Defecte producten, onwaarheden en niet nakomen afspraken
Onderwerp: Klacht over Het Goedkoopste B.V. – levering van drie defecte accu’s en niet-nakoming afspraak
Geachte heer, mevrouw,
Hierbij dien ik een klacht in tegen Het Goedkoopste B.V. (hetgoedkoopste.nl), tevens partner van bol.com.
Ik heb bij deze verkoper drie accu’s besteld: een 60Ah, een 74Ah en een 44Ah. Alle drie de accu’s zijn defect geleverd. De gemeten SOH-waarden lagen ver onder de norm. Bij levering al 70%, later verder gedaald tot 37% en uiteindelijk 1%.
De verkoper reageert structureel ontwijkend. Mijn inhoudelijk correcte vragen worden bagatelliseerd. Er wordt een onjuiste verklaring gegeven dat nieuwe accu’s met een lage SOH worden getest en in gebruik beter zouden worden tot 100%. Dit is aantoonbaar onjuist. Nieuwe accu’s behoren bij levering op of dicht bij 100% SOH te scoren en nemen in de loop van de jaren af. Een accu die “beter wordt”, bestaat niet.
Vandaag heb ik via een andere bol-partner (Porza) nieuwe accu’s ontvangen. Deze zijn door mij direct doorgemeten en scoren 100% SOH, zoals het hoort. Dit bevestigt dat de verklaring van Het Goedkoopste B.V. onjuist is.
Daarnaast heeft de verkoper een afspraak gemaakt – en schriftelijk bevestigd – om de defecte accu’s op dinsdag op te halen. Hij is niet komen opdagen. Ik ben vandaag speciaal van vakantie teruggekomen en heb de gehele dag gewacht. Dit bleek volledig zinloos.
De verkoper schuift de verantwoordelijkheid af op de importeur of fabrikant. Op grond van het Burgerlijk Wetboek is de verkoper zelf verantwoordelijk voor de conformiteit van de geleverde producten.
Ik heb de verkoper herhaaldelijk en netjes verzocht om tot een oplossing te komen. Tot op heden ontvangt ik uitsluitend loze beloften.
Ik verzoek u om te bemiddelen en de verkoper te houden aan zijn wettelijke verplichtingen. Tevens zoek ik een passende compensatie voor de geleden overlast en de verloren vakantiedag. Mocht een redelijke oplossing uitblijven, dan behoud ik mij alle rechten voor, waaronder het indienen van een tegenvordering.
Ik ben bereid alle correspondentie, ordergegevens en meetresultaten toe te sturen.