verbinding met de klantenservice maar verbroken. Geen enkele indicatie hoeveel wachtenden er voor mij waren of hoe lang dit nog zou kunnen duren. Met begr... Mehr ansehen

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Betalen voor post van IZA. SCHANDALIG Bericht gekregen van IZA dat ik vanaf juli 2023 euro 15,-- per 12 mmaanden moet betalen om post van IZA op papier te ontvangen. Post ontvangen per e-mail is gra... Mehr ansehen

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Kreeg na spoedopname ziekenhuis Frankrijk een rekening van bijna 900 euro. Declaratie gedaan van complete medische dossier, alle facturen enzenz. Kreeg afwijzing omdat de factuur niet gespecificeerd w... Mehr ansehen

1,6

3 Sterne
2 Sterne
1 Stern

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

IZA geeft korting zodat je de normale prijs betaalt

IZA deed mij allerlei aanbiedingen om spullen met korting te kopen. Ik zocht een fitnessproduct en stelde vast dat de prijs met korting gelijk is aan de prijs die je op Bol betaalt. Geen korting dus. Ik heb een klacht ingediend en de mevrouw van de klachten gaf aan dat dit juridisch wel mag. Toen gaf ik aan dat het tijdverspilling voor mij is om de zogenaamde aanbiedingen te bekijken en dat het ethisch onjuist is om nepkorting aan te bieden. Haar argument was dat er mensen zijn die niet op Bol.com kunnen kijken en dus alleen op deze manier korting kunnen krijgen. Ik heb na deze warrige redenatie maar een einde aan het gesprek gemaakt.

1. August 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Nooit hier een verzekering afsluiten

Nooit hier een verzekering afsluiten. Meer geld vragen voor alle zorg pakketten en vervolgens ook alternatieve zorg uit het pakket halen.

Dan betaal ik 160 euro aan zorgverzekering. Moet ik naar de huisartsenpost voor een kleine snee in mijn pink. Krijg ik een rekening van 54 euro. WAAROM BETAAL IK DAN BASIS VERZEKERING.

IK GA DIT JAAR OVERSTAPPEN.

12. Oktober 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Wat een verschrikkelijk bagger bedrijf…

Wat een verschrikkelijk bagger bedrijf is IZA toch. Op vakantie in Turkije is mijn vrouw met haar hoofd op een steen gevallen. Hierdoor was een hoofdwond ontstaan. Deze wond is in een ziekenhuis behandeld. Deze behandeling moest uiteraard direct afgerekend worden. Voor de behandeling hebben we keurig netjes een gespecificeerde nota ontvangen. Deze nota hebben we ingediend, maar IZA weigert te vergoeden omdat er geen medisch rapport aanwezig is. Volgens IZA moeten we dit medisch rapport dan maar eerst "even" gaan opvragen. Enige vorm van empathie is echt niet te bespeuren bij IZA, want schijnbaar moet je bij een medisch noodgeval eerst alle kleine lettertjes gaan bestuderen voordat je naar het ziekenhuis gaat.

22. Oktober 2024

Slechte service.

Al jaren verzekerd bij Iza. Bij normale declaraties nooit problemen. Nu in het buitenland. Ziek geworden in Indonesie. Naar arts. Behandeling gehad en medicijnen voor bact. Luchtweginfectie. Behandeling wordt vergoed, medicijnen niet. Dus die stuur ik naar mijn reisverzekering. Die vraagt aan mij, waarom worden de medicijnen niet vergoed? Ik heb geen idee, staat geen reden in de app, dus gebeld met Iza. Aardige man, maar je hebt er niets aan. Bij navraag zegt hij dat de afd die de medicijnen controleert deze niet kent. Nee dat begrijp ik, ik zat op een eiland aan de andere kant van de wereld. Mijn vraag, kunt u dan misschien een mail naar mij schrijven wat de reden is dat de medicijnen niet vergoed worden, dit voor de reisverzekering. NEE, dat doen we niet. Ik zeg, mijnheer we hebben het over antibiotica. Ja, ik vind het ook raar, maar kan geen mail schrijven. En bedankt Iza. Lekker flexibel zeg. Als zoiets simpels al te veel moeite is. Vreselijk. Je betaald je het heen en weer, maar moeite doen is blijkbaar lastig. Gelukkig is de reisverzekering meegaand!! Maar wat een afknapper van de Iza heb ik gekregen.

9. Oktober 2024

Geen vergoeding (snelle) zorg

Wat een verschrikkelijke verzekering, mn moeder, jaren premie betaald, nooit iets gehad, nu hulp nodig in de vorm van pijnpoli, kan binnen 7 dagen terecht bij DC kliniek, wordt niet vergoed, net zoals orthopeed Acibadem. Zeer teleurstellend, echt super naar, wachttijd naar gecontracteerde zorg is 50 dsgen.. niet te geloven!

7. Oktober 2024
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Iza app puinhoop werkt al sinds dat men…

Iza app puinhoop werkt al sinds dat men de digid code heeft moeten bevestigen niet meer!
Ik heb wel 20 keer gebeld en ze kunnen vanuit ICT -Iza nog niet eens mij helpen
Telkens krijg ik te horen app verwijderen en nieuw installeren,oftewel via instelling op mijn telefoon moeten wijzigen.Zo gezegd zo gedaan en het werkt nog steeds niet
Een grote puinhoop hun veranderen iets cliënt is de dupe 🤮is toch een trieste zaak zoiets

7. Oktober 2024

Wat een vreselijk bedrijf

Wat een vreselijk bedrijf. Bij alles wat je vraagt wordt je verwezen naar pagina tekst op de website die overigens vaak niet up-to-date is of gedeeltelijk niet eens werkt. Het ligt altijd aan een andere partij dan IZA zelf en liefst aan de verzekerde zelf.

28. August 2024

Reisvaccinaties niet vergoed

Vorig jaar had ik reisvaccinaties via mijn huisarts gehaald, ik kreeg dat niet vergoed, omdat ik dat via Thuisvaccinatie had moeten doen.
Dit jaar heb ik dus de vaccinaties en malariatabletten via Thuisvaccinatie geregeld.
Dit wordt niet vergoed want dit jaar had ik het via Reisprik of Vaccinatiepunt moeten doen.
Dit is niet gecommuniceerd bij de nieuwe polis.

16. Juli 2024
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Goede review

Ik geloof best dat er wel eens wat mis gaat bij het IZA. Krijg wel de indruk dat er alleen maar slechte ervaringen worden gedeeld bij Trustpilot. Ik ben al sinds 1978 deelnemer bij het IZA. Je was als gemeente -ambtenaar tot 2006 verplicht verzekerd voor ziektekosten bij het IZA. Dus geen keuze. Door het nieuwe zorgverzekeringsstelsel (per 2006) was er wel een keuze. Ik heb tot nu toe nog nooit problemen gehad bij het declareren van mijn ziektekosten. Dus mijn ervaring met het IZA is heel goed, dat mag ook wel eens geschreven worden.

29. Dezember 2023
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Verbroken verbindingen en onkunde…

Verbroken verbindingen en onkunde medewerker klantenservice.
Gisteren 22-12-2023 opnieuw een slechte ervaring met de bereikbaarheid van de klantenservice IZA en incompetentie van de medewerker.

1e poging tot contact: na 10 minuten wordt de verbinding verbroken

2e poging tot contact: nadat de medewerkster mij in de wacht heeft gezet wordt na 24 mnuten de verbinding verbroken.

3e poging tot contact: ik krijg een vriendelijke maar onwetende medewerker aan de lijn.

-Gebeld voor een nadere uitleg van een tandartsnota vergoeding. Ik ontvang hiervoor 70% vergoeding omdat mijn tandarts geen contract heeft met IZA.

IZA stelt in haar brief dat zij een standaardtarief vergoeding geven omdat het gedeclareerde bedrag hoger is dan het standaardtarief. Gevraagd wat dit standaardtarief dan is omdat ik volgens mijn berekening € 1,07 meer vergoeding zou moeten ontvangen. De medewerker geeft aan dat de IZA het begrip standaardtarief niet kent en dat ik niet moeilijk moet doen over € 1,07. Dit soort verschillen komt volgens hem wel vaker voor. Hij geeft aan dat hij mij niet kan vertellen hoe hoog het standaardtarief is.

Ik vraag de medewerker naar de lijst vergoedingen 2023 waarnaar de IZA op haar site verwijst en of hier de standaardvergoeding op staat. Hij geeft aan de lijst niet te kennen.

-IZA stelt in haar brief dat een deel van de tandartsnota niet wordt vergoed omdat ik een eigen bijdrage moet betalen. Een bedrag wordt niet genoemd. Op mijn vraag hoe hoog deze eigen bijdrage is stelt hij dat er geen sprake is van een eigen risico. Hij stelt dat bij de VGZ alle eigen bijdragen worden geboekt onder de noemer “ eigen risico”. Hij lijkt het verschil tussen eigen risico en eigen bijdrage niet te kennen.

-Op mijn vraag of ik naar zijn volledige naam mag vragen in verband met een op te starten klachtenprocedure stelt hij deze niet te mogen geven. Hij adviseert mij vooral een klacht in te dienen omdat de kantenservice medewerkers het zat worden steeds de lading over zich heen te krijgen door de onduidelijkheid van de brieven inzake declaraties.

Het gesprek wordt hierop door mij beëindigd.
Mijn mening over IZA/VGZ: Ik heb jaarlijks en dat nu al meerdere jaren slechte ervaringen met het verkrijgen van de vergoeding waar ik volgens de voorwaarden recht op heb. Uiteindelijk krijg ik mijn geld maar het komt altijd pas na een klachtenprocedure.Bij IZA krijg je uiteinelijk je geld als je een terriermetaliteit hebt en je zelf kunt verweren. Ik raad de IZA dan ook niet aan.

23. Dezember 2023
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Klantenservice met NUL verstand zit aan…

Klantenservice met NUL verstand zit aan de chat. Ze weten niks. Kunnen je alleen maar links doorsturen. Je hebt ze nodig en dan zijn ze er niet. Vergoeden niks. Als je dan ziet wat voor onzin ze vergoeden dan zakt je de broek af. Het is echt een K.T verzekering.

3. Oktober 2023

Administratieve fout van 3.5 jaar terug

proberen meermaals zogenaamde onbetaalde facturen te declareren, en doen dit het liefs een paar jaar later,
Ik zit al 3.5 jaar niet meer bij het iza, en vraag om een overzicht van facturen en betalingen. bij contact met een medewerker wordt er geen duidelijke antwoorden gegeven, en uiteindelijk hangen ze gewoon de telefoon op.

15. August 2023

Super slecht

Ook ik kreeg een betalingsherinnering voor premie jan.2020. Waar ik nb voor heb gebeld om te kunnen betalen indertijd. Nooit factuur ontvangen kreeg keer op keer te horen dat er geen openstaande facturen waren. Op 9 juli krijg ik een betalingsherinnering. 2 klachten over geschreven wordt opgepakt door klachtenfunctionaris zonder bevoegdheden. Klacht ligt nu bij overkoepelende instantie. Nooit meer vgz/iza voor mij. Geen cent verdienen ze meer aan mij vanaf jan.2024

12. Juli 2023
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

In buitenland met spoed opgenomen

In buitenland met spoed opgenomen. Verzekeraar is slecht bereikbaar door de vele keuzemenu’s die doorlopen moeten worden. € 20 beltegoed voor je er doorheen bent. Declaraties worden vergoed is de boodschap. Bij thuiskomst ingediend maar niet ontvankelijk verklaart. Vertaling door beëdigd tolk is voorwaarde. Kosten zijn €100 per rekening van soms nog geen € 50. Declareren kost in dit geval meer dan de opbrengst. Ook met lokale omstandigheden zoals vervoersmogelijkheden voor partner die wordt ingeschakeld bij de zorg wordt geen rekening gehouden. Iza is goed in simpele zaken maar met een deelnemer meedenken is te veel gevraagd. Je mag anders verwachten van een bedrijf met deze omvang. Geen aanrader dus.

20. Juni 2023

schandalig

Ik krijg vandaag (na 42 maanden) een rekening van IZA uit dec. 2019, deze is in Jan. 2020 wegens restitutie teruggestort. en nu willen ze 175 euro van mij??? ik ben in 2020 overgestapt naar VGZ, jammer ik kwam na de overstap pas achter dat VGZ en IZA dezelfde maatschappij is.
Mijn vraag is; Ga ik dit terugbetalen?? NEE
Ik heb Hierover gebeld "computerfout zeiden ze". Dit is niet de eerste keer, ik heb jaren terug een flink bedrag (incl. incassokosten) moeten terugbetalen terwijl ik bewijzen had dat deze was terugbetaald.
Dat was zeker ook een computerfout.
Mij pakken zij niet meer, Al moet ik mijn laatste cent betalen aan een advocaat.
IZA waar ben je mee bezig?? computerfouten worden door mensen gemaakt!!!!!

11. Juli 2023

Betalen voor post van IZA

Betalen voor post van IZA. SCHANDALIG
Bericht gekregen van IZA dat ik vanaf juli 2023 euro 15,-- per 12 mmaanden moet betalen om post van IZA op papier te ontvangen. Post ontvangen per e-mail is gratis. SCHANDALIG deze klantonvriendelijke houding.
De premies rijzen de pan uit en dat ook nog dit. Daarnaast zijn er vele oudere verzekerden die geen e-mail kunnen of willen gebruiken. Zij worden nu op0 kosten gejaagd. Een reden te meer om te overwegen volgend jaar over te stappen naar een andere verzekeraar. Heb de laatste jaren alleen maar slechte ervaringen met de IZA.

6. Juni 2023
Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Geen vergoeding medische kosten herseninfarct turkije.

Weg gegaan bij Iza omdat ze een rekening uit Turkije van het ziekenhuis niet wilden vergoeden, daar ik geen Engelse factuur had. Zij spraken daar geen woord Engels. Bij elkaar400 euro, in vergelijking met Nederlands zkh niets. Hoge zorgkosten betalen. Geen vergoeding gekregen. Daar scan, onderzoeken, week ziekenhuisopname, wegens hersen infarct. Wat zou dat in Nederland gekost hebben? Waardeloze verzekering.

7. September 2022

De geldhark moet groeien

Moet door jullie wisselen voor een ander goedkoop medicijn.
Zelfs geen overleg of ik zelf de juiste wil bijbetalen.
Zwaar.... van een bloeddruk die mooi onder controle was nu weer met het circus opnieuw beginnen met misschien meer vervolg schade in mijn gezondheid
Bloedruk van een nette 135
Wesr terug op 195
En dat omdat jullie geldhark nog niet groot genoeg is

5. Februar 2023

Waarschuwing

Ik heb tot juni 2022 als flex-kracht bij de afdeling Declaratieverwerking van IZA gewerkt en wilde deze waarschuwing hier achterlaten. We kregen de instructie om zoveel mogelijk niet-standaard declaraties in eerste instantie af te wijzen, ook al was er voor de behandeling wel recht op vergoeding. De uitleg hierachter was dat veel klanten niet de moeite zouden nemen om hierover contact op te nemen.

26. Juli 2022
Bewertung ohne vorherige Einladung

Ist dies Ihr Unternehmen?

Kostenfreien Account erstellen

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr