Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Får inga förslag utifrån vad man angett att man söker. De mailar ut att det finns potentiella matchningar och för att se dessa behöver man betala. När man väl betalat så finns inga matchningar i lista... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Jag hittade Hemie för ca 3 år sedan, efter att ha försökt byta min lägenhet på diverse sajter under minst 5 år. Efter 3 månader och flera intressanta bytesobjekt hittade jag min drömlägenhet och fick... Mehr ansehen

Unternehmen hat geantwortet

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Jättenöjd med Hemie! enkel att använda för alla. Lättöverskådlig, enkelt att hitta funktioner, alla matchningar och intressen sparade för sitt eget minne. Är mitt i ett byte tack vare sidan. Ha... Mehr ansehen

Unternehmen hat geantwortet

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Har fått intresseanmälningar men inga efter mina önskemål. Får bytesförslag ofta på svindyra lägenheter och inte i områden som jag angett intresse för. Värsta att det inte går lätt att avsluta prenu... Mehr ansehen

Unternehmensdetails

1. Wohnungswirtschaftsunternehmen
  2. Wohnungsvermietungsagentur
  3. Immobilienvermittlung

Vom Unternehmen geschrieben

Hemie är en plattform för dig som vill byta hyreslägenhet till något som passar din livssituation bättre. Vi visar relevanta bytesförslag och gör det enkelt att ta ställning och visa intresse. Målet är att hjälpa fler att hitta ett hem som passar deras vardag.

• Vasagatan 13A, 17267, Sundbyberg, Schweden

3 Sterne
2 Sterne
1 Stern

Hat 38 % seiner negativen Bewertungen beantwortet

Antwortet meist innerhalb von 24 Std.

"Snabb och bra service"

"Snabb och bra service" - låter väldigt klyschigt och fejk till att börja med. Vad exakt för service behöver man av denna sajt? De flesta omdömen låter som överglada reklaminlägg än realistiska recensioner.

Intressant att positiva omdömen kommit i skov och att omdömen om lyckade byten rullade in när domänen knappt hade varit registrerad i ett år. Tror knappast att sidan var mindre buggig eller hade fler användare då heller (Idag är det ju total katastrof på dessa fronter).

Desto mer relevant är väl att tjänsten inte klarar av grundfunktionerna alls även om sajten aktivt sitter här och påstår det. Det är riktigt illa.

Sidan fungerar väldigt dåligt på alla sätt. Rekommenderar facebookgrupper för den som vill ha ett både billigare och mer fungerande alternativ.

För faktiskt lägenhetsbyte rekommenderar jag den välkända konkurrenten - man får åtminstone vad man betalar för.

Skamligt. Det är dags att byta bransch. 0 av 10.

1. Januar 2026

Hej Stefan,

Vi publicerar inga egna omdömen och kan inte påverka när eller hur användare väljer att lämna recensioner.

Vi kan heller inte hitta någon kontakt eller felrapport från dig, vilket gör påståenden om funktionalitet svåra att bemöta i sak. De användare som hör av sig till support@hemie.se får hjälp med konkreta problem.

Om något specifikt inte fungerat för dig är du välkommen att mejla oss så tittar vi på det.

Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Förespråkar gratis lägenhetsbyte men kostar pengar

Jag förstår inte riktigt iden med att ni förespråkar lägenhetsbyten kostnadsfritt när det kostar att se vilka som har klickat in att de är intresserade av ens lägenhet (dvs du måste skaffa premium). Ni säger bokstavligen på er hemsida "Vill du byta lägenhet utan att betala något? Med Hemie, en ny smart bytestjänst, kan du göra hela ditt lägenhetsbyte gratis. Skapa ett konto och börja byt." vilket inte stämmer. Jag har två intresserade på min lägenhet men kan inte öppna de pga att jag inte har premium.

6. Januar 2026

Inga matchningar

Inga matchningar, inga bytesförslag.
Allmänt dålig sida, det verkar som att ingen använder den.
Rekommenderar ingen bli lurade av deras premiumtjänst som är helt meningslös.

22. Dezember 2025
Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Känns bra och seriös

Känns bra och seriös, för att vara gratis. Enda negativa är att personer inte svarar när man har en matchning och vill gå vidare med visningar. Men så är det även på ändra bytessidor.

1. Dezember 2025

Ofärdig / saknar features

Buggar. Dålig UX design. Väldigt konstig affärsmodell - försöker ta betalt när man inte ens har hunnit prova produkten. Bolaget verkar gå i förluster.

Saknar diverse funktioner. Matchningar ser ut som en chattikon - går inte riktigt att hitta på sidan.

I kartläget måste man klicka sig in på varje annons innan man kan tacka ja, och sedan backa i browserhistoriken.

Flertalet designfel och buggar.

Man döljer numera när användarna senast loggade in. Antagligen p.g.a. att nästan alla annonser är inaktiva - någon ny användare har dumpat dem där som test och dragit.

Orealistiska kommentarer här om sidan, förmodligen fejk.

Skräp.

17. November 2025

Antwort von Hemie

Vi ser att det du skriver inte stämmer överens med hur tjänsten faktiskt fungerar.

Hemie är en freemiumtjänst. Man kan använda plattformen helt gratis och många har genomfört sina byten utan kostnad. Premium är ett val för dem som vill ha fler funktioner, inte ett krav för att testa tjänsten.

Vi har daglig aktivitet, planerade visningar och genomförda byten varje vecka. Vi jobbar löpande med förbättringar och uppskattar konkret feedback från riktiga användare.

Om du har faktiska exempel på problem får du gärna skicka dem till info@hemie.se så tar vi det där.

Team Hemie

Använd en annan tjänst

Lät bra till en början. Kanske är jag arbetsskadad, men produkten känns långt från klar. Saker som kraschar utan felmeddelanden, långa laddtider. T.ex. fick jag själv komma på att mina bilder var för stora för att ladda upp. Sidan hängde sig utan felmeddelande, det är väl inte ovanligt att användare laddar upp bilder från sin telefon 2025? Sen kommer det upp matchningar på tomma annonser och annonser där deras önskade områden inte matchar mina, dvs. helt irrelevanta bytesförlag. Hade den andra parten anmält intresse på min lägenhet ändå hade det varit en annan sak. Sen efter en vecka raderades mitt konto utan förvarning. Direkt när jag skapade annonsen så la jag in en lång beskrivning, fyllde i alla fält som fanns i annonsen och laddade upp 8 tydliga bilder och en planlösning. Men svaret från support är att dom haft någon attack och sen har dom raderat annonser och användare som inte verkat seriösa. Vilket verkar gjorts helt okontrollerat, så jag fick veta att jag snällt får börja om från början. Antingen behöver dom jobba på sina rutiner eller så har dom problem med hanteringen av data och saker försvinner ur deras system utan att dom förstår varför.

22. Oktober 2025

Så fin kundservice

Så fin kundservice, tack till Victoria som fixar allt!
Inget fel på sidan men folk är slöa på att markera, synd, jobbigt att guppa runt i ovisshet. Tyvärr har väl hela Lägenhetsbytes nonchalanta elit flyttat över hit. Lite ledsamt att du som skrev att du inte markerar och bytet ändå ligger kvar vilket du tycker är märkligt, det är väl din sak att se till att uppdatera din egen lista. Men gärna en funktion som stoppar dom som inte markerar, det ser jag fram emot. Tack Hemie för en bra sida!

12. Oktober 2025
Bewertet mit 3 von 5 Sternen

Funkar men …

Funkar men konkurrenten Lägenhetsbyte är mkt bättre. Hemie saknar många funktioner som Lägenhetsbyte har. Dessutom mindre kundkrets. Det bästa med Hemie är priset som är schysst.

12. August 2025

Vad är det för bluff

Vad är det för bluff?
Riktigt oseriös sida. Skapar matchningar som inte existerar.
Helt värdelös att ställa in önskemål.
Kommer inte att förlänga mitt abonnemang.

8. Juli 2025
Bewertet mit 2 von 5 Sternen

Måste utveckla och uppdatera tjänsten

Hej precis skaffat Hemie efter många år på en annan bytesjakt. Hemie skriver själva att de är i en tillväxtfas, då tycker jag att man inte sjösätter produkten/tjänsten innan den är helt färdig. Vore toppen om de hade haft en testpanel innan.

Behöver utvecklas rejält. Ex markerar jag inte intresserad ligger lägenheterna kvar i listan ”vill byta med mig” borde försvinna från listan som blir väldigt lång.
En annan stor brist är att om man råkar trycka ”inte intresserad” så försvinner lägenheten helt, dvs det
går inte att ångra, det är otroligt dåligt, jag har tappat några lägenheter pga detta vilket känns otroligt tråkigt.
Markerade en lägenhet som ligger i listan, men när jag vill titta på kartan var den ligger så existerar den inte där.
Nej denna tjänst och funktioner känns inte helt klara, finns en del att rätta till och förbättra.
Ser fram emot en uppdatering då jag ändå föredrar Hemie och det humana pris i jämförelse med den otroligt dyra lägenhetsbyte.

19. Juni 2025
Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Måste säga jag är otroligt nöjd med…

Måste säga jag är otroligt nöjd med Hemie! Jag och min fru behövde en större lägenhet men vi hittade ingenting och eftersom vi inte var nöjda med dom hemsidor vi kollat på och nekat lägenhet efter lägenhet pga dåliga bilder och när vi kom dit så såg det inte alls ut som på bild. Med Hemie har vi haft jätte bra kontakt och förklarat våran situation och dom hjälpte oss att få en större lägenhet där vi alla kommer få plats nu, det var som en tyngd släppte från våra axlar och vi kommer för evigt tacka Hemie teamet! Rekommenderar starkt! Mvh.

30. Mai 2025

Antwort von Hemie

Tack för dina fina ord, det gör oss riktigt glada att höra! Så skönt att ni hittade rätt till slut, och vilken lättnad att hela familjen får plats nu. Lycka till i nya lägenheten! 👋😊

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Jättebra matchningssystem den fattar…

Jättebra matchningssystem den fattar verkligen vad det är man letar efter

9. Juni 2025

Antwort von Hemie

Så kul att höra! Vi har lagt mycket kärlek på att matchningarna ska kännas rätt, glad att du märker det! 🙌😊

Enkel att använda

Enkel att använda, billigt och bra service. Dem hjälpte mig förbättra min annons och trevliga.

9. Juni 2025

Antwort von Hemie

Tack! Så kul att du uppskattar både tjänsten och vår hjälp 💛 Vi försöker alltid göra processen så enkel och smidig som möjligt!

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

En tjänst och sida som är efterlängtad…

En tjänst och sida som är efterlängtad som alt till lägenhetsbyte.se men som inte är färdigbyggd när den sjösatts. Den har god potential men det är omöjligt som annonsör att ladda upp fler bilder efter de initialt inlagda vid registreringen (iaf via mobilen) utan att sidan krashar! Sen går det att ladda upp max 1-3 bilder i taget, man behöver manuellt trycka på en ”spara knapp” och hoppas att sidan inte hinner innan de sparats vilket den gör i 9 fall av 10.

Helt klart för tidigt att släppa den i det skicket den är och allt annat än rimligt att ta betalt för tjänsten!

Det är ett smalt fönster som man har när man släpper en ny bytessida att fånga annonsörers/bytesletares intresse, det finns inte marginal för att man inte ska kunna lägga upp bilder på sin lgh men trots det betsla 99kr/mån! Sorry! Ni måste lägga tid på detta!

23. April 2025

Hej Mia!

Vad kul att höra att du ser potential i oss, det är verkligen det vi hoppas. Men samtidigt tråkigt att du är missnöjd med tjänsten i sitt nuvarande läge. Självklart vill vi att allt ska fungera och vi spenderar mycket tid på att testa funktioner innan vi släpper dem för våra användare. Det tar däremot inget ifrån att det uppstått problem för dig vilket jag hoppas du förstår att vi också tar på fullaste allvar.

Givetvis ska vi göra vad vi kan för att lösa detta så att det fungerar för dig. Du får gärna höra av dig till oss på mejl, support@hemie.se så ska vi försöka reda ut det åt dig så att du kan använda tjänsten på rätt sätt.

Inväntar vidare kontakt från dig!

Dåliga sökfunktioner

Upplever mkt dåliga sök funktioner går ej söka på specifika områden/adresser el något bättre urval. Trots premiumfunktion.
Samt många annonser är ej aktiva dvs 8 av 10 har inte varit inloggad på över >30 dagar... tråkigt för en tjänst som hade kunnat konkurrerar bättre med den hutlöst dyra lägenhetsbyte...

13. März 2025

Antwort von Hemie

Tack för din feedback! Vi är i en tillväxtfas och jobbar ständigt på att förbättra sökfunktionen och uppdateringen av annonser. Att många annonser visar “>30 dagar” beror på att vi nyligen migrerat från vår app till den nya webbsidan, och synkroniseringen är ännu inte helt klar. Trots det sker många byten, och vi tar din feedback på allvar för att göra tjänsten ännu bättre. Hör gärna av dig på support@hemie.se om du har förbättringsförslag – vi uppskattar din input! 😊

Bewertet mit 1 von 5 Sternen

Känns som att appen är fejk typ

Känns som att appen är fejk typ. I sökfiltret finns en ruta man kan klicka i för att hitta ”perfekt matchning” så man ska kunna få fram de som söker det jag har. Oavsett hur jag ställer in de andra parametrarna så är det 0 perfekta matchningar. Dvs inte en enda användare i appen söker en etta på 31kvm i Stockholm. Tycker att det verkar orealistiskt. Har mailat hemie angående detta och inte fått svar på snart en månad. Var väldigt positivt inställd till hemie som har en del funktioner som tex lägenhetbyte.se inte har, men nu ifrågasätter jag ärligt om hela skiten bara är på låtsas.

23. November 2024
Bewertung ohne vorherige Einladung

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr