Das sagen Bewerter
Warsztaty pokazały mi jak wiele błędów popełniałam. Zawsze lubiłam tłuszcz, więc teraz jadłam za dużo, jestem uzależniona od cukru i wspomagałam się erytrytolem. Rosoły długo gotujące. Kawa kuloodpo... Mehr ansehen
Unternehmensdetails
Vom Unternehmen geschrieben
Pomagam uzyskiwać lepsze zdrowie, samopoczucie i wygląd za pomocą swojego autorskiego Coachingu Żywieniowego.
Kontaktinformationen
Flory 1/2, 00-586, Warszawa, Polen
- coach@karolinabarton.com
- foodcoach-karolinabarton.com
Hat 100 % seiner negativen Bewertungen beantwortet
Antwortet meist innerhalb von 24 Std.
So nutzt dieses Unternehmen Trustpilot
Das haben sich andere Leute angesehen
Restrykcyjna dieta
Leczyłam się ponad 4 miesiące u Pani Karoliny. Została mi wprowadzona dieta carnivor a był moment że miałam w zaleceniu jedzenie samego mięsa. Faktycznie miałam więcej energii ale bardzo się męczyłam jedząc same mięso plus zważając że problem jelitowy to często os jelito - mózg wykluczenie większości produktów z diety nie jest rozsądne. Miałam zwiększone odbijanie, mięso mi kompletnie nie siedziało. Zasugerowano mi tylko badanie na sibo ale jak wyszedł negatywnie to dalej trzymaliśmy się restrykcyjnej diety. Później dzięki gastroskopii została mi zdiagnozowany refluks z nadżerka 3 stopnia i przez to że cały czas podrażnilam sobie odbijaniem przewód pokarmowy przez niestrawione mięso nie wiem czy nie pogorszyła swojego stanu zdrowia. Wprowadzając dietę lekkostrawna i nie tak restrykcyjna nie tylko wyciszyłem brzuch ale również psychikę.Carnivor może być często pomocne ale moim zdaniem dobry dietetyk jest elastyczny bo nie dla każdego jest ta sama dieta a, widząc że pacjent tak reaguje na jedzenie i ma takie objawy układu pokarmowego i znając jakie są choroby układu pokarmowego, powinno mu zaswitac że może to być inna choroba jak np. refluks skoro jest odbijanie i ból w nadbrzuszu. Warto być ostrożnym i nie zawsze restrykcja jest równa polepszeniu stanu zdrowia.

Antwort von Karolina Barton Food Coaching
Podjąłem współpracę z Panią Karoliną po…
Podjąłem współpracę z Panią Karoliną po obejrzeniu wszystkich dostępnych filmików na YT z jej udziałem,Mam łuszczycowe zapalenie stawów, problemy z układem pokarmowym, duże zmiany na skórze ,ogólnie złe samopoczucie , Po kilku konsultacjach z Panią Karoliną wyniki badań wykazały znaczne obniżenie markerów zapalnych CRP , skóra pomału się goi, stan samopoczucia o wiele lepszy, mniejszy ból brzucha, W trakcie konsultacji wszystko prosto wyjaśnia ,potem zalecania wysyła na maila , przykłady posiłków -wszystko jasne i proste w zastosowaniu , Jestem BARDZO ZADOWOLNY ze współpracy z Panią Karoliną ,jej zalecenia są skuteczne ,a do tego jest bardzo miłą i emapatyczną osobą ,
AZS.
Zapisałam nastoletnią córkę do Karoliny ponieważ nie mogłyśmy sobie poradzić z silnym AZS, które obejmowało niemalże całe ciało. Córka dostała zalecenia żywieniowe i już po 3 miesiącach widać było różnicę , natomiast skóra całkowicie wygoiła się w niecały rok od pierwszej konsultacji.
Dodam jeszcze , że próbowałyśmy różnych alergologów i dermatologów. Za każdym razem przepisywane były sterydy , ostatecznie zalecono odczulanie, na które się nie zgodziłam. Żaden lekarz nigdy nie zapytał o dietę, a wystarczyło odbudować jelita.
Polecam Karolinę z całego serca ❤️
I don’t have enough words to describe…
I don’t have enough words to describe how much Karolina has helped me. I came to her with skin problems, difficulty losing weight, and stomach pain. It turned out that the root cause was in my gut. From the very beginning of our work together, Karolina showed incredible professionalism and knowledge. I’ve been working with her for a year now, and today my health, my body, and my skin are a completely new version of me, healthier and happier. Karolina is an angel. She is an incredibly empathetic and wise nutritionist. I’m so grateful that I found her, and I recommend her to everyone. When you choose Karolina, you know you’re in the best hands. Today, I also understand how much proper and mindful nutrition impacts so many areas of life and overall well-being, and it’s all thanks to Karolina.
Karolina - polecam współpracę
Współpracujemy od roku. Dziś dzięki tej współpracy znów mogę regularnie ćwiczyć (siłownia, tenis stołowy, jeżdżę rowerem po górach). Mam 50 lat, WZJG i jeszcze do niedawna mocno utrudniało mi życie.
Z Karolina rozpoczęliśmy od diety karniwor co wygasiło wszystkie stany zapalne w moim organizmie a później było tylko lepiej. Karolina systematycznie dopasowywała dietę do mojego trybu i intensywności życia a to nie było łatwe ponieważ nie toleruje wielu produktów. Dziś normalnie trenuje bez obaw o nawrot objawów.
Polecam współpracę z Karoliną każdemu, bez względu na problem z jakim się zmaga. Posiada bardzo rozległ wiedze, dopasuje program współpracy idealny dla każdego jak to jest i w moim przypadku. Jest przemiła, empatyczna i cierpliwa.
Polecam gorąco.
Na Panią Karolinę trafiłam
Na Panią Karolinę trafiłam, przeglądając informacje na temat diety carnivore, gdyż zmagałam się od wielu lat z potwornymi migrenami oraz insulinoopornością. Po serii diet i diagnoz, które nie przyniosły oczekiwanych rezultatów , byłam zdesperowana i zmęczona brakiem jakichkolwiek efektów. Po pierwszym wrześniowym spotkaniu wiedziałam, że trafiłam na niezwykle empatyczną , profesjonalną i ciepłą osobę, której mogę zaufać.
Ustaliłyśmy plan żywieniowy i suplementacyjny. Okazało się, że przyczyną moich migren w 90% była histamina. Jakże cudne i wolne od bólu mogłoby być moje życie , gdyby ktoś wcześniej zdiagnozował mnie pod tym kątem !!! Jestem ogromnie wdzięczna Pani Karolinie za ustawienie specjalnej diety i suplementacji, która działa !!! Przez trzy miesiące nie miałam ataku, a jeśli zaczyna się coś dziać - wiem, jak temu przeciwdziałać, aby pierwsze symptomy nie przerodziły się w trzydniową gehennę :((. Niestety w czasie Świąt "zgrzeszyłam" żywieniowo barszczykiem z dodatkiem octu balsamicznego, karpiem w galarecie , rybą po grecku i na rezultat nie musiałam długo czekać...Migrena uderzyła ze swoją siłą i na dwa dni położyła mnie do łóżka. Suplementy już nie zadziałały i trzeba było sięgnąć po ciężki kaliber leków NLP w dużych dawkach. Mea culpa x 3 !!!
Jeszcze raz powtarza się stary slogan, że dieta, a właściwie styl życia to KONSEKWENCJA i nie ma tutaj odstępstw od reguł, jeśli się choruje !!! Trzeba znaleźć balans i przewidzieć, co może zaszkodzić, mając wcześniej ustalony plan żywieniowy...
Z insulinoopornością nadal z Panią Karolinką walczymy, ale poziom glukozy ustabilizował się i spadł poniżej 95, a zaczynałyśmy od 114...Insulina jest na granicy, ale wynik byłby lepszy, gdybym nie "uszlachetniała" jadłospisu nadwyżką kaloryczną :)) Poprawię się w Nowym Roku, a tym z Państwa, którzy jeszcze się wahają, czy zaufać Pani Karolinie, radzę zrobić to jak najszybciej - jeśli zależy Wam na poprawie zdrowia i samopoczuciu !
Łuszczyca
Do Karoliny przyszedłem z łuszczycą, z którą zmagam się od wielu lat. Efekty zastosowanej diety, maści oraz suplementów były znaczne już po 1 miesiącu, a obecnie po 3 m-sc, jest znaczna różnica. W wielu miejscach całkowicie zanikła, a w innych zmienia się na kolor pokroju skóry. Podejście Karoliny jest profesjonalne, bardzo słucha i ma rozległą wiedzę, na tematach skórnych. Gorąco polecam jej usługi, mimo wysokiej ceny konsultacji.
Właśnie wysłuchałam warsztatu będę…
Właśnie wysłuchałam warsztatu będę wprowadzała zmiany w swoich nawykach żywieniowych.
Karolinę zobaczyłam w jakimś podcaście na tematy związane z dietą i zrobiła na mnie mega pozytywne wrażenie ogromną wiedzą w temacie odżywiania i postanowiłam dać sobie jeszcze jedną szansę.
Renata
Zdrowie i dobre samopoczucie w zasięgu ręki
Coaching Karoliny to najlepsza inwestycja w siebie, jaką mogłam zrobić. Dzięki jej wskazówkom zmieniłam sposób odżywiania, poprawiła się moja energia i wygląd. Czuć, że naprawdę zależy jej na klientach i prowadzi każdego krok po kroku ku lepszej wersji siebie.
Warsztaty 'Zdrowe jelita
Warsztaty 'Zdrowe jelita - płaski brzuch' super! Karolina przesympatyczna osoba z ogromem wiedzy 🙂. Po odstawieniu węglowodanów prawie natychmiast czuje się zmniejszenie ilości wody w organizmie. Mimo tego, że interesuję się zdrowym odżywianiem od 20 lat, to bardzo dużo nowej wiedzy, szczególnie proporcje białka, tłuszczu i węglowodanów na talerzu. Pojawiło się swiatełko w tunelu, idę w to, dziękuję 🙂!
Obserwuj swoje błędy i koryguj, oraz cały czas zdobywaj wiedzę.
Kawa kuloodporna lub ze śmietanką 30%. I wiele innych, które były poruszane na warsztacie. Wskazówki bezcenne. Tu też dowiedziałam się , że raczej mam SIBO, a zatem całkiem inaczej powinnam podejść do KARNIWORA , ostrożnie i konsekwentnie. Dziękuję:)
Napewno warto się dowiedzieć
Jestem po wysłuchaniu Masterklasy ,zaczynam moja przygodę z Karoliną, temat już od dawna mnie interesował.
Brakowało mi informacji na temat wiarygodności testów na nietolerancje, u mnie wyszło sporo . Mimo wszystko czuję się zachęcona i zmotywowana!
Adrian
Witam,
Mam przyjemność współpracy z Karoliną już od kilku miesięcy ,przyszedłem aby usystematyzować swój codzienny jadłospis ponieważ działałem na własną rękę chcąc niejako zbliżyć się do żywienia ketogenicznego (w rezultacie nie jadłem praktycznie węgli ) Czego nie polecam robić na własną rękę .
Na pierwszej wizycie przeprowadziliśmy całościowy wywiad na temat mojego stylu życia oraz dolegliwości które mi dokuczają ...
A więc od 15 lat odczuwałem bóle brzucha niewiadomego pochodzenia ,wysypki skórne ,bardzo duży świąd skóry ,pieczenie ,egzemę ,palenie w przełyku ale no cóż nauczyłem się z tym żyć zaakceptowałem i praktycznie nie zwracałem uwagi na te objawy dlaczego? :) .. Bo odwiedziłem już wszystkich możliwych lekarzy ,zrobiłem wiele badań a każdy lekarz odpowiadał tylko jedno "Jest Pan całkowicie zdrowy -Taka Pańska uroda niech Pan pomyśli o psychotropach i po co mi Pan głowę w ogóle zawraca , Pan nie je czekolady i pomarańczy, ma Pan tutaj maść na sterydach Pan smaruje "więc nie szukałem już pomocy u lekarzy szczerze mówiąc po konsultacji z Karoliną nie liczyłem ,że moje objawy ustąpią -chciałem tylko usystematyzować dietę .
Cóż Karolina powiedziała ,że skóra nie może swędzieć , a wszystkie te objawy są do pokonania w ciągu kilkunastu miesięcy i każdemu można pomóc .( nie wierzyłem)
Ustaliliśmy jakie badania mam wykonać ,co mam jeść przez pierwszy miesiąc , trochę modyfikując moją codzienną rutynę żywieniową .Po miesiącu spotkaliśmy się kolejny raz -objawy nie ustąpiły natomiast na tej konsultacji nastąpił przełom ...
Wprowadziliśmy kolejne modyfikację ,uzupełniając o suplementację ,wykluczaliśmy jedne produkty a drugie dodawaliśmy (obserwując objawy) do mojej diety zostały wprowadzone węglowodany( których bałem się jak diabeł święconej wody) zacząłem jeść pieczywo ,ziemniaki ,makarony, ryże i wiecie co ? Po około czterech miesiącach przestrzegania zaleceń na dzień dzisiejszy świąd skóry praktycznie mnie nie dotyczy ,mam więcej siły o wiele lepsze trawienie a skóra jest w bardzo dobrym stanie bez podrażnień ,egzema wciąż jest ,ale jakby mniejsza i mniej dokuczliwa cóż leczenie to proces który trwa ale mocno wierzę że i ta dolegliwość zostanie wyleczona .
Jeśli komuś to pomoże podjąć decyzję :
Serdecznie polecam konsultację z Karoliną jest specjalistą z ogromną wiedzą ,niezwykle pozytywnym ,empatycznym człowiekiem z ciągłym uśmiechem na twarzy jest bardzo konkretna a zasady współpracy są bardzo przejrzyste jeśli ktoś szuka zmiany na lepsze i Sam jest gotowy do pracy nad sobą lepiej trafić nie może :)
Pozdrawiam,Polecam !
Adrian
Dajcie sobie szansę na zdrowie!
Pracuję z Karoliną już od półtora roku i mogę z pełnym przekonaniem powiedzieć, że dzięki niej wreszcie czuję się normalnie! Moje wypróżnienia z sześciu dziennie wróciły do jednego, a co najważniejsze – od półtora roku ani razu nie bolał mnie brzuch. Wcześniej cierpiałem na dolegliwości nawet 3–4 razy w tygodniu.
Po trzech latach walki z chorobą (autoimmunologiczną) Leśniowskiego-Crohna, wielu próbach leczenia i eksperymentach z dietą na własną rękę, postanowiłem spróbować diety carnivore pod okiem Karoliny. To była najlepsza decyzja w moim życiu – całkowicie odmieniła moje zdrowie i codzienność. Na początku podchodziłem do konsultacji bez większych oczekiwań, bo po tylu nieudanych próbach nie chciałem się już angażować, żeby nie robić sobie złudnych nadziei. A jednak tym razem się udało!
Nie było łatwo – początki były pełne wyzwań, ale wspólnie wypracowaliśmy rozwiązania, które przyniosły oczekiwane efekty. Dziś każda wizyta to dla mnie coś, na co czekam z niecierpliwością, nie tylko dlatego, że mogę wprowadzać nowe produkty do diety, ale przede wszystkim dlatego, że Karolina to ogromna skarbnica wiedzy i wspaniała osoba, dla której najważniejsze jest realne wsparcie pacjenta.
Od kilku miesięcy Karolina pomaga też mojej mamie w walce z trądzikiem i również są duże efekty.
Jeśli zastanawiacie się, czy dać sobie szansę na powrót do zdrowia – nie wahajcie się. Karolina na pewno wam pomoże.
10/10
Polecam Karolinę z całego serca! Tej zmiany nie da się opisać w kilku zdaniach - to była jedna z najlepszych decyzji, jakie podjęłam dla siebie.
Początki były bolesne, umówmy się nie jest łatwo zmienić cale swoje menu, cały swój lifestyle za pomocą jednego magicznego guzika - i tutaj wsparcie Karoliny okazało się bezcenne.
Co uzyskałam w zamian za kilka miesięcy dyscypliny i tzw "wyrzeczeń" ? Wyleczony trądzik, zgubienie paru kg, smukła sylwetka, chęć do ćwiczeń, aktywności - generalnie chęć do życia :)
gdybym tylko wiedziała pare lat wcześniej, ze jest to do osiągnięcia za sprawa diety nie zastanawiałabym się ani sekundy czy jest warto, bo zyskałam nowe życie i nowa perspektywę :)
Zdrowe wybory mogą być naturalne i przyjemnie, a efekty przychodzą same. Polecam każdemu, kto szuka nie tylko specjalisty, ale tez osoby, która naprawdę wspiera, motywuje w zmianę na lepsze życie.
Dziękuję, buziaki i do zobaczenia :*
Dominika
Karolina jest zaagngażowana w proces…
Karolina jest w 100% zaangażowana w proces zdrowienia każdego swojego pacjenta. Analizuje dokładnie wszystkie badania i dostosowuje dietę indywidualnie. Mojemu tacie po dwóch miesiącach diety znacznie poprawiły się wyniki badań, a na USG jamy brzusznej zniknął kamień z woreczka żółciowego i zmiana na nerce, mimo że lekarze i znajomi mówili, że to jest nie do wycofania dietą. Polecam zaufać zaleceniom Karoliny :)
Zawalcz o siebie, by móc być dla innych przykładem.
Zanim poznałam Karolinkę, błądziłam po manowcach diet internetowych i cudownych porad na każdą chorobę. W końcu powiedziałam sobie: DOŚĆ! To moje ciało! Wiem, że nikt nie chce zrobić mi krzywdy. To ja sama ją sobie robiłam. KAŻDY Z NAS JEST INNY. Nie można sięgać po złote środki i tak bezmyślnie im ufać. Karcę, tutaj samą siebie;) Trzeba mieć naprawdę ogromną wiedzę i doświadczenie, a przede wszystkim odwagę, aby tak bezbłędnie jak Karolina pomagać w przeróżnych zmaganiach. Tak pięknie się różnimy. I za to podziwiam pracę, którą każdego dnia Karolina wkłada w to, by takim jak ja, zagubionym w gąszczu informacji, odnaleźć prawdę o sobie i pokazać, że to wcale nie jest takie trudne. A co najważniejsze, ten trud odwdzięcza się ZDROWIEM, radością i "zaraża" motywując wokół innych. Widzę teraz coraz wyraźniej, a to już drugi miesiąc, zmiany na i w sobie.
Do tej pory, żaden lekarz specjalista, nie wiedział dlaczego:
- swędzą mnie do szaleństwa uszy, swędzenie przeradzało się w ból i przenosiło z ucha do wszystkich zatok,
- podniebienie i śluzówka wewnątrz ust sucha jak tarka namaszczone były głębokimi drobnymi pęcherzykami,
- skóra na łydkach przypominała wysuszone kurze łapki,
- nie mogłam używać żadnego kosmetyku, gdyż użycie wywoływało potok łez, katar i opuchnięcia,
- całe ciało swędziało bez przerwy,
- pamięć zrobiła się dziurawa jak sito i mglista,
- częste zaparcia,
- bóle mięśni, łamanie w kościach jak przy grypie ale bez gorączki,
- częste gorączki bez infekcji i innych objawów,
- zawsze ok 9 rano cała moja twarz zamieniała się w pomidora na jakąś godzinę,
- nocami, ok raz na 2 tygodnie, budziła mnie cofnięta treść żołądkowa,
- senność zawsze i wszędzie, 12 i więcej godzin snu nie poprawiało sytuacji,
- ciągłe zmęczenie, nawet leżąc,
Szukając ratunku, straciłam kilka la, a pieniędzy nie zliczę. Wcześniej dopasowywałam każdą usłyszaną chorobę do swoich dolegliwości. Wszystko mogłam w sobie odnaleźć. I oczywiście leczył mnie YouTube. Natomiast dziś, na tle nawet bliskich mi osób widzę, jak bardzo się różnimy i wiem, że mam wielkie szczęście, gdyż poznałam Karolinę!
Z niecierpliwością czekam na powrót do pełni zdrowia. Przy boku tak wyjątkowej opiekunki jaką jest Karolina, jest to jak najbardziej wykonalne.
Wyleczone SIBO i Helicobacter Pylori :)
Karolina jest niesamowicie ciepłą, empatyczną i wspierającą osobą, o ogromnej wiedzy i otwartym umyśle. Pomogła mi uporać się nie tylko z SIBO, ale także z Helicobacter pylori. Była dla mnie ogromnym wsparciem podczas antybiotykoterapii, a dzięki czasowej diecie carnivore udało mi się nawet cofnąć objawy SIBO. Minęło już sześć miesięcy, a one nadal nie powróciły, podobnie jak Helicobacter :)
Jako sportowiec polegam na węglowodanach, które udało nam się wprowadzić stosunkowo szybko po leczeniu. Stopniowo wracały też nowe warzywa, owoce, a nawet nabiał ( :D który uwielbiam), więc obecnie moja dieta wygląda już całkiem normalnie. Niestety, po takich przejściach trzeba już trwale uważać co się je, ale od czasu do czasu mogę sobie nawet pozwolić na coś słodkiego (nie chodzi tu o wersje fit :)
Bardzo dziękuję za całą pomoc! To, co wyróżnia Karolinę, to fakt, że nie tylko wspiera, ale też mocno usamodzielnia pacjenta. Dzięki czemu dość szybko mogłam sama ogarniać swoje posiłki i uczyć się, co będzie dla mnie najlepszym wyborem żywieniowym.
Zwróciłam się do Karoliny z diagnozą…
Zwróciłam się do Karoliny z diagnozą nadczynności tarczycy, Gravesa Basedowa, orbitopatią i licznymi problemami z nerkami i trawieniem. Już po pierwszym spotkaniu poczułam, że jestem w dobrych rękach.
Dziś, po kilku miesiącach współpracy widzę dużą poprawę w wynikach krwi, samopoczuciu, zmęczenie zniknęło a ból oczu jest o niebo mniejszy. W czasie tak trudnym jak diagnoza autoimmunologiczna, znaleźć kogoś, kto holistycznie podchodzi do leczenia i komu czujesz, że możesz zaufać—to wielki skarb.
Wcześniej trafiłam kilkukrotnie do innych dietetyków z większych poradni, i nikt nie potraktował mnie tak uczciwie i jednostkowo jak Karolina. Mogę z całego polecić ją jako dietetyczkę zaangażowaną, niezwykle wykształconą, słuchającą i szukającą rozwiązań nawet na nowo pojawiające się problemy zdrowotne. Czuję się szczęściarą, że do niej trafiłam.
Jestem naprawdę pod ogromnym wrażeniem…
Jestem naprawdę pod ogromnym wrażeniem 😍
Zaskoczyła mnie ilość przekazanej wiedzy wszystko było przedstawione bardzo jasno, rzeczowo i przejrzyście. Dzięki temu mogłam sobie wszystko świetnie poukładać w głowie i lepiej zrozumieć, o co w tym wszystkim chodzi.
Polecam w 100%! ❤️
Dziękuję i na pewno jeszcze wrócę po więcej..
So funktioniert Trustpilot
Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.
Erfahren Sie mehr darüber, wie Bewertungen auf Trustpilot gehandhabt werden.
Hier finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.